סבבה עחי מר ישראל לא מזריק ולא עוכל עפקות ניפועחאוקיי בואו נעשה סדר בדברים. אני דיברתי עם מר ישראל בבודי בילדינג והוא רק עובד בטווחים של 12-14 חזרות אני לא מוצא תמונות שלו כרגע. הוא גם טוען שהוא לא נוגע באבקות חלבון ולא מזריק, אתם אומרים שהוא משקר סבבה יכול להיות הוא משקר אבל יש עוד כמה מנופחים שחוזרים על אותה גירסא הם עובדים בטווחים 12-14, לא יכול להיות שכולם משקרים.
שוב אני אומר ברור שמי שעובד בפווארליפטינג(1-5 חזרות) יהיה חזק מבודיבילדינג(10-14) וירים יותר משקל על הפלטות,אבל מי יראה יותר מנופח ואסתטי? הבחור של ה12-14! לזה התכוונתי וכנראה לא הבנתם אותם אותי נכון.
שמעתי גם רוני קולמן אמר מתישהו שהוא לא משתמש בסטרואידים, רק בcell-tech (פורמולה של קריאטין משהו), וואלה למה שהוא ישקר?
אני אענה לך ברצינות בכל זאת על זה:ומאיפה הגעת למסקנה הזאת? בוא ניקח דוגמא :שני אחים תאומים בעלי אותו מבנה גוף וגנטיקה ומתאמנים 3 פעמים בשבוע.
לאח הראשון קוראים יוסי במשקל 60 לאח השני קוראים יעקב גם באותו משקל
יוסי עובד בטווח של 5-3 חזרות כנראה שלא יהיה לו כוח לעשות ים תרגילים והוא יסיים את האימון עם 5 תרגילים מורכבים 3 סטים בכל אחד מהתרגילים
יעקב לעומת זאת שעובד בטווח חזרות של 8-12 יוכל לעשות את אותם תרגילים מורכבים שיוסי עשה וינוח פחות וגם יוכל להוסיף תרגילי עזר ולסיים עם 10 תרגילים את האימון.
נגיח ששני הבחורים עקבו אחרי ההמלצות ואכלו 2 גרם חלבון על כל קילו ממשקל גופם והעלו 2 קילו בחודש 12 קילו בחצי שנה. למי מהאנשים יצבר יותר מסת שריר בעלייה הזאת?
אני הבנתי שיש שני סוגי של מסת שריר, אחד היפרטרופיה מיופיברילית(1-5 חזרות) ואחד היפרטרופיה סרקופלאזמית(8-12)
איזה מהם אני צריך באמת בשביל שהשריר יהיה יותר מנופח והעלייה במשקל תלך כמה שפחות לשומן(הרי ברור שאי אפשר להמנע מצבירת שומן לגמרי בתקופת המסה)
אם יוסי ויעקב שומרים על אותו פלוס קלורי (בפועל יעקב אולי יוכל לאכול יותר קלוריות בשביל אותו פלוס כי הוא שורף יותר, כי הוא מתאמן בנפח יותר גבוה), לא נראה לי יהיה הבדל בין כמות השומן שהם יצברו. יכול להיות הבדל במבנה גוף, כי יוסי ישקיע יותר בסקוואט ודדליפט אז יגדלו השרירים ברגליים ובתחת יותר, ויעקב כנראה ישקיע יותר בפלג גוף עליון.
בנוסף, אם הם מתאמנים מתחילים יחסית, לדעתי ליעקב יש סיכוי גבוה יותר להיפצע או להפסיק להתקדם כי הוא עובד בנפח גבוה מדי.