הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ עזרה בבניית כלוב אצל מסגר

• פותח/ת השרשור 123abc1
  • פורסם בתאריך

123abc1

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
שלום, לאחר מספיק זמן שהתבזבז לי על אי-מציאה של דיל נורמלי לכלוב, הבנתי שבמקומות רבים ההמלצה היא להזמין כלוב לא-פלצני אצל מסגר אשר אמור לעלות פחות מבחנות.

הבעיה היא שאין לי ממש תכנית ברורה לכלוב, ועם כמה שזה מבנה הנדסי די פשוט, אני חושב שצריך לבוא למסגר עם שרטוט יותר מדויק מסתם תמונה מחנות עם אורכים. מצאתי מישהו קנדי בפורום BodyBuilding.com שמכין כלובים מקצועיים להרבה מהמשתמשים שם, ופשוט ביקשתי שיתן לי קצת פרטים/רעיונות לכלוב פרקטי ולא יקר.

הוא הציע לי כמה אורכים ומידות סטנדרטיים ואמר לי להסתכל על כלובים של Rogue לרעיונות, אבל: איך בדיוק החורים צריכים להעשות? באיזה קוטר ומאיפה בכלל משיגים תופסנים (J-cups) ומוטות ביטחון מתאימים? הבחור אמר לי ש Rogue לדוגמא מוכרת אותם גם בנפרד - אבל אני בספק אם לישראל. בנוסף, רוב המידות הן באינטשים והן לעיתים עיגולים ואי-דיוקים של מידות במילימטרים. אשמח אם מישהו יכול לתת דוגמא מדויקת.

ולגבי ההרכבה והשימוש בכלוב: האם כל הכלובים צריכים להיות מוברגים לרצפה? ראיתי שבחלק מהמקרים מצויין (למשל כאן) ובחלק לא. אני כמובן מעדיף שלא לקדוח חורים ברצפה.

תודה מראש.

נערך לאחרונה:
אני בקרוב בונה את שלי אז עשיתי קצת בירורים.
אני בונה אותו עם 6 רגליים, שלשתיים האחרונות מרותך בכל צד כמה צינורות עגולים לשים עליהם פלטות.
J CUPS זה לא בעיה, בונים משהו שנראה דומה, עושים חור ומחברים לראק עם בורג ואום.
המידות שבחרתי יהיו בערך כאלה:
גודל חורים בערך 25 מ''מ
גובה 220 ס''מ
רוחב 125 ס''מ
אורך 116 ס''מ

אין צורך לחבר את הכלוב לרצפה, אבל בתכנון שיהיה לרגליים של הכלוב חיבור אחד למטה ולפחות 2 למעלה כדי שיהיה יציב.
סתכל על זה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
Jack_Bristow: הייתה מציאה אחת ביד2 של בנאדם שמכר כלוב כלשהו (הוא קיבל אותו מחבר שעזב את הארץ, לא היה לו מושג לגבי החברה [בהנחה שהיה במקור מחנות] ואמר שלא השתמש בו בעצמו) כולל הפולי וספה ב-1,000 ש"ח. הבעיה שאני מסתמך על האוטו של ההורים שלי, ובגלל שהמוכר היה בחיפה משום מה היה נראה להם מיותר לתת לי לנסוע עד לשם לפני שקניתי מוט אולימפי (שהרבה פחות כואב בכיס לקנות חדש מחנות בלית ברירה). כמובן שהוא מכר אותו כבר שבוע אחרי כי ההודעה ירדה מהאתר. חוץ מזה יש ביד2 ופה את המודעה של מי שציינת, שהיא של כלוב בכלל פתוח ב 1,500 ש"ח, ועוד מודעה שגם ככה לא בטוח שהיא רלוונטית של כלוב Powertec ב 2,500 ש"ח.

אני עוד לא יודע כמה כלוב סגור בסיסי יכול לעלות אצל מסגר, אבל אני רוצה לפחות לבוא עם תוכנית שאוכל לקבל עליה מחיר.

glba: אני לא בטוח שהבנתי. אני לא מתכנן לבנות את זה בעצמי כי אין לי אפילו ציוד בכדי ליצור דבר כזה ממתכת, אבל אם אני הולך למסגר - אני אמור להגיד לו שיכין את התופסנים בעצמו? ראיתי שיש כל מני צורות שונות, אז מאיפה הוא ידע מה יהיה יותר טוב?
ואני לא בטוח שהבנתי לגבי התכנון של הרגליים... יש כלובים שחייבים בגלל המבנה שלהם להיות מחוברים לריצפה? או שזה רק הוראה של היצרן לכיסוי-תחת?

בכל אופן, אני מתאר לעצמי שכדאי לבוא עם סוג של שרטוט, כי זה קצת אבסטרקטי להסביר ככה. אני בטח אוכל להכין משהו בתלת מימד די בקלות (יצא לי קצת להתעסק בגרפיקה תלת מימדית בזמנו) בהתחשב בפשטות של המבנה, אבל בלי לדעת מה יפעל כמו שצריך מבחינת יציבות ולמה אני לא אכין סתם מהראש...
לגבי מאפייני הפרופילים, הקנדי שציינתי אמר לי שהוא משתמש בעובי בין 3 ל- 4 מ"מ, ומידות לדוגמה:

"Height: up to you, usually 84 or 90"
Inside width 42" for 3x3 upruights, 43" for 2x3 or 2x2 uprights
inside depth: usually 30".
Bottom support 4.5" off ground (bottom of the tube)
Holes every 2" for safeties.
"

אני רואה לדוגמה שהרוחב שהוא הציע הוא או 2*42+3=48 או 2*43+2=47. שניהם בכל מקרה קצרים בכמה אינטשים מהחלק הפנימי של מוט אולימפי ממוצע, אבל אני לא יודע למה דווקא המידות האלה ולמה הוא "השלים" רק אינטש 1 ברוחב הפנימי אצל הפרופילים הפחות רחבים?

*ואין לי אפשרות לשלוח הודעה פרטית לאף אחד חוץ ממנהלים או להגיב בפורום מכירה/קנייה בגלל השטות הזאתי של 30 ההודעות.

נערך לאחרונה:
אני מאמין שכל רתך עם קצת ניסיון ידע להגיד לך אם התכנון בסדר וזה יהיה יציב.
בקשר לשרטוט, תכתוב בגוגל תמונות power rack sizes ותמצא מלא שרטוטים. תכתוב רק power rack ותראה מלא דגמים ותבחר איך בערך אתה רוצה את שלך.
ותופסנים... אתה יכול לצייר את זה ולהסביר לו איך זה אמור להיות ושיבנה לך. ממש לא מסובך
אגב שים לב שכמעט כל הכלובים שיש לא מחוברים לרצפה, אז... כן זה אמור להיות ככה.

• פותח/ת השרשור
אמור להיות ככה = זה לא באמת נחוץ? אני שואל כי לדוגמא באתר של Rogue יש דגמים שכן כתוב ויש דגמים שלא כתוב (או מציינים בתור פיצ'ר שאין צורך) שצריך להבריג לרצפה, ואני לא בטוח למה. ראיתי לדוגמה שבכמה מאלה שהם לא מרובעים (עומק רק 30 אינטש) כתוב שצריך, אבל גם היו דגמים יותר מרובעים שגם ביקשו להבריג, והיה אחד שהעומק הפנימי שלו הוא רק 30 אינטש אבל ציינו שלא צריך להבריג אותו בגלל ה "self-stabilizing base" שיש לו (לינק).

עריכה: טוב, אני רואה שפחות או יותר חוץ מאלה שפשוט ממש גדולים, לאלה שלא דרוש להבריג לרצפה יש פרופיל תחתון שהולך לכל אורך הרצפה. אבל הקנדי לדוגמה פשוט אמר לי שהוא שם "bottom support" בערך 4.5 אינטש מעל הרצפה, אבל אני רואה כמה כלובים של Rogue שגם יש להם פרופיל אופקי קצת מעל הרצפה (בלי אחד שממש על הרצפה) ובכל זאת הם דורשים להבריג את הכלוב.

נערך לאחרונה:
לדעתי פרופיל תחתון ועוד חיבור אחד או שניים למטה מספיק, ואין צורך לקבע ברצפה. אני חושב שבכל חדרי הכושר הכלוב לא מקובע. תבדוק ביטויוב סרטונים עם כלובים ותראה שהם לא מחוברים. רק שים לב שהפרופיל התחתון לא מפריע לך להכנס עם הרגליים מתחת למוט.
אני את הכלוב שלי לא מקבע לרצפה

• פותח/ת השרשור
למה שהוא יפריע? הכלוב אמור להיות די רחב, אז לפי דעתי אין סיבה שזה יפריע לרגליים.

יש למישהו הערכה כמה כלוב "צנוע" בכלל עלול לעלות אצל מסגר? יכול להיות שאתבדה שהמחיר בכלל לא טוב בהרבה.

אם הכלוב עם 4 רגליים והפרופיל רוחב איפה שהרגליים האחוריות, זה עלול להפריע. אם אתה עושה 6 רגליים אין בעיה, אם לא, שהכלוב יהיה טיפה יותר ארוך וימשיך עוד קצת אחרי הרגליים האחוריות ורק אז שיהיה חיבור.

לא יודע כמה רתך יקח לך, אבל אני חושב שברזל עולה משהו כמו 700-800, אולי אם הוא קונה בכמויות אז יצא לו בפחות...

• פותח/ת השרשור
6 רגליים מתייחס להמשך של הכלוב לעומק? בכל מקרה, אם תסתכל בלינק שקישרתי בתגובה #8, תראה שהם פשוט עשו כלוב מלבני ושמו את הפרופיל התחתון לעומק הכלוב.

וזה לא אמור להיות עשוי מפלדה? אני לא יודע מה ההבדל במחירים, אבל אני חושב שברוב המקומות שדיברו על בניית כלובים ציינו פלדה מבחינת החומר.

גם בכלוב כזה עדיף לשים פרופיל שיתן יותר כח ויציבות. וכן, 6 רגליים זה עוד "עומק". דוגמא: https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net...=6260d7f39d25d0acf921e03ac2cbf559&oe=555B2D9C

ואני בטוח ב99% שזה מברזל רגיל. פלדה הרבה יותר יקר וכבד... זה עשו מפרופילים רגילים, חלולים, לא מלאים וזה מאוד חזק

• פותח/ת השרשור
פלדה שוקלת פחות או יותר כמו ברזל טבעי, היא פשוט יותר חזקה. לגבי הבדלי המחיר, אין לי מושג אבל אני מתאר לעצמי שזה עלול לעלות יותר מפני שזאת סגסוגת שצריך לייצר.

• פותח/ת השרשור
תגידו, זה הגיוני ששלחתי רק בתור דוגמה תמונה של אחד מהכלובים הפשוטים של rogue למסגר שעשה עבודות מתכת בבית אצלנו, ואחרי שהוא בהתחלה שאל "כמה זה אמור לעלות?" ולא זרקתי מספר (ובכוונה מחקתי את שם המוצר בתקווה שלא יתחיל לרחרח ולזרוק מחירים לפי חנויות) ובסוף ענה "טוב, אני אחזור אליכם עם הצעת מחיר", היום בדקתי איתו והוא ביקש 8,000 (!) שקל?

הוא עשה אצל אמא שלי דברים כמו מעקות למדרגות או שער כניסה, והיא עכשיו נזכרה להגיד לי שהוא בטח יקרן כי הוא תופס מכל העניין "יצירת אמנות". אני לא חשבתי שהמחיר יהיה נמוך מאוד, אבל בהחלט מצאתי מספיק פוסטים של ישראלים שאמרו שקיבלו מחיר טוב יותר דרך מסגר, לא משהו שמעל לכפול למה שאני יכול למצוא בחנות.

תוכנית לכלוב אתה יכול למצוא כאן:
http://caddywho.blogspot.co.il/2012/01/power-rack-fun-time.html
או שתחפש בגוגל: power rack Construction Plan ותמצא תוכניות נוספות.
חומר:
הפרופיל שמופיע בתוכנית ששלחתי הוא:
RHS 2.5"x2.5" 1/8mm
הפרופילים בארץ הם במידות של ס"מ ולא אינץ', לכן אתה יכול לקחת במקום פרופיל RHS70x70 t=3.6 mm
אתה יכול להשתמש בפרופיל מברזל מגלוון שהיתרון זה שהוא מוגן מחלודה, אבל יקר יותר.
או מברזל שחור, שאז אתה חייב לצבוע, אבל הוא זול יותר..
ובכל מקרה מספיק לך פלדה st-37
לגבי מחיר,
אם הית מבצע לבד, אז אתה יכול להרים טלפון לחנות באזור שלך ולשאול מחיר עבור הפרופיל,
אם אתה רוצה סתם לקבל סדר גודל של עלות אתה יכול להתקשר ל: http://www.shcohen.com/37214/פרופילים.
לגבי מסגר, אין לי איך לעזור, לא מכיר מסגר שמבצע עבודות קטנות.
אתה יכול לנסות ולהתקשר ל 3 מסגרים לקבל הצעות מחיר ולפי זה להחליט אם זה כדאי ..

תגש לכמה רתכים עם תמונה של כלוב....תמונה מספיק ברורה.
רתך טוב אמור להבין מיד את הרעיון ובאילו פרופילים להשתמש על מנת שיהיה מספיק חזק.

לדעתי גם רתך חובבן יכול לבצע עבודה כזו.

• פותח/ת השרשור
כן, זה לא אמור להיות עבודה מסובכת לפי דעתי, אבל להכין בעצמי ממתכות - אין לי את הציוד לבצע את הריתוכים והקדיחות. לגבי המסגר, זה הספציפי בהתחלה גם לא הכיר את סוג המוצר, אבל התגובה שלו כשהוא ראה את התמונה הייתה "אה, אין בעיה. אני יכול לעשות אחד אפילו טוב יותר". אבל המחיר פסיכי! אני רוצה לדעת מה ההערכה של מחיר סביר.

וכן, אני ניסיתי להכין גם בעצמי איזה דוגמה ממוחשבת, והשתמשתי (בהתאם לנתונים שמצאתי אצל אתרים בעברית) בגודל 70*70 ועובי קצת מעל 3מ"מ (מאוד קרוב ל-11gauge שבדרך כלל משתמשים בארה"ב).

• פותח/ת השרשור
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית