הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ כללי - FBW

kukuzablo

משתמש מתחיל
86
7
נק' מוניטין:
18
86
7
1.83, משקל 77, בן 21, תקופת מאסה.

לפני בערך חודש וחצי התחלתי להתאמן בתוכנית FBW שבנויה מתרגילים מורכבים בלבד -
סקוואט 3X5
בנץ 3X5
צ'יןאפ 3X5
פרס 3X5
רוטציה בין הפרס לבנץ נפח\עצימות בין אימון לאימון.

משקלים התחלתיים ~ משקלים נוכחיים:
סקוואט 50~80
בנץ 45~62.5
צ'יןאפ +8קילו~+10קילו
פרס 30~37.5

דבר ראשון, תקופת המאסה הזאת מאוד לא אידאלית מכיוון שאני בצבא. אימונים לא סדירים ולפעמים אין אופציה ליותר משני אימונים בשבוע, קשה להסתדר עם התזונה בצבא ובעיקר בשבועות שטח והמנוחה גם היא בעייתית - בשבוע שעבר לדוגמא היו לי שלושה לילות שישנתי בהם במצטבר משהו כמו ארבע שעות.
ועדיין, מנסה להוציא את המיטב ממה שיש. נכון לעכשיו כל מה שאני רוצה לעשות זה להתחזק ולהעלות משקלי עבודה. עבודה יותר חזקה על מאסה לקראת חיטוב תיהיה כנראה אחרי שאשתחרר לצערי הרב (עוד שמונה חודשים..)
כמה שאלות:
קשה לי מאוד להעלות משקלים במתח\צ'יןאפ. התחלתי ב8 קילו, כרגע אני על 10 ופשוט יש אימון שהולך יותר טוב אימון שהולך פחות טוב, אני לא מרגיש כמו בשאר התרגילים שאני צריך כבר להעלות משקל. אני נשאר עם אותו משקל כבר כמה אימונים ברצף. מה כדאי לעשות? להשאר עם אותו משקל או לנסות להוסיף בכוח ומקסימום לא להשלים שלושה סטים מושלמים?
את התוכנית הוצאתי מהפורטל, ושיניתי את הסטים ל3X5 ועבודה לפי RM5(במקום 8 חזרות אם אני לא טועה). לפי המטרה שלי, נכון לעבוד ככה? או שעדיף להגדיל את החזרות? עד כה אני מרגיש שהדרך הנכונה לעבוד בשבילי היא בחמש חזרות. בנוסף, בתוכנית המקורית כתוב גם לעשות תרגילי עזר לבייספס ולטרייספס. בתכלס אני מכניס אותם פעם בשבוע נגיד, כי אני מרגיש שבצ'יןאפס, בבנץ ובפרס הידיים עובדות מספיק חזק. עדיף להכניס בכל אימון או להשאר ככה אם אני מרגיש שהן עובדות מספיק?

בכללי אשמח לטיפים ייעוץ והתייחסות לתוכנית, גם ביחס לתקופה הבעייתית שלי לשמור על שגרת אימונים תזונה ומנוחה נכונים.

במצב שלך הייתי פונה לייעוץ אישי באתר. הם יוכלו לעזור לך משבוע לשבוע ומאימון לאימון ולהתאים לך תפריט/אימונים כל פעם בהתאם לצרכים שלך וליכולות שלך באותו הרגע.

קשה לי מאוד להעלות משקלים במתח\צ'יןאפ. התחלתי ב8 קילו, כרגע אני על 10 ופשוט יש אימון שהולך יותר טוב אימון שהולך פחות טוב, אני לא מרגיש כמו בשאר התרגילים שאני צריך כבר להעלות משקל. אני נשאר עם אותו משקל כבר כמה אימונים ברצף. מה כדאי לעשות? להשאר עם אותו משקל או לנסות להוסיף בכוח ומקסימום לא להשלים שלושה סטים מושלמים?
צ'ין אפס זה תרגיל בעייתי להתקדם בו בצורה עקבית, כי הוא תלוי במשקל גוף+נוזלים+טכניקה ועוד כמה פרמטרים.
תעבוד במשקל שאתה תצליח בו לפחות 14 חזרות, אםן המטרה היא 3x5.
אני באופן אישי משתדל תמיד לסיים 14 חזרות, ולשמור על המשקל שאני עובד בו לאורך כל המסה, גם בזמן שאני עולה במשקל.

את התוכנית הוצאתי מהפורטל, ושיניתי את הסטים ל3X5 ועבודה לפי RM5(במקום 8 חזרות אם אני לא טועה). לפי המטרה שלי, נכון לעבוד ככה?
בהחלט.
אבל רק על תרגילי הבסיס כמובן, לא בתרגילי עזר\מבודדים.

עדיף להכניס בכל אימון או להשאר ככה אם אני מרגיש שהן עובדות מספיק?
איך שאתה מרגיש, אני הייתי מכניס מקבילים עם משקל בנוסף, ופייס פולז אם מתאפשר לך.
יש תרגילי עזר שמטרתן לעזור בתרגיל הראשי ולכן יהיה חכם להכניס אותם.
תרגילים כגון מקבילים\בנצ' צר\פייס פולז וכו'.

• פותח/ת השרשור
אז אתה לדוגמא, בתקופת המאסה שלך, נשארת פחות או יותר על אותו משקל? ומה בנוגע לרוטציה בין צ'ין אפס לפול אפס?

אגב, שמתי לב שהפכת למנהל. מברוק, מבסוט עלייך:161bd:

אז אתה לדוגמא, בתקופת המאסה שלך, נשארת פחות או יותר על אותו משקל? ומה בנוגע לרוטציה בין צ'ין אפס לפול אפס?
משקל בצ'ין אפס אתה מתכוון?
כשסיימתי את החיטוב עשיתי צ'ין אפס במשקל גוף של 68 ק"ג + 14 ק"ג עליי. 3x5
כרגע אני במשקל של 80-81, ועושה עם משקל של 10 ק"ג עליי ל 13-14 חזרות.

לא עושה רוטציה, מעדיף צ'ין אפס כדי להרים כמה שיותר וגם כדי להשתמש בבייספס כשריר עזר.
בעיקר כי אני בתוכנית כח ואין לי יותר מידיי תרגילי עזר.

אגב, שמתי לב שהפכת למנהל. מברוק, מבסוט עלייך:161bd:
חח תודה ✌️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית