הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא בטוח שאני מתנהל נכון

shayhayun

משתמש מתחיל
26
0
נק' מוניטין:
0
26
0
אהלן חבר'ה..אני חייב שתכוונו אותי עם הסדר אימונים שלי נכון כי מכל מה שקראתי באינטרנט אני יוצא קצת מבולבל.
בן 20, חובש בצבא מ8-4 ומתחיל אימון כבר ב 16:30 כל יום
מתאמן 4 כח ו3 אירובי בשבוע(למרות שאמרו לי ש3 אירובי זה סתם מוגזם ויפגע לי בפיתוח השריר עצמו)
יום A, יום אירובי,יום B וככה הלאה.
לפני זה עשיתי חודשיים Full Body Workout ואני מרגיש שעם התרגילים שעבדתי איתם עוד בFBW ונשארו בAB אני התחזקתי.
חשוב לי לציין שבFBW היתי מגיע רק איזה 3 פעמים, ולאחר מכן שהתחלתי AB התחלתי להקפיד-גם על אימונים וגם על תזונה(+אחרי כל אימון כח שייק חלבון)
אני כרגע נמצא בחיטוב ואמרו לי שלפי הגובה שלי(1.72) ולפי המשקל(72 קילו) אני צריך להגיע ל 2041 קלוריות ביום, וביום שאני עושה ריצה ושורף איזה 350 קלוריות אז מותר לי לחרוג בכמות הזאת, אבל עדיף שלא. זה נכון? אני אוכל כמות של 130גרם חלבון ביום.
חייב שתביעו דעה עד כה אם זה לגיטמי על מה שכתבתי למעלה
זאת התוכנית:

חזרות של 8-10 בכל התרגילים, 4 סטים

חזה A1:
לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט
לחיצת חזה שיפוע חיובי
פרפר

כתפיים A2:
הרחקה אופקית בהטיית גו לפנים עם משקולות
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות
חתירה בעמידה באמצעות מוט

כופפי מרפק A3:
כפיפת מרפקים בישיבה עם מכשיר
כפיפת מרפק אחיזת "פטיש"

גב B1:
משיכה עליונה בישיבה עם פולי עליון
T-BAR בשכיבה
"מסור"

רגליים B2:
פשיטת ברך בישיבה עם מכונה
כפיפת ברך בישיבה עם מכונה
"סקווט"

פושטי מרפק B3:
פשיטת מרפק בעמידה עם פולי עליון
פשיטת מרפק בהטיית גו לפנים עם משקולות

בכל סוף אימון כפיפות בטן כמה שאני יכול כרגע(אף על פי שאני לא יכול לעשות כפיפות בטן בשל כאבים מניתוח קילה, ספציפית בתרגילי בטן)
למה אני כותב את כל זה?
האם אני מתנהל נכון?
כרגע אני בתקופת חיטוב, מישהי שבדקה לי אמרה לי שביחס לגובה שלי 1.72 ולמשקל 73KG מותר לי להגיע ל2000 קלוריות(זה לאחר ההפחתה) ו130 גרם חלבון. אני מגיע לחלבון ללא ספק, אבל לא בטוח אם מדובר ביותר מדי קלוריות.
אני אמור לראות ירידה במשקל כשאני מתאמן 4 כח בשבוע?
כדי לי לרוץ 3 פעמים בשבוע? אני רץ על מהירות 10 בשיפוע 1.5 בערך 4 קילומטר כל פעם ושורף 300-350 קלוריות בריצה, מה שעוזר לי עם החיטוב והקלוריות.
תודה רבה רבה לעוזרים.

לגבי האימונים:
רשמת שאתה מתאמן 4 אימוני כח אבל נתת פירוט של 6 אימוני כח.
אם כל פעם אתה עושה AוB שונים זה בעצם סבב של שבוע וחצי על כל פיצול כזה?
האירובי מעולה.

לגבי תזונה:
למה אתה משוכנע שאתה מגיע לכמות החלבון? איך אתה מודד?
בכלל איך את מודד את כמות הקלוריות?

• פותח/ת השרשור
לגבי האימונים:
רשמת שאתה מתאמן 4 אימוני כח אבל נתת פירוט של 6 אימוני כח.
אם כל פעם אתה עושה AוB שונים זה בעצם סבב של שבוע וחצי על כל פיצול כזה?
האירובי מעולה.

לגבי תזונה:
למה אתה משוכנע שאתה מגיע לכמות החלבון? איך אתה מודד?
בכלל איך את מודד את כמות הקלוריות?

יום ראשון-A
יום שני-אירובי
יום שלישי-B
יום רביעי-אירובי
יום חמישי-A
יום שישי-אירובי
יום שבת-B

הRMR שלי 2084
עשיתי תפריט לפי 30אחוז חלבון ומשהי שסידרה לי את זה אמרה לי שאני צריך להגיע ל130 גרם חלבון.
לזה אני מגיע ביום, פשוט אני לא נכנס למאזן שלילי של קלוריות, וכמו כן לא ראיתי השבוע ירידה במשקל, אלא ממש אותו משקל.
חשבתי שאולי פיתחתי את השריר..ובגלל זה אני לא מבין
אם אני עושה 4 כח בשבוע, ומפתח את השריר, יש מצב שזה ימנע ממני לראות במשקל עצמו ירידה?

אם נגיד עבדת B - רגליים ביו שלישי, הפעם הבאה תהיה בשבת בעוד שבוע וחצי?
שוב אני שואל,
איך אתה מגיע ל130 גרם חלבון? איך אתה יודע?

• פותח/ת השרשור
אם נגיד עבדת B - רגליים ביו שלישי, הפעם הבאה תהיה בשבת בעוד שבוע וחצי?
שוב אני שואל,
איך אתה מגיע ל130 גרם חלבון? איך אתה יודע?

לא, כתבתי למעלה את הסדר אימונים השבועי שלי. זה יוצא שאני עושה פעמיים A בשבוע, פעמיים B בשבוע ו3 פעמים אירובי.
אני יודע כי אני שוקל בבית גרמים של בשר שאני מכניס לגוף, ובארוחת בוקר לדוגמא שמורכבת מ3 גזרים 2 מלפפונים עגבניה ו2 פרוסות לחם קל עם 2 ביצים/גבינה צהובה ועוד איזה ממרח דל שומן אני יודע שמדובר ב2 ביצים..בצהרים בבסיס זה קצת בעיתי לדעת אבל בערב אני שוקל את החזה עוף ואת האורז.
איך האימונים עצמם לדעתך?

ועוד שאלה סופר חשובה.
אני בן 20.7 שוקל 72 לגובה של 1.71
יש לי בטן קטנה-בינונית.
אמרו לי שעדיף קודם חיטוב ואז מסה. זה נכון? שאני אדע שאני לא עושה שטויות..

נערך לאחרונה:
עדיין לא הבנתי איך עובדת התכנית שלך, אם זה כמו שאמרתי או לא.

אם אתה מודד ומגיע לערכים שאתה צריך זה מעולה!

חיטוב או מסה זו שאלה של אחוז שומן בד"כ או של ההרגשה שלך,
אם לא נוח לך עם הבטן אז חיטוב קל.

אתה יכול להעלות תמונה שלך בפורום תמונות, כדי שיעריכו את אחוז השומן שלך.

• פותח/ת השרשור
עדיין לא הבנתי איך עובדת התכנית שלך, אם זה כמו שאמרתי או לא.

אם אתה מודד ומגיע לערכים שאתה צריך זה מעולה!

חיטוב או מסה זו שאלה של אחוז שומן בד"כ או של ההרגשה שלך,
אם לא נוח לך עם הבטן אז חיטוב קל.

אתה יכול להעלות תמונה שלך בפורום תמונות, כדי שיעריכו את אחוז השומן שלך.

