הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לקראת תחרות

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה, בעוד כחודש, ב 6/3 יש לי אליפות ישראל בלחימה משולבת, עכשיו הבעיה היא שעליתי די הרבה במשקל, מאחד שהיה אחרי חיטוב ( די ארוך ועדיין לא מספק ) בפחות מ 70 ק"ג, הגעתי לסביבות ה 80 ק"ג ( נוזלים גורמים לי לעקוף את ה 80 ).
הבעיה היא, שהתחרות מתחלקת לפי קטגוריות גיל, משקל, חגורה ( בסדר הזה ), ובגלל שלא ידעתי שיש לי תחרות הרשיתי לעצמי לעלות במסה למשקל הזה.
אני לא מתכוון לרדת את הכל בחזרה, כי אני יודע שאין לי סיכוי לרדת את כל זה בחודש, אבל אני חייב בתקופה הקרובה להישאר במשקל ואולי אפילו להוריד איזה 2-3 קילו.
הבעיה הכי גדולה היא שאני בפאקינג SS שמתקיימת על העובדה שאני אוכל.
אז בקיצור, השאלה שלי היא אם יש לי אפשרות להישאר פחות או יותר על אותו משקל עד התחרות ועדיין להישאר ב SS + אימוני אומנויות לחימה ( שעלו מ 3 אימונים בשבוע ל 5 בגלל שני אימוני נבחרת שהתווספו ).
בנוסף, אני צריך טיפים איך פחות לאגור נוזלים ( בלי לוותר על המים והפחמימה שאני גם ככה לא אוכל הרבה ממנה ).
ושאלה קטנה, יש קשר להשפעת אינסולין ( לדוג' אם אני אוכל בטטה או פסטה מקמח לבן ) על אגירת הנוזלים בגוף ?
ואם בכללי יש לכם טיפים כלליים לגבי מה כדאי לי להוסיף באימונים שלי ( כי בדף שקיבלנו אמרו לנו להוסיף פעמיים בשבוע אימון אינטרוואלים + פעמיים אימוני עבודה על שק ) כדי שיעזור לי להגיע בכושר יותר טוב.
נ.ב. מאז שהתחלתי עם האימונים ברמה הזאת התחלתי לתחזק בבןגיי, עוזר אבל לא יותר מדי, לא יקרה כלום אם אני אשתמש בו כל כך הרבה ( בערך פעם ביום לאזורים הכואבים שזה בד"כ זוקפי גב שיש לי בעיה איתם, ברכיים מדי פעם וכתפיים במידה ועבדי הרבה עם הידיים ).

נ.ב. אחרון בלי קשר לכלום, כדאי לי להתחיל לוג כדי שיעזור לי לעקוב יותר אחרי האימונים שלי ועל הדרך כדי שאני אוכל לקבל טיפים בשביל חלשלוש שכמוני ( שהוא בעיקר בעיקר אידיוט ) ? - *מופנה לכל בעלי הלוגים למיניהם*

קודם כל אפשר להוריד את זה בחודש בלי יותר מדי בעיות, אבל לא בטוח שכדאי.

זה לא סיפור גדול, לא יודע באיזה שלב של SS אתה, אבל מקסימום תתקע לשבועיים שסביב התחרות במשקלים או במקרה היותר גרוע תאלץ לעשות ריסט.

אם אתה לא אוכל הרבה פחמימות או מלח, אין הרבה מה לשנות והנוזלים שתאגור תלויים בגנטיקה.

אם כל כך הרבה מפרקים כואבים, אולי הטכניקה לא נכונה...

• פותח/ת השרשור
קודם כל אפשר להוריד את זה בחודש בלי יותר מדי בעיות, אבל לא בטוח שכדאי.

זה לא סיפור גדול, לא יודע באיזה שלב של SS אתה, אבל מקסימום תתקע לשבועיים שסביב התחרות במשקלים או במקרה היותר גרוע תאלץ לעשות ריסט.

אם אתה לא אוכל הרבה פחמימות או מלח, אין הרבה מה לשנות והנוזלים שתאגור תלויים בגנטיקה.

אם כל כך הרבה מפרקים כואבים, אולי הטכניקה לא נכונה...
תודה על העזרה, והרבה מפרקים כואבים בגלל כל העומס שיש לי עכשיו של האימונים, תוך שבוע - שבועיים אני אתרגל.

בנוסף, אני צריך טיפים איך פחות לאגור נוזלים
תימנע ממאכלים עתירי נתרן אם כבר.

ושאלה קטנה, יש קשר להשפעת אינסולין ( לדוג' אם אני אוכל בטטה או פסטה מקמח לבן ) על אגירת הנוזלים בגוף ?
נאמר כאן בעבר שזוהי דעה מיושנת אלא אם אתה רגיש לאינסולין.

נ.ב. אחרון בלי קשר לכלום, כדאי לי להתחיל לוג כדי שיעזור לי לעקוב יותר אחרי האימונים שלי ועל הדרך כדי שאני אוכל לקבל טיפים בשביל חלשלוש שכמוני ( שהוא בעיקר בעיקר אידיוט ) ? - *מופנה לכל בעלי הלוגים למיניהם*
כן.

I CAN NEVER GET ENOUGH OF THAT

בלי להעליב את הסס אבל אם MMA יותר חשוב לך תשים את הסס בצד לשבועיים ותתחיל לחטב, לא אמרתי להוריד לגמרי..
אתה יכול להתאמן פעמיים בשבוע או אפילו לעשות את הלינארית שהיא ידועה כקלה יותר

LOL-Face-Meme.png
2

בלי להעליב את הסס אבל אם MMA יותר חשוב לך תשים את הסס בצד לשבועיים ותתחיל לחטב, לא אמרתי להוריד לגמרי..

כפי שנאמר פה,לקראת תחרות עומס האימונים מתגבר ויש יותר סיכויים שתיפצע מאשר שתתקדם.אם אתה מעוניין לרדת טיפה במשקל תעשה כמה ימים לפני התחרות דל פחמימה במאזן שלילי.

• פותח/ת השרשור
חיטוב לשבועיים ? מה זה יתן לי בדיוק חוץ מעייפות מטורפת של ירידה ממאזן חיובי של 500 ( סביבות ה 3000 קלוריות ) לאיזה 1800 קלוריות.
כפי שנאמר פה,לקראת תחרות עומס האימונים מתגבר ויש יותר סיכויים שתיפצע מאשר שתתקדם.אם אתה מעוניין לרדת טיפה במשקל תעשה כמה ימים לפני התחרות דל פחמימה במאזן שלילי.
הבעיה שאני מפחד שאם אני אוריד קצת את האוכל / יחטב אני יהיה עייף כל הזמן דבר שיוביל לחוסר התאוששות, אי תפקוד ופציעות בסופו של דבר.
ממתי ב MMA יש חגורות?
איפה רשמתי שאני ב MMA ?

יש אנשים שמסתדרים בלי בעיה אם לחתוך משקל משמעותית לפני תחרות ומגיעים למצב שהם הרבה יותר חזקים מהמתחרים.
יש גם כאלה שמגיעים לתחרות אחרי שחתכו משקל כמו סמרטוטים.

לא יודע איזה מהם אתה, אבל זה לא משהו שבודקים לפני תחרות.

• פותח/ת השרשור
יש אנשים שמסתדרים בלי בעיה אם לחתוך משקל משמעותית לפני תחרות ומגיעים למצב שהם הרבה יותר חזקים מהמתחרים.
יש גם כאלה שמגיעים לתחרות אחרי שחתכו משקל כמו סמרטוטים.

לא יודע איזה מהם אתה, אבל זה לא משהו שבודקים לפני תחרות.
האמת היא שדי הבנתי כבר שלחתוך עכשיו לחיטוב קצר רק בשביל לרדת בקטגוריית משקל לא יתן לי כלום.
אני אקטין את המאזן החיובי שלי כדי לא לעלות ל 85-90.
בכל מקרה, בתכלס משקל זה גם קצת כוח וכשאתה נותן בעיטה של 80 קילו ושל 50 קילו, יש הבדל ( בתנאי והטכניקה אותו דבר ).

ברור שיש הבדל, יש הבדל עצום בין בעיטה של 80 ו50 קילו, בגלל זה שווה לחתוך משקל אם אתה יודע שזה לא יגמור אותך (ואת זה לא מנסים לפני תחרות).

• פותח/ת השרשור
ברור שיש הבדל, יש הבדל עצום בין בעיטה של 80 ו50 קילו, בגלל זה שווה לחתוך משקל אם אתה יודע שזה לא יגמור אותך (ואת זה לא מנסים לפני תחרות).
כעיקרון הייתי פעם בתחרות ( לא אליפות ישראל ) בחיטוב, הייתי על פחות מ 70 ק״ג ואני יודע שגם אם אני ינסה זה לא ייתן לי כלום כי אין לי מספיק זמן כי צריך גם להתרגל לחיטוב ולא ישר לרדת מ 3000 קלוריות לאיזה 1800.

כשאתה חותך משקל אתה לא מנסה לעשות חיטוב מסודר, אתה מנסה לרדת מהר בתקופה קצרה ולהתייבש כמה שיותר לפני השקילה.

• פותח/ת השרשור
כשאתה חותך משקל אתה לא מנסה לעשות חיטוב מסודר, אתה מנסה לרדת מהר בתקופה קצרה ולהתייבש כמה שיותר לפני השקילה.
אבל בכל מקרה, כשאני במצב שיש לי 8 אימונים בשבוע ש 3 מהם זה אימוני SS, שום דבר לא יעזור ואני לא יכול לעשות את זה עכשיו ( או יותר נכון לא לנסות ).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית