הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לתכנית abcd

AzariaNNN

משתמש מתחיל
43
0
נק' מוניטין:
0
43
0
מה אתם אומרים על תכנית abcd? כדאי להתחיל אותה או שכדי לדבוק ב AB 3 חודש וחצי חודשי מסה בנתיים.
ראשון - A:
underhand barbell bentover row 4x6-8 שלוש דק' מנוחה
wide grip pulldowns 4x8-12
rope row 4x8-12

romanian deadlift 3x4-6 שלוש דק' מנוחה
leg curls 5x12-15

dumbbell shrugs 3x20

calf presses 8x30 בשכיבה (לג פרס)
==================

B:
שני - חזה, יד אחורית:
decline barbell bench press 3x4-6 שלוש דק' מנוחה בין הסטים
incline dumbbell press 4x8-12
pec dec 4x12-15
incline cable fly 4x12-15

rope pushdown 4x12-15
overhead dumbbell extension 4x8-12
lying dumbbell extensions 4x8-12

==============

C:
רביעי :

squat 3x4-6 שלוש דק' מנוחה בין הסטים
close feet leg press 4x8-12
leg extensions 4x15-20
walking lunges - bodyweight, 3 to failure

calf presses 8x8 בעמידה (סמיט משין)

===============

D:
חמישי - כתפיים ויד קדמית:
seated barbell military press 3x4-6 שלוש דק' מונחה
rear delt cable flies 4x10-12
wide grip upright rows 3x10-12
facepulls 3x10-12 מומלץ בסופר סט עם כתף אחורית בעזרת משקולות בשכיבה על ספסל בשיפוע עליון (חזה על הספסל)
dumbbell side laterals 3x15-20

machine preacher curl 4x8-12
incline dumbbell curl 4x8-12
rope curls 3x20 לסובב בסוף ולכווץ

dumbbell shrugs 3x20

=============

נעשה סדר בדברים כל השיטות והתוכניות יעבדו מצויין ב abcd אתה לוקח פחות שרירים ונותן לכל שריר יותר נפח עבודה ב ab אתה עושה פחות עבודה לכל שריר ונח פחות זה לא כזה קריטי אבל אם יש עדיפות למשהו זה ab מכיוון שעפי מחקרים יש עדיפות לעבוד פעמיים בשבוע על כל שריר מאשר פעם 1 (שני השיטות יעבדו 70 אחוז תזונה) אם בחרת ב ab אל תעשה יותר מידיי סטים לכל שריר כי אתה עובד עליו פעמיים בשבוע

חשבתי שזה 100 ל 5 חזרות.. אז איך 95 לעשיריה?
מוזר...

הוא אמר שהוא לא עושה דדליפט קלאסי כי זה לא תורם להיפרתרופיה.
האומנם מנחם?
הגעת ל 240 וזנחת את זה ככה סתם?
רשמתי לו שם שיתקן אותי.
לא זכרתי ממש את המשחקים של מר בריון .
אני ממש מצטער:cray:😭

עשיתי בעבר ABCD - התוכנית של ג'ים סטופאני Shortcut to size
ואני יכול לומר שפעם בשבוע, למרות הווליום הגדול שיש על כל שריר (16 סטים באימון) זה פשוט לא מספיק.
לא למתאמן מתחיל בכל אופן.

לא רואה שום סיבה לעבור לתכנית כזאת לאחר 3 חודשי ab.

בשביל להתקדם מעבר לab צריך לקרוע את התכנית מכל הכיוונים עד שבאמת היא כבר לא יעילה יותר, מבחינת זמן אם אין לך שנה רצינית במכון תוותר על העניין.

וגם אחרי שמתקדמים ממנה למה לעשות abcd זה פחות או יותר אותו דבר רק שבמקום נפח מסוים שמחולק לפעמיים עושים אותו פעם אחת ואפילו הנפח מעט יורד.

אם כבר פיצול אגרסיבי למתאמן שמיצה את הab זה יהיה abcxabcxabcx בלי להתחשב בימי השבוע, ומידי פעם לתת מנוחה של יומיים כשמרגישים שיש צורך, זה יוצא 5-6 אימונים והנפח השבועי כמעט מוכפל.
בתור אחד שמתאמן בתכנית הזאת חייב לציין שהעומס מורגש ולהתמיד להתאמן כל יום כמעט זה לא פשוט בכלל.

דווקא ממך לא הייתי מצפה למסקנות שפז"מ במכון שווה למדד התקדמות כלשהו.
זאת יותר הערכה כוללת אחרי שנה רצינית של עליה במשקלי העבודה ושל אכילה נכונה רוב האנשים כבר יעברו ל"דרגת" מתאמן מתקדם.

כמובן שאתה צודק ויש עוד המון פרמטרים לקבוע עובדה כזאת, יש אנשים שאחרי 4 שנים גם לא מתאימים להגדרה הזאת ויש כאלה שאחרי 8 חודשים, זה היה יותר כדי להוריד אותו מהעניין.

זאת יותר הערכה כוללת אחרי שנה רצינית של עליה במשקלי העבודה ושל אכילה נכונה רוב האנשים כבר יעברו ל"דרגת" מתאמן מתקדם.

כמובן שאתה צודק ויש עוד המון פרמטרים לקבוע עובדה כזאת, יש אנשים שאחרי 4 שנים גם לא מתאימים להגדרה הזאת ויש כאלה שאחרי 8 חודשים, זה היה יותר כדי להוריד אותו מהעניין.

זה הפרמטר הכי חשוב שצריך להיות, בין אם אתה עובד בתוכנית כח או בתוכנית היפרתרופיה 😃

פותח האשכול -
סיפור נחמד מנסיון אישי .. אולי ישכנע אותך.
ניקח בחשבון שאכלתי טוב, וישנתי טוב והקפדתי
בתחילת הדרך שלי במכון , התחלתי על פי המלצת מאמנים במכון , ABCD לאחר כשבועיים בFBW.
רק שתבין את האבסורד , לאחר שנה וחצי, ( פאקינג שנה וחצי וסליחה על הבורות), היתי תקוע במשקלים בכל התרגילים ולא הצלחתי להעלות קילו בודד .
בנץ פרס - 65קל ל 6-8 חזרות לדוגמא .. וזהו לא מעבר לזה.
הפסקתי להתאמן מייואש ( שנתיים לא התאמנתי ) ואז מצאתי את הפורום הנ"ל ...
התחלתי להתאמן - FBW 3 פעמים בשבוע - והופה , תוך כ3 חודשים + פציעה של חודש בכתף הגעתי לבנץ 70... דדליפט 130 , פרס 50 וכו... שבחיים לא היתי מצליח לעשות ... ככה שתחשוב על מה שממליצים לך

אני דווקא חושב שהכי טוב זה תבנית מחזורית בין תוכנית כוח לתוכנית היפרטרופיה. אחרי החיטוב של הקיץ (בהנחה שאתה מבצע חיטוב כזה) בסתיו להחיל אימון כוח על מנת לחזור למשקלים לפני החיטוב ואף לעבור אותם, לאחר מכן לעבור לתוכנית היפרטרופיה (AB לדעתי הכי טובה למתאמן שאינו לוקח סטרואידים והורמונים) ואז חיטוב וחוזר על התבנית הזאת כל שנה. זה גם מוסיף גיוון וגם נותן שיפור בכוח ובמראה.

אני אומר את זה מחוויה אישית בלבד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית