הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחת ולתמיד דדליפט להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
יש לי ווידוי אני לא עושה דדליפט וחוץ מכמה פעמים שניסיתי בשביל הכיף בחיים לא עשיתי

כמה זה קריטי לדעתכם מבחינת גדילה?
התכנית שלי היא abc ואני נקרע בסקוואט, כל אימון אני אומר שאני אעשה והסקוואט גומר אותי (8 סטים בפירמידה עולה)

עכשיו זה בסך הכל עוד תרגיל, ליפטינג ומשקלים לא ממש מעניינים אותי למרות שזה כיף להרים הכי הרבה בבנץ׳ במכון (מהטבעיים חח)

על הרגליים אני עובד חזק (15 סטים) טרפזים מבודד,גב תחתון לדעתי חזק מספיק מהסקוואט בחיים לא הרגשתי אותו

איזה סיבה אמיתית יש לעשות דדליפט?
ותחסכו ממני את התגובות המיותרות בסגנון של "אני גבר אני עושה דדליפט"

שניסיתי דדליפט פעם אחת משכתי 120 לחמישיות אבל כאב לי אחרי זה הגב כנראה בגלל טכניקה

הנושא לא דן בפציעות בכלל, הטענה הייתה שפציעות זה לא באמת השיקול. אולי מדי פעם התירוץ, אבל לא השיקול.
גם אני יכול להחליף את המספר בבנץ׳ ביותר גבוה. ככל שתעלה את המספרים כך תתקשה יותר למצוא אנשים שמרימים אותם ונראים כאילו הם לא התאמנו, אבל הם קיימים.

דדליפט זה התרגיל האהוב עליי.
אבל אם להודות באמת, אני לא חושב שזה תרגיל מעולה\הכרחי מבחינת היפרטרופיה.
אין בו חלק אקצנטרי בכלל, אין בו תנועתיות בירך כמו בכפיפת רגליים, ויש בו סיכוי גבוה לפציעה בטכניקה טובה לעומת בנץ' פרס שבו רב הפציעות נובעות מטכניקה לא טובה.
למטרות אלה, אולי הייתי שומר אותו לבלוק שמתמקד בכח.

דדליפט זה התרגיל האהוב עליי.
אבל אם להודות באמת, אני לא חושב שזה תרגיל מעולה\הכרחי מבחינת היפרטרופיה.
אין בו חלק אקצנטרי בכלל, אין בו תנועתיות בירך כמו בכפיפת רגליים, ויש בו סיכוי גבוה לפציעה בטכניקה טובה לעומת בנץ' פרס שבו רב הפציעות נובעות מטכניקה לא טובה.
למטרות אלה, אולי הייתי שומר אותו לבלוק שמתמקד בכח.

בבנץ' כמעט כל אחד נפצע מתישהו כי הסיכוי לטכניקה לקויה הרבה יותר גדולה מדדליפט

אם אתה לא קופץ מעל הפופיק אין סיבה להפצע בדדליפט

דבר ראשון גם לבילדינג דדליפט זה תרגיל שיכול מאוד לעזור (לדוגמא אמות חזקות יותר יעזרו בשאר המשיכות וכו וכו)
דבר שני, דדליפט 200 זה לא מספיק ולא הרבה יותר מגבר ממוצע (קח גבר ששוקל 100 ותלמד אותו טכניקה טובה הוא יתקרב מהר מאוד ל 200 לסינגל) אז להגיד שראית אנשים שעושים דדליפט 200 בתחרות ולא נראים שמתאמנים זה לא דוגמא.
מצד שני,קח בן אדם עם דדליפט קצת מעל 200 על אחוז שומן נמוך, אולי הוא לא יהיה ענק אבל מאסת שריר יפה כן תהיה עליו.
גם לתוכנית בילדינג,להוסיף פעם בשבוע דדליפט עם עצימות ונפח בינוניים יכול לתרום ברוב המובנים..

(לא אתייחס אפילו לאלו שמתלוננים שמאז שהתחילו דדליפט ה"מותן שלהם התרחבה" וזה פגע ב"אסטטיות" שרוצים להשיג בבילדינג)

כן, כבר יצא לי לשמוע לא פעם על אנשים שטענו שדדליפט הרחיב להם את המותן ממש וגרם לחוסר פרופורציות..

אני מאוד אוהב את התרגיל הזה, המטרה שלי "בילדינג". ולדעתי התרגיל הזה ממש טוב, אישית אני גם מרגיש הרגשה ממש טובה בכל היום אחרי שאני עושה אותו.

למה לעשות 3-4 תרגילים כאשר אפשר לעשות 1 ?

• פותח/ת השרשור
אני מאוד אוהב את התרגיל הזה, המטרה שלי "בילדינג". ולדעתי התרגיל הזה ממש טוב, אישית אני גם מרגיש הרגשה ממש טובה בכל היום אחרי שאני עושה אותו.

למה לעשות 3-4 תרגילים כאשר אפשר לעשות 1 ?
איזה 3-4 תרגילים בדיוק
אמות,טרפזים וגב תחתון אלו שרירים שלא צריך לבודד אלא אם יש בהם פיגור או שאתה מתכונן לתחרות עם הרבה זריקות אז בכל מקרה אתה תבודד אותם עם או בלי דדליפט

איך יש סיכוי גבוה להפצע בטכניקה טובה?

קרע בהאמסטרינג, בבייספס (אפשר להתווכח שזה נובע מאחיזה משולבת כאשר היד מכווצת) אבל שוב, יחסית לתרגילים אחרים הסיכוי גבוה.
דבר שני, קל לתקן טעויות בבנץ' (זווית מרפק-כתף, שכמות וכו'), בדדליפט יש מקום רב למבנה של המתאמן והתוצאה הויזואלית יכולה להראות שונה מאד.

ואגב, אם נתייחס להיפרטרופיה, אז שוב אנחנו צריכים נפח, גם בהנחה שדדליפט הוא תרגיל מצויין לשרירים האלה והאלה (ואני לא חושב שהוא כזה), כמה נפח תקבל מסט אחד עם 5 חזרות? אפילו אם אתה מרים 200 ק"ג, קל לעבור את זה עם תרגילים חלופיים.

טרפזים וגב תחתון עובדים קשה מאד במתח, בסקוואט, בחתירות, במשיכות גבוהות ובפאוורקלין.
אמות עובדות פחות או יותר בכל דבר.

כל הדדליפטים הכי כבדים בהיסטוריה בוצעו ע"י אנשים מאוד מאסיביים.
ודוגמה יותר קרובה אלינו: שתי ה-300 שהיו כאן בארץ בחודש שעבר בוצעו על ידי שני אנשים מאוד מאסיביים גם כן. ולמען הסר ספק, יותר מאסיביים ממך.

WeaKid,
לכל כלל יש יוצא מן הכלל. חוץ מזה, יש די הרבה BB-ים שמכריזים שהם לא עושים בכלל DD ומגיעים לתוצאות מרשימות הרבה יותר.
כאמור, אנחנו מדברים פה על היפרטרופיה.

WeaKid,
לכל כלל יש יוצא מן הכלל. חוץ מזה, יש יש די הרבה BB-ים שמכריזים שהם לא עושים בכלל DD ומגיעים לתוצאות מרשימות הרבה יותר.
כאמור, אנחנו מדברים פה על היפרטרופיה.
איך זה יוצא מן הכלל אם כל דדליפטר כבד שעשה דדליפט מאוד כבד הוא מאסיבי?
ובקשר לBB-ים מקצועיים - מצטער, לא הייתי סומך על אחד כזה לאמן קבוצת פוטבול של נערים בחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
כל הדדליפטים הכי כבדים בהיסטוריה בוצעו ע"י אנשים מאוד מאסיביים.
ודוגמה יותר קרובה אלינו: שתי ה-300 שהיו כאן בארץ בחודש שעבר בוצעו על ידי שני אנשים מאוד מאסיביים גם כן. ולמען הסר ספק, יותר מאסיביים ממך.
אני בטוח שהם יותר מאסיביים ממני רק בגלל הדדליפט 300 שלהם..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית