הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גזר,המון גזר!

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
ערב טוב חברים,ברצוני לשאול שאלה.
גיליתי שאני מכור לגזר,אני 3 ימים בבית נח מהבסיס ואני מעמיס ביום סביבות ה-10 גזרים(זה רק בבית ככה,בבסיס פשוט אין).
זה הירק שאני יכול לאכול נונסטופ,השאלה היא האם זה יכול להזיק לי איכשהו לאכול כלכך הרבה גזר ספציפית?
ראיתי שיש בו ויטמין A והמון,האם קיים חשש לתופעות לוואי כלשהן אם צורכים יותר מדי ויטמין A?
בקיצור,הרבה גזר-טוב כמו כל שאר הירקות\מזיק בצורה כלשהי?

• פותח/ת השרשור
זהו,גם אני בערך באותו המקום כמוך,רק שמעתי חלקית משהו אבל לא בטוח ב-100%.

ויטמין A
פעילות עיקרית: נחשב למונע חימצון (אנטי-אוקסידנט) ולמסייע לראייה, לגדילה, להתפתחות העצם והשיניים, לשמירה על בריאות העור ולתקינות הריריות. (יחידות מדידה: ברוב התוספים מופיע כמות הוויטמין ביחידות בינלאומיות. 1 מק"ג ויטמין A (רטינול) שווה 3.333 יחידות בינלאומיות של הוויטמין).
ההמלצות:

• לילדים בגילאי 1-3 – 1,000 יחידות (סף רעילות: 2,000 יחידות).
  • לילדים בגילאי 4-8 – 1,333 יחידות (סף רעילות: 3,000 יחידות).
  • לילדים בגילאי 9-13 – 2000 יחידות (סף רעילות: 5,666 יחידות).
  • לזכרים מגיל 14 ומעלה – 3,000 יחידות.
  • לנקבות מגיל 14 ומעלה – 2,333 (סף רעילות: 9,333 יחידות לגילאי 18-14.
  • סף רעילות למבוגר מעל גיל 18: 10,000 יחידות).

הערות:
  • לנשים בהיריון לא מומלצים תוספים המכילים ויטמין A .
  • ההמלצות לסף הרעילות מתייחסות רק לוויטמין הנצרך מתוספי מזון, מזון מועשר, וממקור מן החי.
  • ההמלצות לא מתייחסות לוויטמין ממקור צמחי (בטא-קרוטן).
  • בתוספי מזון שונים, ויטמין A מופיע לעתים כרטינול, כבטא-קרוטן או במשולב.

מקורות במזון: מקור הוויטמין A הטבעי בחי בלבד. בצומח נמצאת נגזרת שלו, הנקראת בטא-קרוטן. הרטינול נמצא בחלב ומוצריו (חלב רזה דל בוויטמין ולכן מעשירים אותו) כבד, דגים, חמאה וביצים ולעיתים במרגרינה (מועשרת). בטא-קרוטן נמצא במקורות צמחיים רבים: תרד, ברוקולי, דלעת, גזר, מנגו, בטטה.
המלצה מעשית: אם אינכם צמחונים או טבעונים, סביר להניח שאתם צורכים רטינול גם מהמזון. אם מסיבות שונות הומלץ כי תיקחו תוסף מולטי-ויטמין, בחרו בזה שתכולת הוויטמין בו מתרחקת מסף הצריכה העודפת.
סימני עודף ויטמין A : הפרעות בכבד, במערכת העצבים המרכזית, העצם והעור.
סימני עודף בטא-קרוטן: הנגזרת הצמחית הופכת בגופנו לוויטמין A בהתאם לצרכי הגוף (לכן צורה זו של הוויטמין, כאשר מקורה במזון, נחשבת לבטוחה יותר מבחינת המינונים הנכונים). צריכה עודפת של בטא-קרוטן ממזון עלולה לבוא לידי ביטוי בצבע עור כתמתם-צהבהב.
סימני חסר רטינול: גדל הסיכון לעיוורון לילה ולעיוורון בכלל, למחלות זיהומיות, לאבני כליות, לדיכוי המערכת החיסונית וליובש בעור ובריריות השונות.
מסקנות ממחקרים:
  • נשים הרות שצרכו יותר מ-10,000 יחידות ויטמין A היו בעלות סיכון מוגבר ללידת תינוקות עם מום עצבי. לא מומלץ לנשים הרות לצרוך בטרימסטר הראשון להריון את הוויטמין (ממחקר שפורסם ב"ניו-אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין").
  • נשים שצרכו 4,300-6,600 יחידות ויטמין A ליום היו בעלות סיכון מוגבר ב-43 אחוז לפתח שברי אגן, בהשוואה לנשים שצרכו פחות: רק 1,700 יחידות או פחות. רטינול נמצא קשור בעצמות חלשות יותר (ממחקר שנערך באוניברסיטת "הרווארד").
  • שלושה מחקרים גדולים ארוכי טווח שפורסמו בין השנים 94-96, גילו שתוסף בטא-קרוטן (במינון 5,555-8,333 יחידות) אינו מפחית את שכיחות הופעתה של מחלת הסרטן. יתר על כן, בשניים מן המחקרים, בהם השתתפו גם מעשנים ואנשים שנחשפו לאסבסט, נמצאה שכיחות גבוהה יחסית של סרטן ריאות ועלייה יחסית בתמותה. לאור תוצאות המחקרים הסיקה הוועדה האמריקאית למזון ותזונה כי "לאוכלוסיה הכללית לא מומלץ לצרוך בטא-קרוטן כתוסף". בשוק תוספי המזון, תוספים רבים מכילים לפחות 15 מ"ג בטא-קרוטן ללא הערה המזהירה מעשנים מפני צריכה מוגזמת.

יחסי גומלין עם תרופות ותוספים אחרים: בניגוד לדעה הרווחת, לכמויות גדולות של ויטמין A אין כל יעילות בטיפול בפצעי בגרות. התרופה "אקוטן" (לטיפול בפצעי בגרות) אמנם מיוצרת מוויטמין A, אך מבחינה כימית היא שונה. אין לקחת אותה במשולב עם ויטמין A.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2862407,00.html

יש מחקרים בטח, אין לי כוח לחפש.

• פותח/ת השרשור
שמע הפצצת,וקראתי הכל.
אבל הרוב פה ממש ג'יבריש בישבילי למען האמת...=\
השאלה היא מאוד פשוטה,אשמח אם תסכם לי הכי קצר שיש.
הרבה גזר-טוב\לא טוב?

אם אתה לא רואה סימנים על העור (כתומים בד"כ) כמו כפות ידיים ורגליים עם צבע חריג אז תאכל, אם אתה לוקח גם מולטי ויטמין הייתי דואג.

• פותח/ת השרשור
לוקח אופטימן.
הרבה-יכול להגיע גם ל10 גזרים ממוצעים,העניין הוא שזה רק בבית בסופי שבוע,כל יום כשאני בבסיס אין לי שם גישה כמעט לגזר,וגם כשיש אז לא לכלכך הרבה,אז אני מניח שלהתפרע בסופי שבוע רק זה בסדר,נכון?
ולא שמתי לב לשום סימנים מאלה שציינת.

אז תמשיך לאכול, באותו היום אפשר להוריד את המינון של האופטימן אם אתה לוקח מספר כדורים תקח אחד פחות.

כמה ג' ויטמין A יש בגזר ממוצע?איזה עוד מאכלים עשירים בויטמין הזה?
מה הכוונה בפגיעה בגדילה בעת מחסור מן הויטמין?

אתה יודע, אלו שהכי פרנואידים וחושבים שכל מה שהם יעשו ויאכלו יפריע להם בגדילה, כאלו יוצאים הכי גמדים.
אלו שלא אכפת להם יוצאים הכי גבוהים - סתם מסקנה.
בקשר לפרופיל ויטמנים תבדוק ב
www.nutritiondata.com

משה,אני מתקשה להתמצאות באתר,נסיתי מחשבון תזונה ישראלי,לגזר בינוני יש 5232 מק"ג
ולפי החישוב שעשיתי,עם צריך 3000 יחידות לפחות,וכל מק"ג ויטמין A הוא 3.333 יחידות יוצא לי שצריך 901 מק"ג ויטמין A בכלל זה לא הגיוני..מחכה לתשובה ממך

זה שגזר מכיל X בטא קרוטן או X ויטמין כזה או אחר , לא אומר שהגוף יספוג וישתמש בהכל.

לדוגמא, (ואני ישבור מיתוס גדול פה) כשאתה אוכל גזר טרי הגוף ינצל בערך 10-15% מהבטא קרוטן שנמצא בגזר מהסיבה הפשוטה שהעיכול של הגזר לא מושלם בזמן שהוא בגוף שלנו, לעומת זאת אם תאכל גזר מבושל הגוף ינצל כ 90% מהבטא קרוטן.

נשמע קצת מוזר שמבחינת ערכים תזונתיים עדיף לאכול גזר מבושל מאשר גזר טרי אבל זה נכון גם לגבי הרבה ירקות אחרים. (לגבי ויטמנים זה שונה כי יש ויטמנים שנהרסים בבישול.)

תתפלא כמה אנשים חושבים שתכנית ABCDEFG יותר מתקדמת ומועילה
תתפלא כמה אנשים חושבים שבביצה טרייה יש יותר חלבון אז בוא נשתה אותה כמו רוקי

👋 פה זה לא המכון כושר שלך, לא המדריכים בו ולא FXP

זה אחד המקומות הבודדים במדינה שמישהו מבין פה משהו ולא רק בתחום הכושר והתזונה.

אז אני לא מתפלא...זה מדינה של אהבלים...יאללה אולטימייט נוטרישן!אבקה מספר 1!המדריך שלי בדק!😵

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית