הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Snatch high pull vs High pull

White Walker

משתמש על
23,991
15,517
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
34,643
23,991
15,517
אני רוצה להכניס את זה כתרגיל עזר לתוכנית, אבל לאחר שהסתכלתי על 2 הצורות לתרגיל..
לא הצלחתי להבין מה עדיף.

מלבד זה שהאחיזה בסנאץ' רחבה יותר ויש דחיפה מהאגן, מה עובד יותר טוב על הכתפיים ואיזה עובד יותר על הרחב גבי?

ראיתי 2 סרטונים לצורך העניין :

@stitch אשמח לדעתך

בזכות השלב האחרון של המשיכה. בפאוור קלין הידיים הן כמו חבלים, משתתפות במכה הראשונה של הקפיצה. במשיכה גבוהה הן ממשיכות אחרי החצי-קפיצה, ומושכות את השלב האחרון. בזכות זה יש עבודה של הדלתא ושל הידיים.

הן לא אמורות למשוך כלום. High pull זה קלין בלי התפיסה.

הן לא אמורות למשוך כלום. High pull זה קלין בלי התפיסה.
זה לא נכון. זה קלין שממשיך. אחרת לא היית מצליח להרים יותר משקל במשיכה גבוהה מאשר בקלין.

ציטוט מהמאמר של ביל סטאר:
המרפקים חייבים גם הם להישאר נעולים עד שהטרפזים מתכווצים – וזה יקרה כאשר המוט יהיה בגובה הטבור. זה הסדר הכי קשה ללמידה: טרפזים, ואח"כ ידיים. אם הידיים שלכם מתכופפות יותר מדי מוקדם, הם לא יהיו זמינות כדי לספק את "המכה" הקריטית האחרונה בסוף. תנו לטרפזים העוצמתיים שלכם לעשות את העבודה, ואז הכניסו את הידיים למשחק.

אגב, אלכס, ידעת שהטרפזים שלי עוצמתיים? אפילו ביל סטאר אמר 🤭

נערך לאחרונה:
אתה חושב שזה מיותר למי שמחפש להתחזק גם לחזק בנוסף את רצועת הכתפיים
פשוט מיותר בשבילך אם אתה לא מתעסק בWL
חוץ מזה אני פשוט מחפש תרגיל עזר אחר במקום חתירה
איזו תוכנית אתה עושה? אני בכלל לא חושב שאתה צריך תרגילי עזר. אולי מתח ומקבילים.

• פותח/ת השרשור
פשוט מיותר בשבילך אם אתה לא מתעסק בWL

איזו תוכנית אתה עושה? אני בכלל לא חושב שאתה צריך תרגילי עזר. אולי מתח ומקבילים.
מקבילים יש.
מתח אני עושה צ'ין אפס במקום PC.

אני עושה SS עם טקסס מת'וד בלחיצת חזה.
אני מחפש עוד תרגיל עזר אחד בנוסף למקבילים.

זה לא נכון. זה קלין שממשיך. אחרת לא היית מצליח להרים יותר משקל במשיכה גבוהה מאשר בקלין.

אתה יכול למשוך במשיכה גבוהה יותר מבקלין בזכות העובדה שלא צריך לתפוס את המוט, ולכן מה עובר כמשיכה הוא סובייקטיבי לחלוטין, יכול להיות כל דבר קרוב לדדליפט שלך.

אם אתה מושך עם הידיים אחרי הקפיצה, אתה בעצם נהנה לעשות upright row.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול למשוך במשיכה גבוהה יותר מבקלין בזכות העובדה שלא צריך לתפוס את המוט, ולכן מה עובר כמשיכה הוא סובייקטיבי לחלוטין, יכול להיות כל דבר קרוב לדדליפט שלך.

אם אתה מושך עם הידיים אחרי הקפיצה, אתה בעצם נהנה לעשות upright row.
איזה תרגיל עזר אחר אתה ממליץ לכתפיים?
אם צריך בכלל.

לצורך העניין הפרס שלי הוא רק פעם בשבוע כרגע, בגלל זה חשבתי להכניס עוד תרגיל עזר קטן.

• פותח/ת השרשור
למה אתה צריך תרגיל עזר? תתקדם בתרגילים הבסיסיים.
לפעמים מרגיש לי חסר מידיי.
אני מתמקד בתרגילים הבסיסיים, אבל נגיד היום אחרי ה 3 סטים של הסקוואט ו-2 סטים של עצימות בבנצ' ודדליפט (הכוונה סט עצימות אחד לכל תרגיל כמובן) ולפני סופ"ש
מתאים לי תרגיל עזר נוסף.

אתה יכול למשוך במשיכה גבוהה יותר מבקלין בזכות העובדה שלא צריך לתפוס את המוט
שוב, אני לא חושב שאתה צודק. בהנחה שהמשיכה חוקית, ולא רבע משיכה, ובהנחה שאתה צודק ואין שום השתתפות של הידיים והכתפיים - מה זה משנה אם נכנסתי מתחתיו או לא? ממילא המוט הגיע לגובה חוקי, והפעולה של להיכנס תחתיו לא דורשת כוח או אנרגיה. אז למה אפשר למשוך יותר במשיכה גבוהה?

וביל סטאר הסכים איתי. או שאני איתו, זה לא משנה. אני והוא אחוקים, אין בינינו משחקי היררכיה.

שוב, אני לא חושב שאתה צודק. בהנחה שהמשיכה חוקית, ולא רבע משיכה, ובהנחה שאתה צודק ואין שום השתתפות של הידיים והכתפיים - מה זה משנה אם נכנסתי מתחתיו או לא? ממילא המוט הגיע לגובה חוקי, והפעולה של להיכנס תחתיו לא דורשת כוח או אנרגיה. אז למה אפשר למשוך יותר במשיכה גבוהה?

וביל סטאר הסכים איתי. או שאני איתו, זה לא משנה. אני והוא אחוקים, אין בינינו משחקי היררכיה.

אל תעלב אבל אתה מדבר מחוסר ניסיון. כל משקולן יעיד שיכול להיות הבדל גדול בין משיכה לקלין. הגובה שאתה מושך אליו לא חייב להספיק לקלין וגם אם הוא מספיק, זה לא אומר שתצליח להכנס מתחת.

אל תעלב אבל אתה מדבר מחוסר ניסיון. כל משקולן יעיד שיכול להיות הבדל גדול בין משיכה לקלין. הגובה שאתה מושך אליו לא חייב להספיק לקלין וגם אם הוא מספיק, זה לא אומר שתצליח להכנס מתחת.
לא נעלב. אני לא משקולן ואין לי ניסיון בקלינים. אני ניזון ממה שאני קורא, כמו למשל המאמר של ביל סטאר שציטטתי. אתה לא מסכים איתו?

לא נעלב. אני לא משקולן ואין לי ניסיון בקלינים. אני ניזון ממה שאני קורא, כמו למשל המאמר של ביל סטאר שציטטתי. אתה לא מסכים איתו?

אני לא בטוח על איזה ציטוט אתה מדבר. הנה הציטוט של סטאר:

One of the mistakes that most make while learning high pulls is to allow the upper body to come down to meet the rising bar. This defeats the purpose of the exercise. At the conclusion of the pull, you should be up on your toes with your body erect. The sequence of contracting your traps before bending your arms is even more critical on high-pulls than it is for power cleans and snatches simply because a great deal more weight is being used in the high-pull. So drill on the movement until it’s smooth as silk, and then start adding plates. Do both forms of the high-pull. They hit the muscles in the upper back in a slightly different manner. For example, the snatch grip version works the wide part of the traps and the lats as well as the rear deltoids more than the clean grip. I put these into the program right behind the power cleans or snatches. While learning the technique, just do three sets of three, but once you have the form down and are able to recover from the workload, add in yet more sets of three. For someone who is unable to do either power cleans or snatches, high-pulls will serve as the primary upper back movement in the beginning.

הציטוט הזה:
המרפקים חייבים גם הם להישאר נעולים עד שהטרפזים מתכווצים – וזה יקרה כאשר המוט יהיה בגובה הטבור. זה הסדר הכי קשה ללמידה: טרפזים, ואח"כ ידיים. אם הידיים שלכם מתכופפות יותר מדי מוקדם, הם לא יהיו זמינות כדי לספק את "המכה" הקריטית האחרונה בסוף. תנו לטרפזים העוצמתיים שלכם לעשות את העבודה, ואז הכניסו את הידיים למשחק.

אגב...
Do both forms of the high-pull. They hit the muscles in the upper back in a slightly different manner
ביל סטאר נהיה בילדר, תוקף את השריר מזוויות שונות? 😃

אין עובד יותר על הכתפיים או פחות , הכתפיים עובדים בכפיפת כתפיים(כתף קדמית) ,הרחקת כתפיים(כתף אמצעית ) , פשיטת כתפיים(אחורית) וקירוב אופקי(קדמית) .
ככה שלא משנה איזה תרגיל תעשה הגוף לא מבחין בהבדל וזה יעבוד על הכתפיים .
לגבי הרחב גבי הוא עובד בפשיטת כתפיים , וקירוב כתפיים ככה שאם אתה מחפש לבנות רחב גבי אז ברור שנאטצים עדיפים מהקרקע עם אחיזה רחבה.

נערך לאחרונה:
לפעמים מרגיש לי חסר מידיי.
אני מתמקד בתרגילים הבסיסיים, אבל נגיד היום אחרי ה 3 סטים של הסקוואט ו-2 סטים של עצימות בבנצ' ודדליפט (הכוונה סט עצימות אחד לכל תרגיל כמובן) ולפני סופ"ש
מתאים לי תרגיל עזר נוסף.
אם אין צורך, אז אין צורך.
אתה מרגיש שהאימון חסר\קצר בגלל שהמשקלים עוד נמוכים.
חכה חודשיים, תראה איך כל אימון יראה לך ארוך מהקודם לו ואיך 3-4 דקות מנוחה בין הסטים נעלמות כמו שניות.

אם יש דיספרופורציה כל שהיא מבחינת נפח\כוח\ליקויי יציבה לטובת שרירי פלג הגוף העליון הקדמיים (קיפוזיס קל בגב העליון, משמע כיפוף קל של הכתפיים והחזה קדימה), אפשר להוסיף תרגיל כמו פייס פולס. גם אם אין פייס פולס זה אחלה תרגיל לכל מתאמן. בצע אותו בנפח גבוה יחסית עם משקל קל. 15-25 חזרות לשניים או שלושה סטים. סביר להניח שזה גם לא יפגע בהתאוששות.
אגב, למה לא לבצע חתירה? אני כרגע בתכנית שבה יש לי חתירה בכל אימון, ואני מרגיש שזה משפר מאוד את הדיספרופורציה שהיה לי, (גב וכתף אחורית חלשים לעומת חזה וכתף קדמית, בקיצור), אם כי הוא היה קל.

• פותח/ת השרשור
בגלל שהמשקלים עוד נמוכים.

הם לא כאלה נמוכים.. והם אכן לוקחים לי לא מעט זמן.
תראה בסה"כ בבנצ' הגעתי ל 90, בדדליפט ל 110 ובסקוואט ל 90 אבל עשיתי ריסטים בסקוואט ובדדליפט כדי לתקן טכניקה
ובבנצ' אני אחרי ריסט קטן ועובר בטקסס מת'וד משולב עם ה SS אז בגלל זה יש לי אימונים מסויימים שכן יש לי מקום לשלב תרגיל עזר אחד..
מה גם שאני עושה בסה"כ 2x8 כמו שמומלץ לתרגיל עזר 😃
אפשר להוסיף תרגיל כמו פייס פולס
במכון החדש אין מכשירים בכלל.. אז אין לי איך לעשות את זה 🫤

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית