ייעוץ מרחק המוט מהרצפה בדדליפט.

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
אני מתאמן בחדר כושר עם מוט ברזל, ומאלתר הגבהה בניסיון להתחיל את התנועה מהגובה הסטנדרטי. בחלק מהסרטונים של האנשים פה נראה לי שהמוט אצלי נמוך מדי, ובחלק נראה שגבוה מדי. בספר של ריפטו הוא מדבר על כ-20 ס"מ מהחלק התחתון של המוט ועד לרצפה. רציתי לדעת אם מישהו יודע מה הקטרים של פלטות 20 ק"ג אצלו בחדר הכושר, או של הפלטות בתחרויות. תודה 😃

טווח התנועה של אנשים שונים לא שייך למכניקה של התרגיל.
מה שמשנה זה היחס בין החלקים בגוף, לא האורך הכולל שלהם. מישהו בגובה 1.50 עם אותו יחס בין ירך-טורסו ושאר חלקי הגוף ומישהו בגובה 3 מ' עם אותם יחסים יבצע את התרגילים בדיוק באותו אופן, למעט הדדליפט ששם אכן יהיה הבדל (בהבדלי גובה של 1.50 מ' כנראה שלא מזערי כל כך, אבל בהבדלי גובה ריאליים - הבדלים מזעריים).
אבל זה תקף אך ורק לכל תרגיל שמתחיל מהריצפה - כי לכל אחד מהם גובה המוט בתחתית יהיה שונה ביחס לגוף. בסקוואט, פרס, בנץ' פרס לא יהיו הבדלים.

ואם כבר מדברים על דדליפט, אז זה התרגיל היחיד שאתה לא באמת יכול לבחור איך לעשות אותו למעט רוחב עמידה, רוחב אחיזה וגב ישר/עגול. ברגע שאלה נקבעו - יש רק "טכניקה" אחת שבה מוט כבד ינותק מהקרקע.
ככה שכן, דווקא בתרגיל הזה, יותר מכל השאר - אתה כן יכול לתת לכולם את אותם קווים מנחים על מנת שזה יבוצע בצורה יעילה, יסייע להם לשמור על מנח גב אידיאלי (ניטרלי) ויסייע להם לא להכשל בתרגיל.
להרחבה קרא כאן: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726
אני כרגע מדבר רק על דדליפט כי זה נושא האשכול והדיון. (מרחק המוט מהרצפה)

לא ענית עדיין על הטענה המרכזית שלי, ישנים אנשים גבוהים עם ידיים קצרות (נתקלתי לא מעט בכאלה) ולעומתם אנשים נמוכים עם ידיים ארוכות. בין אנשים כאלה קיים בכיף הבדל של 30 סנטימטר ויותר בטווח התנועה, איך בדיוק הטענות שלך תקפות עכשיו? הרי אמרת שאפילו סנטימטר אחד בקיצור טווח התנועה הוא הבדל של שמיים וארץ.

לא ענית עדיין על הטענה המרכזית שלי, ישנים אנשים גבוהים עם ידיים קצרות (נתקלתי לא מעט בכאלה) ולעומתם אנשים נמוכים עם ידיים ארוכות. בין אנשים כאלה קיים בכיף הבדל של 30 סנטימטר ויותר בטווח התנועה, איך בדיוק הטענות שלך תקפות עכשיו? הרי אמרת שאפילו סנטימטר אחד בקיצור טווח התנועה הוא הבדל של שמיים וארץ.
על מה אתה מדבר? איפה אמרתי את זה?

• פותח/ת השרשור

זה לא סותר את הטענה. באופן יחסי לאדם נמוך עם ידיים ארוכות יהיה הרבה יותר קל מאדם גבוה עם ידיים קצרות, הרי הוא מסיים את התנועה כשהמוט קרוב יותר לרצפה מאשר האדם הגבוה.

ובהקשר של קטנוניות על 1-2 ס"מ. אני מבטיח לך שלא תצליח למשוך את ה1RM שלך אם אני מרחיק אותך מהרצפה במרחק "מינימלי" שכזה.

זה לא סותר את הטענה. באופן יחסי לאדם נמוך עם ידיים ארוכות יהיה הרבה יותר קל מאדם גבוה עם ידיים קצרות, הרי הוא מסיים את התנועה כשהמוט קרוב יותר לרצפה מאשר האדם הגבוה.

ובהקשר של קטנוניות על 1-2 ס"מ. אני מבטיח לך שלא תצליח למשוך את ה1RM שלך אם אני מרחיק אותך מהרצפה במרחק "מינימלי" שכזה.
שטויות

• פותח/ת השרשור
אתה מוזמן לציין אותו, ולהיכנס לרשימה.
כן אבל אם אני יביא לך RM1 נמוך מהRM1 האמיתי שלי (אתה לא תדע הרי) כדי להוסיף כמה סנטימטרים בגובה, אז אני יצא צודק וזה לא יוכיח שום דבר לאף אחד... הבנת? על אותו משקל אם אני יביא את הRM1 האמיתי שלי ואז יוסיף סנטימטרים אתה לא תדע שלא הבאתי RM1 נמוך יותר ושהבאתי את האמיתי..

• פותח/ת השרשור
כן אבל אם אני יביא לך RM1 נמוך מהRM1 האמיתי שלי (אתה לא תדע הרי) כדי להוסיף כמה סנטימטרים בגובה, אז אני יצא צודק וזה לא יוכיח שום דבר לאף אחד... הבנת?
אני לא מאמין שיש לך אינטרס לעשות דבר כזה בשביל להוכיח טענה שולית. בכל מקרה אם הRM שלך נמוך אני מאמין שההבדל לא משמעותי.

• פותח/ת השרשור
אה, חשבתי שניסת לעודד אותי להצהיר על משקל גבוהה כדי להביא לי חוב לראק, לא משנה 🤡
🤣
אני לא חושב שדיון כזה צריך לעורר חוב לראק, ואני לא חושב שחוב לראק צריך להפחיד מישהו שהוא לא טרול או עם אגו מנופח.

🤣
אני לא חושב שדיון כזה צריך לעורר חוב לראק, ואני לא חושב שחוב לראק צריך להפחיד מישהו שהוא לא טרול או עם אגו מנופח.
חוב לראק צריך להפחיד רק אנשים שאומרים דברים שניתן להוכיח אבל הם לא מסוגלים. תראה את שלד למשל, כל הודעה שנייה שלו זה על כמה שהוא זיין ואי אפשר לעשות כלום עם זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית