עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה עושה סקוואטים?איך אני מנפח יותר את התאומים ?
קראתי בכמה מקומות שאומרים לעשות 20-עד כשל חזרות תאומים אבל נראה לי יותר הגיוני שבשביל נפח צריך פחות חזרות יותר משקל.
מה יותר ינפח לי את התאומים ?
יש לך במקרה חומר קריאה על זה? אני מעוניין לדעת למה התאומים מגיבים טוב יותר לטווח חזרות גבוה.התאומים הם שריר שמגיב טוב לטווח חזרות גבוה (בדומה לבטן), לכן הייתי עובד עליהם בטווח של 15-20.
אין טעם להגיע בהם לכשלים (דרופ סטים\רסט פאוס)
ג'ים סטופאני הסביר את זה באחד הסרטונים שלו ב BBיש לך במקרה חומר קריאה על זה? אני מעוניין לדעת למה התאומים מגיבים טוב יותר לטווח חזרות גבוה.
לא כתבתי שעדיף שלא לתת לתאומים פחות מ 6 סטים שבועיים.לא מסכים בכלל...בתאומים יש מספר נמוך של קולטני חלבון (רצפטורים) ולכן צריך דווקא לתת להם הרבה עבודה-ועוד תיקון התאומים עצמם מגיבים למשקל כבד (הסיבים שם ברובם לבנים) הסולאוס (גם שריר שנמצא שם) מגיב לטווח חזרות גבוה-לא רואה סיבה למה לתת ליד קדמים 6-9 סטים ולתאומים לא
לא כתבתי שעדיף שלא לתת לתאומים פחות מ 6 סטים שבועיים.
גם 6 סטים שבועיים זה מעט-תאומים חייבים גירוי משמעותי
אין טעם לדעתי.
כמו ששחר אמר, אם עובדים על סקוואט התאומים עובדים בנוסף.
ואם אתה בתוכנית של פיצולים כזו או אחרת, ואתה עובד פעמיים בשבוע על תאומים,
הכי הרבה שהייתי עושה (אני באופן אישי) זה 8 סטים שבועיים.
אתה די מוגבל בבייספס והטרייספס בסופו של דבר, בניגוד לגב\חזה ורגליים.שריר שיש לו יותר פוטנציאל לגדילה מאשר התאומים
אתה די מוגבל בבייספס והטרייספס בסופו של דבר, בניגוד לגב\חזה ורגליים.
כמובן שאפשר לגדול אבל יש כאן לא מעט גם פוטנציאל גנטי שבאופן טבעי מתממש הרבה יותר מהר מאשר קבוצת השרירים הגדולים.
ולמה לעבוד 12 סטים שבועיים על יד קדמית?
זה יותר מידיי.
9 סטים זה מספיק לטעמי, במיוחד אם אתה משלב חתירות כבדות וצ'ין אפס כבד.
עבודה כה מרובה על השרירים הקטנים.. כמה אתה עובד על חזה,גב,רגליים ?אני אישית אומר מה שפועל לי....אני כרגע מגיע גם ל16 סטים שבועיים יד קדמית (טווחים שונים חלק גם פאמפ) ולי זה עובד מעולה היד גודלת יותר מהר כנ"ל תאומים....אני נותן 6 סטים כבדים 12 חזרות ו3 סטים פאמפ במכונה
עבודה כה מרובה על השרירים הקטנים.. כמה אתה עובד על חזה,גב,רגליים ?
מתאמנים אחרים עלולים להגיע מהר מאוד לאימון יתר, במיוחד מתחילים.כן אני מודע לזה שאני עובד הרבה מעל הנורמה לא חדש לי...אבל אני מתקדם לא נפצע וגדל אז אני לא רואה סיבה לשנות את זה...חזה 12 סטים...גב 16 ורגליים וכ 20 סטים רגליים לא כולל תאומים(אבל זה כולל גם איזה מכונה שאני צריך בגלל חוסר פרופורציה בין המקרבים למרחיקים)
מתאמנים אחרים עלולים להגיע מהר מאוד לאימון יתר, במיוחד מתחילים.
לא ברור לי איך אתה עובד 16 סטים שבועיים על הגב וגם ביד הקדמית 16 סטים.
בכל אופן,
אם עובד לך.. שיהיה בהצלחה 😃
טוב,חחחחח לא הבנת אותי נכון-האימון שלי לא מחולק לפי שבועות אני עובד ככה ABCXABCX וכן הלאה באימון גב אני עושה 16 סטים ובאימון שנכנסת בו היד קדמית אני עושה 7-9 סטים תלוי בהרגשה....
רוב הסיבים בתאומים הם HIGH TWITCH MUSCLE FIBERSיש לך במקרה חומר קריאה על זה? אני מעוניין לדעת למה התאומים מגיבים טוב יותר לטווח חזרות גבוה.
לא מסכים בכלל...בתאומים יש מספר נמוך של קולטני חלבון (רצפטורים) ולכן צריך דווקא לתת להם הרבה עבודה-ועוד תיקון התאומים עצמם מגיבים למשקל כבד (הסיבים שם ברובם לבנים) הסולאוס (גם שריר שנמצא שם) מגיב לטווח חזרות גבוה-לא רואה סיבה למה לתת ליד קדמים 6-9 סטים ולתאומים לא
שוב אני לא רואה סיבה למה לעשות 8 סטים תאומים בשבוע ויד קדמית 12...הרי גם לא חסר תרגילים בהם היא עובדת ובנוסף לכך היד קדמית שריר שיש לו יותר פוטנציאל לגדילה מאשר התאומים
אני אישית אומר מה שפועל לי....אני כרגע מגיע גם ל16 סטים שבועיים יד קדמית (טווחים שונים חלק גם פאמפ) ולי זה עובד מעולה היד גודלת יותר מהר כנ"ל תאומים....אני נותן 6 סטים כבדים 12 חזרות ו3 סטים פאמפ במכונה