ייעוץ בקשר למתח.

yakov654

מושעה
337
8
נק' מוניטין:
-13
337
8
אני לא מצליח לעשות מתח אחד. אני נרשמתי לחדר כושר ויש שם את הגרביטון ואני רוצה לעשות אותו אבל הבעיה אני לא יודע כמה סטים לעשות וכמה חזרות?
גיל 16.5 גובה 1.80 משקל 90.
ואני קראתי בלינקייה על המתח אבל אני רוצה לדעת כמה חזרות וכמה סטים מומלץ לעשות כדאי להשתפר כמה שיותר במתח ואיזה סוג מתח לעשות במוכנה הזאת?
ואותו שאלה גם בקשר למקבילים.
תודה לעוזרים.

ואני רוצה להיות חטוב שיהיה קוביות וחזה גדול ושיהיה מעוצב.
תצטרך להיות קצת יותר ריאלי כי לטווח הקצר ובפרט אם אתה מתאמן מתחיל תצטרך לעבור תקופה או שתיים של מסה טובה כדי להגיע אחוז שומן נמוך עם "קוביות" וחזה גדול ומעוצב.

בעניין המתח,
אם אתה רוצה להשתפר בו, תעבוד עליו.
בכל יום תעשה חזרה אחת וכשהצלחת, תוסיף עוד אחת. עד שתצליח לעשות 3x5.

בחיטוב לא עולים במסת שריר
מתאמן מתחיל עם נתוני פתיחה 180/90 יכול לעשות את שני אלה ביחד.
בכל יום תעשה חזרה אחת
הוא עוד לא מסוגל לעשות אפילו אחת, כך שהגרביטון נותן לו אפשרות טובה להתאמן על מספר חזרות סביר (אני הייתי בוחר 8-12 אבל בלי שום יכולת להסביר למה) ולהתקדם ע"י הפחתת המשקל הנגדי.

מתאמן מתחיל עם נתוני פתיחה 180/90 יכול לעשות את שני אלה ביחד.

הוא עוד לא מסוגל לעשות אפילו אחת, כך שהגרביטון נותן לו אפשרות טובה להתאמן על מספר חזרות סביר (אני הייתי בוחר 8-12 אבל בלי שום יכולת להסביר למה) ולהתקדם ע"י הפחתת המשקל הנגדי.
אתה בטוח שאפקט המתאמן המתחיל אומר שאתה עולה במסת שריר בתקופת חיטוב ולא רק עולה במשקלי העבודה?

האמת היא שאני לא בטוח בכלום(1), אבל נדמה לי שזה אכן המצב.

האמת היא שאני לא בטוח בכלום(1), אבל נדמה לי שזה אכן המצב.

אם אתה רוצה להשתפר במתח מקבילים אז תתמקד במתח מקבילים, תשקיע תקופה מסויימת בתרגילים האלה ותבסס את תכנית האימון שלך עליהם עד שתשתפר ותוכל להרשות לעצמך להעמיס יותר על הגוף.
מבחינת המתח אתה יכול לעבור את הקו המוט עם הסנתר בעזרת קפיצה ולנסות לרדת כמה שיותר לאט עד לישור ידיים, זה נקרא חזרות שליליות, ככל שתתקדם מאימון לאימון-תצמצם את זמן המנוחה מסט לסט.
מבחינת המקבילים אפשר לעשות בדיוק את אותו עיקרון-ממצב של ישור ידיים על המקבילים-תרד כמה שיותר לאט למטה.
בנוסף אתה יכול להוסיף תרגילי עזר כמו ג'קסונים(תחפש בגוגל-בגדול זה מקבילים כאשר הרגליים מונחות על חפץ כלשהו על מנת להוריד עומס). כנ"ל מתח-מתח על המוט נמוך עם רגליים על הריצפה, בהצלחה!!!

ה נקרא חזרות שליליות
אני אנצל את האשכול לשאול משהו שפעם נתקלתי בו אבל שכחתי: יש איזה זמן מינימלי של חזרה שלילית שאם אתה מגיע אליו כנראה תוכל לעשות חזרה חיובית אחת (הכוונה למשהו כמו: אם אתה מצליח לעשות חזרה שלילית כך שהירידה כולה לוקחת יותר מ-15 שניות כנראה תצליח לעשות גם חזרה חיובית). מישהו מכיר? מישהו יודע מהו הזמן הזה?

• פותח/ת השרשור
קשה לי להגיד, כי אני לא יודע את הערכים הסופיים היומיים (ואני מצטער אבל אני ממש לא הולך לחשב אותם). מה שאני רואה שנראה שיש מעט מדי שומן בתפריט.

מה זה חושב? או שקראת או שלא 😁
אני יחשב, אבל איך מחשבים באיזה אתר?

מה טוב בשומנים?
אני מצטט מהמאמר ששמתי קישור למעלה:
יש לציין ששומן הינו מרכיב חיוני בתפריט התזונה שלנו. התנזרות ממנו תוביל לתופעות לא נעימות כגון: דלקות, קושי בספיגה של ויטמנים ומינרלים, אי תקינות של הורמונים, אי סדירות והפסקה של המחזור (לנשים) ועוד.

אני אנצל את האשכול לשאול משהו שפעם נתקלתי בו אבל שכחתי: יש איזה זמן מינימלי של חזרה שלילית שאם אתה מגיע אליו כנראה תוכל לעשות חזרה חיובית אחת (הכוונה למשהו כמו: אם אתה מצליח לעשות חזרה שלילית כך שהירידה כולה לוקחת יותר מ-15 שניות כנראה תצליח לעשות גם חזרה חיובית). מישהו מכיר? מישהו יודע מהו הזמן הזה?
אין נוסחה מסויימת, כשאתה מתחיל להרגיש שהחזרות השליליות הולכות לך יותר בקלות-תבחן את עצמך מול עליית מתח סטנדרטית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית