הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון ביקורת לסקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור dor694
  • פורסם בתאריך

dor694

משתמש מתחיל
124
4
נק' מוניטין:
7
124
4
שלום לכולם, אני עכשיו בחיטוב, התחלתי לעשות אותו לפני איזה חודשיים וגם התחלתי תוכנית FBW .
לא תמיד יש מי שיהיה איתי אז לא תמיד אני עושה דדליפט ואני מדלג עליו ..

הנה הסרטונים, אשמח לכל ההערות(ברור לי שיש לי הרבה בעיות בתנועה.. )

סקוואט (40 - אני עולה כל שבוע ב-5 קילו) 6*3 :

דדליפט (30 - גם פה אני עולה אבל אני לא סגור על התנועה אז אני מעדיף להיזהר) 6*3 :

תודה רבה לכל העונים...😃

הסקוואט שלך מאוד, אבל מאוד מהיר.
אתה פשוט מפיל את המשקל במקום לרדת לאט (קצב ירידה של 3 שניות).
אתה גם משתהה המון זמן למעלה.
מה שהופך את הסקוואט שלך ללא יעיל.

שים לב איך הצוואר\ראש שלך במהלך הדד ליפט.
אתה מפרק את הדד ליפט ליותר מידי שלבים במקום לעשות תנועה זורמת.
אתה נשען המון קדימה עם הפלג גוף עליון. המוט צריך להיות מקביל לכתפיים שלך.

תעקוב אחרי הסרטונים האלה:

נערך לאחרונה:
1. אם אין לך ראק/כלוב אין לך מה לעשות סקוואטים. הדרך שבה אתה מעלה את המשקל מהרצפה תגביל אותך מאוד בקרוב (דיי בטוח ש60 קילו כבר לא תצליח להרים ככה). אין טעם לעשות סקוואטים עם משקלים קטנים, זה בזבוז זמן שלא יתן לך כלום. לא הולך להגיב לך על טכניקה כי הסקוואט אפילו לא רלוונטי לך.
2. הדד ליפט שלך לא נראה אפילו כמו דד ליפט. שזה דיי ברור כשאתה מצטלם עם 30 קילו ואין לך את כוח המשיכה שיפריע לך...

התנאים שיש לך בבית לא מתאימים לביצוע תרגילים מורכבים. לסקוואט צריך ראק/כלוב ולדד ליפט (וגם לסקוואט) צריך מספיק פלטות כדי להגיע למשקלים סבירים... אין לך מה לעשות את התרגילים האלה עד שאתה לא תפתור את הבעיות האלה

• פותח/ת השרשור
אז דבר ראשון תודה על התשובות המהירות !! ...

טוב בסדר גמור אני אעבור עליהם היום בערב ואנסה ליישם את מה שבסרטונים. תודה:)

1.
אם אין לך ראק/כלוב אין לך מה לעשות סקוואטים. הדרך שבה אתה מעלה את המשקל מהרצפה תגביל אותך מאוד בקרוב (דיי בטוח ש60 קילו כבר לא תצליח להרים ככה). אין טעם לעשות סקוואטים עם משקלים קטנים, זה בזבוז זמן שלא יתן לך כלום. לא הולך להגיב לך על טכניקה כי הסקוואט אפילו לא רלוונטי לך.
2. הדד ליפט שלך לא נראה אפילו כמו דד ליפט. שזה דיי ברור כשאתה מצטלם עם 30 קילו ואין לך את כוח המשיכה שיפריע לך...

התנאים שיש לך בבית לא מתאימים לביצוע תרגילים מורכבים. לסקוואט צריך ראק/כלוב ולדד ליפט (וגם לסקוואט) צריך מספיק פלטות כדי להגיע למשקלים סבירים... אין לך מה לעשות את התרגילים האלה עד שאתה לא תפתור את הבעיות האלה

לגבי 1 : זה שאין לי למה לעשות סקוואטים, גם אם אני אגיע ל60 קילו או 80 קילו בזמן הקרוב אני אתחיל להתאמן עם עוד אנשים יחד, והם יעזרו לי להרים את המוט ככה שזה כן רלוונטי!, ובכל מקרה גם 60 קילו זה מעולה להתחלה, אחרי זה אם אני אראה שאני נתקע בגלל המקום אני אסתדר.

2. אני בכוונה עולה לאט במשקל כי אני מעדיף שתהיה לי טכניקה נכונה לפני שאני עולה במשקל.. אחרת זה סתם יגרום לנזק לגב בגלל טכניקה גרועה.
אם אני מבין אותך נכון אני אמור לעלות במשקלים כדי לשפר טכניקה(בין היתר) ?

לגבי מספר הפלטות, מי אמר לך שאין לי מספיק, יש לי 64 קילו ועם מוט 74.. ברגע שאני אעלה במשקלי עבודה אני אקנה עוד פלטות.

אם אפשר עוד הערות אני אשמח:)

99% שאני אמשיך לעשות דדליפט וסקוואט אבל לכל מקרה, איזה תרגילים בכלל יכולים להחליף אותם/

נערך לאחרונה:
כאב לי רק מלראות את הסקוואט שלך, והדדליפט שלך הוא לא דדליפט.
למה ההגבהה הזאת? למה touch & go ועוד באוויר ?
דדליפט מעצם המילה DEAD - אומרת שהמוט צריך לשכב על הריצפה באופן מלא לפני שאתה מרים לעוד חזרה.

זה שאין לי למה לעשות סקוואטים, גם אם אני אגיע ל60 קילו או 80 קילו בזמן הקרוב אני אתחיל להתאמן עם עוד אנשים יחד, והם יעזרו לי להרים את המוט ככה שזה כן רלוונטי!,
לא, זה לא רלוונטי.

אבל שיהיה בהצלחה עם זה...

אם תרצה ללמוד כמו שצריך, אתה צריך ראק,כלוב.
חלק מסקוואט טוב זה סט-אפ טוב לפני החזרה, וזה כולל מס' שלבים שאתה לא יכול להשיג ע"י זה שפשוט מניחים לך 80 ק"ג על הגב, פשוט לא.
מסוכן מאוד.

דדליפט מעצם המילה DEAD - אומרת שהמוט צריך לשכב על הריצפה באופן מלא לפני שאתה מרים לעוד חזרה.

לא, זה לא רלוונטי.

חלק מסקוואט טוב זה סט-אפ טוב לפני החזרה, וזה כולל מס' שלבים שאתה לא יכול להשיג ע"י זה שפשוט מניחים לך 80 ק"ג על הגב, פשוט לא.
מסוכן מאוד.

בהנחה ואותם חברים בכלל יצליחו להרים את המוט עם המשקל וישימו את ה-80KG עליו.

בהנחה ואותם חברים בכלל יצליחו להרים את המוט עם המשקל וישימו את ה-80KG עליו.
מילא זה.. תחשוב שצריך להניח לו את זה על הגב ובמקום הנכון.
אם זה LB , אני לא רוצה לחשוב אפילו מה הסיכונים.

אין סיכוי לעשות סקוואט נורמלי ככה. אופציה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא front squats ולהרים את המוט בקלין.

• פותח/ת השרשור

בגלל הגמישות בתכלס ..אני אנסה מהרצפה

לא, זה לא רלוונטי.

מסוכן מאוד.

אתה מתכוון בסט אפ שאני אמור להניח את המוט על הכתפיים במקום נכון מבלי להוזיז את המוט?

אין סיכוי לעשות סקוואט נורמלי ככה. אופציה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא front squats ולהרים את המוט בקלין.

אז אני אעשה פרונט סקוואט
וגם אז, עד גבול מסויים. וצריך מיומנות מתאימה

איזה מיומנות צריך ומה הכוונה עד גבול מסויים?

אז אני אעשה פרונט סקוואט

כדי להרים בקלין משקל כבד לfront squat מבלי להפצע נדרשת טכניקה מדויקת. גם הורדת המוט לרצפה בסוף הסט היא בעייתית.

אז אני אעשה פרונט סקוואט

ב WL יש טכניקה נורא מורכבת וצריך ללמוד אותה בצורה הכי טובה שאפשר, לרוב ממדריך אישי.

ולגביי הסט-אפ, המוט צריך לשבת בצורה טובה ולהיות נעול בצורה חזקה כנגד הגב.
רק אז מבצעים יציאה מהראק.

בטח שלא לקבל 100 ק"ג על הגב, ואז לנסות לחפש את העומק הנכון (HB \ LB ), ככל שאתה יותר זמן מבזבז בלעמוד עם המוט עליך,
כך אתה יותר מבזבז אנרגיה.

מה נסגר פה לאחרונה? אפשר להפסיק להעלות סרטוני זבל?

• פותח/ת השרשור
מה נסגר פה לאחרונה? אפשר להפסיק להעלות סרטוני זבל?

יש לך סירטונים טובים יותר ? שאפשר ללמוד מהם יותר טוב ?

כדי להרים בקלין משקל כבד לfront squat מבלי להפצע נדרשת טכניקה מדויקת. גם הורדת המוט לרצפה בסוף הסט היא בעייתית.

ב WL יש טכניקה נורא מורכבת וצריך ללמוד אותה בצורה הכי טובה שאפשר, לרוב ממדריך אישי.

ולגביי הסט-אפ, המוט צריך לשבת בצורה טובה ולהיות נעול בצורה חזקה כנגד הגב.
רק אז מבצעים יציאה מהראק.

בטח שלא לקבל 100 ק"ג על הגב, ואז לנסות לחפש את העומק הנכון (HB \ LB ), ככל שאתה יותר זמן מבזבז בלעמוד עם המוט עליך,
כך אתה יותר מבזבז אנרגיה.

באסה רצינית, כנראה שזה יותר בעייתי משחשבתי .. אין ברירה ביינתים אני אתקדם ככה .. עד שאני אירשם למכון או משו ..

בכל מקרה תודה לכולם על התשובות המפורטות!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית