ייעוץ מקבילים או דאמבל אינקליין

BROCK LESNAR

משתמש פעיל
850
294
נק' מוניטין:
772
850
294
אהלן,
אני בתוכנית בסגנון טקסס עליון\תחתון עכשיו ביום נפח עליון ביום של הבנץ אני עושה אחרי הנפח תרגיל עזר בסגנון BBB מה עדיף גם לגדילה וגם לשפר את הלחיצה דאמבל אינקליין או מקבילים ואם מקבילים אז צר או רחב

בקלות.
הרבה מתאמנים נותנים למרפקים שלהם "לברוח" החוצה ולכתפיים לקרוס פנימה.
לקחת את השכמות לאחור זה משהו שצריך לבצע ולא קורה מעצמו.

האמן לי, מניסיון מר של דלקת חריפה בכתף בגלל טכניקה לקויה.
אני בהחלט מאמין שדלקת חריפה בכתף יכולה להיווצר במקבילים, וזאת הסיבה שאני מעדיף את האחיזה הצרה. אבל הכתפיים יכולות לברוח החוצה הרבה יותר בקלות באחיזה רחבה מאשר בצרה.
מעבר לכך, השכמות תמיד מכווצות במקבילים, מהסיבה הפשוטה שלא מעט משקל נח על הרחב גבי ועל הגב בכלל. בכל פעם שאתה יורד במקבילים, הגב מתכווץ - אחרת אי אפשר לרדת. לכן דווקא במקבילים לא צריך להקפיד על הקיו הזה, הוא קורה לבד.
לא עשיתי השוואה של פציעות מול מקבילים באחיזה צרה.
אוקיי. אז לא הבנתי אותך לפני כן.
אתה טוען שמקבילים באחיזה צרה ישתמש בשרירי החזה באותו האופן כמו שבאחיזה רחבה?
לא. אני מסכים איתך שמעט מהעומס עובר לטרייספס. אני רק טוען שאל"ף, זה לא משמעותי, בי"ת, הטריידאוף הזה מקובל עלי כשהוא בא עם הקלת העומס על הכתפיים והקטנת הסיכון לפציעה.
אם מקבילים מאוד דומה לבנץ בשיפוע שלילי למה בעצם אף אחד בפורום לא ממליץ על בנץ שלילי? וראיתי לא פעם שכתבו שזה תרגיל חסר תועלת
כי עדיף מקבילים. אבל זה ממש לא תרגיל חסר תועלת. אולי אמרו שהוא חסר תועלת למישהו שביקש תרגיל ל"חזה תחתון" או משהו כזה.

בכל פעם שאתה יורד במקבילים, הגב מתכווץ - אחרת אי אפשר לרדת. לכן דווקא במקבילים לא צריך להקפיד על הקיו הזה, הוא קורה לבד.

זה לא נכון. בזמן כתיבת התגובה הזו עשיתי חזרה על ידיות הכיסא עם גב רפוי, מרפקים לצדדים ותחושה נוראית בכתפיים.

זה לא נכון. בזמן כתיבת התגובה הזו עשיתי חזרה על ידיות הכיסא עם גב רפוי, מרפקים לצדדים ותחושה נוראית בכתפיים.
זה בערך כמו שאני אגיד "כשמורידים את המוט בבנץ' חייב להיות כיווץ אקסצנטרי בחזה", ואתה תענה "לא נכון. עכשיו עשיתי חזרה של בנץ', הרפיתי לגמרי את השריר ונתתי למוט ליפול על החזה". כן, אפשר להרוס חזרה של מקבילים. אבל אינסטיקטיבית אתה לא תעשה את זה.

זה בערך כמו שאני אגיד "כשמורידים את המוט בבנץ' חייב להיות כיווץ אקסצנטרי בחזה", ואתה תענה "לא נכון. עכשיו עשיתי חזרה של בנץ', הרפיתי לגמרי את השריר ונתתי למוט ליפול על החזה". כן, אפשר להרוס חזרה של מקבילים. אבל אינסטיקטיבית אתה לא תעשה את זה.

עובדתית, הרבה אנשים עושים מקבילים בצורה שמורן תיאר, ולכן זה כן קיו טוב שצריך להזכיר. זה הכל.

שלום
HXqHtrD.jpg
תמונה שמורני צילם (@Moran Weissman )

אמרתי לך שאני אעשה את זה בהזדמנות הראשונה שזה יקרה @Moran Weissman

נערך לאחרונה:
מעבר לכך, השכמות תמיד מכווצות במקבילים, מהסיבה הפשוטה שלא מעט משקל נח על הרחב גבי ועל הגב בכלל. בכל פעם שאתה יורד במקבילים, הגב מתכווץ - אחרת אי אפשר לרדת. לכן דווקא במקבילים לא צריך להקפיד על הקיו הזה, הוא קורה לבד.
אני לא מסכים איתך מהסיבה שכשעובדים במקבילים עם משקל יש נטייה במיוחד באחיזה רחבה לשחרר את הגב ולתת למרפקים לברוח.
ברגע שהמרפקים ברחו לצדדים, השכמות כבר לא מכווצות.

זה פרקטית משהו שאני רואה על מתאמנים וגם לי זה קרה לא מעט.

כי עדיף מקבילים. אבל זה ממש לא תרגיל חסר תועלת. אולי אמרו שהוא חסר תועלת למישהו שביקש תרגיל ל"חזה תחתון" או משהו כזה.
הוא לא חסר תועלת אבל ביחס לסיכון שהוא מביא איתו, הייתי מוותר עליו בלב שקטץ

תן קרדיט לצלם! ✋🛑✋

• פותח/ת השרשור
דרך אגב איך הייתם ממליצים לי לעבוד במקבילים? אני עושה אותם אחרי 5X5 בנץ אם אני אעשה כמו שתיכננתי 5X10 אני לא אוכל להוסיף משקל עליי

• פותח/ת השרשור
להוסיף קצת נפח לחזה עם פרפר לתוכנית כמו טקסס זה בסדר? כי פיצלתי את הטקסס במיוחד בשביל לגדול בפלג גוף עליון על ידי הוספת נפח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית