חיטוב

• פותח/ת השרשור Muzi
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
הלינארית יעני STRONGLIFTS?

בטוח? כאילו אני מתאמן משהו כמו חצי שנה... הבנתי שזה תוכנית למתאמנים יותר מתקדמים...
אתה מחטב וזאת תוכנית שלא דורשת הרבה, אין בה הרבה נפח וההתקדמות היא שבועית.
אתה אומנם מתאמן מתחיל אבל אני לא חושב שזה יהיה אופטימאלי בשבילך להתקדם כל אימון בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
אתה אומנם מתאמן מתחיל אבל אני לא חושב שזה יהיה אופטימאלי בשבילך להתקדם כל אימון בחיטוב.
אוקיי,אם אתה אומר,אני אנסה,תודה רבה.
קצת לא הבנתי ממש את התוכנית... דבר ראשון,מה זה פרס לחיצה בשיפוע חיובי? כאילו בנצ בשיפוע חיובי? או שזה פשוט מיליטרי? וגם לגבי החתירה,יש אופציה להחליף אותה במתח? אני אישית פשוט לא ממש אוהב לעשות חתירה עם מוט... ולגבי התרגילי עזר,חייב מה שכתוב שם? או שיש תרגילי עזר אחרים שאפשר לעשות?

אוקיי,אם אתה אומר,אני אנסה,תודה רבה.

קצת לא הבנתי ממש את התוכנית... דבר ראשון,מה זה פרס לחיצה בשיפוע חיובי? כאילו בנצ בשיפוע חיובי? או שזה פשוט מיליטרי? וגם לגבי החתירה,יש אופציה להחליף אותה במתח? אני אישית פשוט לא ממש אוהב לעשות חתירה עם מוט... ולגבי התרגילי עזר,חייב מה שכתוב שם? או שיש תרגילי עזר אחרים שאפשר לעשות?
אם המאמר הזה לא יענה לך על הכל אז תשאל עוד פעם, @stitch עשה עבודה טובה איתו 😃
https://www.kilogram.co.il/4782/לינארית-5x5-מדקאו-מאת-ביל-סטאר/

• פותח/ת השרשור
אם המאמר הזה לא יענה לך על הכל אז תשאל עוד פעם, @stitch עשה עבודה טובה איתו 😃
https://www.kilogram.co.il/4782/לינארית-5x5-מדקאו-מאת-ביל-סטאר/
אוקיי, אז ככה, ראיתי שלא מומלץ להוסיף תרגילי עזר בחיטוב, אבל הייתי רוצה להוסיף,אפילו סט אחד של כתפיים בc כי מרגיש לי לא מספיק כתפיים ביחס לחזה,בנוסף הרבה יותר חשוב לי מתח מחתירה,אז אם אפשר להוסיף גם אותו כתרגיל עזר בימים a וc לדוגמה כי אני לא כזה טוב במתח וממש חשוב לי להשתפר,או אולי אפילו רק בc כי יש לי שני ימי מנוחה אחרי זה וגם לגבי עלייה בתרגילים הלא עיקריים,הדדליפט והפרס, איזה קצב עלייה אמור להיות להם?

אוקיי, אז ככה, ראיתי שלא מומלץ להוסיף תרגילי עזר בחיטוב, אבל הייתי רוצה להוסיף,אפילו סט אחד של כתפיים בc כי מרגיש לי לא מספיק כתפיים ביחס לחזה,בנוסף הרבה יותר חשוב לי מתח מחתירה,אז אם אפשר להוסיף גם אותו כתרגיל עזר בימים a וc לדוגמה כי אני לא כזה טוב במתח וממש חשוב לי להשתפר,או אולי אפילו רק בc כי יש לי שני ימי מנוחה אחרי זה וגם לגבי עלייה בתרגילים הלא עיקריים,הדדליפט והפרס, איזה קצב עלייה אמור להיות להם?
למה להוסיף סט לכתפיים? למה הם יגדלו?
את החתירה תחליף במתח

• פותח/ת השרשור
למה להוסיף סט לכתפיים? למה הם יגדלו?
את החתירה תחליף במתח
פשוט מרגיש לי שאין מספיק... לא יודע איך להסביר את זה,כאילו בתוכניות הקודמות שלי עבדתי על כתפיים באופן שווה לעומת חזה,כאילו AB כמו SS,אז נראה לי שיהיה כדאי להוסיף לא? ואתה בטוח שעדיף להחליף את החתירה ולא להוסיף מתח? כי חתירה תרגיל יותר טוב ממתח מהבחינה הזאת שהוא מפעיל את הPOSTERIOR CHAIN ויש יותר מייצבים(נראה לי) אז אולי אפילו להוסיף מתח פעם אחת יהיה לי די טוב... ובנוסף דדליפט לא עוזר יותר מידי למתח אבל לחתירה עם מוט הוא כן...

הכתפיים עובדות מספיק, אל תשכח שהן עובדות חזק גם בבנץ', והכתף האחורית עובדת בחתירה/מתח.
אני כשעשיתי לינארית, משהו כמו 7-8 שבועות, עשיתי במקום חתירה צ'ין אפס (יעני מתח באחיזה הפוכה) כי אני גם אוהב יותר מתח מחתירה. לדעתי זה רעיון לא רע. אם אתה עושה עם משקל אז אתה יכול לעשות פירמידה, אני עשיתי פשוט שני סטים של 5 חזרות בלי משקל ואחד עם משקל (שהיה בין 5 ל 15 קילו)
כי חתירה תרגיל יותר טוב ממתח מהבחינה הזאת שהוא מפעיל את הPOSTERIOR CHAIN ויש יותר מייצבים(נראה לי)
השרשרת האחורית עובדת מספיק בדדליפט ובסקוואט, דווקא חתירה יכולה אולי להתיש את הזוקפי גב שלך יותר מדי בנוסף לסקוואט ודדליפט (למרות שאני מניח שלא מעט אנשים עושים)

• פותח/ת השרשור
הכתפיים עובדות מספיק, אל תשכח שהן עובדות חזק גם בבנץ', והכתף האחורית עובדת בחתירה/מתח.
אני כשעשיתי לינארית, משהו כמו 7-8 שבועות, עשיתי במקום חתירה צ'ין אפס (יעני מתח באחיזה הפוכה) כי אני גם אוהב יותר מתח מחתירה. לדעתי זה רעיון לא רע. אם אתה עושה עם משקל אז אתה יכול לעשות פירמידה, אני עשיתי פשוט שני סטים של 5 חזרות בלי משקל ואחד עם משקל (שהיה בין 5 ל 15 קילו)

השרשרת האחורית עובדת מספיק בדדליפט ובסקוואט, דווקא חתירה יכולה אולי להתיש את הזוקפי גב שלך יותר מדי בנוסף לסקוואט ודדליפט (למרות שאני מניח שלא מעט אנשים עושים)
סבבה,האמת שגם אני מעדיף צ'ין אפס,מרגיש לי הרבה יותר טבעי,בכל מקרה,אני לא כלכך מצליח הרבה מתח,אני עושה גג גג גג 3 בשיא שלי, אז אני עושה בפולי ושם אני יכול להעלות משקל בצורה נוחה לסטים,כל פעם זה קפיצה של משהו כמו 4 קילו אני חושב,וסבבה,אם יש מספיק גירוי לכתפיים אז אחלה,תודה רבה על העזרה,אני אתחיל בראשון ואעדכן פה אם אני צריך עזרה במשהו,תודה רבה 😃

סבבה,האמת שגם אני מעדיף צ'ין אפס,מרגיש לי הרבה יותר טבעי,בכל מקרה,אני לא כלכך מצליח הרבה מתח,אני עושה גג גג גג 3 בשיא שלי, אז אני עושה בפולי ושם אני יכול להעלות משקל בצורה נוחה לסטים,כל פעם זה קפיצה של משהו כמו 4 קילו אני חושב,וסבבה,אם יש מספיק גירוי לכתפיים אז אחלה,תודה רבה על העזרה,אני אתחיל בראשון ואעדכן פה אם אני צריך עזרה במשהו,תודה רבה 😃
פולי פחות מומלץ, למרות שזה על פניו נראה אותה תנועה זה שונה (לפי ההגיון שלי כמו להשוות בין סקוואט לסקוואט בסמית). אם ש לך גרביטון תעשה עליו, אם לא אז לדעתי פשוט תעשה 3 סטים של כמה שאתה יכול.

• פותח/ת השרשור
פולי פחות מומלץ, למרות שזה על פניו נראה אותה תנועה זה שונה (לפי ההגיון שלי כמו להשוות בין סקוואט לסקוואט בסמית). אם ש לך גרביטון תעשה עליו, אם לא אז לדעתי פשוט תעשה 3 סטים של כמה שאתה יכול.
יש גרביטון,סבבה,אז אני אעשה צ'ין אפס בגרביטון,על פי אותם חזרות של החתירה כן?

יש גרביטון,סבבה,אז אני אעשה צ'ין אפס בגרביטון,על פי אותם חזרות של החתירה כן?
אם יש גרביטון אז נראה לי כן, אפשר לעשות עליו פירמידה של 5 סטים

• פותח/ת השרשור
אם יש גרביטון אז נראה לי כן, אפשר לעשות עליו פירמידה של 5 סטים
הקפיצות שם קצת גבוהות אז מקסימום אני אקח טיפה משקל כדי לעשות את זה בין לבין,או שאת הסט של ה3 אני אנסה לעשות בלי הגרביטון בכלל, קיצר סבבה תודה רבה לכולכם עזרתם המון.

גם על גרביטון לא הייתי שש להמליץ.
אם אתה מצליח גג 3 חזרות מתח, תמשיך לעבוד על זה עד שתצליח יותר.

הגרביטון משום מה נראה לי כמו פיתרון עקום כי הוא לא מפעיל את השרירים המייצבים, לא מפעיל את הבטן וגם מגביל אותך בתנועה.
הייתי מעדיף כבר פולי בשביל לחזק הרחב גבי.

אני באופן אישי מעבודה על הפולי, הצלחתי להגיע למספר חזרות של 6-8 במתח ואח"כ התאמנתי רק על מתח.
משם אתה תצליח לבד.

Back
למעלה תחתית