הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לא עולה במשקל

• פותח/ת השרשור
אוקיי בדקתי כל ערך (השתמשתי בנתון שחנן אמר לי עם הלחמניות ובדקתי משקל על האריזות של כל דבר) וזה מה שיצא.
זה +400 מהנטרלי של הrmr
image.jpg
image.jpg

אני דווקא חושב שהבעיה אינה טמונה בתזונה, מתאמן מתחיל יצפה גדילה וכמעט לא משנה מה, חוץ מזה שלפי הערכים אתה אוכל בסדר.

תגיד מה המשקלים שלך ב4 הגדולים?
תפרסם פה את התכנית שלך או שעדיף שנדבר בפרטי, לרוב נוצרות בעיניין חילוקי דעות ואז פותח הנושא לא יודע מה לעשות.

מתאמן מתחיל יצפה גדילה וכמעט לא משנה מה
אם הוא לא אוכל מספיק הוא לא יצפה גדילה. אם הבנאדם לא עולה במשקל סימן שהוא לא בפלוס קלורי, שזה אומר או שהוא לא מחשב נכון את מה שהוא אוכל או שהנוסחה פשוט לא נכונה לגביו כי החילוף חומרים שלו פשוט ממש מהיר.

יתכן ודווקא התוכנית אימונים שלך לוקה בחסר . הלוואי מישהו היה מספר לי על תרגילים מורכבים כשהתחלתי להתאמן במקום למכור לי את הלוקש של מכשירים .בתחילת האימונים יש תקופת חסד שאתה גדל (שזה מה שכנראה קרה לך בהתחלה ) ,ואז הגדילה נבלמת כאשר אתה לא משנה את התוכנית,או לא עולה במשקלי עבודה,בקיצור לא מאתגר את הגוף שלך מספיק כדי לתת לו תמריץ לגדול .

אם אתה לא עולה במשקל,סימן שהקלוריות שאתה שורף באימון +RMR הם די קרובות לכמות הקלוריות שאתה מקבל באוכל,אבל מצד שני,מערכת עיצבית שלך התרגלה לתוכנית אימונים שלך ,והמעמסה לא מספיק גדולה כדי ליצור נזק מיופיברילי ותיקון . ככה יוצא שאתה לא מעלה במסת שומן ,אך גם לא מעלה במסת שריר.

גדילה במסה מתרחשת כאשר השרירים חווים נזק באימון , ואז תיקון בזמן מנוחה . כאשר אתה עובד באותה מתכונת במכשירים,ולא מעלה את משקלי העבודה שלך,השרירים מספיק אלסטים כדי לעמוד במעמסה,הגוף לא רואה שום סיבה לגדול . הגוף שלך היא מערכת די מתוחכמת ,מבחינה זו שהיא מתרגלת די מהר למעמסה קבועה ,וכל עוד אתה לא מאתגר את הגוף שלך במצב שהוא לא מכיר,אין שום סיבה לגוף לגדל מסת שריר חדשה .

אני דווקא הייתי יותר הולך על תיקון של תוכנית אימונים והבנה כיצד יש לאתגר את הגוף שלך כדי להימנע מהר מאוד ממצב של בלימה . חברי פורום ימליצו לך על תוכנית SS ,אבל נראה לי זה דווקא המלצה טובה למתחיל ,אז ..

גדילה במסה מתרחשת כאשר השרירים חווים נזק באימון , ואז תיקון בזמן מנוחה
נכון, אבל גם כאשר יש לגוף מספיק חומרי בניין ואנרגיה לעשות את זה (מספיק חלבון וקלוריות). אני בכל זאת חושב שעם פלוס קלורי הוא אמור לעלות במשקל גם עם התכנית גרועה, אולי פחות שריר ויותר שומן אבל הוא היה אמור לראות תזוזה במשקל גוף

נכון, אבל גם כאשר יש לגוף מספיק חומרי בניין ואנרגיה לעשות את זה (מספיק חלבון וקלוריות). אני בכל זאת חושב שעם פלוס קלורי הוא אמור לעלות במשקל גם עם התכנית גרועה, אולי פחות שריר ויותר שומן אבל הוא היה אמור לראות תזוזה במשקל גוף

כן,נכון,גם רשמתי שמה שהמאזן שלו בערך נייטראלי,וכנראה שהבחור צריך לאכול יותר . אז כמובן גם לאכול יותר .
פשוט לי זה נשמע שהוא לא הולך לאף כיוון שהוא בערך במאזן נייטראלי(מי שאוכל רק כשהוא מרגיש רעב והולך לישון במצב שהוא חושב שהוא שבע בדרך כלל נמצא במאזן כזה-כמובן בלי זלילות ושיט כזה) בגלל שנכון לעכשיו,התוכנית שלו משמשת אולי כמעין אירובי אם תרצה 😃 ,אבל לא נותנת יותר מדי מבחינת בניית שריר.

שותף דירה שלי (לא הסיני) התאמן שנה ביחד איתי ,וכאשר אני גדלתי הוא נשאר בול בדיוק אותו דבר כי הוא לא רצה לשנות את התוכנית אימונים ולעשות את הדברים הנורמלים (הרמות כבדות,לעבוד פחות במכשירים,אימון ביתר עצימות ) .

• פותח/ת השרשור
אני דווקא חושב שהבעיה אינה טמונה בתזונה, מתאמן מתחיל יצפה גדילה וכמעט לא משנה מה, חוץ מזה שלפי הערכים אתה אוכל בסדר.

תגיד מה המשקלים שלך ב4 הגדולים?
תפרסם פה את התכנית שלך או שעדיף שנדבר בפרטי, לרוב נוצרות בעיניין חילוקי דעות ואז פותח הנושא לא יודע מה לעשות.

בנץ׳ פרס: 45 קילו 8x4
סקוואט: 60 קילו 8x4
דדליפט: ? לא משתמש בו
ואין לי מושג מה הרביעי אבל כנראה אני עושה אותו..

A
גב:
מתח (MAX x 4)
פולי עליון (12x3)
חתירה (12x3)

רגלים:
דחיקה במכונה (15x3)
משיכה במכונה (15x3)
תאומים (15x3)
סקוואט (8x3)

יד אחורית:
משיכה של כבלים למטה (12x3)
משקולת מאחורי הגב (12x3)

B
חזה:
בנץ׳ פרס עם דאמבלים (10x3)
פרפר עם דאמבלים (10x3)
בנץ׳ פרס (8x4)
פרפר עם כבלים (10x3)

כתפיים:
מילטרי פרס (10x3)
משקולות לצידי הגוף(10x3)
כבלים לכתפיים (12x3)

יד קידמית:
כפיפות מרפקים (10x3)
פולי תחתון (10x3)

יתכן ודווקא התוכנית אימונים שלך לוקה בחסר . הלוואי מישהו היה מספר לי על תרגילים מורכבים כשהתחלתי להתאמן במקום למכור לי את הלוקש של מכשירים .בתחילת האימונים יש תקופת חסד שאתה גדל (שזה מה שכנראה קרה לך בהתחלה ) ,ואז הגדילה נבלמת כאשר אתה לא משנה את התוכנית,או לא עולה במשקלי עבודה,בקיצור לא מאתגר את הגוף שלך מספיק כדי לתת לו תמריץ לגדול .

אם אתה לא עולה במשקל,סימן שהקלוריות שאתה שורף באימון +RMR הם די קרובות לכמות הקלוריות שאתה מקבל באוכל,אבל מצד שני,מערכת עיצבית שלך התרגלה לתוכנית אימונים שלך ,והמעמסה לא מספיק גדולה כדי ליצור נזק מיופיברילי ותיקון . ככה יוצא שאתה לא מעלה במסת שומן ,אך גם לא מעלה במסת שריר.

גדילה במסה מתרחשת כאשר השרירים חווים נזק באימון , ואז תיקון בזמן מנוחה . כאשר אתה עובד באותה מתכונת במכשירים,ולא מעלה את משקלי העבודה שלך,השרירים מספיק אלסטים כדי לעמוד במעמסה,הגוף לא רואה שום סיבה לגדול . הגוף שלך היא מערכת די מתוחכמת ,מבחינה זו שהיא מתרגלת די מהר למעמסה קבועה ,וכל עוד אתה לא מאתגר את הגוף שלך במצב שהוא לא מכיר,אין שום סיבה לגוף לגדל מסת שריר חדשה .

אני דווקא הייתי יותר הולך על תיקון של תוכנית אימונים והבנה כיצד יש לאתגר את הגוף שלך כדי להימנע מהר מאוד ממצב של בלימה . חברי פורום ימליצו לך על תוכנית SS ,אבל נראה לי זה דווקא המלצה טובה למתחיל ,אז ..
התחלתי בfbw ועברתי לab כעבור חודשיים, לא נראה לי הבעיה היא גיוון כי אני מוסיף ומחליף תרגלים מדיי פעם.
אני חושב אולי זאת התזונה.
אם הוא לא אוכל מספיק הוא לא יצפה גדילה. אם הבנאדם לא עולה במשקל סימן שהוא לא בפלוס קלורי, שזה אומר או שהוא לא מחשב נכון את מה שהוא אוכל או שהנוסחה פשוט לא נכונה לגביו כי החילוף חומרים שלו פשוט ממש מהיר.
דווקא לא החילוף חומרים שלי תקין, אם אני רוצה אני יכול להשמין בקלות, אני פשוט יעקוב אחרי התזונה שלי אחרי פסח.

A
גב:
מתח (MAX x 4)
פולי עליון (12x3)
חתירה (12x3)

רגלים:
דחיקה במכונה (15x3)
משיכה במכונה (15x3)
תאומים (15x3)
סקוואט (8x3)

יד אחורית:
משקולת מאחורי הגב (12x3)

B
חזה:
פרפר עם דאמבלים (10x3)
בנץ׳ פרס (8x4)
פרפר עם כבלים (10x3)

כתפיים:
מילטרי פרס (10x3)
משקולות לצידי הגוף(10x3)
כבלים לכתפיים (12x3)

יד קידמית:
כפיפות מרפקים (10x3)
פולי תחתון (10x3)

התחלתי בfbw ועברתי לab כעבור חודשיים, לא נראה לי הבעיה היא גיוון כי אני מוסיף ומחליף תרגלים מדיי פעם.

דווקא לא החילוף חומרים שלי תקין, אם אני רוצה אני יכול להשמין בקלות, אני פשוט יעקוב אחרי התזונה שלי אחרי פסח.
למה לא עושה דדליפט?

A
גב:
מתח (MAX x 4)
פולי עליון (12x3)
חתירה (12x3)

רגלים:
דחיקה במכונה (15x3)
משיכה במכונה (15x3)
תאומים (15x3)
סקוואט (8x3)

יד אחורית:
משקולת מאחורי הגב (12x3)

B
חזה:
פרפר עם דאמבלים (10x3)
בנץ׳ פרס (8x4)
פרפר עם כבלים (10x3)

כתפיים:
מילטרי פרס (10x3)
משקולות לצידי הגוף(10x3)
כבלים לכתפיים (12x3)

יד קידמית:
כפיפות מרפקים (10x3)
פולי תחתון (10x3)

אחלה תוכנית! ממש! כמו שאני תמיד אומר, the more the merrier.

לא קראתי את כל השרשור, אבל מה בדיוק הבעיה לעלות במשקל? אם אתה אוכל מספיק חלבון, תוסיף סלט עם כף שמן זית ביום. לא עובד? תוסיף לו עוד כף. עדיין לא? עוד אחת.

בנאדם,מה כאילו ... אתה חושב שזאת התזונה ,ואז אתה אומר שאתה יכול להשמין ואתה עוצר את עצמך מלאכול . תחליט .
או שאתה בפלוס קלורי,ואז תעלה במסת שריר וגם במסת שומן .זהו,זה עד כדי כך פשוט .
אחרי זה תוריד את השומן .
או שאתה לא רוצה ,ואז אתה בגרעון ,ואתה לא תעלה .

האימונים שלך בסדר למראית העין ,תוסיף דדליפט ליום גב למשל . תזיז את הסקוואט לתחילת האימון (או תרגיל שני אחרי תרגיל מבודד ) .
ותנסה מדי פעם להחליף את כמות החזרות בתרגילים .

• פותח/ת השרשור
אחלה תוכנית! ממש! כמו שאני תמיד אומר, the more the merrier.

לא קראתי את כל השרשור, אבל מה בדיוק הבעיה לעלות במשקל? אם אתה אוכל מספיק חלבון, תוסיף סלט עם כף שמן זית ביום. לא עובד? תוסיף לו עוד כף. עדיין לא? עוד אחת.
לא הבנתי למה להוסיף סלט עם כף שמן זית?
ותודה 😃
בנאדם,מה כאילו ... אתה חושב שזאת התזונה ,ואז אתה אומר שאתה יכול להשמין ואתה עוצר את עצמך מלאכול . תחליט .
או שאתה בפלוס קלורי,ואז תעלה במסת שריר וגם במסת שומן .זהו,זה עד כדי כך פשוט .
אחרי זה תוריד את השומן .
או שאתה לא רוצה ,ואז אתה בגרעון ,ואתה לא תעלה .

האימונים שלך בסדר למראית העין ,תוסיף דדליפט ליום גב למשל . תזיז את הסקוואט לתחילת האימון (או תרגיל שני אחרי תרגיל מבודד ) .
ותנסה מדי פעם להחליף את כמות החזרות בתרגילים .
לא.. אמרתי שאני יכול להשמין, אני יודע את זה מלפני שהתחלתי להתאמן, אבל אז רזיתי והתאבון קטן כנראה וזה מה שמונע ממני לגדול.

לגבי התכנית, לדעתי עדיף לקחת FBW או מקסימום AB מהפורטל, ובגדול לעשות פחות חזרות בתרגילי בסיס, והייתי מוריד נפח בכללי

אז תכריח את עצמך לאכול אם אתה רוצה לגדול .
כללי אצבע די פשוטים :
בערך כגרם וחצי של חלבון לכל קילו משקל גוף,פחמימות מורכבות ,שומנים משמן זית או אומגה 3 או אגוזים או אבוקדו ,וכו וכו .
תאכל ,תשמין קצת לא נורא 😃 .

נכון ,גם שכחתי את השיט שאני אוהב,חמאת בוטנים טבעית

Back
למעלה תחתית