הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעצב ולנפח את התאומים

KimPiss

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
איך אני מנפח יותר את התאומים ?
קראתי בכמה מקומות שאומרים לעשות 20-עד כשל חזרות תאומים אבל נראה לי יותר הגיוני שבשביל נפח צריך פחות חזרות יותר משקל.
מה יותר ינפח לי את התאומים ?

התאומים הם שריר שמגיב טוב לטווח חזרות גבוה (בדומה לבטן), לכן הייתי עובד עליהם בטווח של 15-20.
אין טעם להגיע בהם לכשלים (דרופ סטים\רסט פאוס)

איך אני מנפח יותר את התאומים ?
קראתי בכמה מקומות שאומרים לעשות 20-עד כשל חזרות תאומים אבל נראה לי יותר הגיוני שבשביל נפח צריך פחות חזרות יותר משקל.
מה יותר ינפח לי את התאומים ?
אתה עושה סקוואטים?
אין סיבה אמיתית לבודד תאומים, הם עובדים מספיק בסקוואט

מנפח שה מושג שגוי
הכוונה לעלות במאסת שריר
ואת זה משיגים על ידי תזונה מותאמת ואימונים
לגבי מה לעשות? אני דוגל ב4-5 סטים שבועיים ממוקדים לתאומים. תרגיל אחד זה מספיק. בטווח מגוון 10-20 חזרות.

התאומים הם שריר שמגיב טוב לטווח חזרות גבוה (בדומה לבטן), לכן הייתי עובד עליהם בטווח של 15-20.
אין טעם להגיע בהם לכשלים (דרופ סטים\רסט פאוס)
יש לך במקרה חומר קריאה על זה? אני מעוניין לדעת למה התאומים מגיבים טוב יותר לטווח חזרות גבוה.

יש לך במקרה חומר קריאה על זה? אני מעוניין לדעת למה התאומים מגיבים טוב יותר לטווח חזרות גבוה.
ג'ים סטופאני הסביר את זה באחד הסרטונים שלו ב BB
אבל אין לי כח לחפש את זה, אז קח משהו שמצאתי באינטרנט.
שאומר בעצם שאפשר לעבוד גם בעצימות על התאומים, אז קטונתי.

http://therippedathlete.com/calves-what-works-best-high-or-low-reps/

לא מסכים בכלל...בתאומים יש מספר נמוך של קולטני חלבון (רצפטורים) ולכן צריך דווקא לתת להם הרבה עבודה-ועוד תיקון התאומים עצמם מגיבים למשקל כבד (הסיבים שם ברובם לבנים) הסולאוס (גם שריר שנמצא שם) מגיב לטווח חזרות גבוה-לא רואה סיבה למה לתת ליד קדמים 6-9 סטים ולתאומים לא

לא מסכים בכלל...בתאומים יש מספר נמוך של קולטני חלבון (רצפטורים) ולכן צריך דווקא לתת להם הרבה עבודה-ועוד תיקון התאומים עצמם מגיבים למשקל כבד (הסיבים שם ברובם לבנים) הסולאוס (גם שריר שנמצא שם) מגיב לטווח חזרות גבוה-לא רואה סיבה למה לתת ליד קדמים 6-9 סטים ולתאומים לא
לא כתבתי שעדיף שלא לתת לתאומים פחות מ 6 סטים שבועיים.

גם 6 סטים שבועיים זה מעט-תאומים חייבים גירוי משמעותי

אין טעם לדעתי.
כמו ששחר אמר, אם עובדים על סקוואט התאומים עובדים בנוסף.

ואם אתה בתוכנית של פיצולים כזו או אחרת, ואתה עובד פעמיים בשבוע על תאומים,
הכי הרבה שהייתי עושה (אני באופן אישי) זה 8 סטים שבועיים.

אין טעם לדעתי.
כמו ששחר אמר, אם עובדים על סקוואט התאומים עובדים בנוסף.

ואם אתה בתוכנית של פיצולים כזו או אחרת, ואתה עובד פעמיים בשבוע על תאומים,
הכי הרבה שהייתי עושה (אני באופן אישי) זה 8 סטים שבועיים.

שוב אני לא רואה סיבה למה לעשות 8 סטים תאומים בשבוע ויד קדמית 12...הרי גם לא חסר תרגילים בהם היא עובדת ובנוסף לכך היד קדמית שריר שיש לו יותר פוטנציאל לגדילה מאשר התאומים

שריר שיש לו יותר פוטנציאל לגדילה מאשר התאומים
אתה די מוגבל בבייספס והטרייספס בסופו של דבר, בניגוד לגב\חזה ורגליים.
כמובן שאפשר לגדול אבל יש כאן לא מעט גם פוטנציאל גנטי שבאופן טבעי מתממש הרבה יותר מהר מאשר קבוצת השרירים הגדולים.

ולמה לעבוד 12 סטים שבועיים על יד קדמית?
זה יותר מידיי.
9 סטים זה מספיק לטעמי, במיוחד אם אתה משלב חתירות כבדות וצ'ין אפס כבד.

אתה די מוגבל בבייספס והטרייספס בסופו של דבר, בניגוד לגב\חזה ורגליים.
כמובן שאפשר לגדול אבל יש כאן לא מעט גם פוטנציאל גנטי שבאופן טבעי מתממש הרבה יותר מהר מאשר קבוצת השרירים הגדולים.

ולמה לעבוד 12 סטים שבועיים על יד קדמית?
זה יותר מידיי.
9 סטים זה מספיק לטעמי, במיוחד אם אתה משלב חתירות כבדות וצ'ין אפס כבד.

אני אישית אומר מה שפועל לי....אני כרגע מגיע גם ל16 סטים שבועיים יד קדמית (טווחים שונים חלק גם פאמפ) ולי זה עובד מעולה היד גודלת יותר מהר כנ"ל תאומים....אני נותן 6 סטים כבדים 12 חזרות ו3 סטים פאמפ במכונה

אני אישית אומר מה שפועל לי....אני כרגע מגיע גם ל16 סטים שבועיים יד קדמית (טווחים שונים חלק גם פאמפ) ולי זה עובד מעולה היד גודלת יותר מהר כנ"ל תאומים....אני נותן 6 סטים כבדים 12 חזרות ו3 סטים פאמפ במכונה
עבודה כה מרובה על השרירים הקטנים.. כמה אתה עובד על חזה,גב,רגליים ?

עבודה כה מרובה על השרירים הקטנים.. כמה אתה עובד על חזה,גב,רגליים ?

כן אני מודע לזה שאני עובד הרבה מעל הנורמה לא חדש לי...אבל אני מתקדם לא נפצע וגדל אז אני לא רואה סיבה לשנות את זה...חזה 12 סטים...גב 16 ורגליים וכ 20 סטים רגליים לא כולל תאומים(אבל זה כולל גם איזה מכונה שאני צריך בגלל חוסר פרופורציה בין המקרבים למרחיקים)

ואגב זה שאני עובד הרבה זה לא קשור לשיטת עבודה על התאומים שהצגתי...תאומים זה שריר שנורא קשה לפתח אז בטח שעבודה כל כך מעטה עליו לא תעזור לא לגדול

כן אני מודע לזה שאני עובד הרבה מעל הנורמה לא חדש לי...אבל אני מתקדם לא נפצע וגדל אז אני לא רואה סיבה לשנות את זה...חזה 12 סטים...גב 16 ורגליים וכ 20 סטים רגליים לא כולל תאומים(אבל זה כולל גם איזה מכונה שאני צריך בגלל חוסר פרופורציה בין המקרבים למרחיקים)
מתאמנים אחרים עלולים להגיע מהר מאוד לאימון יתר, במיוחד מתחילים.
לא ברור לי איך אתה עובד 16 סטים שבועיים על הגב וגם ביד הקדמית 16 סטים.

בכל אופן,
אם עובד לך.. שיהיה בהצלחה 😃

מתאמנים אחרים עלולים להגיע מהר מאוד לאימון יתר, במיוחד מתחילים.
לא ברור לי איך אתה עובד 16 סטים שבועיים על הגב וגם ביד הקדמית 16 סטים.

בכל אופן,
אם עובד לך.. שיהיה בהצלחה 😃

חחחחח לא הבנת אותי נכון-האימון שלי לא מחולק לפי שבועות אני עובד ככה ABCXABCX וכן הלאה באימון גב אני עושה 16 סטים ובאימון שנכנסת בו היד קדמית אני עושה 7-9 סטים תלוי בהרגשה....

חחחחח לא הבנת אותי נכון-האימון שלי לא מחולק לפי שבועות אני עובד ככה ABCXABCX וכן הלאה באימון גב אני עושה 16 סטים ובאימון שנכנסת בו היד קדמית אני עושה 7-9 סטים תלוי בהרגשה....
טוב,
אני לא תומך באימונים בעלי נפח גבוה שכזה אבל כבר הבנתי שמי שעובד ככה וזה טוב לו,
לא יעזור בדין. 😃

שוב אני לא רואה סיבה למה לעשות 8 סטים תאומים בשבוע ויד קדמית 12...הרי גם לא חסר תרגילים בהם היא עובדת ובנוסף לכך היד קדמית שריר שיש לו יותר פוטנציאל לגדילה מאשר התאומים

אתה לא עקבי... עוד 2-3 הודעות ותגיע כבר ל25 סטים ליד קדמית 🤯

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית