הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב גב בדדליפט

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
אז ככה, כשעשיתי היום דדליפט הוספתי עוד 5 קילו ( SS ), ואחרי החימום כשהתחלתי לעשות את ה 3X5, הסט הראשון הלך לי אחלה, ובסט השני, החזרה הראשונה הייתה יחסית סבבה ובחזרה השנייה, לקראת סוף ההרמה פתאום התחלתי להרגיש דקירות בגב, משהו בין הגב תחתון לגב עליון ככה שאני לא בטוח אם זה זוקפי גב או הרחב גבי.
הכאב הוא יחסית באזור ימין ומרגיש כאילו הוא בקצה של הזוקפי גב, בזוקף ( אם ככה אומרים ) הימני, בקצה העליון שלו מימין ( ואולי טיפה למעלה כי אין לי מושג איפה הוא בדיק נגמר.
בכל מקרה, סיימתי ישר את החזרה והפסקתי.
השאלה שלי, היא אם למישהו יש מושג מה זה / זה קרה לו פעם כי עכשיו משום מה אני מרגיש עקצוצים באצבע ( זאת שליד הבוהן ברגל ימין ) ובאותה אצבע ביד נהיה לי דם מתחת לציפורן משום מה ( לא שאני חושב שיש קשר, אבל עדיין.
בכל מקרה, הכאבים קורים רק כשאני זז ובעיקר כשאני מזיז אפילו טיפה את מפרק האגן ( כל מה שקשור לפשיטה וכפיפה שלו.
כשאני נושם אין כאבים אלא אם כן אני מזיז את המפרק הזה.
בכל מקרה, אני עכשיו חוזר הביתה, מתקלח ושם בןגיי, ושוב, השאלה היא אם למישהו יש מושג מה זה ואם הוא יכול לעזור לי.
כשאוכל אני יעלה תמונה עם סימון של הכאב ושל איפה הוא.
תודה לעוזרים, מתחיל לשנוא את הרעיון של SS שבינתיים רק מכאיבה לי.

יש מצב שאני יודע במה מדובר אבל כדי לאמת את זה אני רוצה שתעלה סרטון שלך בדד ליפט כבד שנראה את הטכניקה מהצד.

• פותח/ת השרשור
יש מצב שאני יודע במה מדובר אבל כדי לאמת את זה אני רוצה שתעלה סרטון שלך בדד ליפט כבד שנראה את הטכניקה מהצד.
עכשיו עם הכאבים אני לא יכול לעשות דדליפט עם דאמבל קילו, בקושי להתכופף לקשור שרוכים הצלחתי, בכל מקרה, מה זה הכאב הזה ?

• פותח/ת השרשור
כי אתה עושה אותה לא נכון
עושים רק סט אחד בדדליפט
תצלם את הטכניקה במקום לבכות כל הזמן כמה שSS עושה לך חיים קשים
אבל לבכות עוזר לי לאבד נוזלים.
בכל מקרה, אמרתי גם לבחור ממקודם ששכחתי שדדליפט עושים רק סט אחד ושאני אידיוט.
נ.ב. בנוסף למה שיש לי בשתי האצבעות ( ברגל וביד ), יש לי גם מעין טיקים בארבע ראשי הימני.
בכל מקרה, פעם הבאה שאני אהיה ביום A אני אעלה סרטון.
נ.ב. יש לך מושג מה זה הכאב הזה ?

הכאב בגב? כניראה שהטכניקה שלך לא טובה.
לגבי הטיקים אין לי מושג, פתח אשכול בפורום פציעות או משהו

• פותח/ת השרשור
הכאב בגב? כניראה שהטכניקה שלך לא טובה.
לגבי הטיקים אין לי מושג, פתח אשכול בפורום פציעות או משהו
הקטע המוזר הוא שכשמדריך בא להעיר לי, הוא העיר לי רק על המנח ראש ( אמר שהסתכלתי יותר מדי למטה ושלא שמרתי על ראש ישר עם עמוד השדרה.
בכל מקרה, אפנה לפורום פציעות.

לך תעשה בדיקת mri.
אני מקווה בשבילך שהכל בסדר ופשוט יש לך דלקת ב piriformis שזה שריר שנמצא באזור האגן ודלקת בו נוגעת בעצב הסיאטיק שהוא בעצם מעביר לך את הזרמים לרגל .

זה מה שקורה שכולם קופצים ואומרים לאנשים חסרי ידע לעשות ss זה פשוט חסר אחריות (חס וחלילה לא אומר שדדליפט או סקוואט אלא תרגילים מסוכנים אך בטכניקה לקויה הן גורמות לפציעות )
רוב האנשים מבצעים את התרגילים בטכניקה לקויה בלי שום בן אדם מנוסה שמסתכל אז למה לעזאזל להמליץ לבן אדם לבצע תרגיל שבדיעבד הוא הולך לבצע את התרגילים בצורה לא נכונה שתגרום לפציעה ?

נערך לאחרונה:
אל תסמוך על מדריכים כי המדריך אמר לי שהדד ליפט שלי מעולה ופה אמרו לי שזה T&G ולא דד ליפט בכלל. בקיצור אני מאמין שהיה לי משהו דומה וחודש פיזיוטרפיה פטר לי את הבעיה. אם תצלם טכניקה החברה פה יוכלו להגיד לך אם אתה מחזיק את הגב לא נכון בסט ואז תוכל לפתור את זה.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התשובות והעזרה, בכל מקרה, אני אקבע תור לרופא כמה שיותר זריז ואני אתייעץ בפורום פציעות, נקווה שזה לא יפגע לי בתחרות.

לך תעשה בדיקת mri
כן, זו המלצה ראשונית מאוד ריאלית, בוודאי. מיד יתנו לו. אתה ריאלי.

זה מה שקורה שכולם קופצים ואומרים לאנשים חסרי ידע לעשות ss זה פשוט חסר אחריות (חס וחלילה לא אומר שדדליפט או סקוואט אלא תרגילים מסוכנים אך בטכניקה לקויה הן גורמות לפציעות )
1. התוכנית כוללת טכניקה טובה לפחות ברמה הבטיחותית. אני לא ראיתי שמישהו כאן המליץ לבצע את התוכנית בלי ללמוד את התרגילים.
2. אתה כן אומר שסקוואט מזיק, לחפש לך את הדיון בו אמרת שלשבור מקביל זה מסוכן?
אה, ולמען הסר ספק, מה שלא שבר מקביל אינו מוגדר כסקוואט. לא בענף הספורט שלו (פאוורליפטינג), ובטח שלא ב-SS, התוכנית ו/או הספר.

כן, זו המלצה ראשונית מאוד ריאלית, בוודאי. מיד יתנו לו. אתה ריאלי.

1. התוכנית כוללת טכניקה טובה לפחות ברמה הבטיחותית. אני לא ראיתי שמישהו כאן המליץ לבצע את התוכנית בלי ללמוד את התרגילים.
2. אתה כן אומר שסקוואט מזיק, לחפש לך את הדיון בו אמרת שלשבור מקביל זה מסוכן?
אה, ולמען הסר ספק, מה שלא שבר מקביל אינו מוגדר כסקוואט. לא בענף הספורט שלו (פאוורליפטינג), ובטח שלא ב-SS, התוכנית ו/או הספר.

אין לי שום עניין להגיב לשום דבר שאתה אומר כרגיל , אני רק לא רוצה שתגיד דברים שקריים שלא אמרתי אז בשבילך ציטוט שלי :

"
"ACL strain was greatest at full extension and progressively decreased as the knee flexed to 90°."
מה שאומר שיותר מ 90 מעלות הרצועה מתחילה להימתח ולא בריאה במיוחד" לא לאנשים לא מאומנים" וכאשר המשקלים גבוהים ."

וציטוט מהמחקר שהבאתי בזמנו :
"For athletes with healthy knees, performing the squat at higher knee flexion angles (approximately 90–110°) should not beproblematic, as long as heavy loads are not used excessively."

"Using a group of 128 competitive weighlifters vs a control, the weight lifters who did deep squats (below 90 degrees), "showed a) 61% greater instability in two
or more ligaments of both legs; b) 46% and 58%, respectively, greater MCL instability in the right and left legs; c)67% and 59%, respectively, greater LCL instability in the right and left legs; and d) 16% and 25%, respectively, greater ACL instabilityin the right and left leg.""

אין מה לעשות החיים קשים תתמודד רק אל תפיל את זה עלי כי זה לא אשמתי (למרות שאתה מנסה להאשים אותי בזה, זה לא )

אין לי שום עניין להגיב לשום דבר שאתה אומר כרגיל , אני רק לא רוצה שתגיד דברים שקריים שלא אמרתי אז בשבילך ציטוט שלי :

"
"ACL strain was greatest at full extension and progressively decreased as the knee flexed to 90°."
מה שאומר שיותר מ 90 מעלות הרצועה מתחילה להימתח ולא בריאה במיוחד" לא לאנשים לא מאומנים" וכאשר המשקלים גבוהים ."

וציטוט מהמחקר שהבאתי בזמנו :
"For athletes with healthy knees, performing the squat at higher knee flexion angles (approximately 90–110°) should not beproblematic, as long as heavy loads are not used excessively."

"Using a group of 128 competitive weighlifters vs a control, the weight lifters who did deep squats (below 90 degrees), "showed a) 61% greater instability in two
or more ligaments of both legs; b) 46% and 58%, respectively, greater MCL instability in the right and left legs; c)67% and 59%, respectively, greater LCL instability in the right and left legs; and d) 16% and 25%, respectively, greater ACL instabilityin the right and left leg.""

אין מה לעשות החיים קשים תתמודד רק אל תפיל את זה עלי כי זה לא אשמתי (למרות שאתה מנסה להאשים אותי בזה, זה לא )
רגע, אז אם כפיפה בברך מעבר ל90 מעלות זה לא טוב לאנשים לא מאומנים, כלומר כל מי שעושה SS, אז אתה טוען שסקוואט מלא למי שלא מאומן זה לא טוב.
כלומר, בתוכנית הראשונה שלך - נגיד שזו SS, צריך לעשות חצאים?

אם ככה, ידידי, אתה בהחלט טוען שהסקוואט מזיק לברכיים.

אגב, המחקר הזה לא רלוונטי לכלום, ובדיון המקורי הסברתי גם למה.

• פותח/ת השרשור
רגע, אז אם כפיפה בברך מעבר ל90 מעלות זה לא טוב לאנשים לא מאומנים, כלומר כל מי שעושה SS, אז אתה טוען שסקוואט מלא למי שלא מאומן זה לא טוב.
כלומר, בתוכנית הראשונה שלך - נגיד שזו SS, צריך לעשות חצאים?

אם ככה, ידידי, אתה בהחלט טוען שהסקוואט מזיק לברכיים.

אגב, המחקר הזה לא רלוונטי לכלום, ובדיון המקורי הסברתי גם למה.
Oh Buurrrrrrrrrrrrnn

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית