הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחת ולתמיד דדליפט להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
יש לי ווידוי אני לא עושה דדליפט וחוץ מכמה פעמים שניסיתי בשביל הכיף בחיים לא עשיתי

כמה זה קריטי לדעתכם מבחינת גדילה?
התכנית שלי היא abc ואני נקרע בסקוואט, כל אימון אני אומר שאני אעשה והסקוואט גומר אותי (8 סטים בפירמידה עולה)

עכשיו זה בסך הכל עוד תרגיל, ליפטינג ומשקלים לא ממש מעניינים אותי למרות שזה כיף להרים הכי הרבה בבנץ׳ במכון (מהטבעיים חח)

על הרגליים אני עובד חזק (15 סטים) טרפזים מבודד,גב תחתון לדעתי חזק מספיק מהסקוואט בחיים לא הרגשתי אותו

איזה סיבה אמיתית יש לעשות דדליפט?
ותחסכו ממני את התגובות המיותרות בסגנון של "אני גבר אני עושה דדליפט"

שניסיתי דדליפט פעם אחת משכתי 120 לחמישיות אבל כאב לי אחרי זה הגב כנראה בגלל טכניקה

אני בטוח שהם יותר מאסיביים ממני רק בגלל הדדליפט 300 שלהם..
זה חלק מהרוטינה שלהם ותרגיל בסיס הכרחי. אז כן, יש לו חלק בזה.
אבל ברור שהשיא בכל תרגיל יבוצע ע"י אנשים מאסיביים. גם בקרלז, אז זה אומר שקרלז הכרחי?
אם אתה רוצה להתחרות בקרלז או אפילו להוסיף גודל לידיים אז כן, קרלז יכול להיות הכרחי.

אם אתה רוצה להתחרות בקרלז או אפילו להוסיף גודל לידיים אז כן, קרלז יכול להיות הכרחי.
הבנאדם שאל אם דדליפט הוא חיוני לגדילה. מה הקשר לתחרות?
קרלז הכרחי לידיים גדולות? אתה בטוח?

הבנאדם שאל אם דדליפט הוא חיוני לגדילה. מה הקשר לתחרות?
קרלז הכרחי לידיים גדולות? אתה בטוח?
אמרת שהשיא בקרלז יבוצע על ידי מישהו מאסיבי, מכן ההקשר לתחרות.
בקשר להכרחי - לא יודע, אבל אתה אומר שאתה תגיע לפוטנציאל המקסימלי שלך של גודל בבייספ בלי לבודד אותו?

• פותח/ת השרשור
זה חלק מהרוטינה שלהם ותרגיל בסיס הכרחי. אז כן, יש לו חלק בזה.
בן אדם שמתחרה ועושה 300 דדליפט מן הסתם שגם הבנץ׳ שלו יהיה גבוה וגם הסקוואט לא בהכרח גבוה כמו הדדליפט באופן יחסי אבל גם 170/180 בנץ׳ מספיק בשביל שבן אדם יהיה מסיבי וגדול מאוד
אז זה שהדדליפט 300 לא אומר כלום אם היית מביא לי בן אדם שמשקיע אך ורק בדדליפט והוא מסיבי זה אולי היה יכול להיות טיעון

אם היית מביא לי בן אדם שמשקיע אך ורק בדדליפט והוא מסיבי זה אולי היה יכול להיות טיעון
לא חסר אנשים שמתמקצעים בדדליפט והם מאוד מאסיביים, הדוגמה הראשונה שקפצה לי לראש היא קונסטנטין קונסטינוב.

WeaKid,
גם לא חסר ההפך. מספיק להציץ בתחרויות האיזוריות בארץ, מכן הטענה הראשונה שלי, DD איננו אופטימלי עבור היפרטרופיה.

ויש לו בנץ׳ 80?
אני בטוח שלא..
זו משהו שאתה לא מבין, אני לא מכיר בנאדם שעושה אך ורק דדליפט כי רק דדליפט לא יספיק. זה אומר שהוא לא ישים עליך הרבה בשר?
WeaKid,
גם לא חסר ההפך. מספיק להציץ בתחרויות האיזוריות בארץ, מכן הטענה הראשונה שלי, DD איננו אופטימלי עבור היפרטרופיה.
בהסתכלות על התחרויות בחול בקטגוריות הכבדות, כל הדדליפטים הגבוהים מבוצעים ע"י אנשים מאוד מאסיביים.

• פותח/ת השרשור
בהסתכלות על התחרויות בחול בקטגוריות הכבדות, כל הדדליפטים הגבוהים מבוצעים ע"י אנשים מאוד מאסיביים.
הם מסיבים בגלל הדדליפט ולא ה2/3 גרם טסט

אתה מתווכח ונותן טיעונים שווי ערך ל-יוסי יד 50 אוכל ארוחה כל 3 שעות ואבקת איזולייט ישר לשריר אחרי אימון

אמרת שהשיא בקרלז יבוצע על ידי מישהו מאסיבי, מכן ההקשר לתחרות.
כי אתה דיברת על השיא בדדליפט, ושיא זה מן הסתם תחרות. לא משנה, נסחפנו.
בקשר להכרחי - לא יודע, אבל אתה אומר שאתה תגיע לפוטנציאל המקסימלי שלך של גודל בבייספ בלי לבודד אותו?
אני חושב שכן. לא רואה איך קרלז יגדיל את הבייספס יותר מאשר מתח למשל.

אני אוהב איך שרשמת "אחת ולתמיד" וישאלו את זה ככ הרבה פעמים
זהו! זה הדיון שיסגור את הנושא הזה כבר!
אחרי זה אנחנו עוברים לטפל ב-FBW מול פיצולים.

קרע בהאמסטרינג, בבייספס (אפשר להתווכח שזה נובע מאחיזה משולבת כאשר היד מכווצת) אבל שוב, יחסית לתרגילים אחרים הסיכוי גבוה.
דבר שני, קל לתקן טעויות בבנץ' (זווית מרפק-כתף, שכמות וכו'), בדדליפט יש מקום רב למבנה של המתאמן והתוצאה הויזואלית יכולה להראות שונה מאד.

ואגב, אם נתייחס להיפרטרופיה, אז שוב אנחנו צריכים נפח, גם בהנחה שדדליפט הוא תרגיל מצויין לשרירים האלה והאלה (ואני לא חושב שהוא כזה), כמה נפח תקבל מסט אחד עם 5 חזרות? אפילו אם אתה מרים 200 ק"ג, קל לעבור את זה עם תרגילים חלופיים.

אתה מפרט כאן דברים שיכולים לקרות, לא סיכויים. אם אתה רוצה להגיד שהסיכוי גבוה יותר מכל דבר אחר תצטרך להביא מספרים.

הטענה לגבי סט אחד של חמש לא רלוונטית, אין שום בעיה לעשות הרבה נפח בדדליפט אם צריך.

אתה טוען בעצם שאדם שמתחרה בבילדינג, יספיק לו לבצע חתירות למיניהם או צ'ין אפס נגיד.. לוותר על הקורלז או תרגילי בייספס אחרים והוא יגיע לתוצאות זהות כפי שהיה מגיע עם קרלז ?

כי אתה דיברת על השיא בדדליפט, ושיא זה מן הסתם תחרות. לא משנה, נסחפנו.

לא דיברנו על מה יגדיל יותר, דיברנו על מה יתן היפרטרופיה/היפרטרופיה מקסמלית ודדליפט ייתן הכי הרבה גירוי להיפרטרופיה תמורת הכי פחות עבודה.

איך זה יוצא מן הכלל אם כל דדליפטר כבד שעשה דדליפט מאוד כבד הוא מאסיבי?
ובקשר לBB-ים מקצועיים - מצטער, לא הייתי סומך על אחד כזה לאמן קבוצת פוטבול של נערים בחדר כושר.

לא הבנתי מה קשור לאמן פוטבול ?
אני בטוח שהם יותר מאסיביים ממני רק בגלל הדדליפט 300 שלהם..

אתה מעוניין נטו ב BB ואתה אומר שהמון מתאמני BB הגיעו לתוצאות טובות ללא דדליפט, אז למה אתה רוצה לעשות אותו אם אפשר להשיג תוצאות בילעדיו, במיוחד שאתה גם ככה לא מתלהב ממנו ?

בכל מקרה אישית לא ראיתי אנשים שמרימים מעל 200 קילו דדליפט והם קטנים, ולהרים 200 ל 5 חזרות לדעתי אי אפשר ללא מסת שריר מכובדת שנבנת עם הזמן, כי אף אחד לא התחיל ישר מ 100 ותוך חודש הגיעה ל 200. (מתאמן מתחיל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית