הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה , שילוב אירובי במכון.

• פותח/ת השרשור Ozel55
  • פורסם בתאריך

Ozel55

משתמש פעיל
519
64
נק' מוניטין:
324
519
64
היי ,

אני רוצה להתחיל לרוץ כדי להתכונן לצבא וגם בכדי לעלות כמה שיותר נקי במסה.

השאלה היא כזו :

הבנתי שמאוד קשה לעלות אם עושים אירובי , אני אוכל 2350 קל' ביום , ככה שאם אעשה אירובי של נגיד 30 דקות אני אשרוף כ-300 .. השאלה היא , האם לעלות קלוריות ?

אני בודק את הכמות קלוריות לפי מה שהמכשיר רושם ..

אני צריך עצה איך לשלב את זה עם האימוני כוח .. אני במסה.

ריצה סוף אימון. תרוץ פעמיים בשבוע זה יספיק לדעתי. תוסיף קלוריות לתפריט בהתאם לכמה ששרפת בריצה.

• פותח/ת השרשור
ריצה סוף אימון. תרוץ פעמיים בשבוע זה יספיק לדעתי. תוסיף קלוריות לתפריט בהתאם לכמה ששרפת בריצה.
האם להסתמך על המכשיר במכון שנותן את הנתון של השריפה ?

כמו כן , האם לדעתך זה לא יפגע בי בעליית שריר ?

אתה ב SS לא ?
עלול לפגוע בהתאוששות.
תנסה ותבדוק.

לדעתי אם המטרה היא כושר, להשלים את הקלוריות כמובן.

לפי מה שאני זוכר המכשיר נותן כמות קלוריות ששורף בנאדם ממוצע ששוקל בערך 70 קילו. אם אתה באזור של המשקל הזה אז המספר נכון אם אתה שוקל יותר אז המספר אמור להיות קצת יותר גבוה.
אתה תפגע בעליית שריר רק אם לא תצליח להתאושש כמו שצריך או לא תכניס מספיק קלוריות לגוף.

• פותח/ת השרשור
אתה ב SS לא ?
עלול לפגוע בהתאוששות.
תנסה ותבדוק.

לדעתי אם המטרה היא כושר, להשלים את הקלוריות כמובן.
אכן , אבל אני לפני גיוס ואני חייב להכניס אלמנט של ריצות וכו'.

אני לא מאמין שזה יפגע לי כל כך בהתאוששות כי עשיתי פעם וזה היה נהדר .. הבעיה שלא ידעתי אם להשלים קלוריות וכו' וכמה לרוץ ..

לפי מה שאני זוכר המכשיר נותן כמות קלוריות ששורף בנאדם ממוצע ששוקל בערך 70 קילו. אם אתה באזור של המשקל הזה אז המספר נכון אם אתה שוקל יותר אז המספר אמור להיות קצת יותר גבוה.
אתה תפגע בעליית שריר רק אם לא תצליח להתאושש כמו שצריך או לא תכניס מספיק קלוריות לגוף.

אז זה לא מתאים , נגיד ואני אשרוף 300 , אז לאכול עוד 250 יותר ?

אכן , אבל אני לפני גיוס ואני חייב להכניס אלמנט של ריצות וכו'.

אני לא מאמין שזה יפגע לי כל כך בהתאוששות כי עשיתי פעם וזה היה נהדר .. הבעיה שלא ידעתי אם להשלים קלוריות וכו' וכמה לרוץ ..

אז זה לא מתאים , נגיד ואני אשרוף 300 , אז לאכול עוד 250 יותר ?
תחשב את כל מה שאתה שורף ביום שזה RMR + קלוריות שנשרפות באימון ותוסיף לזה בין 500-1000 קלוריות לעליה במסה ותבנה תפריט לפי המספר הזה

• פותח/ת השרשור
תחשב את כל מה שאתה שורף ביום שזה RMR + קלוריות שנשרפות באימון ותוסיף לזה בין 500-1000 קלוריות לעליה במסה ותבנה תפריט לפי המספר הזה
יש לי תפריט והכל , אני אוכל 2350 קל' , אבל המכשיר יתן לי נגיד תוצאה של 300 קל' אז אני אצטרך לדעת כמה להוסיף ..

עוד שאלה , כמה מומלץ לרוץ (כמה זמן ובאיזה קצב וכו').

יש לי תפריט והכל , אני אוכל 2350 קל' , אבל המכשיר יתן לי נגיד תוצאה של 300 קל' אז אני אצטרך לדעת כמה להוסיף ..

עוד שאלה , כמה מומלץ לרוץ (כמה זמן ובאיזה קצב וכו').
סתם שאלה, מה הנתונים שלך? אני לא מכיר בן אדם שיוכל לעלות במסה מ2350 קלוריות...
בנוגע לכמה לרוץ אני אמרתי, פעמיים בשבוע יספיקו לך. כמה זמן ואיזה קצב? המטרה שלך היא לא סתם לרוץ אלה לשפר דופק. השיטה הטובה ביותר לשפר דופק היא ריצת ספרינטים, משהו שקשה מאוד לעשות בחדר כושר. אני הייתי רץ בחוץ ועושה אינטרוולים של כ10-20 שניות ספרינט או 30-40 שניות ריצה מהירה ודקה ריצה קלה ועושה את זה במשך 15-20 דקות עד שהייתי גמור. אני מאמין שיש פה חברה עם הרבה יותר ידע ממני בריצות ויוכלו להמליץ לך דברים אחרים שיוכלו לעזור לך גם כן

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה, מה הנתונים שלך? אני לא מכיר בן אדם שיוכל לעלות במסה מ2350 קלוריות...
בנוגע לכמה לרוץ אני אמרתי, פעמיים בשבוע יספיקו לך. כמה זמן ואיזה קצב? המטרה שלך היא לא סתם לרוץ אלה לשפר דופק. השיטה הטובה ביותר לשפר דופק היא ריצת ספרינטים, משהו שקשה מאוד לעשות בחדר כושר. אני הייתי רץ בחוץ ועושה אינטרוולים של כ10-20 שניות ספרינט או 30-40 שניות ריצה מהירה ודקה ריצה קלה ועושה את זה במשך 15-20 דקות עד שהייתי גמור. אני מאמין שיש פה חברה עם הרבה יותר ידע ממני בריצות ויוכלו להמליץ לך דברים אחרים שיוכלו לעזור לך גם כן

אוקיי ..

אני ככל הנראה אוסיף 20 דקות ריצה במהירות גבוה או בינונית בכדי לשפר את הכושר מהבחינה הזו לצבא.

אוקיי ..

אני ככל הנראה אוסיף 20 דקות ריצה במהירות גבוה או בינונית בכדי לשפר את הכושר מהבחינה הזו לצבא.
אני חושב שכדי לשפר את הכושר שלך כדאי שתתייעץ עם @hanan
הוא אלוף בזה

אם אתה עושה ss יהיה לך קשה גם לרוץ.
אם תעבור לתוכנית פחות קשה תשלב 2-3 ריצות של חצי שעה בקצב בינוני-גבוה.

לגבי שריפת קלוריות בריצה (כדי שתדע כמה להשלים) ההערכה היא שאתה שורף קלוריות כמשקל הגוף שלך ללא קשר למהירות הריצה.
לדוגמא רץ במשקל 80 ק"ג ישרוף 800 קלוריות בריצה של 10 ק"מ.

• פותח/ת השרשור
לגבי שריפת קלוריות בריצה (כדי שתדע כמה להשלים) ההערכה היא שאתה שורף קלוריות כמשקל הגוף שלך ללא קשר למהירות הריצה.
לדוגמא רץ במשקל 80 ק"ג ישרוף 800 קלוריות בריצה של 10 ק"מ.
הבעיה שזה לא תמיד מדויק .. אני רוצה להיות כמה שיותר מדויק , אני חושב לרוץ 30 דקות , על מהירות של 6 - 12 קמ"ש בהדרגה ואני אראה כמה קלוריות שרפתי אני אוכל לפי מה ששרפתי , או לרוץ 10 דקות , לשרוף בסביבות 100 קל' ולהשלים ב-50 ככה.

הבעיה שזה לא תמיד מדויק .. אני רוצה להיות כמה שיותר מדויק , אני חושב לרוץ 30 דקות , על מהירות של 6 - 12 קמ"ש בהדרגה ואני אראה כמה קלוריות שרפתי אני אוכל לפי מה ששרפתי , או לרוץ 10 דקות , לשרוף בסביבות 100 קל' ולהשלים ב-50 ככה.
זה הכי מדויק שאתה יכול להעריך בנוסף אאל"ט אתה גם במסה אז אם תאכל קצת יותר מידי קלוריות לא יקרה כלום.
תשתמש בהערכה הזו לקלוריות בריצה, תוסיף את מה ששרפת למאזן השבועי.
ותשקל פעם בשבוע לראות שאתה נמצא בטווח העליה במשקל שאתה מעונין בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית