הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון בנוגע ללחם

• פותח/ת השרשור
ניסיתי לחשב לפי מה שאני אוכל בדר"כ ביום יום.
הגעתי ל-300 בערך..

גם אני אמרתי הא..
לחם לא מתוק בכלל
נזכרתי במשהו שחבר אמר לי לפני כמה שבועות, הוא עבד תקופה במאפייה פעם, והוא אמר לי שבאמת זורקים לתוך הבלילה של הלחם (או איך שזה נקרא לפני שאופים את זה) כמויות של סוכר. הוא אמר לי גם שהוא זוכר שבלחם שחור (לחם מלא או משהו כנראה) היו גם שמים סוכר אבל פחות...
סתם לידיעה...

נכון,בפרוסת לחם יש בממוצע 3 כפיות סוכר ועל זה יש לי כתבה מעניינת לרשום לכם שקראתי בוואי נט

הסוכר הוא אחד הסמים של העולם המודרני
"סוכר הוא לא פחות מזיק מסיגריות. הסוכר הלבן המעובד, הסוכר החום והקמח הלבן הם ממתקים מלאכותיים, ולעניות דעתי משלושת החומרים האלו אסור לנו לאכול בכלל", אומר אורי מאיר צ'יזיק, יועץ תזונתי ומומחה להיסטוריה של התזונה. לטענתו, הגוף שלנו צורך סוכר מכל שאר אבות המזון כמו לחם, פירות וירקות - ולכן הוא לא זקוק לסוכר מעובד בכלל. "ישראל נחשבת לצרכנית סוכר גדולה ביותר. אנחנו נמצאים בעיצומה של מגפת הסוכרת, כאשר 10% מהאוכלוסייה נמצאת בסיכון לחלות בסוכרת", הוא אומר.

תופעות לוואי נוספות של אכילת סוכר מרובה יכולות להיות, על פי צ'יזיק, גם הפרעות קשב וריכוז, השמנה וקשיים בנשימה. "הסוכר הוא אחד הסמים של העולם המודרני", הוא מוסיף, "ואנחנו צריכים למצוא לכך פיתרון. בישראל ובעולם אין חקיקה או תקנות בנושא, ולכן יש לפעול בדרכים אחרות: אם סוכר יעלה יותר, אנשים יצרכו אותו פחות ולכן יש לשקול להטיל מס גבוה יותר על מוצרים בעלי כמות סוכר גבוהה".

"משרד הבריאות חייב לפעול בנושא מאכלים עתירי סוכר", מסכימה גם אלדר שיש צורך בפיקוח על כמויות הסוכר במזונות. "תעשיית המזון מקדימה אותנו בתחכום שלה ולכן יש צורך ברגולציה. אבל לפני שמטילים מיסים על מזונות עשירים בסוכר, חייבים להוזיל את סל המזון הבריא".

נזכרתי במשהו שחבר אמר לי לפני כמה שבועות, הוא עבד תקופה במאפייה פעם, והוא אמר לי שבאמת זורקים לתוך הבלילה של הלחם (או איך שזה נקרא לפני שאופים את זה) כמויות של סוכר. הוא אמר לי גם שהוא זוכר שבלחם שחור (לחם מלא או משהו כנראה) היו גם שמים סוכר אבל פחות...
סתם לידיעה...

ראיתי בכתבה בערוץ.2 על זה.

מאור זרזד הרכיב לי תפריט תזונה ויש לי בו 16 פרוסות לחם ביום
עליתי 10 קילו ב 3 וחצי חודשים ואחוזי שומן לא זזים

מאור זרזד הרכיב לי תפריט תזונה ויש לי בו 16 פרוסות לחם ביום
עליתי 10 קילו ב 3 וחצי חודשים ואחוזי שומן לא זזים

מי זה? 😳
אז אתה טוען ש 16 פרוסות לחם ביום תרמו לך לעלייה של 3 ק"ג בחודש נטו שריר - ללא שינוי באחוזי השומן.

אני צודק?

@incin
חוב לראק? 🤣

אז אתה טוען ש 16 פרוסות לחם ביום תרמו לך לעלייה של 3 ק"ג בחודש נטו שריר - ללא שינוי באחוזי השומן.
אם להיות נודניק (ולמה לא? אני עושה את זה בהצלחה כבר הרבה שנים), הרי שאם אחוז השומן שלו לא השתנה אז הוא כן עלה קצת גם בשומן במקביל לעליה בשריר.

תנסה חודש אחד ולפי זה תשקול אם להמשיך או לא. אין משהו מיוחד בלחם שיגרום לך לבעיות במידה וצריכה היומית גבוהה (12 פרוסות), מצד שני אתה כן אמור לקחת בחשבון את הפחמימות והסוכרים הפשוטים, לחשב אותם בתפריט ולהעדיף צריכה מגוונת ככל האפשר.

• פותח/ת השרשור
ברור שזה מגוון.
קראתי שלחם מעלה באחוזי שומן וזו בעיה כי האחוז שומן שלי לא נמוך

זה נקרא אצלך מגוון?
אם נחשב 12 פרוסות לחם לפי 75 קלוריות לפרוסה נקבל 900 קלוריות רק מלחם!
אם התפריט שלך עומד על 3000 קלוריות ליום (סתם הערכה שלי...), הלחם מהווה 1/3 מהצריכה הקלורית היומית.
איפה הגיוון?

• פותח/ת השרשור
אני אוכל חוץ מהלחם עוד דברים כמו שיבולת שועל, אורז, בשר, פסטרמה ועוד מאכלים.
אני צריך להגיע ל-2700 ככה

18152.jpg

האם לחם בסדר לתקופת המסה? משהו כמו 12 פרוסות ביום בערך, אני מדבר על לחם לבן.
ומה לגבי פיתות? פשוט העניין הוא שזה נותן אחלה ערכים ויעזור לי להגיע לכמות הקלוריות שנדרשת
12 פרוסות ביום זה לא תקין

Back
למעלה תחתית