הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחת ולתמיד דדליפט להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור lala17
  • פורסם בתאריך

lala17

משתמש קבוע
1,248
337
נק' מוניטין:
755
1,248
337
יש לי ווידוי אני לא עושה דדליפט וחוץ מכמה פעמים שניסיתי בשביל הכיף בחיים לא עשיתי

כמה זה קריטי לדעתכם מבחינת גדילה?
התכנית שלי היא abc ואני נקרע בסקוואט, כל אימון אני אומר שאני אעשה והסקוואט גומר אותי (8 סטים בפירמידה עולה)

עכשיו זה בסך הכל עוד תרגיל, ליפטינג ומשקלים לא ממש מעניינים אותי למרות שזה כיף להרים הכי הרבה בבנץ׳ במכון (מהטבעיים חח)

על הרגליים אני עובד חזק (15 סטים) טרפזים מבודד,גב תחתון לדעתי חזק מספיק מהסקוואט בחיים לא הרגשתי אותו

איזה סיבה אמיתית יש לעשות דדליפט?
ותחסכו ממני את התגובות המיותרות בסגנון של "אני גבר אני עושה דדליפט"

שניסיתי דדליפט פעם אחת משכתי 120 לחמישיות אבל כאב לי אחרי זה הגב כנראה בגלל טכניקה

אז לדעתך מתאמן פשוט צריך לעשות תוכנית שגם אם הוא לא אוהב אותה?
הכוונה שלי הייתה היא שלהרבה מתאמנים פשוט קשה לעשות 3 פעמים סקוואט כבד בשבוע ולעלות משקל כל הזמן, זה פשוט לא יהיה להם כיף והם יאבדו מוטיבציה..
הניסיון מראה הפוך. הרוב מחזיקים מעמד יופי, צוברים מסת שריר ומשפרים מאד את הכוח.
נסה להגיד את זה לחברה שלך.
אמרתי. לאקסית 😉

מה שאתה אומר פה זה שSS היא פשוט התוכנית הכי טובה שיש למתחילים. עם זה אני לא מסכים.
אפשר לעבוד לפי תוכנית שדומה לSS רק עם טווח חזרות של 6, להוסיף תרגילי עזר לידיים ולהשתדל להתקדם במשקלים כל הזמן.
אומנם לא תעלה בה 15 קילו בסקוואט בשבוע, אבל אם המתאמן יהיה מרוצה וזה מה שמתאים לו אז למה לא? אני לא רואה סיבה לכפות עליו לעשות SS אם הוא לא אוהב אותה.

מרוצה ממה ? אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שלהיות מרוצה זה ליצור התקדמות במסת שריר/כוח בצורה המהירה שאפשר... והתשובה לזה היא SS.
פימפומי ידיים של בנאדם שהוא מטר 80 ושוקל 60 ?
סמוך עליי שלאחר מספר חודשים שהבנאדם לא יגע בדאמבלים לידיים, אבל יאכל ויתאמן כמו שצריך... היד שלו תגדל גם בלי פימפומי ידיים ותרגילי עזר...

אמרת שאתה לא מסכים עם זה ש-SS היא הכי טובה למתחילים (אגב, גם לדעתי, אבל אני ואתה לא באותו כיוון) - ואז נתת נימוקים שקשורים לאהבה של המתאמן ל-SS. אהבה זה לא נימוק.

אשמח לדעת מה הנימוק שלך לתוכנית טובה מSS ?

אוקיי...
נניח שהמטרה של שני מתאמנים היא להגיע תוך הזמן הקצר ביותר למשקל מסויים.
מי יגיע יותר מהר ?
הבנאדם שעשה SS או ליניארית ?
תלוי. הקצב של SS מהיר יותר, אבל אם הקצב המהיר הזה הוא שיפריע להתקדמות בנקודה מסוימת, ודווקא השני יצליח להמשיך להגיע למשקל המטרה ההוא כי הליניארית לא תעצור אותו?

חוץ מזה שיש עוד מטרות פרט למהירות ההתקדמות. הליניארית יותר ידידותית לגוף. פחות אגרסיבית. פחות מתישה. יותר מתאימה למתאמנים מגיל מסוים, ועם עומס בחיים הפרטיים. פחות דורשת. פחות תובענית. יותר מגוונת ו"מעניינת". הנפח הנמוך יותר וההתקדמות האיטית יותר מאפשרים תוספת של תרגילי עזר שחשובים להרבה מתאמנים, בין השאר לצורך הגיוון.

תלוי. הקצב של SS מהיר יותר, אבל אם הקצב המהיר הזה הוא שיפריע להתקדמות בנקודה מסוימת, ודווקא השני יצליח להמשיך להגיע למשקל המטרה ההוא כי הליניארית לא תעצור אותו?

חוץ מזה שיש עוד מטרות פרט למהירות ההתקדמות. הליניארית יותר ידידותית לגוף. פחות אגרסיבית. פחות מתישה. יותר מתאימה למתאמנים מגיל מסוים, ועם עומס בחיים הפרטיים. פחות דורשת. פחות תובענית. יותר מגוונת ו"מעניינת". הנפח הנמוך יותר וההתקדמות האיטית יותר מאפשרים תוספת של תרגילי עזר שחשובים להרבה מתאמנים, בין השאר לצורך הגיוון.

ברגע שקצב מהיר יפריע לך בנקודה מסויימת סימן שאתה כבר לא מתאמן כל כך מתחיל...
ודרך אגב גם אני במצב הזה... ומעדיף למשוך את הSS עוד ועוד ועוד... כדי שאסיים אותה אהיה שלם שסיימתי אותה, גם לו יכלתי להתקדם מהר יותר בתוכנית אחרת...

מה זאת אומרת יותר ידידותית לגוף ? זה תחום שבאים להרים משקלים כבדים ולא לשחק...
אם בנאדם לא מוכן לאכול טוב/להשקיע זמן הוא פשוט לא יתקדם...
אבל כן, אם בנאדם מוכן להשקיע פחות אז כנראה שהליניארית תתאים יותר :/ על אף שהייתי נותן SS בהתחלה.

ברגע שקצב מהיר יפריע לך בנקודה מסויימת סימן שאתה כבר לא מתאמן כל כך מתחיל...
בגדול נכון, אבל הקו הוא לא חד משמעי וברור. פתאום בנקודה מסוימת עברתי מהתאוששות של יומיים להתאוששות שבועית?
מה זאת אומרת יותר ידידותית לגוף ? זה תחום שבאים להרים משקלים כבדים ולא לשחק...
אם בנאדם לא מוכן לאכול טוב/להשקיע זמן הוא פשוט לא יתקדם...
אבל כן, אם בנאדם מוכן להשקיע פחות אז כנראה שהליניארית תתאים יותר :/ על אף שהייתי נותן SS בהתחלה.
אני לא אוהב את הגישה הזאת. חדר כושר אמור להיות פאן, לא עינוי. לא באתי לשחק? למה לא? אני רוצה להנות במכון.
עוד פעם - לא גבול מוחלט. אני רוצה להשקיע אבל לא יכול לישון יותר מ-6-7 שעות בלילה. אז אני רציני או שטותניק לדעתך?

לליניארית יש יתרונות גדולים, שאתה חייב להסכים להם. כי אם לא, אז ניקח את זה רחוק יותר - למה SS ולא SL? לך על אותם תרגילים, רק עם 5x5. תצטרך עוד איזה 500 קלוריות ביום, עוד שעה של שינה בלילה, יכאב לך עוד יותר אחרי אימון - אבל אנחנו הארדקור, לא?

מרוצה ממה ? אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שלהיות מרוצה זה ליצור התקדמות במסת שריר/כוח בצורה המהירה שאפשר... והתשובה לזה היא SS.
פימפומי ידיים של בנאדם שהוא מטר 80 ושוקל 60 ?
סמוך עליי שלאחר מספר חודשים שהבנאדם לא יגע בדאמבלים לידיים, אבל יאכל ויתאמן כמו שצריך... היד שלו תגדל גם בלי פימפומי ידיים ותרגילי עזר...

אשמח לדעת מה הנימוק שלך לתוכנית טובה מSS ?
SS כנראה התוכנית הטובה ביותר למתאמן מתחיל ככל שזה קשור בצבירת מסה וכח.
מצד שני, אני לא כ"כ מבין וזורם עם האמירה "פמפומי ידיים". מרבית המתאמנים שידבקו ב-SS תוך ביצוע של התרגילים הבסיסיים בלבד ללא הוספת תרגילים ימצאו עצמם עם ידיים קטנות ופלג גוף עליון בינוני.

תסתכלו על התמונה של הסרטון, יש לבחור 320-330 דדליפט והוא לא כזה גדול. מופנה לאיתמר.
אז אתה בעצם מנסה ליצור כלל בעזרת היוצא מן הכלל?
אני מכיר מישהו שירה לעצמו בראש ולא מת, מסקנה - כדור בראש אף פעם לא הורג וזוהי עובדה אבסולוטית שאתה לא יכול להתווכח איתה, עחי.
לדעתי אי אפשר להגיע למסת שריר ממש גבוהה בלי לעבוד בטווחי חזרות גבוהים... אני לא רואה איך לילד שעושה SS יגדלו הרגליים מלעשות 15 חזרות באימון. במיוחד שזו קבוצת שרירים ענקית שדורשת הרבה נפח
מה אם אני אגיד לך שזה לא טווח החזרות שמשנה אלא הנפח הכללי?
כל תוכניות הPL המתקדמות מבוססות על נפח גבוהה שמטרתו לשים עליך שריר, וכשזה מבוצע כראוי (כולל תזונה טובה ושינה) הם נותנות אחלה היפרטרופיה.
סבבה. בהתחלה לכולם יגדלו הרגליים מSS. אבל בשלב כלשהו שהמתאמן כבר לא נחשב מתחיל הרגליים כמעט ולא יגדלו מטווח כזה.
אני מאז טקסס עבדתי רק בטווחים של 3-5 והרגליים שלי גדלו מאוד, כך גם כל אחד אחר (וזה מתקשר גם למה שרשמתי בציטוט מעל, זה הרבה יותר תלוי בנפח הכללי מאשר טווח החזרות).

בסופו של דבר - אני רואה כאן ילד שלא צלח בSS, מאוד התבאס ממנה אז הוא מלכלך עליה כמה שאפשר ומוציא עליה את התסכול שלו.

SS כנראה התוכנית הטובה ביותר למתאמן מתחיל ככל שזה קשור בצבירת מסה וכח.
מצד שני, אני לא כ"כ מבין וזורם עם האמירה "פמפומי ידיים". מרבית המתאמנים שידבקו ב-SS תוך ביצוע של התרגילים הבסיסיים בלבד ללא הוספת תרגילים ימצאו עצמם עם ידיים קטנות ופלג גוף עליון בינוני.

מצטער, חולק עליך...
אני מאמין שיש משהו בדבריך, אך לא שאתה מתאמן מתחיל.

מצטער, חולק עליך...
אני מאמין שיש משהו בדבריך, אך לא שאתה מתאמן מתחיל.
על מה בדיוק אתה חולק?...
אתה רושם "אבל לא כשאתה מתחיל" והרי רשמתי שלמתאמן מתחיל SS תוכנית מצויינת.
מצד שני, מאחר וההתייחסות כאן היא לפיתוח גוף אני לא מחבב את כינוי הגנאי "פמפומי בייספס" חסר הביסוס ואת הקביעה חסרת הבסיס שהידיים יגדלו יותר מדדליפט מאשר משילוב של תרגילים מבודדים.

על מה בדיוק אתה חולק?...
אתה רושם "אבל לא כשאתה מתחיל" והרי רשמתי שלמתאמן מתחיל SS תוכנית מצויינת.
מצד שני, מאחר וההתייחסות כאן היא לפיתוח גוף אני לא מחבב את כינוי הגנאי "פמפומי בייספס" חסר הביסוס ואת הקביעה חסרת הבסיס שהידיים יגדלו יותר מדדליפט מאשר משילוב של תרגילים מבודדים.

הבעיה מתחילה שבתור מתאמן מתחיל, אתה לא באמת יודע לשים את האצבע על כמה תרגילי עזר יגרעו מהתקדמות בתרגילים המרכזיים.

הבעיה מתחילה שבתור מתאמן מתחיל, אתה לא באמת יודע לשים את האצבע על כמה תרגילי עזר יגרעו מהתקדמות בתרגילים המרכזיים.
יכול להיות שזה נכון לפעמים. לראות בחור צעיר נכנס למכון ומיד פוצח בתרגיל בייספס במכונה לא מרגיש נוח לעין לאף PL או BB.
מצד שני, ניתן לעבוד לא נכון למטרת היפרטרופיה ופיתוח גוף במספר דרכים וביצוע SS ללא תרגילים מבודדים הוא אחד מהם, כלומר ישאיר את המתאמן עם פלג גוף עליון מפגר וידיים קטנות.

יכול להיות שזה נכון לפעמים. לראות בחור צעיר נכנס למכון ומיד פוצח בתרגיל בייספס במכונה לא מרגיש נוח לעין לאף PL או BB.
מצד שני, ניתן לעבוד לא נכון למטרת היפרטרופיה ופיתוח גוף במספר דרכים וביצוע SS ללא תרגילים מבודדים הוא אחד מהם, כלומר ישאיר את המתאמן עם פלג גוף עליון מפגר וידיים קטנות.

אני חושב שמדובר בסוגים מסויימים של אנשים...
אני עכשיו בSS וזה לא המקרה.

ניתן לעבוד לא נכון למטרת היפרטרופיה ופיתוח גוף במספר דרכים וביצוע SS ללא תרגילים מבודדים הוא אחד מהם, כלומר ישאיר את המתאמן עם פלג גוף עליון מפגר וידיים קטנות.
גם אני חולק. ולא בגלל מה ש- @Ohad אמר. בגלל שמתאמן מתחיל או בינוני לא צריך שום דבר מבודד. לחיצות ומשיכות זה כל מה שצריך בשביל ידיים פרופורציונליות, ואין שום סיבה לחשוב שקרלז יגדיל לו את הבייספס יותר משחתירה ומתח יגדילו.

SS בכללי היא תוכנית שלא נותנת הרבה לכאלה שרוצים לחיצה חזקה, רוב הנאשים שסיימו SS עם לחיצה חזקה או פרשו מבילדינג והייתה להם לחיצה חזקה כבר מקודם או פריקים.
מי כמוך יודע שפלג גוף עליון צריך הרבה יותר נפח בין אם בשביל התקדמות ובין אם בשביל גדילה לעומת רגליים שבשבילם גם עצימות זה טוב.
את הסוד לידיים גדולות אני לא יודע, כי אם הייתי יודע לא היו קוראים לי "אליק יד 17"

גם אני חולק. ולא בגלל מה ש- @Ohad אמר. בגלל שמתאמן מתחיל או בינוני לא צריך שום דבר מבודד. לחיצות ומשיכות זה כל מה שצריך בשביל ידיים פרופורציונליות, ואין שום סיבה לחשוב שקרלז יגדיל לו את הבייספס יותר משחתירה ומתח יגדילו.
מה זה "ידיים פרופורציונליות"? SS היא ממש לא תכנית שמוציאה מתאמן פרופורציונלי, בד"כ ההתקדמות אדירה ברגליים, מאחר וכמו שכל PL או BB שצבר קצת מסה יודע טוב מאוד שסקוואט מצטיין בזה יותר מכל תרגיל רגליים אחר. אז איפה הפרופורציה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית