חיטוב

• פותח/ת השרשור Muzi
  • פורסם בתאריך
הגרביטון משום מה נראה לי כמו פיתרון עקום כי הוא לא מפעיל את השרירים המייצבים, לא מפעיל את הבטן וגם מגביל אותך בתנועה.
עכשיו שאני חושב על זה, מסכים איתך.
אז באמת אולי עדיף לעשות איזה 3 סטים של מקסימום, והחזרות יעלו גם עם התחזקות וגם בגלל ירידה במשקל גוף

אני לא כל כך מסכים עם ההמלצה לעבוד על מתח בחיטוב. בנאדם שלא מסוגל לעשות מתח - לא תקופת חיטוב היא הזמן המתאים לשפר יכולות וכוח (למרות שיש כאלה שהצליחו, אבל הם יוצאים מן הכלל).

אני לא כל כך מסכים עם ההמלצה לעבוד על מתח בחיטוב. בנאדם שלא מסוגל לעשות מתח - לא תקופת חיטוב היא הזמן המתאים לשפר יכולות וכוח (למרות שיש כאלה שהצליחו, אבל הם יוצאים מן הכלל).
נראה לי דווקא בחיטוב כשהמשקל גוף שלך יורד יהיה לך יותר קל לעלות ותוכל לעבוד על התנועה טוב

אם המתאמן עדיין בשלב בו הוא התחיל לא מזמן (אני מצטער שלא בדקתי את ההיסטוריה שלו, אולי אני טועה)
אז הוא יכול להגיע לפחות למצב בו יעבוד בעצימות.
3x5

נראה לי דווקא בחיטוב כשהמשקל גוף שלך יורד יהיה לך יותר קל לעלות ותוכל לעבוד על התנועה טוב
הירידה במשקל אינה משמעותית יחסית לעליה הנדרשת בכוח, בטכניקה ובמסת השריר שנדרשת מבנאדם שלא מסוגל לעשות מתח (לצורך הענין) ורוצה להגיע ל-5 עליות ואפילו עם תוספת משקל.

נכון.
זה יקל עליו להגיע ל 5 חזרות לפחות.
אם לא 6

אם המתאמן עדיין בשלב בו הוא התחיל לא מזמן (אני מצטער שלא בדקתי את ההיסטוריה שלו, אולי אני טועה)
אז הוא יכול להגיע לפחות למצב בו יעבוד בעצימות.
3x5
מתאמן שאתמול התחיל - נוציא מהמשוואה, מתאמן כזה יכול לעלות במסת שריר במקביל לירידה במשקל והוא לא נחשב לצורך הדיון.
מתאמן מאומן - חיטוב זה הזמן שבו מנסים לשמור על יכולות (כוח, מסת שריר) ולא להשיג חדשות.

הירידה במשקל אינה משמעותית יחסית לעליה הנדרשת בכוח, בטכניקה ובמסת השריר שנדרשת מבנאדם שלא מסוגל לעשות מתח (לצורך הענין) ורוצה להגיע ל-5 עליות ואפילו עם תוספת משקל.
זה לא שהוא לא יכול, הוא יכול 3, אז זה כבר נותן מקום להתקדם.

חברים,
שהבחור ינסה ויראה מה עובד לו יותר טוב.

בסופו של דבר הוא יבחר במה שיהיה בו יותר טוב ויאפשר לו להרים יותר כבד.

מתאמן שאתמול התחיל - נוציא מהמשוואה, מתאמן כזה יכול לעלות במסת שריר במקביל לירידה במשקל והוא לא נחשב לצורך הדיון.
מתאמן מאומן - חיטוב זה הזמן שבו מנסים לשמור על יכולות (כוח, מסת שריר) ולא להשיג חדשות.
מסכים.
אבל, אם לצורך העניין אתה יכול לעשות 6 חזרות מתח.
ירדת במשקל, משמע תוכל לעלות ל 7 או 8 חזרות לפחות.

• פותח/ת השרשור
גם על גרביטון לא הייתי שש להמליץ.
אם אתה מצליח גג 3 חזרות מתח, תמשיך לעבוד על זה עד שתצליח יותר.

הגרביטון משום מה נראה לי כמו פיתרון עקום כי הוא לא מפעיל את השרירים המייצבים, לא מפעיל את הבטן וגם מגביל אותך בתנועה.
הייתי מעדיף כבר פולי בשביל לחזק הרחב גבי.

אני באופן אישי מעבודה על הפולי, הצלחתי להגיע למספר חזרות של 6-8 במתח ואח"כ התאמנתי רק על מתח.
משם אתה תצליח לבד.
אז עדיף פולי וזהו?

זה נכון, אבל אני לא רואה איך פולי יותר טוב ממנו בהיבט הזה. אני הגעתי למתח דרך גרביטון.

• פותח/ת השרשור
מתח עם גומייה
אין... אולי לנסות מתח עם רגל על הסולם על המתח? או אולי גם משהו עם נגטיביים... ?
בעקרון מאוד נוח לי לעבוד בפולי גם במסה עבדתי בפולי... נראה לי שאני אנסה שם על פי החזרות שכתוב בתוכנית ונראה איך אני עולה.

אבל יכולת לעבוד בצורה עצימה יותר
לא מבין. עבדתי בגרביטון במשקל נגדי שאיפשר לי להשלים 10 חזרות או משהו כזה (לא זוכר בדיוק, ולא יכול להצדיק את הבחירה). הורדתי את המשקל הנגדי עם ההתקדמות, וכשהוא הגיע מלשהו נמוך (לא זוכר כמה, מצטער) עברתי למתח רגיל.

לא מבין. עבדתי בגרביטון במשקל נגדי שאיפשר לי להשלים 10 חזרות או משהו כזה (לא זוכר בדיוק, ולא יכול להצדיק את הבחירה). הורדתי את המשקל הנגדי עם ההתקדמות, וכשהוא הגיע מלשהו נמוך (לא זוכר כמה, מצטער) עברתי למתח רגיל.
יש אפשרות בגרביטון להגיע ל rm5 ?
עד כמה הקפיצות במשקלי ההתנגדות?

• פותח/ת השרשור
יש אפשרות בגרביטון להגיע ל rm5 ?
עד כמה הקפיצות במשקלי ההתנגדות?
למה שלא תהיה אפשרות להגיע לRM5? אצלי אישית הקפיצות די גבוהות,אני מאמין משהו כמו 9 קילו.

למה שלא תהיה אפשרות להגיע לRM5? אצלי אישית הקפיצות די גבוהות,אני מאמין משהו כמו 9 קילו.
בכל אופן,
פולי או גרביטון זאת כבר בחירה שלך.
אני הייתי מעדיף לנסות להגיע משלשות במתח לחמישיות במקביל לחיטוב ולהישאר בחמישיות עד שתוכל להוסיף משקלים בהדרגה.

Back
למעלה תחתית