כן הבנתי שזה עניין של תחושה..
התוכנית של עובדת ככה אחי
יום ראשון-אימון A
יום שני-ריצה
יום שלשי-אימון B
יום רביעי-ריצה
יום חמישי-אימון A
יום שישי-ריצה
יום שבת-אימון B

אני הגעתי נגיד בארוחת צהרים של היום לאיזה 700 קלוריות..בד"כ אני עומד שמה על 500-600 ואני לא יודע אם זה יותר מדי.
כרגע אין לי תפריט, אני הולך בקרוב לתזונאית(לוקח זמן בצבא). אני משתדל להשאר על 1500 קלוריות לאחר שבדקתי שהRMR שלי הוא 2018קלוריות.
לא נח לי עם הבטן, אז לפי מה שאני מבין ממך עדיף להתחיל בחיטוב לפני מסה?..מזה חיטוב קל? אחרי כמה זמן לדעתך כדי לי לעצור? המקסימום של המקסימום זה נגיד חודשיים? אני יודע שאין זמן מוגדר, אבל בערך שאני לא יתקע שמה
ולא אמרת לי אם ה3 פעמים אירובי האלה בנוסף למאזן הקלורי השלילי- לא דופקים לגמרי את המסת שריר? במידה ואני מקפיד על הכמות חלבון, יש מצב הם דופקים רק קצת?.

האירובי בסדר.
מה שמשנה זה שלא תגיע לגירעון קלורי גבוה מידי.

אז אם הבנתי נכון אתה מבצע כל פיצול של אימון פעם בשבוע וחצי....

• פותח/ת השרשור
האירובי בסדר.
מה שמשנה זה שלא תגיע לגירעון קלורי גבוה מידי.

אז אם הבנתי נכון אתה מבצע כל פיצול של אימון פעם בשבוע וחצי....

אנחנו כנראה לא מבינים אחד את השני חח
מה הכונה בפיצול של אימון פעם בשבוע וחצי? אני עושה פעמיים A ופעמיים B בשבוע. אני לא עושה A וB באותו היום.
כל אימון של A או B יש לי יחסית הרבה תרגילים וחזרות.
גרעון קלורי גבוה מדי? קשה לי להאמין שזה יקרה..אפילו היום ששרפתי 400 קלוריות בריצה, החזרתי את זה יפה מאוד אח"כ בארוחת צהרים עם ארוחה של 700 קלוריות

אנחנו כנראה לא מבינים אחד את השני חח
אי ההבנה נובעת מכך שסימנת בתכנית שלך A1 A2 A3 כשהתכוונת לשלושה תרגילים בתוכנית A אחת (וכנ"ל לB). זאת לא הדרך המקובלת לסימון.

אי ההבנה נובעת מכך שסימנת בתכנית שלך A1 A2 A3 כשהתכוונת לשלושה תרגילים בתוכנית A אחת (וכנ"ל לB). זאת לא הדרך המקובלת לסימון.
יפה שעלית על זה...
אני בוחן מחדש את האינטילגנציה שלי... :(

על פניו תכנית האימונים נראית בסדר, היה עדיף להוריד אולי תרגילים ולרדת לטווח של 5-8 חזרות ולא להגיע ל10 בתרגילים המורכבים(כך שתוכל לשמור על כח או להתקדם קצת אפילו במשקלי עבודה).
בקשר לריצות- אין צורך ב3 פעמים בשבוע, עיקר השריפה הקלורית הוא התפריט תזונה.
בחיטוב הייתי ממליץ לך להעלות אפילו קצת יותר את החלבון וכמובן לא לשכוח לאכול מספיק שומן, הפחמימה היא מה שצריך לקצץ בה באמת

• פותח/ת השרשור
על פניו תכנית האימונים נראית בסדר, היה עדיף להוריד אולי תרגילים ולרדת לטווח של 5-8 חזרות ולא להגיע ל10 בתרגילים המורכבים(כך שתוכל לשמור על כח או להתקדם קצת אפילו במשקלי עבודה).
בקשר לריצות- אין צורך ב3 פעמים בשבוע, עיקר השריפה הקלורית הוא התפריט תזונה.
בחיטוב הייתי ממליץ לך להעלות אפילו קצת יותר את החלבון וכמובן לא לשכוח לאכול מספיק שומן, הפחמימה היא מה שצריך לקצץ בה באמת

תודה רבה !
מה מכאן נחשב לתרגיל מורכב?
האם כדי לי לעשות בA מוט(בנץ ליפט) בשיפוע ניטרלי, אחריו חיובי ואחריו שלילי? מאמן אחד אמר לי שזה גומר את השריר האחורי ושזה יפריע לי לאחר מכן להתאמן(באותו היום), מאמן אחר המליץ לי על התוכנית הזאת עם שלושת התרגילים המלווים במוט.
כמו כן אתה ממליץ על 2 ריצות בשבוע? איזה סוג-כזאת שאני רץ כמה שאני יכול ?
לגבי החלבון אני מקפיד מאוד

התרגילים המורכבים עובדים על יותר ממפרק אחד. כך ש: סקוואט, לחיצות החזה, חתירה עם מוט ולחיצת כתפייים.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
התרגילים המורכבים עובדים על יותר ממפרק אחד. כך ש: סקוואט, לחיצות החזה, חתירה עם מוט ולחיצת כתפייים.
בהצלחה

קיבלתי.
אז במידה ואני מוריד בחזה את טווח החזרות, כדי לי לחזור לתוכנית המקורית שלי? לחיצות חזה-ניטרלי, אח"כ בשיפוע חיובי ואח"כ שלילי?
כי מאמן אחד החליף לי במקום השלילי בפרפר בטענה שאני רוצח לעצמי אחרי 3 התרגילים האלה עם המוט את היד האחורית.אני מאוד בעד לעבוד קשה ולאט לאט להרים משקלים, לא לחוץ.

ואתה ממליץ על 2 ריצות בשבוע במקום 3 כדי שהשריר לא ישבר?והכי אבל הכי חשוב.. אפשר שזאת תיהיה ריצה עד "אפיסת כוחות" כזאת? או שזה יותר מדי פוגע בשריר? נגיד לפני שבוע רצתי בשיפוע 1.5 על מהירות 9.5 עשיתי 4.5 קילומטר
שלשום עשיתי 5.5 קילומטר..
השאלה שלי אם ריצות "עצימות" זה בסדר, או שיש צורך בהגבלה מסויימת?
יכול להיות שבגלל שאני עושה 4 אימוני כח בשבוע, אני לא יראה שינוי במשקל? כי אני לא זז..או שזה נטו התזונה והכח לא כזה משמעותי?

זה בערך השאלה האחרונה שלי לכרגע
תודה לכל מי שעזר !!!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
UP למה שכתבתי בהודעה למעלה..
תודה

בעיני הנפח שבו אתה עובד פשוט מטורף, הייתי מוריד לשלושה אימוני כוח (FBW או אם אתה מעדיף AB) ושני אימוני ריצה (אפשר גם שלושה אחרי אימוני הכוח), וגם בכל אימון הייתי מדלל קשות את כמות התרגילים, הסטים והחזרות.

• פותח/ת השרשור
בעיני הנפח שבו אתה עובד פשוט מטורף, הייתי מוריד לשלושה אימוני כוח (FBW או אם אתה מעדיף AB) ושני אימוני ריצה (אפשר גם שלושה אחרי אימוני הכוח), וגם בכל אימון הייתי מדלל קשות את כמות התרגילים, הסטים והחזרות.

המאמנת אמרה לעשות יום ראשון A יום שני B שלישי מנוחה רביעי A חמישי B.
זה נראה לך הגיוני?
עד עכשיו הייתי עושה ראשון A שלישי B חמישי A שבת B

לא. אתה בחיטוב, אין שום הצדקה לנפח כזה. וגם במסה לא הייתי מתקרב לנפח שאתה דוחף לכל אימון.

• פותח/ת השרשור
לא. אתה בחיטוב, אין שום הצדקה לנפח כזה. וגם במסה לא הייתי מתקרב לנפח שאתה דוחף לכל אימון.

אבל בכללי.. יום A-מנוחה-יום B?
או יום A ויום אחרי B? מה אתה ממליץ?
והגיוני שאולי בגלל זה אני לא רואה ירידה משמעותית במשקל?
אבל בכללי.. יום A-מנוחה-יום B?
או יום A ויום אחרי B? מה אתה ממליץ?
והגיוני שאולי בגלל זה אני לא רואה ירידה משמעותית במשקל?

?

Back
למעלה תחתית