הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סרטון דיי מושקע לגבי טכניקה של LOW BAR SQUAT

רק שזה לא עובד ככה. אתה לא שם את החגורה ברמה כזו שהיא דוחפת את הבטן פנימה. תצטרך להחליט מה הטענה שלך. או שאתה טוען שהחגורה מגבירה את הלחץ התוך בטני בצורה קסומה כלשהי, ולא הבטן או שהבטן מתכווצת חזק יותר וחגורה לא יכולה לגרום לה להתכווץ יותר.
אני שמח שאתה עוזר לי בשיפור יכולות ההבעה בכתב. עד כמה שידוע לי, החגורה כן אמורה לדחוף את הבטן מעט פנימה ועליה נוספת בלחץ התוך בטני תיגרם בגלל החזקת אוויר בריאות ולא בגלל כיווץ נוסף של הבטן. ואין היגיון שהבטן מתכווצת חזק יותר בגלל החגורה, החגורה רק עוזרת לשמור עליה במצב מכווץ לאורך כל התרגיל.

אני שמח שאתה עוזר לי בשיפור יכולות ההבעה בכתב. עד כמה שידוע לי, החגורה כן אמורה לדחוף את הבטן מעט פנימה ועליה נוספת בלחץ התוך בטני תיגרם בגלל החזקת אוויר בריאות ולא בגלל כיווץ נוסף של הבטן. ואין היגיון שהבטן מתכווצת חזק יותר בגלל החגורה, החגורה רק עוזרת לשמור עליה במצב מכווץ לאורך כל התרגיל.

גם אם תשים את החגורה במצב די רפוי, אתה תרגיש שיפור בביצועים בסקוואט. אפשר לשחרר את הבטן גם אם החגורה דוחפת אותה קצת פנימה. יכול להיות שאתה צודק וזה תורם לעלייה בלחץ התוך בטני, אבל זה לא יכול לעזור לכיווץ הבטן. אולי בעיניך אין היגיון, אבל זה מה שה-EMG מראה.
לגבי החזקת אוויר בריאות - זה מגדיל את הלחץ רק בחלק הטורקלי, על הלחץ התוך בטני אחראית הבטן.

כאן יש סיכום לא רע: http://www.strengtheory.com/the-belt-bible/

אז ע"פ מה שאתה אומר אם אחבק את הבטן שלך חזק מספיק יווצר לחץ תוך בטני, זה נשמע לך הגיוני?

גם אם תשים את החגורה במצב די רפוי, אתה תרגיש שיפור בביצועים בסקוואט. אפשר לשחרר את הבטן גם אם החגורה דוחפת אותה קצת פנימה. יכול להיות שאתה צודק וזה תורם לעלייה בלחץ התוך בטני, אבל זה לא יכול לעזור לכיווץ הבטן. אולי בעיניך אין היגיון, אבל זה מה שה-EMG מראה.
לגבי החזקת אוויר בריאות - זה מגדיל את הלחץ רק בחלק הטורקלי, על הלחץ התוך בטני אחראית הבטן.

כאן יש סיכום לא רע: http://www.strengtheory.com/the-belt-bible/

קיויתי שהמאמר יגבה אותך, אך המסקנות היחידות לגבי שרירי הבטן הן:
So, wearing a belt probably increases rectus abdominis activation slightly and decreases external oblique activation slightly, relative to deadlifting beltless.

נמצאה עליה בהפעלת הrectus abdominis (שריר ה"ריבועים"), שהוא שריר שטחי ואינו משתייך לשרירי הליבה ואין לו קשר ליצירת לחץ תוך בטני.
נמצאה ירידה בהפעלת הexternal oblique, שגם הוא שריר שטחי אך יש לו תרומה חלקית להגברת לחץ תוך בטני כשהוא מתכווץ.
אז ע"פ מה שאתה אומר אם אחבק את הבטן שלך חזק מספיק יווצר לחץ תוך בטני

ברור, בתנאי שלא תגרום לי לבחירת שתן, צואה או אוויר. ממליץ לך לקרוא על פעולת הרחב-בטני ולהבין שכל מה שהוא עושה זה ללחוץ את הבטן פנימה. אם תחבק אותי{😘} אתה תבצע את אותה פעולה בדיוק.

קיויתי שהמאמר יגבה אותך, אך המסקנות היחידות לגבי שרירי הבטן הן:
So, wearing a belt probably increases rectus abdominis activation slightly and decreases external oblique activation slightly, relative to deadlifting beltless.

נמצאה עליה בהפעלת הrectus abdominis (שריר ה"ריבועים"), שהוא שריר שטחי ואינו משתייך לשרירי הליבה ואין לו קשר ליצירת לחץ תוך בטני.
נמצאה ירידה בהפעלת הexternal oblique, שגם הוא שריר שטחי אך יש לו תרומה חלקית להגברת לחץ תוך בטני כשהוא מתכווץ.

נתחיל מזה שכתוב שהירידה הייתה לא משמעותית. ה-rectus adbominis לא קשור ליצירת לחץ תוך בטני? נראה לי שנסיים את הדיון כאן.

נתחיל מזה שכתוב שהירידה הייתה לא משמעותית. ה-rectus adbominis לא קשור ליצירת לחץ תוך בטני? נראה לי שנסיים את הדיון כאן.
משמעותית או לא, הייתה ירידה בהפעלת השריר תוך כדי עליה בלחץ התוך הבטני עקב החגורה. לגבי הרקטוס, הוא השריר השטחי ביותר בבטן, תפקידו העיקרי הוא לבצע כפיפת עמ"ש ואין לו תרומה מעשית ליצירת הלחץ התוך בטני, בטח שלא בהשוואה לobliques והtransversus.

הבנתי, אני מדבר עם מישהו שבדיוק יצא מקורס מדריכים. מאיפה הנתונים על התרומה של כל שריר ללחץ?

ואתה לא מבין את המונח "משמעותית" בהקשר של מחקר.

הבנתי, אני מדבר עם מישהו שבדיוק יצא מקורס מדריכים. מאיפה הנתונים על התרומה של כל שריר ללחץ?

ואתה לא מבין את המונח "משמעותית" בהקשר של מחקר.
כל מה שאתה עושה זה להתנשא ולהתחמק מלתת מידע או רפרנסים שתומכים בטענות שלך, ועד שכן הבאת, מדובר במשהו שלא תומך בהן כלל. אשמח לשמוע איך הרקטוס תומך להגברת לחץ תוך בטני.

חגורה יותר קריטית משרוולי ברכיים.. אם יש לך אבל את האפשרות אומרים שהחגורות לונגהורן/אינזר זה עולם אחר מRDX
למה יותר קריטית?
זאת סוגייה מעניינת כי השרוולים לא זולים בכלל.

כל מה שאתה עושה זה להתנשא ולהתחמק מלתת מידע או רפרנסים שתומכים בטענות שלך, ועד שכן הבאת, מדובר במשהו שלא תומך בהן כלל. אשמח לשמוע איך הרקטוס תומך להגברת לחץ תוך בטני.

ההפך, אני הבאתי רפרנסים לכך שאין ירידה ברמת הגיוס של השרירים. הטענה שלך היא שהמנגנון היחיד שבעזרתו החגורה עוזרת היא שהיא לוחצת על הבטן, כי אתה חושב שניתן להשוות את הבטן לבלון, ולך אין שום דבר שיתמוך בזה.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1534959

ההפך, אני הבאתי רפרנסים לכך שאין ירידה ברמת הגיוס של השרירים. הטענה שלך היא שהמנגנון היחיד שבעזרתו החגורה עוזרת היא שהיא לוחצת על הבטן, כי אתה חושב שניתן להשוות את הבטן לבלון, ולך אין שום דבר שיתמוך בזה.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1534959

אחזור בי מההשוואה בין הrectus לobliques, אך ברור לשנינו כי השריר שתרומתו החשובה ביותר ליצירת הלחץ הוא הtransversus ורק מחקר הנוגע גם בו ולא רק בשרירים האחרים יוכל לתת מענה אמיתי לנושא.

In varied pulsed Valsalva manoeuvres, changes in peak intra-abdominal pressure were correlated with mean amplitude electromyograms of all abdominal muscles, excluding rectus abdominis. It is concluded that the co-ordinative patterns shown between the muscles of the ventrolateral abdominal wall are task specific based upon demands of movement, torque and stabilization. It appears that transversus abdominis is the abdominal muscle whose activity is most consistently related to changes in intra-abdominal pressure.

למה יותר קריטית?
זאת סוגייה מעניינת כי השרוולים לא זולים בכלל.
כי אתה יכול גם להגיע ל300 סקוואט בלי שרוולים. נראה אותך מגיע לזה בלי חגורה,פשוט בשלב די מוקדם אתה כבר צריך חגורה ושרוולים זה לא מאסט לאף אחד.
אבל רגע,אתה לא בפאוורהאוס? בפעם אחרונה שהייתי שם ראיתי חגורות של טיטאן מסוג טורו הם לא שם לשימוש או משהו ? כי הם מעולות.

כי אתה יכול גם להגיע ל300 סקוואט בלי שרוולים. נראה אותך מגיע לזה בלי חגורה,פשוט בשלב די מוקדם אתה כבר צריך חגורה ושרוולים זה לא מאסט לאף אחד.
אבל רגע,אתה לא בפאוורהאוס? בפעם אחרונה שהייתי שם ראיתי חגורות של טיטאן מסוג טורו הם לא שם לשימוש או משהו ? כי הם מעולות.
מתי היית שם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית