מזמן לא היה כאן ויכוח על LB מול HB.
http://startingstrength.com/articles/squat_argument_petrizzo.pdf
http://startingstrength.com/articles/squat_argument_petrizzo.pdf
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ככל הנראה כי הגב הוא החוליה החלשה.אז אנחנו מסכימים שאתה תמצה את ההתקדמות בפרונט סקוואט יותר מהר ותצטרך להכניס באק סקוואט כדי להמשיך להתקדם. למה זה קורה?
שאלה שמאוד מעניינת אותי- בטכניקה כל הזמן אומרים להוציא את הרגליים החוצה כדי שמרכז הגוף יוכל לרדת עמוק יותר.
השאלה שלי היא מה קורה אם יש לנו גבר או אפילו אישה שאזור פלג גוף התחתון שלהם גמיש יותר והם לא צריכים להוציא רגליים החוצה, הם פשוט מצליחים לרדת עמוק בלי זה. האם זה עדיין נקרא טכניקה לקויה ?
אין קשר לגמישות או לא, כולם צריכים ברכיים בחוץ. מי שיותר גמיש יתקשה פחות בלבצע את זה, מי שפחות גמיש יצטרך באופן אקטיבי לעשות את זה חזק.כמו כן - האם אפשר להוציא ברכיים החוצה מבלי "לפתוח" כפות רגליים בזווית של 30 מעלות ?
אוקיי, אז נגיד והחבר'ה הללו שיש להם סקוואט עמוק עם פלג גוף תחתון גמיש פשוט ישמרו שהברכיים לא יקרסו פנימה(במקום להוציא אותם כמו לרוב האנשים) האם זה יהיה תקין ?
אני מרגיש יותר חזק כשכפות הרגליים מסובבות פחות מהמצב שמאפשר תנועה נוחה במפרק הברך. יש עם זה בעיה ?והסיבות שאנחנו צריכים את כפות הרגליים בחוץ, זה כדי לא ליצור רוטציה במפרק הברך ו/או במפרק הקרסול.
שניה, זה שני משפטים או אחד? פסיק קוטע רצף או לא?אני מצטער, שכחתי שרוב האנשים כאן לא מסוגלים לעבד יותר משני משפטים ברצף.
עוד ציטוט שראוי לזכות במדליית זהב על טמטום:
אם אותו מתאמן היפותטי בעל סקוואט LB 400, פרונט סקוואט 315, HB 375 (הכל פאונדים כמובן), אז אם בא מישהו עם 380 HB, אותו מישהו יותר חזק ממנו.
אם אותו מתאמן היפותטי עשה סינגלים של HB, הגיע ל-375, נח 10 דקות, ונתן LB 400, הוא לא התחזק תוך 10 דקות ב-7%. לא משנה כמה מזרקים הוא דחף לתחת ב-10 הדקות האלה.
במידה והברכיים לא יוצאות החוצה בקו כפות הרגליים, כן, יש עם זה בעייה. זה אומר שיש רוטציה במפרק הברך ו/או במפרק הקרסול.אני מרגיש יותר חזק כשכפות הרגליים מסובבות פחות מהמצב שמאפשר תנועה נוחה במפרק הברך. יש עם זה בעיה ?
אין קשר לגמישות או לא, כולם צריכים ברכיים בחוץ. מי שיותר גמיש יתקשה פחות בלבצע את זה, מי שפחות גמיש יצטרך באופן אקטיבי לעשות את זה חזק.
הסיבות לכך שאנחנו צריכים שהברכיים יהיו בחוץ: https://www.lbs.co.il/threads/56065/#post-711659
והסיבות שאנחנו צריכים את כפות הרגליים בחוץ, זה כדי לא ליצור רוטציה במפרק הברך ו/או במפרק הקרסול.
הוידאו לא מושלם, אבל מהחלק הראשון שלו ניתן להבין איך נראית רוטציה בברך.תצטרך להסביר לי את המשפט האחרון יותר בפשטות.
שניה, זה שני משפטים או אחד? פסיק קוטע רצף או לא?
לא הבנתי מה מטומטם. איך אתה מודד כח אם לא בכמה משקל אתה מרים?
אני דווקא בהחלט מבין למה סקוואט מחזק יותר מפשיטת ברכיים, סקוואט על רגל אחת, פשיטות מרפקים וכפיפות כתף.אני מצטער אם קשה להבין שכשאני מבצע תרגילים שונים, אני יכול להרים משקלים שונים בלי שהיה שינוי בכוח שלי. בכל מקרה, תודה על התגובה הזאת, זה רק מראה בדיוק איך מבינים את מה שריפטו אומר, בלי פרשנויות הרש"י שמנסות להוציא אותו צודק בכל מחיר.
\אני מצטער אם קשה להבין שכשאני מבצע תרגילים שונים, אני יכול להרים משקלים שונים בלי שהיה שינוי בכוח שלי. בכל מקרה, תודה על התגובה הזאת, זה רק מראה בדיוק איך מבינים את מה שריפטו אומר, בלי פרשנויות הרש"י שמנסות להוציא אותו צודק בכל מחיר.
אני מצטער אם קשה להבין שכשאני מבצע תרגילים שונים, אני יכול להרים משקלים שונים בלי שהיה שינוי בכוח שלי. בכל מקרה, תודה על התגובה הזאת, זה רק מראה בדיוק איך מבינים את מה שריפטו אומר, בלי פרשנויות הרש"י שמנסות להוציא אותו צודק בכל מחיר.
\
לא הבנתי מה הקשר לריפטו ואני ממש אני לא חסיד של ריפטו. ככה שאין לי מושג למה אתה מתגונן וכותב מה שאתה כותב.
רק קראתי את הציטוט שהיה בתגובה שלך ובאמת לא הבנתי מה מטומטם בציטוט. ובמיוחד לא הבנתי את הטיעון שלך אחרי הציטוט.
ולפי ההגיון שלך אני יכול להתחזק מפיסטול סקוואט ומסינגל דדליפט באותה מידה. יותר עומס = יותר כח מופעל.
לא אני לא מבין. זה פיזיקה 101. ומה זה יוצא מהראק? אנחנו מדברים על סקוואט. אם שיפרת 1RM, אז כן, התחזקת.
עדיין לא הבנתי איך אתה מודד כח
מבחינה פיזיקלית טהורה אתה באמת מפעיל כוח של x אם אתה עומד יציב מתחת למשקל של x. אבל עדיין לא הבנתי מה הטענה שלך פה.
באמת לא מבין. דיברת על עמידה מתחת למוט, עכשיו אתה עובר לדרך של LB מול HB. אז בוא נדבר על זה:
המומנט הוא דבר זניח. גם בגלל שהזויות קטנות, וגם בגלל שהזוית של הגוף ב-LB גדולה מזו של HB ו-FS, כך שהשוואה היא דווקא לרעתך.
מבחינת העומק, אני לא יכול להוכיח את מה שאמרת ואף אחד לא יכול, גם כי זה לא נכון - בטוח יש כאלה שמותאמים יותר ל-HB וירימו בו יותר. אבל הטענה של ריפ, כמו שאני מכיר אותה, היא לגבי היכולת של התרגיל לחזק אותך. אתה כל הזמן חוזר להשוואה הנוכחית של HB ל-LB, ומתעלם מתהליך ההתחזקות. זה כמו שתשווה שני מתאמנים בבנץ', אחד עושה סטים של עשיריות והשני של חמישיות. אין מה להשוות את הכוח שלהם, כי גם אם שניהם יעברו לחמישיות יחד (או עשיריות), זהות החזק יותר תהיה רנדומלית. אבל אחרי תקופה מסוימת, אם שניהם יעברו נניח לעשיריות, תראה שזה שהתאמן בחמישיות התחזק יותר (נניח אחרי תקופת התרגלות קצרה לטווח חזרות מוגדל). לא "מרים יותר מהשני" - אלא "השתפר יותר מהשני". אותו דבר ב-LB.
ואל תביא לי דוגמאות הפוכות, כאלה שמותאמים יותר ל-HB תמיד קיימים. אנחנו מדברים על הרוב.
שוב אתה חוזר לזה, ושוב אתה לא מבין שפיזיקלית אתה אכן מפעיל כוח של X+101 - למעשה X+100. זה גם הכוח שאתה מפעיל על הקרקע (בתוספת המשקל שלך), וזה הכוח שהקרקע מפעילה עליך. למה אתה חוזר לזה, אלוהים יודע.יותר. אם אני מוציא מוט מהראק, לפי הטענה הזאת, אני יכול להרים X+50, או X+100, מה שגורם לי כביכול להפעיל כוח X+101, או X+51 (לפחות בשני הסנטימטר שאני צריך כדי להוציא אותו מהפינים). לא מבין מה אנשים מסתבכים עם זה, ולא מבינים למה הטענה שגויה.
בוודאי שכן. הגב הוא זה שנושא בעיקר העומס של המוט, והוא נמצא בזוית חדה יותר ב-LB. ואם אתה לא מסכים שהמומנט ב-LB גבוה יותר, אני לא יודע איך אפשר להמשיך מכאן.והמנופים ממש לא לרעתי - הברך נמצאת בדפיציט מכני גם מבחינה אופקית (כי היא הולכת יותר קדימה) וגם מבחינה אנכית (כי המוט גבוה יותר). האגן לא נמצא בבירור בדפיציט או ביתרון באף אחת מהוריאציות, כי אמנם ב-LB המומנט האופקי גדול יותר, אבל הוא גם קרוב יותר לציר הסיבוב (כי הוא נמוך יותר). הגב העליון, והקרסול מועמסים יותר ב-HB.
אני שמח שגרמתי לאתאיסט לפנות לעזרת השם, אבל רק הוא מבין מה ניסית להביע כאן. תנסה שוב.ואני לא מבין איך למען השם אתה קובע שאם מישהו עשה LB, התקדם ליניארית ל-400, אבל כשהוא עושה HB הוא מגיע ל-375, לעומת מישהו שפשוט התקדם ליניארית עם HB והגיע ל-375.. וכמובן שאפשר גם להמשיך לסבך את הדוגמה הזאת - המישהו הראשון עם ה-LB 400 הגיע ל-375 HB, והשני פשוט עשה HB, הגיע ל-380 ולא עשה LB בחיים. מי יותר חזק?