הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סרטון דיי מושקע לגבי טכניקה של LOW BAR SQUAT

חגורה מאפשרת ליצור לחץ תוך בטני גדול יותר, משהו שלא היה קורה בלעדיה, אלה אם כן היית מחזק את הליבה בעצמך. חגורה מאפשרת לך להרים משקל שאתה לא יכול להרים בלעדיה. אתה משתמש בחגורה כל פעם במשקלים הכבדים ומאפשר לעצמך להמשיך לסחוב משקלים שהליבה לא מסוגלת, אלה אם כן היא מקבלת את העזרה מהחגורה. נוצר פער. הליבה חלשה משאר הגוף בפער גדול יותר.
עכשיו זה מובן?

לא, הרגשה לא מצביעה על כלום. אתה יכול לנסות את זה עם חגורה אמיתית ולהדק אותה ברמה כזו שתצטרך לשחרר את הרחב בטני כדי לסגור אותה. ספר לי איך הסקוואט ילך.
ברור, כי אם אני משחרר את הרחב בטני כדי לסגור אותה הדוק, אני אח"כ לא יכול לכווץ אותו בכלל.

חגורה מאפשרת ליצור לחץ תוך בטני גדול יותר, משהו שלא היה קורה בלעדיה, אלה אם כן היית מחזק את הליבה בעצמך. חגורה מאפשרת לך להרים משקל שאתה לא יכול להרים בלעדיה. אתה משתמש בחגורה כל פעם במשקלים הכבדים ומאפשר לעצמך להמשיך לסחוב משקלים שהליבה לא מסוגלת, אלה אם כן היא מקבלת את העזרה מהחגורה. נוצר פער. הליבה חלשה משאר הגוף בפער גדול יותר.
עכשיו זה מובן?

אם תמשיך לחזור על אותן טענות זה לא יהפוך אותן למובנות יותר. אתה מניח את מה שאתה רוצה להוכיח במשפט הראשון. לפי הטענה שלך, אם שיפרתי את הסקוואט שלי מ 140 ל 220 עם חגורה, ועכשיו אני מוריד את החגורה אני נשאר ב-140?

אם תמשיך לחזור על אותן טענות זה לא יהפוך אותן למובנות יותר. אתה מניח את מה שאתה רוצה להוכיח במשפט הראשון. לפי הטענה שלך, אם שיפרתי את הסקוואט שלי מ 140 ל 220 עם חגורה, ועכשיו אני מוריד את החגורה אני נשאר ב-140?
לפי הטענה שלך, אתה נשאר ב-220?

הבטן לא נדחפת החוצה, היא רק מתכווצת. לאיזו התארכות הרחב בטני צריך להתנגד?
לשחרור הלחץ התוך בטני. אתה נהנה לענות בשאלות. תסביר לי איך אתה חושב שעובד מנגנון הלחץ בסקוואט כשהתרגיל מתבצע עם וללא חגורת גב.

לשחרור הלחץ התוך בטני. אתה נהנה לענות בשאלות. תסביר לי איך אתה חושב שעובד מנגנון הלחץ בסקוואט כשהתרגיל מתבצע עם וללא חגורת גב.

המנגנון אותו אחד. כשיש עליך חגורה הבטן מתכווצת יותר חזק, וזה בדיוק מה שבדיקות EMG מראות.
תוכיח. ו"תנסה" זה לא הוכחה.

נכון. מה שאמרתי כמה פעמים. תסתכל על ההשוואה המבריקה לספוג בכלי צפוף ותבין.

תנסה זו בדיוק ההוכחה. אם אתה סוגר את החגורה במצב שהשריר מוארך, אתה לא משאיר לו מקום להתכווץ.

הדוגמה שלך לא קשורה לכלום. אם אתה יכול להתאמן כל החיים עם חגורה ולעשות סקוואט 220, להוריד אותה ולעשות 210 זו בדיוק ההוכחה ש"שרירי הליבה" שלך התחזקו.

הדוגמה שלך לא קשורה לכלום. אם אתה יכול להתאמן כל החיים עם חגורה ולעשות סקוואט 220, להוריד אותה ולעשות 210 זו בדיוק ההוכחה ש"שרירי הליבה" שלך התחזקו.
אף אחד לא אמר שלא התחזקו. השאלה כמה התחזקו ביחס לשאר השרירים.
תנסה זו בדיוק ההוכחה. אם אתה סוגר את החגורה במצב שהשריר מוארך, אתה לא משאיר לו מקום להתכווץ.
ברור, כי שריר זה לא דבר אלסטי, ובכלל, בבטן אין שום דבר רך, הכל קשיח. יודע מה, אני אלך אתך. אם הגעת למצב שהחגורה כל כך הדוקה והלחץ התוך בטני כל כך גדול שאתה לא מצליח לכווץ את הרחב בטני - אני לא צריך לכווץ אותו בכלל, ואני אעשה יופי של סקוואטים כך. ואני לא אשלח אותך לנסות כי מה שתיארת בכלל לא ישים. אבל אם כן - תנסה ותראה.

המנגנון אותו אחד. כשיש עליך חגורה הבטן מתכווצת יותר חזק, וזה בדיוק מה שבדיקות EMG מראות.
ברור שיש כיווץ חזק יותר, אין על זה ויכוח. העניין הוא שהכיווץ לא רצוני ע"י השריר אלא מאולץ בגלל החגורה.

ברור שיש כיווץ חזק יותר, אין על זה ויכוח. העניין הוא שהכיווץ לא רצוני ע"י השריר אלא מאולץ בגלל החגורה.

נניח לרגע שזה נכון למרות שזה לא ממש מובן מה הכוונה ברצוני. למה זה משנה?

לא מבין מה זה אומר "בכפייה". אולי תצטרך בכל זאת להכנס למונח "רצוני".
אתה מבין בדיוק למי אני מתכוון.
כיווץ רצוני של השריר מתבצע ע"י קבלת אות ממערכת העצבים.
כיווץ מאולץ של השריר נעשה ע"י חגירת החגורה וכיווצה על הבטן.

אתה מבין בדיוק למי אני מתכוון.
כיווץ רצוני של השריר מתבצע ע"י קבלת אות ממערכת העצבים.
כיווץ מאולץ של השריר נעשה ע"י חגירת החגורה וכיווצה על הבטן.

אז חזרנו להתחלה. איך חגורה יכולה לגרום לכיווץ שריר?

אז חזרנו להתחלה. איך חגורה יכולה לגרום לכיווץ שריר?
למה אתה מתחכם על העניין הלשוני? החגורה מהודקת על השריר ומכריחה אותו להישאר במצב קצר יותר. בדיוק כמו לחיצה על בלון.
בוא נסתכל על זה ככה.
בלון = בטן
ידיים = transversus abdominis
חגורה = חגורה.

יש לי בלון מנופח ואני לוחץ עליו עם 2 הידיים. כרגע אני נדרש להפעיל כוח על הבלון בעזרת הידיים, והלחץ בתוך הבלון עולה.
יש לי בלון מנופח ואני מניח עליו את הידיים, אך מהדק אותן עם חגורה. כרגע אני לא נדרש להפעיל כוח בעזרת הידיים, והלחץ בתוך הבלון עדיין עולה.

מסקנה? כשהידקתי את החגורה הידיים לא עובדות.

תרגום:
כשהידקתי את החגורה הרחב בטני לא עובד.

למה אתה מתחכם על העניין הלשוני? החגורה מהודקת על השריר ומכריחה אותו להישאר במצב קצר יותר. בדיוק כמו לחיצה על בלון.
בוא נסתכל על זה ככה.
בלון = בטן
ידיים = transversus abdominis
חגורה = חגורה.

יש לי בלון מנופח ואני לוחץ עליו עם 2 הידיים. כרגע אני נדרש להפעיל כוח על הבלון בעזרת הידיים, והלחץ בתוך הבלון עולה.
יש לי בלון מנופח ואני מניח עליו את הידיים, אך מהדק אותן עם חגורה. כרגע אני לא נדרש להפעיל כוח בעזרת הידיים, והלחץ בתוך הבלון עדיין עולה.

מסקנה? כשהידקתי את החגורה הידיים לא עובדות.

תרגום:
כשהידקתי את החגורה הרחב בטני לא עובד.

רק שזה לא עובד ככה. אתה לא שם את החגורה ברמה כזו שהיא דוחפת את הבטן פנימה. תצטרך להחליט מה הטענה שלך. או שאתה טוען שהחגורה מגבירה את הלחץ התוך בטני בצורה קסומה כלשהי, ולא הבטן או שהבטן מתכווצת חזק יותר וחגורה לא יכולה לגרום לה להתכווץ יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית