הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יישתלב טוב??

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
התוכנית הלינארית של ביל סטאר 5X5 תשתלב טוב עם כדורסל? והיא תעזור לי להשתפר בכוח ברגליים מן הסתם, וגם בכדורסל (קפיצות, זריזות וכו'), נכון?

לפחת ניסיתי 😃
הכוונה שלי שזה לא עזר לי מה לבחור. כי אתה אמרת שבמסה בכללי (שכשעושים תוכנית כוח, עושים אותה במסה מן הסתם) עולים בשריר ובשומן, ובגלל הרמה הממוצעת של טסט של ילדים בגילי (~בערך כמו שלי אני חושב, או אמור להיות) אז אני יעלה יותר בשומן. אבל, כמו שכבר אמרתי - אני יעלה בשריר ובשומן גם בהיפרטרופיה וגם בתוכנית כוח. (יותר בשריר לעומת השומן, בשני המצבים).

אני תומך בדעה שלך יהושע, אבל מה לעשות? זה שאמרת שעדיף תוכנית כוח זה עדיין במסה, ואני עדיין יעלה גם בשומן וגם בשריר 🤬🤬🤬🤬
@Moran W @יהושע60 אז עכשיו אני חושב שהבנתי, פשוט לעשות תוכנית כוח יהיה לי יותר יעיל מתוכנית היפרטרופיה?

פשוט לעשות תוכנית כוח יהיה לי יותר יעיל מתוכנית היפרטרופיה?
זה ממש לא מה שאמרתי, אבל חכה שאחרים יביעו את דעתם. אולי כדאי לך לשאול בפורום כדורסל, בטח יש משהו כזה.

אפשר לסכם את מה שאמרתי כך: אני לא יודע מה הכי טוב לך, אבל אני חושב שזה לא תוכנית כוח שדורשת עודף קלורי די משמעותי.

אני מתנצל, אבל עד כאן דברי בנושא.

אפשר לסכם את מה שאמרתי כך: אני לא יודע מה הכי טוב לך, אבל אני חושב שזה לא תוכנית כוח שדורשת עודף קלורי די משמעותי.

אני מתנצל, אבל עד כאן דברי בנושא.
חשבתי על להתחיל SS עם עודף קלורי של 350 (אחרי שהוספתי את הקלוריות של האימון של הכדורסל ושל החד"כ) כן.. אז אני יעשה SS עם עודף קלורי קטן

וואו איך הצלחת לסבך כל כך נושא שכזה זה מדהים.
אני לא מאמין שאשכרה קראתי את כל הדעות של כולם פה וכל אחד סותר את השני.
אז נתחיל על פי סדר:
1)אני לא רואה שום סיבה שאסור לילד בן 13 לעשות SS(זה שמישהו כמו @יהב שעם כל הכבוד אליו עשה המון שטויות במהלכה וזה למה הוא דרך במקום לא אומר שכולם ככה(ראו ערך @DarkMatter או @WhiteOwl ))
2)גם אם הוא לא יעשה SS,הוא יכול להתחזק טוב מאוד בFBW כמו שמורן הציע.
3)אין לו ולכל בנאדם אחר שום סיבה לעשות נטו מכונות ולהימנע מתרגילים כמו סקוואט ודדליפט שיפיקו לו המון תועלת.
ועכשיו לפותח הנושא:מסת שריר לא שווה כוח/זריזות/כל דבר אחר,היא שווה למסת שריר וזהו... יש מספיק אנשים עם מסת שריר שלא זריזים או חזקים וכדומה.

אז לסיכום מה למדנו היום?מיליון דעות ומספר מעשים מאוד מצומצם עד ללא קיים.
תרשם לחדר כושר ותתחיל ממשהו כבר.(אני חושב שFBW או SS אבל זו הדעה שלי)

נ.ב:אני מכבד את דעותיהם של כל מי שהגיב בנושא אבל באמת שטוחנים פה מים וחוזרים על אותם שאלות ותשובות.

אז נתחיל על פי סדר:
1)אני לא רואה שום סיבה שאסור לילד בן 13 לעשות SS(זה שמישהו כמו @יהב שעם כל הכבוד אליו עשה המון שטויות במהלכה וזה למה הוא דרך במקום לא אומר שכולם ככה(ראו ערך @DarkMatter או @WhiteOwl ))
3)אין לו ולכל בנאדם אחר שום סיבה לעשות נטו מכונות ולהימנע מתרגילים כמו סקוואט ודדליפט שיפיקו לו המון תועלת.
ועכשיו לפותח הנושא:מסת שריר לא שווה כוח/זריזות/כל דבר אחר,היא שווה למסת שריר וזהו... יש מספיק אנשים עם מסת שריר שלא זריזים או חזקים וכדומה.

נ.ב:אני מכבד את דעותיהם של כל מי שהגיב בנושא אבל באמת שטוחנים פה מים וחוזרים על אותם שאלות ותשובות.
כן, חשבתי וסימכתי עם עצמי, איתי ועם NADEPHIX שאני עושה SS עם פלוס קלורי של 350 אחרי כל ההוצאות וכשאני אתקע אני יוסיף ל500 ו/או אני יחליף תוכנית

אז נתחיל על פי סדר:

לאן בדיוק איטח הגיע ? פצע את עצמו ועכשיו הוא כבר 4 חודשים בחוץ
והוא הגיע ל110 לחמישיות שזה ממש לא סיום SS
אף אחד לא אמר שיעשה מכונות , אמרתי שיעשה יום קל באמצע

לאן בדיוק איטח הגיע ? פצע את עצמו ועכשיו הוא כבר 4 חודשים בחוץ
והוא הגיע ל110 לחמישיות שזה ממש לא סיום SS
אף אחד לא אמר שיעשה מכונות , אמרתי שיעשה יום קל באמצע

חפרת פה למישהו שסקוואט 80 זה שור והנה אתה אומר ש110 לחמישיות זה כלום בגיל 13.
הערת המכונות פנתה למישהו אחר,אם היית טורח לקרוא היית רואה שפניתי לכל הצעה שעלתה בנושא.
איטח הגיע להישגים בכלל לא רעים לבן 13.

אני לא אוהב שבפורום הזה יש נטייה לכל אחד להמליץ תוכנית SS/כוח לכל מתאמן כי "עחי SS זה טוווב זה יעשה אותך חזק תעשה סקוואט 3x5". עם כל הכבוד לתוכניות כוח שאני כל כך אוהב ואני ליפטר בעצמי.

לפני שאתם לגמרי פוסלים את הדעה שלי ושולחים את הילד המסכן לעשות SS שגם ככה אין לו מושג מה לעשות ומשנה דעה בהתאם להודעה האחרונה שנכתבה פה אני רוצה שתענו לי על השאלות הבאות
1) מה דעתכם על ביצוע תוכנית SS לילד בן 13 ללא השגחת מאמן צמוד שיודע מעולה את התרגילים?
2) מה דעתכם על חוסר ההתאוששות כי בימי מנוחה יש משחקי כדורסל?
3) מה דעתכם על זה שהילד לא מחפש הרבה מעבר ללהיות שחקן כדורסל בבית הספר? האם אתם חושבים שבכל זאת הוא צריך להשקיע זמן בטכניקות של תרגילים מורכבים ושזה יועיל לו הרבה? (עם כל הכבוד אם אין לו התאוששות בין אימונים מה יעזור לו לעשות סקוואטים בכל מקרה)

אני לא אוהב שבפורום הזה יש נטייה לכל אחד להמליץ תוכנית SS/כוח לכל מתאמן כי "עחי SS זה טוווב זה יעשה אותך חזק תעשה סקוואט 3x5". עם כל הכבוד לתוכניות כוח שאני כל כך אוהב ואני ליפטר בעצמי.

לפני שאתם לגמרי פוסלים את הדעה שלי ושולחים את הילד המסכן לעשות SS שגם ככה אין לו מושג מה לעשות ומשנה דעה בהתאם להודעה האחרונה שנכתבה פה אני רוצה שתענו לי על השאלות הבאות
1) מה דעתכם על ביצוע תוכנית SS לילד בן 13 ללא השגחת מאמן צמוד שיודע מעולה את התרגילים?
3) מה דעתכם על זה שהילד לא מחפש הרבה מעבר ללהיות שחקן כדורסל בבית הספר? האם אתם חושבים שבכל זאת הוא צריך להשקיע זמן בטכניקות של תרגילים מורכבים ושזה יועיל לו הרבה? (עם כל הכבוד אם אין לו התאוששות בין אימונים מה יעזור לו לעשות סקוואטים בכל מקרה)
1. נענה
2. נענה
3. זה החלטה שלו מה הוא רוצה ומה לא

כי הוא יפיק ממנה הכי הרבה תועלת.
מדברים פה אנשים עם ניסיון וידע ולרוב אנשים באים לפה בגלל הסיבה הזאת.
אני עשיתי SS לפחות חודש והתקדמתי עם הרבה! פחות התאוששות ממנו.
יש לך המון מתאמנים שלומדים טכניקה מסרטונים ואז מעלים לפה לביקורת.
רע SS והתרגילים המרכזיים לא יעשו לעומת מכונות שיפגעו בו(חוסר מייצבים,טווח תנועה שלא מתאים לו והיתרונות של דדליפט סקוואט וכדומה הינם רבים)

כי הוא יפיק ממנה הכי הרבה תועלת.
מדברים פה אנשים עם ניסיון וידע ולרוב אנשים באים לפה בגלל הסיבה הזאת.
אני עשיתי SS לפחות חודש והתקדמתי עם הרבה! פחות התאוששות ממנו.
יש לך המון מתאמנים שלומדים טכניקה מסרטונים ואז מעלים לפה לביקורת.
רע SS והתרגילים המרכזיים לא יעשו לעומת מכונות שיפגעו בו(חוסר מייצבים,טווח תנועה שלא מתאים לו והיתרונות של דדליפט סקוואט וכדומה הינם רבים)
אני לא פסלתי את זה, רק רציתי לדעת מה דעתכם על ביצוע SS על חוסר התאוששות כי מכל הנקודות שהבעתי זאת הייתה החזקה ביותר. אם אתה אומר שאפשרי להתאושש בSS עם אימוני כדורסל בימי מנוחה אז סחטיין שילך על זה. לי אין נסיון בשילוב סוג ספורט שונה עם תוכנית כוח. אני אישית לא חושב גם שזה כל כך אידיאלי ללמוד את הטכניקות רק מהאינטרנט ושאפשר לשפוט אותך רק הסרטונים שאתה מעלה לפה אבל אם אתה אומר לי שהרבה עשו את זה אז אני מכבד גם את זה.
סה"כ לי בזמנו היו מאמנים ליפטרים ואני לא התחלתי SS על משקלי עבודה של מוט ריק אז אני לא רוצה לדבר בשם אלה שכן התחילו מSS מאפס וראו תוצאות. אשמח אם מישהו כזה יתן את דעתו האישית בנושא.

ואחרי זה עדיין ממליצים SS? למה? למה לתת SS למי שאין אפשרות להתאושש?
אתה בטוח שקראת? אני יצטט:
"אם ככה אז SS תתאים לך, ברגע שתרגיש שקשה לך באימוני כדורסל בגלל האימוני כוח, תחזור לפה ונתאים לך תוכנית. עד אז יש לך לפחות חודש וחצי- חודשיים של עבודה לפי דעתי."

אתה בטוח שקראת? אני יצטט:
"אם ככה אז SS תתאים לך, ברגע שתרגיש שקשה לך באימוני כדורסל בגלל האימוני כוח, תחזור לפה ונתאים לך תוכנית. עד אז יש לך לפחות חודש וחצי- חודשיים של עבודה לפי דעתי."
טעות שלי פספסתי את הנקודה הזאת.

טעות שלי פספסתי את הנקודה הזאת.
פספסת גם שיש פה גם איזה 4-5 אנשים מהפורום שהם ליפטרים או לפחות עם טכניקה טובה שהם במכון שלי ואחד מהם אמר שהוא יוכל לעזור לי, ואני לא חושב שהשאר לא יסכימו, כי זה לא כל כך BIG DEAL. וגם אם לא, לא נורא. אני יכול להעלאות פה לפורום.

אגב, אני לא מתכנן להיות שחקן כדורסל כל החיים שלי, אני מתכנן לשחק בשנים הקרובות אבל מאז כנראה אני אעסוק בבילדינג ו/או כוח..
פשוט זה מה שמעניין אותי כרגע, ואני רוצה להצליח ולהנות ממה שכיף לי בו.
אה וכן, אני גם נהנה מלהתאמן. איך אומרים If you can. why not both?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית