הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שריפת קלוריות בחיטוב

Asaf1427

משתמש מתחיל
38
2
נק' מוניטין:
2
38
2
אם אני צורך ביום 1400 קלוריות ( ביום שאני לא מתאמן שזה רק יום אחד בשבוע ) שבהם אני אוכל : 175 גר' פחמימה , 123 גרם חלבון , ו23 גרם שומן ... ביום שאני מתאמן ( ארובי 40 דקות / אימון משקולות שעה + 15 דק/ ריצה ) שבאימונים אלו אני שורף 500 קלוריות , לאן מומלץ להוסיף את הקלוריות שנשרפו ? [ אני נמצא בגירעון קלורי של 650 קלוריות ליום בלי שום קשר לפעילות , ולכן אני צריך "לכסות " את הקלוריות שאני שורף ... לאן מומלץ להוסיף אותם לחלבון פחמימה או בכלל לשומן ?

המטרה שלי אבל לרדת באחוזי שומן ... לא כדאי לצרוך כמות מינמלית ?
ממש ממש לא!!
יש לך מעט מדי שומן בתפריט, ומעט מדי חלבון (אלא אם כן אתה שוקל 60 קילו ואז אני לא יודע למה אתה מחטב).
שומן בתפריט עוזר לשמור על פעילות הורמונלית תקינה. משמינים לא משומן באוכל אלא מעודף קלורי. אני חושב שחסר לך ידע בסיסי לגבי תזונה וחיטוב בפרט, תקרא את זה:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
אם לא תבין תקרא פעם שניה בריכוז, אפ לא תבין גם אז תשאל כאן בפורום שאלות ספציפיות מה לא הבנת (שאלה בסגנון "קראתי ולא הבנתי כלום" זה לא שאלה ספציפית)

תעשה תפריט אחד ממוצע בשבוע. אין צורך או טעם להתעסק בתפריטים ביום אימון או יום ללא אימון - גם בהתאוששות אתה שורף יותר קלוריות מבד"כ כדי להיות מוכן לאימון הבא. תעשה תפריט אחד (עם יותר מ-1400 קל', זה נשמע מעט מידי) ותקפיד עליו כל יום.

• פותח/ת השרשור
קודם כל ממש תודה על התשובה המפורטת !!
דבר שני הגירעון הקלורי המקסימלי שלי ביום הוא סביבןת ה800 קלוריות ביום , אני הולך על ה600 קל׳ גירעון ביום
ואני עשיתי וידוי עם מספר תוכנוץ ומחשבונים

הbmr שלי 1710
Rmr 2052
אימון ארובי שורף לי 500 קלוריות ( 40 דקות ריצה קצב 10.5 )
ואימון משקולןת של 70 דקות + 15 דקות ריצה בסוף ( שריפת שומנים יעילה יותר מכיוןן שמאגרי הגליקוגן ריקים )
שורף לי גם 500 קלוריות +-

הביסוס שלי על הנתונים האלו נכונים ?
אני עושה 4 אימוני משקולות ו2 ארובי בשבוע יום מנוחה אחד

ככה עם גירעון קלורי של 650 קל׳ ביום הצריכה של היא 1400 ... איך אני יכול לצרוך יותר ?

ובנוגע לשומן .. אחרי שקראתי את המאמר אז כמה אתם ממליצים לצרוך ? אחרי הנתונים שלי שפירטתי

זה שהגרעון המקסימלי זה 800 לא אומר בכלל שצריך אפילו לדגדג אותו.
הביסוסים לא מדויקים כי אתה לא באמת יודע אם נשרפות לך 500 קל' באירובי,וגם לא לאימון משקולות שהקצית לו 500-+.
תעשה תפריט של 1700 ותוריד אירובי לפעם אחת בשבוע לדעתי..וזה גם כדי לשמור על הבריאות..כנראה שבתוצאה הוספית של החיטוב זה רק יפגע לדעתי

• פותח/ת השרשור
אם ההתפלגות היא כזאת :

ביום אימון שאני שורף בו 500 קל' - צורך 1950 קלוריות ( גירעון קלורי של 550 קל' ביום )

45% פחמימה - 220 גר '
35% חלבון - 171 גר'
20% שומן - 43 גר'

איך זה ?

אם ההתפלגות היא כזאת :

ביום אימון שאני שורף בו 500 קל' - צורך 1950 קלוריות ( גירעון קלורי של 550 קל' ביום )

45% פחמימה - 220 גר '
35% חלבון - 171 גר'
20% שומן - 43 גר'

איך זה ?
יותר מדי פחמימה תוריד ממנה לטובת שומן

זה שהגרעון המקסימלי זה 800 לא אומר בכלל שצריך אפילו לדגדג אותו.
הביסוסים לא מדויקים כי אתה לא באמת יודע אם נשרפות לך 500 קל' באירובי,וגם לא לאימון משקולות שהקצית לו 500-+.
תעשה תפריט של 1700 ותוריד אירובי לפעם אחת בשבוע לדעתי..וזה גם כדי לשמור על הבריאות..כנראה שבתוצאה הוספית של החיטוב זה רק יפגע לדעתי

למה אתה טוען שהאירובי יפגע בתוצאת החיטוב?

למה אתה טוען שהאירובי יפגע בתוצאת החיטוב?
המטרה הבסיסית של חיטוב היא ירידה במשקל עם מינימום פגיעה במסת שריר.
הדרך האידיאלית היא לשלב אימוני כוח עם תזונה דלת קלוריות.
מכיוון שבשלב מסוים כבר קשה להסתדר עם כמות קלוריות נמוכה מתחילים להחליף אוכל תמורת אירובי. האירובי פוגע בהתאוששות מאימוני הכוח ולכן הוא לא אידיאלי לחיטוב.
בנוסף חיטוב 'מרובה' קלוריות עם הרבה אירובי לרוב לא עובד

המטרה הבסיסית של חיטוב היא ירידה במשקל עם מינימום פגיעה במסת שריר.
הדרך האידיאלית היא לשלב אימוני כוח עם תזונה דלת קלוריות.
מכיוון שבשלב מסוים כבר קשה להסתדר עם כמות קלוריות נמוכה מתחילים להחליף אוכל תמורת אירובי. האירובי פוגע בהתאוששות מאימוני הכוח ולכן הוא לא אידיאלי לחיטוב.
בנוסף חיטוב 'מרובה' קלוריות עם הרבה אירובי לרוב לא עובד

הבנתי, אבל בהנחה שהכל מתוכנן כמו שצריך למה שתיהיה פגיעה ?
דרך אגב, מה דעתך על התפריט שבניתי ? רק טענת שהוא קשה ליישום.

תמיד יש פגיעה, אבל בסוף זה טרייד אוף בין החלופות.
התפריט מבחינת ערכים נראה בסדר גמור, תבדוק רק שאתה מצליח לייצר תפריט שאתה עומד בו.
לי באופן אישי זה נראה דל מבחינת המצרכים

תמיד יש פגיעה, אבל בסוף זה טרייד אוף בין החלופות.
התפריט מבחינת ערכים נראה בסדר גמור, תבדוק רק שאתה מצליח לייצר תפריט שאתה עומד בו.
לי באופן אישי זה נראה דל מבחינת המצרכים

הבנתי, אני בעוד דקה מעדכן שם שינוי קטן 😃 אשמח אם תסתכל.
שוב, תודה.

אם ההתפלגות היא כזאת :

45% פחמימה - 220 גר '
35% חלבון - 171 גר'
20% שומן - 43 גר'

איך זה ?
למה אתה חושב שאתה יודע שאתה שורף 500 קל' באימון אירובי!?!?
למה אתה מגיע למצב שבחיטוב שהתאוששות ממילא זבל אתה מוסיף פעמיים בשבוע אירובי של 500 קל'+- (לטענתך)..

• פותח/ת השרשור
אין לי ביסוס תאכלס .. אני פשוט יוצא מנקודת הנחה .. יש לך אופציה יותר טובה ? אני אשמח לשמוע .

אומנם זה אינדבדואלי לכל אדם אבל זו הערכה ריאלית ומינימלית סביבות ה500 קלוריות ל40 דקות ריצה ..

בכל זאת אז מה ההמלצה שלך פשוט אירובי אחד והתפריט שאמרתי ?

אין לי ביסוס תאכלס .. אני פשוט יוצא מנקודת הנחה .. יש לך אופציה יותר טובה ? אני אשמח לשמוע .

אומנם זה אינדבדואלי לכל אדם אבל זו הערכה ריאלית ומינימלית סביבות ה500 קלוריות ל40 דקות ריצה ..

בכל זאת אז מה ההמלצה שלך פשוט אירובי אחד והתפריט שאמרתי ?

אם כבר אתה מתבסס על משהו, עדיף שתתבסס שאתה שורף לכל קילומטר ריצה/הליכה את משקל גופך.

כלומר על מנת לשרוף 500 קלוריות, אתה צריך להיות במשקל 50 קילו ולרוץ 10 קילומטר, או לחלופין להיות 100 קילו ולרוץ 5 קילומטר.

מקווה שהבנת את העיקרון.

• פותח/ת השרשור
גם בהנחה כזאת אני שורף 511 קלוריות
שוקל 73 כפול 7 קילומטר ( למרות שזה טיפה יותר מ7 קילומטר )

נאמר לך פה מה אירובי בכמות כזו יעשה לך.
מההודעות שלך ניתן לראות שאתה כנראה מסרב לוותר על זה משום מה

• פותח/ת השרשור
כי זה נשמע לי טיפה תמוהה ואתם לא הכי מסבירים את עצמכם ... חד משמעית תפריט דל קלוריות 1700 קלוריות בערך ( שכולל אימון משקולות ) עדיף על תפריט של 1900 קלוריות ( הכלל אירובי ) ?

אם כן,
לחדול את האירובי או חלקית ( פעם בשבוע - 40 דקות )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית