הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מעורר מחלוקת בנושא שאהוב עליי במיוחד

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לקפוץ למכון וייצמן ,אתה תופתע לגלות שהרבה מיליונרים שעשו את ה"מכה" עדיין עובדים שם וחוקרים את מה שהם אוהבים כמו שהם עשו לפני המכה (עדי שמיר עולה לי עכשיו לראש ויש עוד) ושיש שם הבה פרופסורים שמעדיפים לעבוד שם במקום לעבוד במשרות של מיליונים בחברות בחו"ל. גם לא מעט עשירים התחילו כשכירים וקיבלו מהעבודה את היכולות והידע שאפשרו להם להתעשר.

אח יקר, הם מליונרים לא בגלל שכירותם אלא כי כנראה עשו "מכה" כמו שכתבת בדרך אחרת.

ויצא לי להכיר הרבה בעלי עסקים עמידים ולרוב הם יותר לחוצים משכירים ,הם לחוצים כשיש להם יותר מידי עבודה ולקוחות ,הם לחוצים כשיש להם פחות מידי עבודה ולקוחות ולרובם היו פחות שעות שינה מהעובדים שלהם. זה לא נכון בכל מצב ובסופו של דבר כשהעסק מספיק גדול אז לפעמים הכל נרגע ,אבל הכללות הן דבר טיפשי לשני הכיוונים ומעידות על כך שאתה לא מכיר מספיק מקרים.

מי דיבר על לישון או משהו כזה? תן להיות עשיר אני אדאג לשינה אחכ.
לפני כמה שנים כשעבדתי בתור מדריך בחדר כושר ברחובות התאמן אצלי אדם נחמד מאוד שהיה מנהל של חברה שסיפקה מוצרים למוסכים והוא התעשר מאוד בסופו של דבר וקנה בעצמו כמה מוסכים (מולטי מיליונר ,אני זוכר שהוא היה הולך למקומות הפלצניים התל אביביים ומספר לי אחר כך על כמה כל הסלבריטאיות אנורקסיות ומסכנות).

אני זוכר שהוא סיפר לי פעם סיפור על מלך שהיה בחופשה ופגש דייג ,הוא ישב לידו ושאל אותו:
"תגיד מה אתה עושה כל היום?"
והוא ענה לו :"דג"
ואז המלך שאל אותו: "אתה לא רוצה לעשות משהו עם החיים שלך?"
והדייג ענה "מה?"
"אני לא יודע ,תלמד תתפתח תפתח עסק תעבוד קשה ,תתעשר תשפיע ואולי יום אחד תהפוך בעצמך להיות מלך"
והדייג שאל" "ואז מה יצא לי מזה?"
"אני לא יודע תוכל להנות מהחיים לצאת לחופשה להנות כמוני ולדוג"
והדייג ענה: "אבל כבר עכשיו אני יכול לדוג ,למה לי להתאמץ?"
אבל הוא גם יכול לצאת לסקי ולשחק גולף ולטוס לחופשה בהוואי והדייג לא, ואם הדייג עובד בזה תהיה בטוח שלפעמים מבאס לדוג ויורד גשם והבניזונות מזהמים לך את האגם או משהו.
אדם לא צריך להיות מיליונר בשביל בחורות (כן ,גם בחורות יפות) ,הוא לא צריך להיות עשיר בשביל לבלות ורובנו לא צריכים להיות מיליונרים בשביל להגשים את המטרות שלנו ,מה שהוא צריך זה משכורת מספיק טובה ,זמן פנוי ואת הרצון להנות מהחיים. ככה באמת ניהיים עשירים ,אבל מה אני מבין ,אני צב כמו החברה ממכון ויצמן ,כמו האדם שהתאמן אצלי וכמו כל מי שחושב אחרת ממך...
לא דיברתי בכלל על בחורות אבל יו נואו, לא ראיתי יותר מדי כוסיות מפחידות שהולכות עם סנדלרים לדייט

ולגבי היותך צב? אנאערף... אולי אתה לא. אבל לתת משל על דייג או מלך שהולך עירום או נסיכה שנישקה קרפדה זה הולך טוב עם הגבעתרון ברקע ואיזה קומפוט שזיפים...

לפני כמה שנים כשעבדתי בתור מדריך בחדר כושר ברחובות התאמן אצלי אדם נחמד מאוד שהיה מנהל של חברה שסיפקה מוצרים למוסכים והוא התעשר מאוד בסופו של דבר וקנה בעצמו כמה מוסכים (מולטי מיליונר ,אני זוכר שהוא היה הולך למקומות הפלצניים התל אביביים ומספר לי אחר כך על כמה כל הסלבריטאיות אנורקסיות ומסכנות).

אני זוכר שהוא סיפר לי פעם סיפור על מלך שהיה בחופשה ופגש דייג ,הוא ישב לידו ושאל אותו:
"תגיד מה אתה עושה כל היום?"
והוא ענה לו :"דג"
ואז המלך שאל אותו: "אתה לא רוצה לעשות משהו עם החיים שלך?"
והדייג ענה "מה?"
"אני לא יודע ,תלמד תתפתח תפתח עסק תעבוד קשה ,תתעשר תשפיע ואולי יום אחד תהפוך בעצמך להיות מלך"
והדייג שאל" "ואז מה יצא לי מזה?"
"אני לא יודע תוכל להנות מהחיים לצאת לחופשה להנות כמוני ולדוג"
והדייג ענה: "אבל כבר עכשיו אני יכול לדוג ,למה לי להתאמץ?"
שים לב שזה שסיפר לך את הסיפור הוא יותר קרוב למלך מאשר לדייג.
מזכיר לי מרצה אחד שלמדתי אצלו לפני איזה שנה וחצי שחפר לנו שכלנו צריכים לחשוב רק על מימוש עצמי ולעשות מה שהכי נהנים ממנו ולא להכניס את הכסף לשיקול בכלל. אז קל לו להגיד את זה כשהוא עשה את הכסף שלו (לא חושב שהוא ממש עשיר אבל מבוסס פלוס) ובגיל 60 החליט שמה שהוא הכי רוצה לעשות זה ללמד ולחלוק את הידע שלו אפילו שזה נותן לו פחות כסף ממה שהוא היה עושה לפני זה

מזכיר לי מרצה אחד שלמדתי אצלו לפני איזה שנה וחצי שחפר לנו שכלנו צריכים לחשוב רק על מימוש עצמי ולעשות מה שהכי נהנים ממנו ולא להכניס את הכסף לשיקול בכלל. אז קל לו להגיד את זה כשהוא עשה את הכסף שלו (לא חושב שהוא ממש עשיר אבל מבוסס פלוס) ובגיל 60 החליט שמה שהוא הכי רוצה לעשות זה ללמד ולחלוק את הידע שלו אפילו שזה נותן לו פחות כסף ממה שהוא היה עושה לפני זה
קראו לו במקרה מוטי?

אח יקר, הם מליונרים לא בגלל שכירותם אלא כי כנראה עשו "מכה" כמו שכתבת בדרך אחרת.
הם ניהיו מיליונרים כי הם עבדו בעבודה שאיפשרה להם לפתח את עצמם בצורה שמעולם לא היתה אפשרית אם הם היו בוחרים רק בקריירה עצמאית. היה להם בחיים את האיזון הנכון בין חופש מחשבתי למקובעות מערכתית. רוב המיליונרים מההייטק התחילו בתור שכירים ושם הם למדו את המקצוע וקיבלו כלים שאפשרו להם להתקדם ,גם ליזם הכי מוכשר יש סיבה לעבור תקופות כאלו בחיים ולא הכל מגיע בקלות. אל תכליל.

מי דיבר על לישון או משהו כזה? תן להיות עשיר אני אדאג לשינה אחכ.
לכסף אין משמעות אם אתה לא ישן בלילות בשביל להרוויח אותו ,בשביל להיות באמת עשיר צריך זמן ושקט כדי להנות ממנו.

אבל הוא גם יכול לצאת לסקי ולשחק גולף ולטוס לחופשה בהוואי והדייג לא, ואם הדייג עובד בזה תהיה בטוח שלפעמים מבאס לדוג ויורד גשם והבניזונות מזהמים לך את האגם או משהו.
בשביל רוב הדברים הללו מספיק להרוויח משכורת יפה בתור שכיר בעבודה טובה וצריך זמן פנוי.

לא דיברתי בכלל על בחורות אבל יו נואו, לא ראיתי יותר מדי כוסיות מפחידות שהולכות עם סנדלרים לדייט
אולי לא במקרה הקיצון אבל אני ראיתי בחורות מדהימות שהלכו עם אנשים לא מאוד עשירים. זה עוזר אבל לא מעבר לרמה מסוימת.

• פותח/ת השרשור
הם ניהיו מיליונרים כי הם עבדו בעבודה שאיפשרה להם לפתח את עצמם בצורה שמעולם לא היתה אפשרית אם הם היו בוחרים רק בקריירה עצמאית. היה להם בחיים את האיזון הנכון בין חופש מחשבתי למקובעות מערכתית. רוב המיליונרים מההייטק התחילו בתור שכירים ושם הם למדו את המקצוע וקיבלו כלים שאפשרו להם להתקדם ,גם ליזם הכי מוכשר יש סיבה לעבור תקופות כאלו בחיים ולא הכל מגיע בקלות. אל תכליל.

לכסף אין משמעות אם אתה לא ישן בלילות בשביל להרוויח אותו ,בשביל להיות באמת עשיר צריך זמן ושקט כדי להנות ממנו.

בשביל רוב הדברים הללו מספיק להרוויח משכורת יפה בתור שכיר בעבודה טובה וצריך זמן פנוי.

אולי לא במקרה הקיצון אבל אני ראיתי בחורות מדהימות שהלכו עם אנשים לא מאוד עשירים. זה עוזר אבל לא מעבר לרמה מסוימת.
למדת סטטיסטיקה?

62e748fc23ba0c39d525febd25ca5295.jpg

אולי ,אבל אני מכיר אישית עובדי הייטק מוכשרים בני +30 שוויתרו על העבודה למען השקט של האקדמיה (במחלקה לביו אינפורמטיקה למשל בתל אביב) שוב ,עושר הוא דבר יחסי.

למדת סטטיסטיקה?
כן ויש הרבה יותר בחורות יפות ממליונרים ,בסדרי גודל ,אז כן ,זו הסיבה שמספיק משכורת טובה בשביל להשיג כמעט כל מה שתצטרך מהבחינה הזאת ושמאיזה שהוא שלב הכסף כבר לא ישנה בהרבה. אולי תצטרך להתאמץ מעט יותר ,ביג דיל ,העיקר ניצחת בסוף...

• פותח/ת השרשור
אולי ,אבל אני מכיר אישית עובדי הייטק מוכשרים בני +30 שוויתרו על העבודה למען השקט של האקדמיה (במחלקה לביו אינפורמטיקה למשל בתל אביב) שוב ,עושר הוא דבר יחסי.

כן ויש הרבה יותר בחורות יפות ממליונרים ,בסדרי גודל ,אז כן ,זו הסיבה שמספיק משכורת טובה בשביל להשיג כמעט כל מה שתצטרך מהבחינה הזאת ושמאיזה שהוא שלב הכסף כבר לא ישנה בהרבה. אולי תצטרך להתאמץ מעט יותר ,ביג דיל ,העיקר ניצחת בסוף...
רק שאלתי...

לי אישית אין מטרה להיות עשיר, אבל אני כן רוצה לחיות בבטחון כלכלי. בכל מקרה זה צביעות כשאדם שרדף אחרי הכסף כל החיים פתאום בגיל 60 מזיין את המוח כמה כסף זה לא חשוב, או מספר סיפורי משל על הדייג והמלך

אני לא בטוח שזו צביעות הוא לא נראה לי נהנה מהכסף שלו עד גיל 50 ועבד קשה בשבילו עד אז ,עד כמה כבר הוא יכול להנות ממנו בשלב הזה?

יש לו בטח איזה GuyDBG שחי על חשבון ההורים העשירים שלו (לא שזה רע) ,אבל הוא עצמו בטח לא יכול להנות באותה המידה...

אני לא בטוח שזו צביעות הוא לא נראה לי נהנה מהכסף שלו עד גיל 50 ועבד קשה בשבילו עד אז ,עד כמה כבר הוא יכול להנות ממנו בשלב הזה?

יש לו בטח איזה GuyDBG שחי על חשבון ההורים העשירים שלו (לא שזה רע) ,אבל הוא עצמו בטח לא יכול להנות באותה המידה...
אני חושב שזה צביעות, כי למה אותו מיליונר שסיפר לך את זה לא עוזב הכל והולך לשכב בים כל היום? וגם אם הוא עוזב הכל ומתחיל להתעסק במה שהוא באמת אוהב, כרגע הכסף שיש לו שהוא עשה בכל השנים האלה יאפשר לעשות את זה, נראה אותו חי על משכורת מינימום או פחות ומתעסק במה שהוא אוהב בלי לחשוב על כסף

אבל ,אבל ,אהבתי אותו 🫤 ,הוא הביא לי במתנה את ה"סוד" אחרי דיון שהיה לנו על מכניקת הקוואנטים (כן אני יודע ספר רקוב) והוא הראשון שסיפר לי על מסעדת לימוזין (זה רק מראה כמה היא טובה ,בנאדם שיכול ללכת לכל מקום מעדיף לאכול רק שם)...

• פותח/ת השרשור
אבל ,אבל ,אהבתי אותו 🫤 ,הוא הביא לי במתנה את ה"סוד" אחרי דיון שהיה לנו על מכניקת הקוואנטים (כן אני יודע ספר רקוב) והוא הראשון שסיפר לי על מסעדת לימוזין (זה רק מראה כמה היא טובה ,בנאדם שיכול ללכת לכל מקום מעדיף לאכול רק שם)...
מסעדה אוברייטד בטירוף

המחשבה שאנשים חושבים שכסף יפתור להם בעיות פשוט מייאשת אותי.
נכון יש מרחב מחייה מסוים שזה יכול להבטיח לך,אבל סכום כסף גדול לא בהכרח יסדר אותך.
לפי דעתי,החכמה זה לא שיהיה לך הרבה כסף..אלא לדעת איך להתנהל נכון עם הכסף שיש לך.

אתה מקבל את מה שאתה רוצה על ידי כך שאתה מעניק לאנשים את מה שהם רוצים , תעניק לאנשים את מה שהם רוצים ותעשה כסף.

אתה מקבל את מה שאתה רוצה על ידי כך שאתה מעניק לאנשים את מה שהם רוצים , תעניק לאנשים את מה שהם רוצים ותעשה כסף.
אבל זה לא בהכרח קשור להגשמה עצמית. יכול להיות שמה שאתה אוהב לייצר הוא לא מה שאנשים רוצים, או לא מה שהם מוכנים לשלם עליו כסף.

ברור , יש לא מעט מקרים של סופרים מוכשרים ומרוששים לחלוטין. המוצר שלהם משובח, אך היכולת שלהם לחשוף אותו לקהל היעד ולגרום להם לקנות אותו שואפים לאפס ולכן הם מרוששים. הכל עניין של שיווק ומינוף ולכן ככל שתיגע בכמה שיותר חיים כך תיגע בכמה שיותר כסף.
עכשיו השאלה כמה בן אדם מוכן ויכול להשקיע ולצאת לשטח ולהכשל עד שהוא יצליח.
אני יכול להעיד על עצמי שאני מנסה לטפח עסק כלשהו אבל כנראה שההשקעה והסיכון שאני מוכן לקחת בשלב זה שווים ערך לתוצאה שלי בפועל , למרות שיש המון רצון ומוטיבציה.
חלק גדול מזה זה הזמן שאני מבזבז באוניברסיטה בתואר , שכנראה היכולת ללמוד כל הלילה למבחן חומר אשר אשכח יומיים לאחר מכן גם ככה ולא אשתמש בו אף פעם לא תעזור לי יותר מידי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית