ייעוץ תרגילי גמישות לסקוואט + דדליפט

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אין לי בעיה עם גמישות בכללי , אני עושה דדליפט וסקוואט טוב מאוד ותרגילים אחרים.
מה שאני רוצה לשפר זה בדדליפט , קצת קשה לי ליישר , לא יודע איך להסביר חח.
אני גם צריך בשביל תרגילים אחרים כמו פרפר הפוך עם משקולת יד לכתף אחורית , אני מתכופף ועושה , קשה לי להגיע למצב ישר כזה ובלי לעגל קצת את הגב... ( בנתיים אני עושה במכונה כי אני לא יכול משהו אחר... )
כנ"ל בדדליפט סטיף לג , אני עושה את זה טוב מאוד אבל אני מגיע רק עד איפה שעושים דדליפט קלאסי כמעט , אולי 3~4 ס"מ מעל זה ( עם פלטה של 20קילו כאילו ).
אין לי בעיה עם מה שיש לי עכשיו , אבל אני רוצה לשפר קצת יותר את הגמישות גם.
חשוב להגיד שנגיד עם משקל יותר קל לי ליישר את הגב , בלי משקל זה קשה רצח.
אחרי נגיד כמה חימומים אני מצליח להגיע עם רגליים ישרות כאילו אני מותח את הגב / האמסטרינג עד לכף הרגל. ( רגל ישרה , בלי שהיא תהיה כפופה )
אבל הגב עגול כמו לא יודע מה...
בקיצור יש לכם תרגילים? עוד שבועיים~3 אני קונה גם תגליל הזה של הפילאטיס , אז גם תרגילים כאלו זה סבבה.

חוסר גמישות בהמסטרינגס, חוץ מפואם רולר ( לכל הגוף שכלל גם להמסטרינגס ), בעמידה, תנעל ברכיים ותכווץ קואדס כדי לשמור על הנעילה, ותרד כמה שיותר נמוך תוך כדי שאתה מנסה להביא את הראש לברכיים, תרגיש חזק את המתיחה, תן נשימה עמוקה פנימה, תוציא אות ותרד עוד קצת.
כשאתה במתיחה כלשהי, תמיד תנשום עמוק וכשאתה מוציא אוויר תרד עוד קצת למתיחה.

• פותח/ת השרשור
חוסר גמישות בהמסטרינגס, חוץ מפואם רולר ( לכל הגוף שכלל גם להמסטרינגס ), בעמידה, תנעל ברכיים ותכווץ קואדס כדי לשמור על הנעילה, ותרד כמה שיותר נמוך תוך כדי שאתה מנסה להביא את הראש לברכיים, תרגיש חזק את המתיחה, תן נשימה עמוקה פנימה, תוציא אות ותרד עוד קצת.
כשאתה במתיחה כלשהי, תמיד תנשום עמוק וכשאתה מוציא אוויר תרד עוד קצת למתיחה.
זה המתיחה שדיברתי חח
רגליים ישרות , אני מוריד רק את הגב למטה ועם הידיים גם למטה ( מנסה להגיע כאילו עד הרצפה , אני מגיע עד הנעל אחרי מתיחה -כף הרגל )

אם אתה מגיע לכף הרגל בלי בעיה עם רגליים ישרות, אז לא חושב שיש לך בעיית גמישות בהאמסטרינגס.
תסובב את האגן לפנים בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מגיע לכף הרגל בלי בעיה עם רגליים ישרות, אז לא חושב שיש לך בעיית גמישות בהאמסטרינגס.
תסובב את האגן לפנים בדדליפט.
בלי מתיחות אני אפילו לא מגיע קרוב לזה , רק אם אני מותח את זה מאוד ואני מרגיש את הגב.
אני צריך יותר גמישות 😃
ותגיד בכל מקרה , מתיחות יתר יכול לגרום לפציעות? כאילו אם אני מותח את עצמי יותר מדי ממה שאני יכול.
ולילה טוב 😃

ודבר אחרון , היום לא אכלתי חזה עוף כי זה פסח וההורים לא רצו שאני יאכל היום...
אז אכלתי משהו כמו 20 לשון ( חתיכות די קטנות , אולי 20 גרם כל אחד ) אולי יותר אפילו ו2 חתיכות של דגים שכל חתיכה זה קצת יותר מ40גרם ( לא מדדתי , אבל אני יודע לפי העין ).
הבעיה זה שזה משמן בישול... השמן הנורא 😭
זה סבבה אם זה חד פעמי?
וגם אבא שלי הכין מוס כזה , מגרה רצח ולקחתי... אולי 80גרם סעמק חח.
הבעיה זה שעשיתי משהו כמו צ'יט לפני כמה ימים... ואני במסה אז נדפקתי...

נערך לאחרונה:
בלי מתיחות אני אפילו לא מגיע קרוב לזה , רק אם אני מותח את זה מאוד ואני מרגיש את הגב.
אני צריך יותר גמישות 😃
ותגיד בכל מקרה , מתיחות יתר יכול לגרום לפציעות? כאילו אם אני מותח את עצמי יותר מדי ממה שאני יכול.
ולילה טוב 😃

ודבר אחרון , היום לא אכלתי חזה עוף כי זה פסח וההורים לא רצו שאני יאכל היום...
אז אכלתי משהו כמו 20 לשון ( חתיכות די קטנות , אולי 20 גרם כל אחד ) אולי יותר אפילו ו2 חתיכות של דגים שכל חתיכה זה קצת יותר מ40גרם ( לא מדדתי , אבל אני יודע לפי העין ).
הבעיה זה שזה משמן בישול... השמן הנורא 😭
זה סבבה אם זה חד פעמי?
וגם אבא שלי הכין מוס כזה , מגרה רצח ולקחתי... אולי 80גרם סעמק חח.
הבעיה זה שעשיתי משהו כמו צ'יט לפני כמה ימים... ואני במסה אז נדפקתי...
לא נדפקת, סך הכל יום אחד.
ולגבי הגמישות, כן אפשר להפצע ממתיחות יתר. תעשה LIMBER 11.

99% שאין לך בעיית גמישות. הגמישות שצריך בשביל לבצע תרגילים בצורה נכונה ובטוחה בחדר כושר היא מאוד מינימלית, וגם ככה מושגת הכי מהר ע"י ביצוע נכון של התרגילים, שתוך שבוע-שבועיים-חודש מקנים לך את האפשרות להגיע לטווחי התנועה המלאים בקלות.

מה שאני רוצה לשפר זה בדדליפט , קצת קשה לי ליישר , לא יודע איך להסביר חח.
תעלה סרטון על פי הוראות הצילום:
https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516

• פותח/ת השרשור
99% שאין לך בעיית גמישות. הגמישות שצריך בשביל לבצע תרגילים בצורה נכונה ובטוחה בחדר כושר היא מאוד מינימלית, וגם ככה מושגת הכי מהר ע"י ביצוע נכון של התרגילים, שתוך שבוע-שבועיים-חודש מקנים לך את האפשרות להגיע לטווחי התנועה המלאים בקלות.

תעלה סרטון על פי הוראות הצילום:
https://www.lbs.co.il/threads/46/#post-532516
אני מצליח ליישר רק אם אני מקרב את הברכיים קדימה.
ואני ישלח לך בפרטי ביום שבת הבא סבבה? אני לא יודע איך עושים פרטי ורק אח שלי ושהוא יחזור מהצבא אני יגיד לו שיעשה.
וכע אני יודע שעם הזמן אתה כבר מתרגל לזה , נגיד בסקוואט התחלתי לעשות דיפ ( כמעט ) במקום רגיל כי זה יותר נוח.
תודה 😃

לא נדפקת, סך הכל יום אחד.
ולגבי הגמישות, כן אפשר להפצע ממתיחות יתר. תעשה LIMBER 11.
וסבבה אני יעשה את זה , הסרטון הזה לא?

עריכה :

עוד דבר , יש לי בעיה עם פריסה פחות או יותר
אני יודע איך לפרוס , אבל הבעיה זה שאני מצליח רק בחלק השמאלי... גם שמתי לב שהחלק השמאלי בגוף שלי יותר רחב , כאילו אתם יודעים מה הכוונה , זה דיספרופורציות נראלי קוראים לזה , לא פרופורציות מאימונים אלא מלפני זה גם...
פריסה יכול להיות קשור גם לרוחב של הגוף? כי שאני מנסה בצד ימין אני לא מצליח והכתף מפריעה... ( הכתף כאילו עולה למעלה , או שאין גמישות או שפשוט זה בגלל שהגב שם יותר צר כי גם באמת אני רואה שבצד ימין הגב יותר צר משמאל ושאני עושה בצד שמאל זה לא עולה , זה נשאר באותו מקום ) - לא יודע איך להסביר...
וגם בגלל שהחלק השמאלי יותר רחב , הכתף הימנית יותר "גדולה" , כי היא יותר צרה...
גם בחולצות אני שם לב שהחלק השמאלי יותר רחב ( לא שמים לב לזה כל כך , רק אם מסתכלים טוב טוב ) אבל יש הפרש של איזה 3~2 ס"מ אולי.

נערך לאחרונה:
ואני ישלח לך בפרטי ביום שבת הבא סבבה? אני לא יודע איך עושים פרטי ורק אח שלי ושהוא יחזור מהצבא אני יגיד לו שיעשה.
וכע אני יודע שעם הזמן אתה כבר מתרגל לזה , נגיד בסקוואט התחלתי לעשות דיפ ( כמעט ) במקום רגיל כי זה יותר נוח.
תודה 😃

וסבבה אני יעשה את זה , הסרטון הזה לא?

עריכה :

אני יודע איך לפרוס , אבל הבעיה זה שאני מצליח רק בחלק השמאלי... גם שמתי לב שהחלק השמאלי בגוף שלי יותר רחב , כאילו אתם יודעים מה הכוונה , זה דיספרופורציות נראלי קוראים לזה , לא פרופורציות מאימונים אלא מלפני זה גם...
פריסה יכול להיות קשור גם לרוחב של הגוף? כי שאני מנסה בצד ימין אני לא מצליח והכתף מפריעה... ( הכתף כאילו עולה למעלה , או שאין גמישות או שפשוט זה בגלל שהגב שם יותר צר כי גם באמת אני רואה שבצד ימין הגב יותר צר משמאל ושאני עושה בצד שמאל זה לא עולה , זה נשאר באותו מקום ) - לא יודע איך להסביר...
גם בחולצות אני שם לב שהחלק השמאלי יותר רחב ( לא שמים לב לזה כל כך , רק אם מסתכלים טוב טוב ) אבל יש הפרש של איזה 3~2 ס"מ אולי.

לא הבנתי.
אתה אומר שהכתף הימנית יותר גדולה, ואז אתה אומר שהיא יותר צרה?

תודה 😃
אל תשלח לי בפרטי, כל הרעיון של הפורום זה שגם אנשים אחרים יראו וילמדו.
אתה אמור לכופף את הברכיים עד שהרגליים נוגעות במוט, ככה שזה שאתה צריך לעשות את זה לא אומר כלום. מעטים האנשים שיכולים ליישר את הגב עם ברכיים נעולות.

מה הגובה ומשקל הגוף שלך?
רוב הסיכויים שאין באמת בעייה אלא שאתה פשוט צריך לעלות עוד הרבה מאוד במסת שריר בכל הגוף.
ולמה אתה מתעניין בפריסה ומבצע אותה?

• פותח/ת השרשור
אל תשלח לי בפרטי, כל הרעיון של הפורום זה שגם אנשים אחרים יראו וילמדו.
אתה אמור לכופף את הברכיים עד שהרגליים נוגעות במוט, ככה שזה שאתה צריך לעשות את זה לא אומר כלום. מעטים האנשים שיכולים ליישר את הגב עם ברכיים נעולות.

מה הגובה ומשקל הגוף שלך?
רוב הסיכויים שאין באמת בעייה אלא שאתה פשוט צריך לעלות עוד הרבה מאוד במסת שריר בכל הגוף.
ולמה אתה מתעניין בפריסה ומבצע אותה?
אין לי עניין , פשוט לפני חודשיים סתם רציתי לנסות וראיתי שאני מצליח.
אל תדאג זה לא בשביל להשוויץ חחח , סתם אני רוצה לנסות פוזות. ( לא מאלו שמתאמן בשביל להשוויץ , אלא בשביל גוף + זה כיף 😃 )

ובקשר לדדליפט , כע אם אני נועל את הברכיים ככה כמו שאמרת ונוגע במוט אני מצליח ליישר את הגב , בלי זה אני מצליח אבל זה לא ישר לגמרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית