הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פליאו

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
מה דעתכם לגבי תזונת פליאו?
אני אמנע מלפרט כי אני מניח שהרוב המוחלט מבין על מה מדובר

אני ביום הרביעי של אתגר ה30 ותאמינו לי, חבל שלא עשיתי את זה לפני כן.

הבעיה בתזונה היא שהיא דיי יקרה מאחר ופחמימה הוא אב מזון זול מאוד, לעומת החלבון שהוא יקר.
לדעתי זה שווה התנסות.
אתה יודע שאין קשר בין פליאו לבין דלות פחמימה נכון?

• פותח/ת השרשור
הבעיה בתזונה היא שהיא דיי יקרה מאחר ופחמימה הוא אב מזון זול מאוד, לעומת החלבון שהוא יקר.
לדעתי זה שווה התנסות.
מה יש לך להפסיד? אני גם אבצע בדיקות דם לראות את השינויים, ממה שהבנתי בתקופה של חודש מחזור הדם מתחדש לחלוטין ככה שזה יכול להיות מענין מאוד.
^שמעת אותו.. אין הגבלה קלורית או מספרית אבל כמובן שצריך להיות מדודים מבחינה הגיונית לכמות הפירות שמותר

בפליאו התזונה מתבססת על המון שומן וחלבון. פחמימה הוא אב מזון זול מאוד והוא כמעט ולא נמצא בתזונה, לכן אמרתי שהיא יקרה יותר מאשר תזונה עם פחמימות.

מה יש לך להפסיד? אני גם אבצע בדיקות דם לראות את השינויים, ממה שהבנתי בתקופה של חודש מחזור הדם מתחדש לחלוטין ככה שזה יכול להיות מענין מאוד.
^שמעת אותו.. אין הגבלה קלורית או מספרית אבל כמובן שצריך להיות מדודים מבחינה הגיונית לכמות הפירות שמותר
אמירה שהיא באופן כללי די נכונה... 😃

בפליאו התזונה מתבססת על המון שומן וחלבון. פחמימה הוא אב מזון זול מאוד והוא כמעט ולא נמצא בתזונה, לכן אמרתי שהיא יקרה יותר מאשר תזונה עם פחמימות.
פליאו הוא תזונה המבוססת על צריכת מזון טרום-ניאוליטית. כלומר כל מזון ש"הונדס" מהתקופה הניאוליטית ואילך נשאר בחוץ.
ישנן כל מיני ואריאציות לפליאו שגורמות לו להיראות יותר לקרניבורים אבל אין שום סיבה ממשית שזה יהיה כך.

פליאו הוא תזונה המבוססת על צריכת מזון טרום-ניאוליטית. כלומר כל מזון ש"הונדס" מהתקופה הניאוליטית ואילך נשאר בחוץ.
ישנן כל מיני ואריאציות לפליאו שגורמות לו להיראות יותר לקרניבורים אבל אין שום סיבה ממשית שזה יהיה כך.
אני מניח שפותח האשכול מדבר על וארציה של פליאו כשהפחמימות ממקור של ירקות ופירות בלבד(תקן אותי אם אני טועה פותח האשכול).

אז אם כך, מה הבעיה במה שאמרתי? החלבון גבוה בוארציה של פותח האשכול, כאשר הוא אב מזון יקר לעומת פחמימה, שהוא אב מזון זול.
הטענה המרכזית היא שתזונה כזו היא קצת יותר יקרה.

אני מניח שפותח האשכול מדבר על וארציה של פליאו כשהפחמימות ממקור של ירקות ופירות בלבד(תקן אותי אם אני טועה פותח האשכול).
העיקרון של פליאו (שלפעמים מפוספס בגלל השם) הוא להציע מספר תיקונים ועידכונים להיבטים בתזונה שכבר די רווחים בעולם הרפואה אך עדיין לא מיושמים מסיבות ומניעים שונים.
אין בפליאו שום אידיולוגיה כפי שבפירמידת המזון שמערכת הבריאות הכלל עולמית ניסתה לדחוף ב-40 השנה האחרונות אין.
פליאו לא צריך להיות יקר וכמובן וניתן להוסיף לו כל אלמנט שאינו מתנגש או תואם את מה שיגוע כיום בנוגע לתזונה גם אם הוא לא "פליאוליתי".

אז אם כך, מה הבעיה במה שאמרתי? החלבון גבוה בוארציה של פותח האשכול, כאשר הוא אב מזון יקר לעומת פחמימה, שהוא אב מזון זול.
הטענה המרכזית היא שתזונה כזו היא קצת יותר יקרה.
ברור למדי שמוצרי מזון שהמטרה העיקרית ליצירתם היא היותם זולים כמו תירס וחיטה למשל או מוצרים שעובדו והונדסו במטרה להוריד עלויות יכולים להוזיל את סל הקניות הממוצע.
עדיין, ניתן להגיע לסל מוצרים די נוח ולא יקר במיוחד ועדיין להיות "פליאוליטי".

העיקרון של פליאו (שלפעמים מפוספס בגלל השם) הוא להציע מספר תיקונים ועידכונים להיבטים בתזונה שכבר די רווחים בעולם הרפואה אך עדיין לא מיושמים מסיבות ומניעים שונים.
אין בפליאו שום אידיולוגיה כפי שבפירמידת המזון שמערכת הבריאות הכלל עולמית ניסתה לדחוף ב-40 השנה האחרונות אין.
לא מבין במה זה קשור למה שאמרתי.
פליאו לא צריך להיות יקר וכמובן וניתן להוסיף לו כל אלמנט שאינו מתנגש או תואם את מה שיגוע כיום בנוגע לתזונה גם אם הוא לא "פליאוליתי".
אין פה עניין של צריך או לא צריך, אתה לא הבנת אותי מלכתחילה. אני מדבר על תזונה פליאו שלא מבוססת על פחמימות(שזה מה שעושה פותח האשכול, לפי מה שנאמר על ידי PowerBuilding), ואתה מדבר על פליאו עם פחמימה קצת יותר גבוה.
התזונה ללא פחמימות, שעליה אני מדבר, קצת יותר יקרה בגלל שחלבון יקר והוא גבוה בתפריט, לעומת פחמימה שהיא זולה וכמעט לא נמצאת בתפריט..
ברור למדי שמוצרי מזון שהמטרה העיקרית ליצירתם היא היותם זולים כמו תירס וחיטה למשל או מוצרים שעובדו והונדסו במטרה להוריד עלויות יכולים להוזיל את סל הקניות הממוצע.
עדיין, ניתן להגיע לסל מוצרים די נוח ולא יקר במיוחד ועדיין להיות "פליאוליטי".
לא אמרתי שזה לא אפשרי. יש מגוון וארציות. אני דיברתי על וארציה X ואתה על וארציה Y. תקרא את התגובה הזו ^

לא מבין במה זה קשור למה שאמרתי.

אין פה עניין של צריך או לא צריך, אתה לא הבנת אותי מלכתחילה. אני מדבר על תזונה פליאו שלא מבוססת על פחמימות(שזה מה שעושה פותח האשכול, לפי מה שנאמר על ידי PowerBuilding, ואתה מדבר על פליאו עם פחמימה קצת יותר גבוה.
התזונה ללא פחמימות, שעליה אני מדבר, קצת יותר יקרה בגלל שחלבון יקר והוא גבוה בתפריט, לעומת פחמימה שהיא זולה וכמעט לא נמצאת בתפריט..

לא אמרתי שזה לא אפשרי. אני דיברתי על וארציה X ואתה על וארציה Y. תקרא את התגובה הזו ^
אני לא מדבר על ואראציה X וזה לא משנה אם אתה מתייחס לואריאציה Y, כי זה פשוט לא קשור לפליאו...
הטענה שלך פשוט מנסה לסמן תזונה דלת פחמימה כיקרה יותר. גם אם אני לוקח את הנחת הבסיס שלך לגבי מחיר ממוצע לפחמימה וחלבון זה עדיין לא הופך בהכרח את התזונה מסוג פליאו דל פחמימה ליקרה בהכרח מתזונה שאינה מבוססת פליאו ואינה דלת פחמימה. אני טוען שהבדלי העלות אינם כה משמעותיים.

זה מה שאמרתי מלכתחילה, שהיא קצת יותר יקרה ולא מעבר. כלומר, הבדל לא משמעותי..
מה שמעיק בפליאו, ביחוד לאלה מאיתנו שנמצאים רוב היום במקום העבודה ובמיוחד בישראל הוא הבעייתיות במציאת מזון (קצת מצחיק, ממש כמו ציידים-לקטים). הסירבול והצורך להיות מאורגן מראש לארוחה הבאה די מתישים...
דווקא הנקודה האחרונה מביאה לעיתים קרובות את הפליאוליט לשלם מחיר מופקע ולו בשביל לזכות בארוחת פליאו.

מעניין אותי לנסות את זה ולהגיע לקיטוזיס מלא רק שאין לי את היכולת כרוב התזונה שלי במיוחד בזמן האחרון מתבססת על אבקת חלבון וג׳אנק פוד בעיקר באגטים

בכל מקרה להשאר בתזונה כזאת לאורך זמן לבן אדם שלא מאמין ב100% בדרך הזאת מבחינה אידיאולוגית(לא מצאתי מילה אחרת) זה בלתי אפשרי

לא רואה את עצמי בעתיד הקרוב מתייסר לפליאו, מצד שני אני כן יאמץ בקרוב (כרגע יש לי קצת בעיה, בהמשך כשיתאפשר לי) הרבה עקרונות שהבסיס יהיה להפסיק עם כל הדגנים והקטניות, סוכר מתוקים וחבריהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית