הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בנוגע לתחרויות

GoldEagle

מושעה
1,307
349
נק' מוניטין:
706
1,307
349
סתם משהו שעניין אותי,
למה תמיד בכל התחרויות ( פאוורליפטינג ) יש רק דדליפט, סקוואט ובנץ׳ ? למה לא מוסיפים לתחרות תרגילים כמו פרס או חתירה ? ואם הם מקשים בתחרות כמו שפרס מקשה על בנץ׳ לדוג, למה לא עושים תחרויות נפרדות של התרגילים האלו ?

אני חושב שמאוד קשה לשפוט טכניקה של פרס ושל חתירה וגם התרגילים האלה הרבה פחות מעניינים.

התחרות באה לבדוק כמה המתחרה חזק, סקוואט. בנץ ודדליפט מציגים את זה הכי טוב.
פרס וחתירה הם תרגילים מאוד לא מדידים.

מה לא מדיד בפרס?
ולמה הבנץ' עדיף על הפרס? טווח התנועה בבנץ' קטן ככל שקטגוריית המשקל עולה, בניגוד לשאר התרגילים.

פותח הפוסט - אלה פשוט התרגילים שהענף מכיל. זה לא מושלם אבל זה הענף. מה לעשות...

• פותח/ת השרשור
אז לא בדיוק חתירה, אבל פרס, מה לא מדיד בו?
מה לא מדיד בפרס?
ולמה הבנץ' עדיף על הפרס? טווח התנועה בבנץ' קטן ככל שקטגוריית המשקל עולה, בניגוד לשאר התרגילים.

אני שאלתי את השאלה לא בגלל שיש לי בעיה עם הענף, אלא פשוט בגלל שזה די שטותי לעשות תחרות רק על חלק מהתרגילים המורכבים המרכזיים.
אל תשכח שיש גם בייספס,זה תחרות להשוות כח אמיתי.
כמובן איך שכחתי, וגם עבודה על האמות.

אז לא בדיוק חתירה, אבל פרס, מה לא מדיד בו?

אני שאלתי את השאלה לא בגלל שיש לי בעיה עם הענף, אלא פשוט בגלל שזה די שטותי לעשות תחרות רק על חלק מהתרגילים המורכבים המרכזיים.

שטותי? טז נעשה גם תחרות למקבילים, מתח, לג פרס, בנץ תחתון, בנץ עליון, וכל תרגיל מורכב אחר.
זה הספורט וזה לא "שטותי" לעשות רק חלק מהתרגילים המורכבים.

כמובן איך שכחתי, וגם עבודה על האמות.
מה לא מדיד בפרס?

איך אתה קובע אם מישהו נשען יותר מדי וזה כבר בנץ בעמידה ולא פרס?

איך אתה קובע אם מישהו לא יורד מספיק עמוק בסקווט?
סתם.. אבל גם אם נצא מנקודת הנחה שלא תהיה פסילה על הישענות לאחור, אמנם לגמישים יהיה יתרון מסויים, אבל זה עדיין לא יהיה כמו הגשר המכוער של הילדה הרוסיה, או קיצור טווח ע"י טיפוח של כרס מרשימה.
סה"כ בסטרונגמן לפרס בעמידה יש מקום מרכזי בתחרויות בווריאציות שונות (פוש פרס, לוג ליפט), השענות לאחור ממש לא מפריעה לקבוע מי יותר חזק.

אני לא צריך להמציא כלום, כבר יש תחרויות כאלה - גגל Strengthlifting meets. מכילות סקוואט, פרס ודדליפט.

לשאלתך - כשבית השחי עובר את האגן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית