Starting Strength כן גם אני 😃

• פותח/ת השרשור Yeti
  • פורסם בתאריך
בסה"כ הסקוואט באמת סבבה, אבל שים לב לכמה דברים:
* אתה עושה High Bar. המוט צריך להיות יותר נמוך.
* תנסה "להתפוצץ" בעלייה. אתה יורד בקצב נכון, אבל בעלייה לפעמים אתה נתקע קצת. תנסה להעיף את עצמך חזרה למעלה (זה יותר טיפ מאשר דגש).

🤡🤡

עד כמה שאני יכול לראות זה ממש low bar. גם המוט נראה במקום, וגם זוית הגב ביחס לרצפה הרבה יותר מתאימה ל- low bar.
אני מסכים עם הנקודה השניה. תמיד 100% כח בעליה. גם אם לא צריך, גם בחימום. תתרגל לתת 100%. אתה תצטרך את זה במשקלים גבוהים.

• פותח/ת השרשור
בסה"כ הסקוואט באמת סבבה, אבל שים לב לכמה דברים:
* אתה עושה High Bar. המוט צריך להיות יותר נמוך.
* תנסה "להתפוצץ" בעלייה. אתה יורד בקצב נכון, אבל בעלייה לפעמים אתה נתקע קצת. תנסה להעיף את עצמך חזרה למעלה (זה יותר טיפ מאשר דגש).

לגבי הפרס, עשית שלישייה בסט הראשון או האחרון? אתה יודע למה נכשלת (חוסר ריכוז וכו')?

ודבר אחרון- בסרטון השני שלך יש ברקע איזה טמבל ששם כרית על המוט של הסמית ויורד לרבע סקוואט. תפוס אותו פעם הבאה שאתה מתאמן ותגיד לו שזאת הטכניקה הטובה ביותר שראית אי פעם ושאני רוצה חתימה אם אפשר...🤡🤡
חחחחחח הרגת אותי אחי 😆 בכל מקרה באמת שאני נותן מאה אחוז בעליה, פשוט איפה שהוא בחצי/שני שליש מהדרך יש לי נקודה חלשה שאני תמיד נתקע בה, האמת שבגלל זה חשבתי להישאר עם אותו משקל, אבל אם הטכניקה בסדר אז אני לא רואה שום סיבה לא להתקדם 😃 ואני אשתדל להתפוצץ יותר, אני רק מקווה שאני לא באמת אתפוצץ 😃
אה ובפרס אני חושב שנתקעתי בגלל שישנתי 6-5 שעות ללילה בממוצע ביומיים שקדמו לאימון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
האימון של אתמול: אימון בינוני סה"כ.

סקוואט 70 - 5 6 5 PR אבל יצא בטעות שש, חוץ מזה אני חושב שהטכניקה קצת התדרדרה, אתן לכם לשפוט.

בנץ' 57.5 - 5 5 4 + 1 עם עזרתו של הספוטר, אותו משקל אימון הבא.

דדליפט... בלאגן שלם 80 - 1x2 ו 1x4 כנראה נתתי לאגו להשתלט עליי ועשיתי קפיצה של 10 קילו, אימון הבא אני אקח 75 ואעבוד על הטכניקה.

אגב, זה נורמאלי שאני מרגיש עומס על זוקפי הגב בזמן העלייה בסקוואט? וחוץ מזה ברך ימין התחילה לכאוב לי אחרי הסקוואט והיא עדיין קצת כואבת, אתם חושבים שזה נבע מטכניקה לקויה?
אני מאוד אודה למי שיעביר ביקורת על הטכניקה שלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אגב, זה נורמאלי שאני מרגיש עומס על זוקפי הגב בזמן העלייה בסקוואט?

הזוקפים עובדים חזק מאוד בסקוואט (כמו גם בדדליפט) כדי לקבע את הגב בזווית הנכונה.

פעם אחת עשיתי אימון קשה מדי, הרגתי את הזוקפים והיה לי קשה ללכת חמישה ימים...

• פותח/ת השרשור
הזוקפים עובדים חזק מאוד בסקוואט (כמו גם בדדליפט) כדי לקבע את הגב בזווית הנכונה.

פעם אחת עשיתי אימון קשה מדי, הרגתי את הזוקפים והיה לי קשה ללכת חמישה ימים...
פשוט הרגשתי את הזוקפים עובדים בסקוואט יותר ממה שהרגשתי אותם בדדליפט בגלל זה אני פוחד שאני עושה חצי גוד מורנינג. בדדליפט בכלל יש לי תחושה מוזרה, ניסיתי לעשות את הדדליפט בדיוק כמו שריפטו מלמד, המוט מעל אמצע הרגל וכו', אבל בסרטון אפשר לראות שהגב התחתון מתעגל בעיקר באיזור האגן... אני ממש מחכה לתגובות על הטכניקה בשני התרגילים, אני רק מקווה שלא נמאס לאנשים להגיב :120ag:

נראה לי שהישבן שלך עולה יותר מהר מאשר הכתפיים, אבל זה עדיין לא גוד מורנינג; אתה צריך להישאר מרוכז, להחזיק את זוקפי הגו ולעלות כשהגב באותה הזווית. נסה גם לכווץ את שרירי הישבן, זה יכול לעזור.

• פותח/ת השרשור
אממ כן, החצי "גוד מורנינג" הזה קורה לי בעיקר כשאני חושב על היפ דרייב, גם נראה לי שלפעמים אני נותן לחזה לרדת מתי שאני מסתכל למטה. בכל מקרה עם הכאבים שיש לי בברך זה לא יהיה רעיון טוב לעלות משקל מחר ואני גם אוכל לעבוד על הטכניקה עם יותר שליטה.

פשוט הרגשתי את הזוקפים עובדים בסקוואט יותר ממה שהרגשתי אותם בדדליפט בגלל זה אני פוחד שאני עושה חצי גוד מורנינג. בדדליפט בכלל יש לי תחושה מוזרה, ניסיתי לעשות את הדדליפט בדיוק כמו שריפטו מלמד, המוט מעל אמצע הרגל וכו', אבל בסרטון אפשר לראות שהגב התחתון מתעגל בעיקר באיזור האגן... אני ממש מחכה לתגובות על הטכניקה בשני התרגילים, אני רק מקווה שלא נמאס לאנשים להגיב :120ag:

אם אתה רוצה יותר תגובות וסדר
אז את הסרטונים תעלה בפאוורליפטינג
ובלוג שלך תשים קישור לפוסט של הסרטונים

אף אחד לא מנחש שהוספת בלוג סרטון

לגבי הברך כנראה זה נובע מכך שאתה מכניס אותה פנימה (בעיקר שאתה עולה זה עלול להיות)
תקפיד לדחוף ברכיים הצידה כל הזמן בעיקר מהנק' למטה ותוך כדי העליה

לגבי הגב, הוא נראה בסדר בסרטונים, אל תדאג הוא יתחזק עם הזמן

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה יותר תגובות וסדר
אז את הסרטונים תעלה בפאוורליפטינג
ובלוג שלך תשים קישור לפוסט של הסרטונים

אף אחד לא מנחש שהוספת בלוג סרטון

לגבי הברך כנראה זה נובע מכך שאתה מכניס אותה פנימה (בעיקר שאתה עולה זה עלול להיות)
תקפיד לדחוף ברכיים הצידה כל הזמן בעיקר מהנק' למטה ותוך כדי העליה

לגבי הגב, הוא נראה בסדר בסרטונים, אל תדאג הוא יתחזק עם הזמן
אה תודה אחי, באמת יכול להיות שהברכיים בורחות פנימה, זה קרה לי בחזרה האחרונה של הדדליפט, בגלל זה לא עשיתי 5, אז יכול להיות שזה קורה בסקוואט (אוליי לא באותה מידה אבל עדיין) פשוט קשה לי לשים לב לזה בזמן שיא המאמץ, בגלל זה אני חושב להישאר עם המשקל הזה בינתיים. לגבי הסרטונים אתה צודק, פשוט התרגלתי לזה שרוב החבר'ה מעלים שם סרטונים של הישיגים, אני פשוט לא רוצה להיראות אידיוט 🤫 אבל אני אפתח אשכול בבקשה לביקורת על הטכניקה.

• פותח/ת השרשור
האימון של אתמול 8.9.09

סקוואט - 70 קילו - 5 5 + 5 עם 60 קילו, הכאב בברך ימין הציק לי עוד בחימום ובסט העבודה הראשון או השני ובסט השני הגב התחיל לכאוב (בצורה חדה) והכול התחרבש אז החלטתי להוריד משקל.

פרס - 30 קילו - 4 5 5 (4 בסט הראשון) כנראה פשוט לא נחתי מספיק אחרי החימום.

מתח בסופינציה - 4 סטים של בודדות (הכי הרבה שהצלחתי אחרי אימון) והיום עשיתי סט של 2 ו 4 של בודדות

אגב היום ממש הרגשתי כאבים עזים במרפקים ובאמות אחרי כמה סטים (בד"כ אני מרגיש סוג של פאמפ ביידים ובאמות) ממה זה יכול להיות? חוסר חימום? אם כן אז איך אפשר לחמם את היידים למתח?

לסיכום אתמול היה אימון גרוע, זה בטח קשור לזה שהייתי חייב לקום להשתין כל שעה-שעתיים בלילה שלפני, אם הכאב בברך לא יעבור עד אמצע השבוע הבא אני חושש שאני אצטרך לוותר על הסקוואט למשך חודש-חודשיים ואז להתחיל מאפס כמו שהאורטופד המליץ. TheZoRT אני אשמח אם תוכל לייעץ לי עם הניסיון שלך בנושא.

אגב היום ממש הרגשתי כאבים עזים במרפקים ובאמות אחרי כמה סטים (בד"כ אני מרגיש סוג של פאמפ ביידים ובאמות) ממה זה יכול להיות? חוסר חימום? אם כן אז איך אפשר לחמם את היידים למתח?

גם לי זה קרה בפעם הראשונה שעשיתי מתח שלילי (קפיצה מלמטה וירידה איטית חזרה), אחרי זה לא יכולתי לעשות שום דבר. אבל זה לא קרה לי יותר.

בדדליפט הירידה שלך לא נכונה, תנסה לכופף את הברכיים ולרדת טיפה עם הישבן כשאתה מוריד את המוט.

• פותח/ת השרשור
מה האורטופד מצא? יש לך תוצאות של בדיקות כלשהן?
האורטופד לא עשה שום בדיקה מיוחדת חוץ מלשאול אותי כמה שאלות על מתי ואיפה כואב, והוא גם מישש קצת את האיזור. הוא אמר שיש לי "דלקת בסחוס". חיפשתי את המושג בגוגל ולפי מה שהבנתי בסחוס לא יכולה להיות דלקת כי אין שם כלי דם 😳 הנה מה שמצאתי שנותן הסבר אפשרי:
http://www.clalit20plus.co.il/CommunityServer/forums/AddPost.aspx?PostID=422743

אין לי מושג אם זה מה שיש לי... כמו שאמרתי האורטופד רק אמר להימנע מפעילויות שמעמיסות על הברך למשך חודש-חודשיים ורק אז להתחיל מסקוואט עם משקל גוף ולהתקדם לאט לאט :🙁

גם לי זה קרה בפעם הראשונה שעשיתי מתח שלילי (קפיצה מלמטה וירידה איטית חזרה), אחרי זה לא יכולתי לעשות שום דבר. אבל זה לא קרה לי יותר.

מוזר, זה די ההפך ממה שאני עשיתי, עלייה איטית למעלה עם פוש מהפלג גוף התחתון לקראת הסוף (KIP) ואז עזבתי במכה. מעניין אם אפשר להיפצע מהתרגיל הזה...

בדדליפט הירידה שלך לא נכונה, תנסה לכופף את הברכיים ולרדת טיפה עם הישבן כשאתה מוריד את המוט.
תודה, אני אתקן את מחר.

נערך לאחרונה:
אולי האורטופד התכוון שיש הצטברות של נוזל דלקתי באזור הסחוס. יכול להיות.
אם כן, באמת כדאי להוריד מהאינטנסיביות. לא יודע אם הייתי מפסיק להתאמן בגלל זה, אבל זה אני.אולי תנסה לעשות דילואד קטן (למשקל שלא יכאיב לך בחמישיות) ולעלות משם 5 ק"ג כל אימון. אם לא ילך, תצטרך לבקש הסברים יותר מפורטים מהאורטופד או שתצטרך להקשיב לו. P:

בדדליפט אתה לא מרגיש כאבים בכלל?

• פותח/ת השרשור
אולי האורטופד התכוון שיש הצטברות של נוזל דלקתי באזור הסחוס. יכול להיות.
אם כן, באמת כדאי להוריד מהאינטנסיביות. לא יודע אם הייתי מפסיק להתאמן בגלל זה, אבל זה אני.אולי תנסה לעשות דילואד קטן (למשקל שלא יכאיב לך בחמישיות) ולעלות משם 5 ק"ג כל אימון. אם לא ילך, תצטרך לבקש הסברים יותר מפורטים מהאורטופד או שתצטרך להקשיב לו. P:

בדדליפט אתה לא מרגיש כאבים בכלל?
העניין הוא שלפעמים אני מרגיש כאבים גם בלי משקל בכלל, כל היום אני מתיישב ומנסה להבין מה לא בסדר. ולפעמים גם עם 70 קילו שזה השיא שלי אני לא מרגיש שום כאב, בדדליפט נראה היום.
בכל מקרה אני באמת הולך להוריד מהעצימות ל60 בערך ואפילו 50 אם צריך, אני רוצה סקוואט (וגם דדליפט) חלק ומושלם, אחד לאחד כמו בספר, בלי להיתקע ב2/3 מהדרך למעלה. ברגע שאני אגיע לזה אם הכאבים ימשיכו אני אפסיק לחודש חודשיים.

• פותח/ת השרשור
האימון של אתמול: 10.9.09
אימון חביב, לא ציפיתי להרבה אחרי יום עבודה שהייתי צריך להרים ולסחוב מקררים.

סקוואט - 60x5 סט ראשון, 70x5x2 לא היו הרבה כאבים בברך אולי 2-3 חזרות כאבו (הרוב בחימום) אבל היום בבוקר ניסיתי לשפר את הטכניקה של להתיישב אחורה וBW סקוואט כן כאב 😳

בנץ' 57.5 - 5 5 4 (4 בסט האחרון) התאמנתי בלי ספוטר אז החלטתי לא להסתכן אחרי שכמעט נתקעתי ברביעית. וכבר מהחזרה הראשונה בסט הראשון נאבקתי עם המשקל (אימון שעבר היה הרבה יותר טוב בבנץ') בנוסף לזה שוב פעם כאבו לי המרפקים בטירוף כמו אחרי המתח באותו יום, כנראה אני צריך להתחמם יותר זמן.

דדליפט 80 - 4 יכולתי לעשות 5 אבל אחרי החזרה הרביעית הפלטות התגלגלו לאיפה שתופסים אותן וזה פחות גובה אז וויתרתי על האחרונה.

מתח בסופינציה: סט של 2 מחר אני אנסה להגיע לסט של 3 + 4 סטים של בודדות.

אני חושב לרדת קצת במשקלים ואולי לעשות יותר חזרות עד שכל הסרט עם הברך יגמר כדי לשמור על סוג של התקדמות... אני אעלה סרטונים של הסקוואט והדדליפט באשכול שפתחתי בPL כשיהיה לי כוח, תודה למי שעוקב.

• פותח/ת השרשור
האימון של היום 13.9.08:

squat 70 - 3x5 - נראה לי שהטכניקה השתפרה אני אשים לינק לסרטונים.

press 30 - 3x5 - הלך בקלות יחסית לכל האימונים הקודמים (גם משקלים יותר נמוכים)

chin ups - bw - 1, 1, 2, 0.5

לסיכום הכל הלך טוב חוץ מהמתח, קיוויתי כבר להגיע ל3 חזרות עם משקל גוף, אבל לא נורא כי עליתי במשקל בגלל נוזלים בימים האחרונים.

סרטונים של הסקוואט והפרס כאן:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?p=81920&posted=1#post81920

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית