הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון לינארית דדליפט VS היי פולס

• פותח/ת השרשור Benny87
  • פורסם בתאריך

Benny87

משתמש מתחיל
35
7
נק' מוניטין:
7
35
7
במאמר החדש על הלינארית כתוב שניתן לעשות דדליפט או היי פולס, לא ממש הבנתי איך משווים בכלל בין שני התרגילים?
משהו נסה להחליף את הדדליפט בהיי פולס? האם החילוף הזה ישפר את לחיצת הבנץ? או יחליש את הסקוואט?

אני מעוניין באמת להבין, בצורה רצינית האם יש אמת בכך שבנצ' עם קרשים מחזק את הבנצ' ואת הטרייספס בפרט.
כפי שידידי היקר סטיץ' טוען.

הפעם לא מטריל, שואל ברצינות.

אני מעוניין באמת להבין, בצורה רצינית האם יש אמת בכך שבנצ' עם קרשים מחזק את הבנצ' ואת הטרייספס בפרט.

ראק פולז מחזק את הדדליפט?

השוואה לא טובה. אנחנו מדברים על בניית כוח לא על ספורט טכני. למה שתרגיל שמשתמש בטווח תנועה קטן יותר, או תרגיל שמבטל את אפקט המתיחה ישפר את התנועה המלאה יותר טוב מהתנועה עצמה? או שאם נלך בדרך שלך, אז רוב האנשים החזקים בעולם נשארים רוב הזמן עם שלושת התנועות הגדולות. חוץ מ-WS, שלא הוכיחו שהם מסוגלים להתחרות באף ארגון נורמלי.
שאני אפנה שוב לסמכות? אתה אומר שריפ לדוגמא לא היה צריך להשתמש בראק פולס או בדדליפט חלקי כדי לחזק את הדדליפט?

מה זה אומר עליך שאתה צריך לציין שאתה לא מטריל הפעם? 😃

שאני אפנה שוב לסמכות? אתה אומר שריפ לדוגמא לא היה צריך להשתמש בראק פולס או בדדליפט חלקי כדי לחזק את הדדליפט?

אני לא יודע מה ריפ היה צריך. ריפ חושב שצריך לפרק את התנועה לשתי חלקיות מטעמי התאוששות. אני חושב שהפחד מדדליפט כבד הוא מיותר, ואפשר למשוך כבד כל שבוע אם אתה מרגיל את עצמך לכך בדיוק כמו שאפשר לעשות סקוואט כבד על שבוע. אין בדדליפט שום דבר מיוחד.

אני לא יודע מה ריפ היה צריך. ריפ חושב שצריך לפרק את התנועה לשתי חלקיות מטעמי התאוששות. אני חושב שהפחד מדדליפט כבד הוא מיותר, ואפשר למשוך כבד כל שבוע אם אתה מרגיל את עצמך לכך בדיוק כמו שאפשר לעשות סקוואט כבד על שבוע. אין בדדליפט שום דבר מיוחד.
אמרתי שמישהו מפחד מדדליפט כבד? אני דיברתי על שיפור הדדליפט דרך תנועות חלקיות ותרגילי עזר.
כמו שבהטרלות אתה לפעמים עושה תרגילי עזר של חצי הטרלות.

אמרתי שמישהו מפחד מדדליפט כבד? אני דיברתי על שיפור הדדליפט דרך תנועות חלקיות ותרגילי עזר.
כמו שבהטרלות אתה לפעמים עושה תרגילי עזר של חצי הטרלות.

וזה שריפ עשה את זה מוכיח שזה עובד יותר טוב מלעשות דדליפט?

וזה שריפ עשה את זה מוכיח שזה עובד יותר טוב מלעשות דדליפט?
כן. ריפ יודע יותר טוב משנינו, אם הוא אומר אז זה נכון.

שלא לדבר על זה שזה הגיוני. אם אני מסוגל להרים מהרצפה 150 קילו אבל לנעול 180, יועיל לי לעשות חצאי דדליפטים ב-150 קילו ולהתקדם בזה, מאשר רק להתיש את עצמי בדדליפט מלא ב-150 קילו ולהתקדם בו יותר לאט.

כן. ריפ יודע יותר טוב משנינו, אם הוא אומר אז זה נכון.

שלא לדבר על זה שזה הגיוני. אם אני מסוגל להרים מהרצפה 150 קילו אבל לנעול 180, יועיל לי לעשות חצאי דדליפטים ב-150 קילו ולהתקדם בזה, מאשר רק להתיש את עצמי בדדליפט מלא ב-150 קילו ולהתקדם בו יותר לאט.

אם אתה מסוגל לנעול 180, לא יתיש אותך לסיים את הנעילה עם 150. והמצב התאורטי הזה כמעט ולא קורה.

אם אתה מסוגל לנעול 180, לא יתיש אותך לסיים את הנעילה עם 150. והמצב התאורטי הזה כמעט ולא קורה.
סתם ציטוט רנדומלי לצורך השאלה הבאה :

אתה טוען שע"מ להיות יעיל בתרגיל מסויים כדאי להתמקד דווקא בו.
מה אתה חושב על עבודת בנצ' אצל פאוורליפטרים - צריכה להתבצע עם עצירה תמיד ?

אני סקרן לדעת,איזה תפקיד שיחקת בפוטבול?
שיחקתי פולבק בהתחלה במשך שנתיים ואז עברתי לשחק ליינבקר, שנתיים בתור מידל ליינבקר ושנה בתור אאוטסייד ליינבקר שבה לקחתי אליפות
לעשות ראק פולז זה בזבוז זמן

סתם ציטוט רנדומלי לצורך השאלה הבאה :

אתה טוען שע"מ להיות יעיל בתרגיל מסויים כדאי להתמקד דווקא בו.
מה אתה חושב על עבודת בנצ' אצל פאוורליפטרים - צריכה להתבצע עם עצירה תמיד ?

אני לא יודע, אבל אם להקביל את זה לסקוואט, אני חושב שבנץ׳ בלי עצירה הוא יותר מועיל. ההבדל הוא שאתה מתחרה בבנץ׳ עם עצירה, אז אתה חייב לעשות אותו חלק מהזמן גם באימונים.
אמרתי יתיש אותי הדדליפט כולו, לא הנעילה.

אז דדליפט מלא עם 150 קילו יתיש אותך (שזה איכשהו רע?) והחצי הקשה שלו לא?

אני לא יודע, אבל אם להקביל את זה לסקוואט, אני חושב שבנץ׳ בלי עצירה הוא יותר מועיל. ההבדל הוא שאתה מתחרה בבנץ׳ עם עצירה, אז אתה חייב לעשות אותו חלק מהזמן גם באימונים.

אז דדליפט מלא עם 150 קילו יתיש אותך (שזה איכשהו רע?) והחצי הקשה שלו לא?

תקרא שוב את ההודעה הקודמת.

אצל אנשים שונים יכולות להיות נקודות תקיעה שונות. ברגע שאדם יכול למשוך מהרצפה 200 ק"ג דדליפט אבל לא מצליח לנעול משקל מעל 180, האם יש ספק שראק פולס יוכלו לעזור לו להתגבר על הבעיה?

לגבי הבנץ', כשאין עצירה ויש שימוש באפקט המתיחה אפשר להרים יותר משקל וכתוצאה מכך להתחזק יותר, כך שאין סיבה ממשית לבצע אימונים כאלו בתדירות גבוהה. מתי שכן, כנראה שהתועלת תהיה יותר לאפשרות הערכת מצב לתחרות ו\או הסתגלות לביצוע מעט שונה של התרגיל.

בנוגע לבנץ' עם קרש, בדיוק כמו בראק פולס, יש אנשים שהסטיק פוינט שלהם הוא דווקא בזמן הנעילה ולאו דווקא בס"מ הראשונים של התנועה. כשההסתכלות היא על שיפור נקודות חלשות ולא על חיזוק נקודות חזקות, קיצור טווחי תנועה(בנץ' על קרש\ראק פולס) דווקא יכול להביא תועלת. מצד שני, אני לא בטוח אם אמורים להיווצר פערים כאלה אם עובדים בטכניקה נכונה ובטווח מלא מההתחלה. הרי מי שמצליח לנתק את הדדליפט שלו מהרצפה ולא מצליח לנעול, כנראה לא הקפיד על נעילה ראויה במשך כל תהליך ההתחזקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית