סוף העולם הגיע! YNET רשמו כתבה על תזונה והם לא מבלבלים את המוח!

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
חחח ואי מה הולך שם בתגובות
באתי לרשום בוקר טוב באמת ווינט ואז ראיתי מה הולך בתגובות 😭

ScreenHunter_07 Apr. 13 23.37.jpg

דבר ראשון המחקר מ ISSN הוא לא מחקר אלא סקירה רחבה (מטה-אנליזה) אז הגיע הזמן שד"ר הילדים ילמד את ההבדל.
דבר שני, גם באותה מטה אנליזה לא הייתה תשובה חד משמעית של "אין" אלא "סביר להניח שאין למתאמנים מתחילים שאוכלים ארוחה מוצקה כמה שעות לפני האימון". מה קורה למתאמנים בינונים/מתקדמים? השאלה עדיין פתוחה. גם לא מוזכר ב YNET את עניין אימון בצום, ששם חלבון הזדמנויות כן חשוב וגם חשוב כשמתאמנים פעמיים ביום (אבל מובן שזה פונה לאוכלוסיה הכללית שבאה לחד"כ כדי לראות חדשות או משחק כדורגל על ההליכון אז זה לא תקף בשבילם).
וזה כבר לא נכון:
"השריר זוכר את האימון גם שעות אחרי שהוא הסתיים", מוסיפה אריאלי, "גם שעה אחרי האימון וגם שמונה שעות אחריו, הגוף יגיב באופן דומה, כלומר חלון ההזדמנויות לגדילת השריר הוא רחב ולכן אין שום סיבה למהר ולצרוך את תוספת החלבון מיד אחרי האימון.
8 שעות זה יותר מידי זמן לאחר אימון ללא מזון כלל. זה אולי לא ישפיע בטווח הקצר, אבל בטווח האורך סביר מאוד להניח שכן.

"אין ספק שצריכת חלבון תוך שעה מהאימון היא שטות גמורה", אומרת ל-ynet רקפת אריאלי, דיאטנית ספורט מהמרכז הרפואי הדסה, "בעבר נטען שחייבים לצרוך חלבון סמוך לאימון, כי אז הורמונים אנבוליים וגליקוגן משתחררים טוב יותר ומסייעים להתאוששות ולבניית השריר. אבל מדע הספורט מתקדם, והמחקרים האיכותיים שבדקו תגובות שריר אחרי אימון הראו אחרת לגמרי".
גליקוגן לא משתחרר לאחר האימון אלא נאגר. בזמן האימון יש פירוק גליקוגן קל וזה תלוי באימון עצמו (אימון משקולות לא יפרק כמות גליקוגן כמו אימון אירובי ואם אין ממש מה לפרק בגליקוגן עצמו אז הרוב יתבצע על שומן בדיאטות דלות (מאוד) בפחמימות).

מאמר נוסף שפורסם באותה שנה ב- Journal of Physiology קבע כי השרירים נשארים רגישים לקליטת חלבון במהלך כל 24 השעות שאחרי האימון, ולפיכך, אין יתרון לצריכת חלבון מיידית אחרי האימון.
יבוא יום והוא ילמד לקרוא מחקרים מלאים ולא אבסטרקטים.

אני חושב שאריאלי צריכה קורס ריענון במטבוליזם ושאיתי גל צריך להפסיק לכתוב על דברים שאינו מתמחה בהם רק כי YNET משלמים לו על זה כסף.

הכתבה מתייחסת רק לסינטזה של החלבון. אבל מה עם האפשרות שככל שאתם דוחים את האכילה, הגוף נמצא במצב קטבולי מתמשך? יכולה להיות על כך השפעה על ההתאוששות מהאימון, אבל זאת כמובן רק הנחה.

הגוף נמצא במצב קטבולי מתמשך?
הגוף נמצא במצב קטבולי כל הזמן, השאלה היא מה המאזן בין אנאבוליזם לקטבוליזם. אם המאזן הוא חיובי אז יש אנאבוליזם, אם שלילי אז יש קטבוליזם. אם יש לך מרכיבים תזונתיים בדם לפני/בזמן האימון אין סיבה שתהיה קטבולי במאזן הסופי לאחר האימון. ופה בדיוק לדעתי הבעיה שאצל מתאמנים בינונים/מתקדמים ההתאוששות ארוכה יותר מאימון לאימון (בהנחה שהאימונים עצימים מלכתחילה) ולכן אולי חלון שכזה כן "קיים" במובן כזה או אחר (לווא דווקא 45-60 דקות לאחר האימון אבל טווח זמן סביר לאחר האימון ואולי גם לפני האימון/בזמן האימון).

הגוף נמצא במצב קטבולי כל הזמן, השאלה היא מה המאזן בין אנאבוליזם לקטבוליזם. אם המאזן הוא חיובי אז יש אנאבוליזם, אם שלילי אז יש קטבוליזם. אם יש לך מרכיבים תזונתיים בדם לפני/בזמן האימון אין סיבה שתהיה קטבולי במאזן הסופי לאחר האימון.
ומה עם המשתנים הבאים:
1.חיטוב
2. "צום" מתמשך של כ-4+ שעות (שעתיים אכילה לפני אימון, שעתיים אימון+)
במצב הזה, בנוסף לתהליך הקטבולי שנוצר עקב האימון, אפשר להעריך שיכולה להיות השפעה שלילית לדחות את האכילה אחרי אימון

תלוי איזה חיטוב. אם המאזן הקלורי חריף והדיאטה דלה מאוד בפחמימות אז חלבון ההזדמנויות יהיה סביר להניח חשוב. אם זה תפריט מאוזן והגרעון הקלורי לא כזה גדול, אני לא רואה הרבה הבדל כל עוד אכלת לפני/אחרי אימון בטווח זמן סביר.

2. "צום" מתמשך של כ-4+ שעות (שעתיים אכילה לפני אימון, שעתיים אימון+)
הצום המתמשך שמדברים עליו הוא לערך 6-8 שעות. אם אכלת 150-200 גרם חזה עוף יקח לך לעכל את זה כ-3 שעות וחומצות אמינו בדם ישארו עוד כמה שעות לאחר מכן, לכן 4 שעות זה לא פקטור משמעותי.

במצב הזה, בנוסף לתהליך הקטבולי שנוצר עקב האימון, אפשר להעריך שיכולה להיות השפעה שלילית לדחות את האכילה אחרי אימון
שוב, תלוי בהרבה משתנים: גיל המתאמן (פאקטור של התאוששות), חומרים (מוציא את זה כרגע מהפרק כי זה מסבך את העניין), תוכנית אימונים (נפח כנגד עצימות), רמת המתאמן (התאוששות ובמובן מסויים סינטוזת חלבון ברמה משתנה), מאזן קלורי וצריכת חלבון יומית ואם נתחיל להכנס לגנטיקה אז לא נצא מכל הסיפור כלל. התשובה לדעתי לא תהיה ידועה באופן ממשי לעולם כי יש יותר מידי משתנים לקחת בחשבון במצב שכזה.

תלוי איזה חיטוב. אם המאזן הקלורי חריף והדיאטה דלה מאוד בפחמימות אז חלבון ההזדמנויות יהיה סביר להניח חשוב. אם זה תפריט מאוזן והגרעון הקלורי לא כזה גדול, אני לא רואה הרבה הבדל כל עוד אכלת לפני/אחרי אימון בטווח זמן סביר.

הצום המתמשך שמדברים עליו הוא לערך 6-8 שעות. אם אכלת 150-200 גרם חזה עוף יקח לך לעכל את זה כ-3 שעות וחומצות אמינו בדם ישארו עוד כמה שעות לאחר מכן, לכן 4 שעות זה לא פקטור משמעותי.

שוב, תלוי בהרבה משתנים: גיל המתאמן (פאקטור של התאוששות), חומרים (מוציא את זה כרגע מהפרק כי זה מסבך את העניין), תוכנית אימונים (נפח כנגד עצימות), רמת המתאמן (התאוששות ובמובן מסויים סינטוזת חלבון ברמה משתנה), מאזן קלורי וצריכת חלבון יומית ואם נתחיל להכנס לגנטיקה אז לא נצא מכל הסיפור כלל. התשובה לדעתי לא תהיה ידועה באופן ממשי לעולם כי יש יותר מידי משתנים לקחת בחשבון במצב שכזה.
אז הנה המסקנה: תבלע את האגו ותקח משהוא לשתות\לאכול אחרי אימון. אולי זה לא באמת עוזר, אולי, חלקי או מעט. אני לא חושב שזה כזה טרחה, וזה לא מזיק, אלא רק יכול לתרום. אני רק שונא לעשות את זה יחד עם כל הילדודס שמשקשקים את השייקר אחרי השטויות שהם עושים.

אז הנה המסקנה: תבלע את האגו ותקח משהוא לשתות\לאכול אחרי אימון. אולי זה לא באמת עוזר, אולי, חלקי או מעט. אני לא חושב שזה כזה טרחה, וזה לא מזיק, אלא רק יכול לתרום. אני רק שונא לעשות את זה יחד עם כל הילדודס שמשקשקים את השייקר אחרי השטויות שהם עושים.
כן, אני סה"כ בעד לאכול לאחר אימון בטווח זמן סביר של עד שעה-שעתיים לאחר האימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית