הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רזה עם בטן גדולה

• פותח/ת השרשור sgsx
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

sgsx

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
אני בן 25 . לפני חודש וחצי התחלתי להתאמן במכון כושר.
בגדול אני די שחיף, בלי שרירים בכלל. והתכנית אימון שבנו לי היא כוח במטרה לעלות מסת שריר ולגדול.
עם זאת, תמיד הייתה לי בטן נפוחה ומעצבנת. היו תקופות שהייתי עושה אירובי עם אימוני בטן ואז היא הייתה נראית קצת יותר טוב.
עכשיו, כשאני מתאמן, אמרו לי לא לעשות אירובי כי זה יפגע בבניית מסת שריר. אז אני לא עושה אירובי בכלל.
אבל הבטן שלי מאד לא סבירה והאזור שם בכלל חסר פרופורציה וטעם לחלוטין.
אני מקפיד לאכול 4-5 ארוחות ביום ולשתות אבקת חלבון אחרי אימון.
כשהתחלתי להתאמן המשקל שלי היה כמעט 60 ק"ג. היום אני שוקל 65 ק"ג.
הבטן שלי נראתה ככה גם לפני שהתחלתי להתאמן, אני לא חושב שזה שומן חדש, כי מאז שהתחלתי להתאמן הפסקתי לאכול לגמרי שטויות ודברים משמינים. כך שמרבית מהחמישה קילו שהעליתי צריך להיות מסת שריר.
את השומן באזור הבטן/מותניים צברתי לפני שהתחלתי להתאמן, הייתי אוכל הרבה זבל יחסית.
חוץ מזה שזה לא יפה, זה גם מאד לא נח ומציק, מעצבן אותי שהבטן שלי הולכת לפני ולא ביחד איתי.
סליחה מראש ממי שאוכל, הנה כמה תמונות:
1.png 2.png 3.png

אני מאד רוצה לשלב משהו, כל דבר, כדי להיפטר מהבטן ולהחזיר את אזור המותניים למצב סביר בו בזמן שאני עושה אימוני כוח.

אשמח מאד לעזרה.

אתה נמצא במצב בעייתי:
מצד אחד אתה רוצה לעלות במסת שריר - דבר שדורש מאזן קלורי חיובי
מצד שני אתה רוצה להוריד את הבטן - דבר שדורש מאזן קלורי שלילי

אתה צריך לבחור או להשלים עם הבטן ולהמשיך לעלות במסה ואז להוריד אותה בחיטוב
או לעשות חיטוב עכשיו (שזה יהיה קשה עקב מסת שריר נמוכה)

אלטרנטיבה אחרת היא לעשות את השיטה של מרטין ברקהאן של צום לסירוגין - הוא כותב שניתן לעשות את הדבר ע"י אכילה בחלון זמנים מסוים וצריכת פחמימות רק ביום אימון.
http://www.leangains.com/2010/04/leangains-guide.html

אני בערך במצבך:
שוקל 59 וגובה 170 אבל הבטן שלי ממש שומנית אפילו טיפה יותר משלך .. אני ביעוץ אישי ומשה אמר לי לעשות מסה ... כלומר לעלות במשקל ובכוח וככה לגדול .. הבטן תסתדר עם הזמן ...
אני מציע לך גם להיות ביעוץ אישי:)
במצב שלך דווקא עדיין הייתי ממשיך מסה.. מגדיל תחזה וכל שאר הגוף ואז זה יראה שווה פחות או יותר .. כמו כן הירכיים שלך גם גדולות ( סתם לידע כללי)?

• פותח/ת השרשור
תודה
הן לא ענקיות וגם לא קטנות מאד. אני חושב שהן רגילות. מאז שאני עושה סקווטים ואימוני רגליים הן נראות ומרגישות יותר טוב.
אם לא תהיה ברירה אני אמשיך במסה עד שאני אגיע לשלב החיטוב. קיוויתי שיש מה לעשות עד אז

אתה נמצא במצב בעייתי:
מצד אחד אתה רוצה לעלות במסת שריר - דבר שדורש מאזן קלורי חיובי
מצד שני אתה רוצה להוריד את הבטן - דבר שדורש מאזן קלורי שלילי

אתה צריך לבחור או להשלים עם הבטן ולהמשיך לעלות במסה ואז להוריד אותה בחיטוב
או לעשות חיטוב עכשיו (שזה יהיה קשה עקב מסת שריר נמוכה)

אלטרנטיבה אחרת היא לעשות את השיטה של מרטין ברקהאן של צום לסירוגין - הוא כותב שניתן לעשות את הדבר ע"י אכילה בחלון זמנים מסוים וצריכת פחמימות רק ביום אימון.
http://www.leangains.com/2010/04/leangains-guide.html
נראה לי במצב שלו הוא יכול דווקא להעלות שריר ולהוריד שומן, לפחות בהתחלה...

נראה לי במצב שלו הוא יכול דווקא להעלות שריר ולהוריד שומן, לפחות בהתחלה...
להעלות כל כך מזערי זה לא שווה אפילו התייחסות
אין לך מה לחטב, אתה לא תראה טוב גם אחרי ולא מרוצה, אתה פשוט תהיה שחיף עם מותן רחבה ולא פורפורציונאלית.
תמשיך,תאכל נקי, לא עלית 5 קילו שריר בחודש. לא עלית גם 2

אתה נראה כמו לא מעט אנשים שלא מתאמנים...
עכשיו אני לא יודע מי מלווה אותך או מי אמר לך לא אירובי ומה כן לעשות
אבל עקרונית אין שום בעיה שתשלב פעילות אירובית 1-2 בשבוע באימוני הכוח שלך.

• פותח/ת השרשור
אין לך מה לחטב, אתה לא תראה טוב גם אחרי ולא מרוצה, אתה פשוט תהיה שחיף עם מותן רחבה ולא פורפורציונאלית.

אתה נראה כמו לא מעט אנשים שלא מתאמנים...
עכשיו אני לא יודע מי מלווה אותך או מי אמר לך לא אירובי ומה כן לעשות
אבל עקרונית אין שום בעיה שתשלב פעילות אירובית 1-2 בשבוע באימוני הכוח שלך.

תודה רבה.
איזה פעילות מומלצת אפשר לעשות? ריצה/שחייה? למשך כמה זמן כל פעם?

תעשה אימון משקולות ואחרי אירובי ... והחלטת על מסה כן?

• פותח/ת השרשור
בהחלט ממשיך במסה

בהחלט ממשיך במסה
סבבה ,תזכיר לי מה הגובה והמשקל שלך ובן כמה אתה 😃?
וכמה אש ניראלך שאתה

אני 171 ומשקל 59 אבל גם במצב שלך בלי מסת שריר ואש גבוה יחסית .. אני גם עושה מסה ..

• פותח/ת השרשור
בן 25. 65 ק"ג
אני מניח שאש = אחוז שומן. אם כן אני לא יודע, צריך לבדוק.

נערך לאחרונה:
מזערי? הוא יכול בכיף לעלות למסת שריר מעטה-סבירה בלי להעלות כמעט שומן. הכי קל להתקדם מהנקודה הזאת במהירות. כמובן שהוא יכול לעשות SS וזה יהיה אף עדיף לטווח הרחוק אבל בטווח הקצר הוא פשוט יהיה שמן רצח עם מסת שריר אפסית (הנראית לעין). אם הייתי במצב שלו אני חושב שהייתי מתחיל AB, מגיע למסת שריר מכובדת, עושה חיטוב ואז SS אבל זה כבר בחירה אינדיבידואלית...

מזערי? הוא יכול בכיף לעלות למסת שריר מעטה-סבירה בלי להעלות כמעט שומן. הכי קל להתקדם מהנקודה הזאת במהירות. כמובן שהוא יכול לעשות SS וזה יהיה אף עדיף לטווח הרחוק אבל בטווח הקצר הוא פשוט יהיה שמן רצח עם מסת שריר אפסית (הנראית לעין). אם הייתי במצב שלו אני חושב שהייתי מתחיל AB, מגיע למסת שריר מכובדת, עושה חיטוב ואז SS אבל זה כבר בחירה אינדיבידואלית...
אני במצב שלו ... אפילו משקל יותר נמוך מהגובה שלי .. בקיצור אני עושה מסה .. אחרכ עובר לחיטוב ואז שוב מסה ..
.מסה לפחות של 10 קג .

חח חהמצב שלי יותר גרוע משלו .. ירכיים גדולות יחסית היקף 55 אבל הם נשפכות ..
בטן שומנית ונוזלית וכפלים אדומים בבטן ... עדיין מסה כן ?
שוב, אני במקומך הייתי עושה מסה ניטרלית אבל זה אינדיבידואלי

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית