הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך ממשיכים מכאן...

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
שלום לכולם. הרבה זמן שלא כתבתי כאן (התמקדתי בלהרים 😛). והפעם אני מעלה הודעה במטרה להתייעץ איתכם לאן כדאי לי להמשיך מהנקודה הנוכחית.

קצת רקע -

בן 30, התחלתי להתאמן בנובמבר 2013 עם שיטת ה-SS של מארק ריפטו הגדול. בערך אחרי מספר חודשים (פסח 2014) החלטתי לעצור הכל וללכת על חיטוב - אחוזי שומן גבוהים מדי ומשקלי עבודה נמוכים מדי גרמו לי (גם אז, התייעצתי עם חברי הפורום) לעבור לשלב החיטוב.

כעיקרון באותה הפסקה עמדתי על 100 קילו משקל גוף שהתפרסו על פני 187 סנטימטר גובה עם -

סקוואט - 105 ק"ג.
פרס - 62.5 ק"ג.
בנץ' - 100 ק"ג.
דדליפט - 105 ק"ג (כן כן. אני יודע)

בערך באוקטובר האחרון (2014) לאחר שירדתי למשקל גוף של 85 ק"ג בערך חזרתי לתוכנית של רפיטו במטרה לנסות ולמצות אותה.

כיום ערב פסח 2015 אני עומד על 95 קילו משקל גוף עם -

סקוואט - 135 ק"ג.
פרס - 67.5 ק"ג.
בנץ' - 95 ק"ג (שימו לב... ירידה...)
דדליפט - 150 ק"ג.
כל המשקלים הם בבחינת 5RM.

ועכשיו לשאלה - איך בעצם אני ממשיך מכאן. אני דיי תקוע מבחינת משקלי עבודה. מאוד מאוד קשה לי לעלות שלבים. ולקראת הקיץ אני רוצה לחזור לחיטוב. מעולם לא עשיתי ריסט, מעולם לא עבדתי עם חגורה. ואני טבעי למדי (אבקות חלבון). אני יודע שיש התקדמות מסויימת מבחינת מבנה הגוף (אני אעלה לפורום המתאים תמונות) אבל אחוזי שומן גבוהים לא חביבים עליי ואני לא מתעתד להפוך לפאוורליפטר גדול. המטרה שלי תמיד הייתה להתעבות, לגדול ולצבור מאסה וכוח. ולסיכום - מה הדרך לדעתכם שהכי טוב להמשיך בה ?

1. קנה חגורה (גם של rdx טוב,150 שח)
2.אם אתה מרגיש שזה הזמן לחטב אז לך על זה
3. אם אתה מעדיף בילדינג לך על ab אם ליפטינג יותר מעניין אותך אז לדעתי טקסס תהיה בחירה טובה.

לינארית לדעתי.
מאחוז שומן שטוב לך איתו, בפלוס קלורי מתון ולא מטורף.
או שאם אתה בעניין של תוכניות נפח ניסיוניות, אפשר לארגן לך משהו שמתאים לגריאטרים כמונו.
@stitch

לינארית לדעתי.
או שאם אתה בעניין של תוכניות נפח ניסיוניות, אפשר לארגן לך משהו שמתאים לגריאטרים כמונו.
@stitch
אתה חושב שהוא ראוי לעשות את התוכנית הניסיונית? הוא עשה לך רע באיזושהיא צורה? לנקום בו בשבילך?

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.

כהמשך לדברים רציתי להתייעץ גם בנוגע לחיטוב - בפעם האחרונה שחיטבתי אני חושב שאיבדתי יחסית הרבה שריר. בלי להרחיב יותר מדי - מה שעשיתי היה לשלב אימון FBW עם ארבעים דקות ריצה מיד אח"כ. בתזונה פשוט חתכתי את הפחמימות והייתי בגירעון קלורי דיי מכובד ...

מה הדרך הכי טובה לחטב לפי דעתכם ? המטרה שלי היא להגיע ל-10אחוז שומן בערך ... האם הריצה פגעה בתהליך ? האימון כוח ? הגרעון הקלורי הגדול ?

תודה על התגובות.

כהמשך לדברים רציתי להתייעץ גם בנוגע לחיטוב - בפעם האחרונה שחיטבתי אני חושב שאיבדתי יחסית הרבה שריר. בלי להרחיב יותר מדי - מה שעשיתי היה לשלב אימון FBW עם ארבעים דקות ריצה מיד אח"כ. בתזונה פשוט חתכתי את הפחמימות והייתי בגירעון קלורי דיי מכובד ...

מה הדרך הכי טובה לחטב לפי דעתכם ? המטרה שלי היא להגיע ל-10אחוז שומן בערך ... האם הריצה פגעה בתהליך ? האימון כוח ? הגרעון הקלורי הגדול ?

הגרעון הקלורי.
גרעון קלורי גדול מדי יפגע בך ויעצור את הירידה/ירידה משמעותית במסת שריר.

לינארית לדעתי.
@stitch

ממתי 29 זה גריאטרי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית