הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון גבוה לעומת נמוך(פוטנציאל וכו')

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
שבוע טוב לכולם !
בקבוצת הוואטסאפ של הפורום התעורר וויכוח ביני לבין איתמר @WeaKid .
הטענה שלו שלגבוהים יש פוטנציאל גבוה יותר להיות חזקים יותר ,מכיוון שיש להם יותר מקום לשים בו שריר . (איתמר אם טעיתי בניסוח אני אשמח שתתקן ואני אערוך את האשכול)

הטענה שלי שכל עוד ההבדל הוא לא איזה חצי מטר (בערך), אין קשר לגובה.
מכיוון שבהינתן אורך מסויים של עצם, הפוטנציאל לפתח שריר פר ס''מ משתנה בין בני האדם.

מה דעתכם ?

מכיוון שבהינתן אורך מסויים של עצם, הפוטנציאל לפתח שריר פר ס''מ משתנה בין בני האדם.
אתה צודק, אבל איתמר לא ניסה לטעון טענה חותכת ללא יוצא מן הכלל, אלא לטעון טענה שהיא לרוב משקפת מציאות.

• פותח/ת השרשור
דעתי היא שגבוה יותר צריך לאכול יותר על מנת להחזיק באותו יחס מסת שריר לגובה, וברמות הגבוהות זה קשה להחזיק במסת שריר כזו גם אם אתה בגובה 1.60.
בנוסף, גבוה יותר מרים מרחק גדול יותר, לכן בהשוואה של אותה קטגוריית משקל לגבוה יותר יש חיסרון [במידה ואחוז השומן (והשריר) זהה].

לא מדובר על אותו המתאמן מבחינת יחס גובה-משקל ומבחינת אחוזי שומן-שריר זהים, אלא מדובר על פוטנציאל כללי של אדם גבוה מול אדם נמוך.

בתור מישהו גבוה יש חיסרון מכני מספיק גדול בסקוואט ובלחיצות. בדדליפט פחות אם יש לך ידיים ארוכות. מסת שריר לא תמיד שווה ליותר כח. מבחינת בילדינג לנמוכים יש התרון, מבחינת ליפטינג אין תשובה חד משמעית. לדוגמא בחור גבוה שלמד טוב לעגל את הגב וידיו ארוכות ירים יותר משקל בדדליפט אך תמיד פחות משקל בסקוואט ובלחיצות.

לגבוה אולי תהיה מסת שריר גדולה יותר, אבל יצטרך גם להפעיל יותר 'כח'.
למשל יד קדמית....האמה ארוכה יותר, מנוף ארוך יותר...עומס גדול יותר על הציר(מרפק).

סתם תאוריה...
יש כאן פיזיקאי?

בחור גבוה שלמד טוב לעגל את הגב וידיו ארוכות ירים יותר משקל בדדליפט
למה שהוא ירים יותר משקל ממישהו נמוך שלמד טוב לעגל את הגב, וגם לו יש ידיים ארוכות?
המומנט בין האגן למוט אצל הנמוך יהיה נמוך יותר + הוא יצטרך להרים פחות מרחק.

למה שהוא ירים יותר משקל ממישהו נמוך שלמד טוב לעגל את הגב, וגם לו יש ידיים ארוכות?
המומנט בין האגן למוט אצל הנמוך יהיה נמוך יותר + הוא יצטרך להרים פחות מרחק.
לא ראיתי הרבה אנשים נמוכים בעלי רגליים קצרות וידיים ארוכות. יש מוטציות אבל לרוב מישהו שיהיה טוב בלחיצות ובסקוואטים יהיה גרוע בדדליפטים. ידיים קצרות כמו של דינוזאור לא יפריעו בסקוואט ויעזרו בבנץ- אבל בחיים לא בדד לא משנה כמה נמוך הבחור וכמה מעוגל הגב שלו.
http://nattyornot.com/deadlift-people-built-others-arent/

לא ראיתי הרבה אנשים נמוכים בעלי רגליים קצרות וידיים ארוכות. יש מוטציות אבל לרוב מישהו שיהיה טוב בלחיצות ובסקוואטים יהיה גרוע בדדליפטים. ידיים קצרות כמו של דינוזאור לא יפריעו בסקוואט ויעזרו בבנץ- אבל בחיים לא בדד לא משנה כמה נמוך הבחור וכמה מעוגל הגב שלו.
http://nattyornot.com/deadlift-people-built-others-arent/
אנחנו מדברים על ידיים ארוכות ביחס לעצמך, בוודאי שלאדם בגובה 2.10 מ' יהיו ידיים יותר ארוכות משל מישהו בגובה 1.60 מ' גם אם יש לו ידיים מאוד קצרות ביחס לעצמו.

כשאנחנו מדברים על אורך ידיים, אנחנו מדברים על האורך ביחס לגובה, ודיי קל לראות את זה על פי גובה המוט בדדליפט כשהוא נעול. גם אם יש לך טורסו יחסית ארוך, זה עדיין עובד דיי טוב.

אז לעניין, אתה חושב שאותו מבנה גוף - כלומר אותו יחס בין החלקים בגוף, בסה"כ של 2.10, ירים יותר מאותו מבנה גוף בסה"כ של 1.60 מ'?
(כל שאר התנאים זהים כמובן)

אני יכול להעיד על עצמי שאני יחסית לחברים חלש אבל אני נראה הרבה יותר טוב מהם מבחינת אסתטיקה,

חוץ מהסקוואט בסקוואט אני בסדר. ובתרגילי משקל גוף אני ממש טוב , ואני סופר נמוך 😛

1.55

60 kg

ממ.. אני חושב שכן. אם הולכים לפי הסברה שככל שאורך הגפה יהיה ארוך וגדול יותר כך יהיה ניתן לפתח יותר מסת שריר(מה שאולי בעקיפין יעזור ברמות הגבוהות). אם מתבוננים בסטרונגמנים אז רואים שיותר מסה(הן שריר או שומן) שווה ליותר עוצמה. שיא הדדליפט האחרון נשבר עי מגנוסון שהוא בגובה 1.83.
צריך ממש להבין בביומכניקה כדי להבין איך זה עובד - ידע שאין לי.
אני טועה?
http://bretcontreras.com/the-keys-to-stronger-deadlifts/

ממ.. אני חושב שכן. אם הולכים לפי הסברה שככל שאורך הגפה יהיה ארוך וגדול יותר כך יהיה ניתן לפתח יותר מסת שריר(מה שאולי בעקיפין יעזור ברמות הגבוהות). אם מתבוננים בסטרונגמנים אז רואים שיותר מסה(הן שריר או שומן) שווה ליותר עוצמה. שיא הדדליפט האחרון נשבר עי מגנוסון שהוא בגובה 1.83.
צריך ממש להבין בביומכניקה כדי להבין איך זה עובד - ידע שאין לי.
אני טועה?
http://bretcontreras.com/the-keys-to-stronger-deadlifts/
לא קראתי את המאמר, אבל סטרונגמנים צריכים גובה כדי לזרוק חביות גבוה, להרים אבני אטלס גבוה ולהחזיק דברים גדולים ולא נוחים שמצריכים ידיים ארוכות וכפות ידיים גדולות בשביל ללפף סביבם (אורך זרועות וגודל כפות ידיים הולך טוב עם גובה, מן הסתם).

שיא העולם בדדליפט בוצע על ידי 1.83 ששקל 180 לפי השמועות, אבל אם לא אז סביב ה170.
אתה מכיר מישהו רציני בתחום ששוקל ככה על גובה 1.60?
אני מנחש שכשיהיה מישהו כזה, שהוא גם מוכשר כמו בנדיקט, הוא ישבור לו את השיא.
אל תצא מנקודת הנחה שבנדיקט מגנוסון ניצח אנשים כאלה לפני שאתה יודע על קיומם. מבלי לגרוע מההישג הלא נורמלי שלו, כמובן.

• פותח/ת השרשור
לא קראתי את המאמר, אבל סטרונגמנים צריכים גובה כדי לזרוק חביות גבוה, להרים אבני אטלס גבוה ולהחזיק דברים גדולים ולא נוחים שמצריכים ידיים ארוכות וכפות ידיים גדולות בשביל ללפף סביבם (אורך זרועות וגודל כפות ידיים הולך טוב עם גובה, מן הסתם).

שיא העולם בדדליפט בוצע על ידי 1.83 ששקל 180 לפי השמועות, אבל אם לא אז סביב ה170.
אתה מכיר מישהו רציני בתחום ששוקל ככה על גובה 1.60?
אני מנחש שכשיהיה מישהו כזה, שהוא גם מוכשר כמו בנדיקט, הוא ישבור לו את השיא.
אל תצא מנקודת הנחה שבנדיקט מגנוסון ניצח אנשים כאלה לפני שאתה יודע על קיומם. מבלי לגרוע מההישג הלא נורמלי שלו, כמובן.

יש בזה היגיון...
כי כמו שבנדיקט מטר 83 מחזיק בשיא, יש מספיק אנשים שהם 2 מטר שמרימים פחות ממנו (ההר ממשחקי הכס לדוגמה שהוא מעל 2 מטר)
אז ייתכן ויבוא בנאדם שהוא נמוך מבנדיקט ויעבור אותו.

פר קטג משקל מן הסתם לנמוך יהיה יתרון כי בחור 1.5 מטר ששוקל 65 קילו ובחור 1.8 מטר ששוקל 65 קילו עבור אחוז שומן דומה הנמוך יהיה עם הרבה יותר שריר ולכן יוכל כנראה להרים יותר.
בקטג הגבוהות לאותו בחור שגובהו 1.5 אין מה להגיע כי כנראה שכבר באיזה 90 קילו הוא יהיה עצום ומעבק לזה הוא רק יעלה שומן ואז המשקל הנוסף לא יועיל לו יותר מדי (הקלוריות אבל כן יועילו) ולכן לגבוה יהיה יתרון, אבל בין בחור 1.75 או 1.85 כנראה זה פחות יעשה את ההבדל כי מנופים וכח יהיו הרבה יותר משמעותיים אבל באופן כללי אם למישהו יש את האופציה לפתח יותר מסה יש לו את הפוטנציאל להיות חזק יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית