הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מקבילים ליד אחורית

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
היי בחדר כושר שאני מתאמן בו המקבילים הם רחבים ולא צרים .
ובתוכנית שלי אני רוצה לעשות מקבילים כתרגיל ליד אחורית.
אני כרגע עושה את המקבילים ליד אחורית במתקן מקבילים הרחב ופשוט נשאר עומד ישר ולא נשען עם החזה קדימה.
האם זה בסדר לעשות ככה כדי שהתרגיל יעבוד על היד אחורית?
אם לא יש פתרון אחר? (אני רוצה לעשות מקבילים אז בבקשה לא להציע להחליף תרגיל)

זה עדיין עובד על החזה יותר אבל בכל מקרה אין שום סיבה שלא תעשה את זה.
תאמין לי שגם מזה תקבל יד אחורית גדולה.

תצמיד כמה שיותר את המרפקים לגוף ותנסה לשמור על הגוף אנך לקרקע. ככה זה יעבוד יותר על היד האחורית

• פותח/ת השרשור
מותר לשאול למה דווקא מקבילים?
אני אוהב את התרגיל ורוצה להשתפר בו ובנוסף גם קראתי ושמעתי שהוא התרגיל היעיל ביותר ליד אחורית.
אבל אני מעדיף אותו בתור תרגיל ליד אחורית

אוקיי, תודה. הבעיה עם התרגיל הזה היא שהטכניקה משנה מאד את העומס היחסי של התלת-ראשי והחזה, כך שאם אין לך מישהו שמבין ויכול לעקוב אחרי מה שאתה עושה שם, ייתכן שאתה תאמן יותר את שריר החזה מאשר את התלת-ראשי. מקבילים רחבים הם גם מקור לפציעות כתפיים, אם יש לך רגישות לפציעות בהן. יוצא לי לראות מדי פעם מתאמנים שיורדים מהמקבילים כשהם נאנחים ומשפשפים את הכתף ואני לא מבין מה עובר להם בראש (אני לא מעוניין לשאול אותם מסיבות שונות).

אם תשקול להחליף את התרגיל, למרות שאני לא מזלזל ב"אני אוהב את התרגיל", אולי תרצה להעיף מבט באשכול שמתחיל ב https://www.lbs.co.il/threads/63251/ .

נערך לאחרונה:
אוקיי, תודה. הבעיה עם התרגיל הזה היא שהטכניקה משנה מאד את העומס היחסי של התלת-ראשי והחזה, כך שאם אין לך מישהו משבין ויכול לעקוב אחרי מה שאתה עושה שם, ייתכן שאתה תאמן יותר את שריר החזה מאשר את התלת-ראשי. מקבילים רחבים הם גם מקור לפציעות כתפיים, אם יש לך רגישות לפציעות בהן. יוצא לי לראות מדי פעם מתאמנים שיורדים מהמקבילים כשהם נאנחים ומשפשפים את הכתף ואני לא מבין מה עובר להם בראש (אני לא מעוניין לשאול אותם מסיבות שונות).

אם תשקול להחליף את התרגיל, למרות שאני לא מזלזל ב"אני אוהב את התרגיל", אולי תרצה להעיף מבט באשכול שמתחיל ב https://www.lbs.co.il/threads/63251/ .
שאפו על התשובה.
אני אכן מסכים איתך בנוגע למקבילים, לוקח לא מעט זמן ללמוד את טווח הירידה הנכון ואיך לא לעבוד עם הכתפיים יותר מידיי.
וגם לי שלמדתי את התנועה מספיק טוב פעם אחת לא שמתי לב וחטפתי דלקת ב rotator cuff

אגב, בקשר לחתימה שלך "למה אתה עושה רק 5 חזרות? זה לא מגרה מספיק" - זה בדיוק מה שהאקסית שלי נהגה לטעון. עכשיו לך תסביר לה על ריפטו 😃

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה. הבעיה עם התרגיל הזה היא שהטכניקה משנה מאד את העומס היחסי של התלת-ראשי והחזה, כך שאם אין לך מישהו שמבין ויכול לעקוב אחרי מה שאתה עושה שם, ייתכן שאתה תאמן יותר את שריר החזה מאשר את התלת-ראשי. מקבילים רחבים הם גם מקור לפציעות כתפיים, אם יש לך רגישות לפציעות בהן. יוצא לי לראות מדי פעם מתאמנים שיורדים מהמקבילים כשהם נאנחים ומשפשפים את הכתף ואני לא מבין מה עובר להם בראש (אני לא מעוניין לשאול אותם מסיבות שונות).

ניסיתי בעבר בנץ צמוד אך לא הרגשתי כל כך את הטרייספס
ואני עושה גם לחיצה צרפתית למרות שגם בצרפתית אני לא מרגיש כל כך חזק את הטרייספס

אגב, בקשר לחתימה שלך "למה אתה עושה רק 5 חזרות? זה לא מגרה מספיק" - זה בדיוק מה שהאקסית שלי נהגה לטעון. עכשיו לך תסביר לה על ריפטו 😃
איתן צריך להמשיך עד לכשל מסתבר 🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית