ייעוץ ss ואירובי

• פותח/ת השרשור huge
  • פורסם בתאריך

huge

משתמש פעיל
439
0
נק' מוניטין:
852
439
0
האם ניתן לשלב אירובי של 7- 10 קמ בעצימות בינונית פעם אחת בשבוע?
ואם כן באיזה מהימים?באחד מימי המנוחה לאחר שבוצעו כל שלושת האימונים בשבוע?

http://www.sports-center.co.il/?CategoryID=475&ArticleID=482&Page=1
חשוב כי לא רוצה להגיע למצב של סקוואט 150 קג ולא ליהות מסוגל לרוץ 5 ק"מ
אם כך מה זה שווה?
מבחינתי לרוץ 10 ק"מ ב 40-45 דקות זה כושר סבבה,לא רוצה לאבד את זה.

זה קשקוש סטדנרטי של אנשים שאוהבים לרוץ הרבה. זה שתגיע לסקוואט של 150 קילו לא יקשה עליך לרוץ 5 ק"מ אלא רק יקל עליך.
את האפקט "הבריאותי" וההשפעות על מערכת לב-ריאה אפשר לקבל גם מאימונים קצרים ועצימים יותר מאשר סתם לרוץ. זה גם יהיה יותר יעיל.

ההגדרה שלך לכושר גרועה. כמה פעמים אתה יכול לעשות דדליפט עם 100 קילו ישר אחרי הריצה של ה 10 ק"מ? האם אתה יכול אחרי זה לעשות 20 מתח ואז לתת עוד כמה ספרינטים?
מה הקטע בלהגדיר כושר ע"י יכולת ריצה למרחקים ארוכים?

• פותח/ת השרשור
ברור שסקוואט 150 ק"ג רק יקל אבל אם תעבוד רק על כוח ועליה במסת שריר ותזניח ריצות לרוץ 5 ק"מ לפחות לא תיהיה מסוגל...
המטרה שלי של אירובי ב ss זה לשמור על הכושר הקיים...
אבל באמת לא נראה לי הגיוני כל כך לעשות ריצה 10 ק"מ באחד מימי מנוחה,וגם אחרי אימון זה נראה קצת קשה אבל יותר הגיוני.

לי נראה פחות הגיוני לדפוק את ההתקדמות שלך בשביל ריצה מסכנה של 10 ק"מ. כוח ומאסה זה משהו שעובדים בשבילו קשה וזה גם נשאר איתך לאורך זמן. להחזיר את היכולת לרוץ 10 ק"מ לוקח בערך שבועיים. תחשוב מה יותר שווה.

• פותח/ת השרשור
כעקרון אתה צודק אבל זה לא לרוץ סתם 10 ק"מ זה לרוץ 10 ק"מ בזמן של40-45 דקות שזה גם בסיס שלקח המון זמן לבנות וזה ממש לא לוקח שבועיים.

אתה הולך להתחרות בריצת 10ק"מ? אם לא אני לא רואה סיבה לעבודה ספציפית להגיע לזמן מסויים בריצה.

חח איזה חבורה של פדלעות מגעילים יש פה. פשוט ההפך מאתלטים, ההפך מספורטאים.
אתם לא אוהבים לרוץ אז כל העולם לא צריך לרוץ? יש הרבה צורות לכושר.
אימון בחדר כושר עם משקלים זה פריווילגיה, זה פאן, זה בשביל הכיף נטו.
בן אדם ששומר על עצמו צריך גם לשמור על צורות אחרות של כושר. לא כמו באדיבילדרים מגושמים.

בן אדם ששומר על עצמו צריך גם לשמור על צורות אחרות של כושר. לא כמו באדיבילדרים מגושמים.
אתה כזה טיפש אלוהים ישמור.
סקוואטים זה נשמע לך כיף? לא עושים אותם כי זה כיף, עושים אותם כי זה הדבר הכי טוב שאתה תוכל לעשות כדי להשתפר בספורט.

חחחחח באדיבילדרים מגושמים

מאסה אחייייייייייי מאסההההההההההההההה

מסכים איתך, צורת החשיבה כאן זה או סקוואט כבד או שום דבר בחיים.
אני לא רואה איך אירובי במידה יזיק לסקוואט או לכל דבר כזה או אחר, נכון ההתאוששות תיפגע אבל זה לא אומר שלא תצליח להתגבר על כך, רק צריך לתכנן את זה היטב.

והכושר האולטימטיבי זה יכולת לרוץ למרחקים, נכון?

• פותח/ת השרשור
אני דיברתי על סיבולת לב ריאה שזה שזה ריצה למרחקים בזמן מסוים,לא דיברתי על כוח מיתפרץ וספרינטים.
בואו ניקח אתלט מקצועי ותראו שהוא גם נמצא בכושר ריצה טוב גם חזק כלומר לפחות סקוואט של 150 ק"ג ומעלה וגם עם כוח מתפרץ טוב.אף אחד פה לא פאורליפטר מקצועי או בודיבילדיר שמתפרנס מזה כך שלדעתי צריך לחשוב איך ניתן לפתח את כל האלמנטים ולא רק את הכוח או השריר.
השאלה אם ניתן להשיג לפחות חלק ממטרות אלו באימון ss.

למי אכפת מלרוץ 10 קילומטר?
למה זה בדיוק תורם?
אם כבר ריצות ארוכות, שיהיו לא יותר מ2000, וגם אותן יהיה צריך לתכנן טוב כדי לא להרוס את ההתאוששות
וברוח הדברים של coldfire , תוך חודש אתה יכול לרוץ 10 קילומטר, אבל לבנות כוח לוקח הרבה יותר מאמץ, זמן ותכנון.

מסכים איתך, צורת החשיבה כאן זה או סקוואט כבד או שום דבר בחיים.
אני לא רואה איך אירובי במידה יזיק לסקוואט או לכל דבר כזה או אחר, נכון ההתאוששות תיפגע אבל זה לא אומר שלא תצליח להתגבר על כך, רק צריך לתכנן את זה היטב.

אבל למה 10 קילומטר?
למי זה טוב?

אין סיבה לבצע אימוני ריצה ארוכות לספורט שלא דורש את זה.
אתה רוצה לרוץ מרתון או 10,000 תתאמן לריצה , אתה רוצה להיות שחקן כדורסל
תעשה אימונים של ספרינטים ופולימטרים .
תתאים את האימונים שלך לספורט בו אתה מתחרה .

אני מבטיח לך שלמרות שלא רצתי מעל 200 מטר כבר הרבה זמן אני אתלט ברמה הרבה יותר גבוהה ממך .

אבל למה 10 קילומטר?
למי זה טוב?
לבן אדם שאוהב את זה, אתה לא אוהב את זה אז אתה לא מבין את זה, גם אני לא אוהב לרוץ אבל אוהב דברים אחרים.
אני לא רואה סיבה למה לא לרוץ 10 ק"מ פעם בשבוע, לדוגמא לאחר האימון האחרון בשבוע אם נפצל זאת ל ראשון - שלישי - חמישי, אז אחרי האימון של יום חמישי לרוץ 10 ק"מ פעם בשבוע יש לך את כל שישי שבת להתאושש ואפילו חצי מראשון תלוי מתי האימון.
יש אנשים שצריכים את זה, לדוגמא אצלי אם אני לא עושה אירובי בכל תקופה שהיא אני נהייה חבית נוזל מהלך על 2, עניין של הנוזלים משחקים תפקיד ואם המטרה שלך זה גם להראות חרא בנוסף ללהרים סקוואט כבד ולא אכפת לך משום דבר בחיים, אז מצטער לא כולם כאלו בסופו של דבר איפשהו המטרה גם להראות סביר/טוב (ולא, בייספס 50 זו לא הכוונה).

אני דיברתי על סיבולת לב ריאה שזה שזה ריצה למרחקים בזמן מסוים,לא דיברתי על כוח מיתפרץ וספרינטים.
בואו ניקח אתלט מקצועי ותראו שהוא גם נמצא בכושר ריצה טוב גם חזק כלומר לפחות סקוואט של 150 ק"ג ומעלה וגם עם כוח מתפרץ טוב.אף אחד פה לא פאורליפטר מקצועי או בודיבילדיר שמתפרנס מזה כך שלדעתי צריך לחשוב איך ניתן לפתח את כל האלמנטים ולא רק את הכוח או השריר.
השאלה אם ניתן להשיג לפחות חלק ממטרות אלו באימון ss.

זו ההגדרה של סיבולת לב-ריאה? ריצה למרחקים? אני עוד לא ראיתי הגדרה למושג הזה.

לבן אדם שאוהב את זה, אתה לא אוהב את זה אז אתה לא מבין את זה, גם אני לא אוהב לרוץ אבל אוהב דברים אחרים.
אני לא רואה סיבה למה לא לרוץ 10 ק"מ פעם בשבוע, לדוגמא לאחר האימון האחרון בשבוע אם נפצל זאת ל ראשון - שלישי - חמישי, אז אחרי האימון של יום חמישי לרוץ 10 ק"מ פעם בשבוע יש לך את כל שישי שבת להתאושש ואפילו חצי מראשון תלוי מתי האימון.
יש אנשים שצריכים את זה, לדוגמא אצלי אם אני לא עושה אירובי בכל תקופה שהיא אני נהייה חבית נוזל מהלך על 2, עניין של הנוזלים משחקים תפקיד ואם המטרה שלך זה גם להראות חרא בנוסף ללהרים סקוואט כבד ולא אכפת לך משום דבר בחיים, אז מצטער לא כולם כאלו בסופו של דבר איפשהו המטרה גם להראות סביר/טוב (ולא, בייספס 50 זו לא הכוונה).

כמו שאמרתי קודם, הכל עניין של סדר עדיפויות. ואני מוכן לשים כסף על זה שפותח האשכול עושה את זה מהסיבות הלא נכונות.

קולדפאייר,אבל במקביל לתוכנית - לעשות פעמיים בשבוע ריצה של 2000 מ' 12-15 דקות.
מה ההשכלות?אני ירדתי בערך בהמון המון יכולת בסיבולת לב ריאה מאז שאני מתאמן אינטנסיבי,פעם הייתי עושה 9:20 2000,אני צריך להחזיר את עצמי לכושר מהסיבה שיש לי מבחנים חשובים של הביה"ס.

קולדפאייר,אבל במקביל לתוכנית - לעשות פעמיים בשבוע ריצה של 2000 מ' 12-15 דקות.
מה ההשכלות?אני ירדתי בערך בהמון המון יכולת בסיבולת לב ריאה מאז שאני מתאמן אינטנסיבי,פעם הייתי עושה 9:20 2000,אני צריך להחזיר את עצמי לכושר מהסיבה שיש לי מבחנים חשובים של הביה"ס.

אין בעיה .
ו9:20 זה הליכה מהירה לא ריצה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית