הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הנחלת אימוני כוח למתאמנים מתחילים

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
השאלה מופנית בעיקר למאמנים שבפורום.

רציתי לשאול איך מנחילים את הרצון למתאמן להיות עם ראש פתוח ולנסות משהו אחר ממה שהוא מכיר ושמע ?

איך מנחילים גם לנשים וגם לגברים(שרובם מכירים רק תכניות בילדינג בחדר הכושר) את הרצון להיפתח ולעשות תכניות כוח ותרגילים מורכבים ?

אני לא מאמן אבל אני בד"כ מסביר לאנשים תרגום מקוצר של המאמר הזה:
http://startingstrength.com/articles/novice_effect_rippetoe.pdf

המאמר מסביר בצורה יפה למה כל אתלט לפני שהוא עובד למימוש המטרה שלו צריך קודם להיות חזק בהתייחסות למושג "אפקט המתאמן המתחיל".

בשיטת ריפטו: קוראים לו ילדה קטנה ושחיפית עם קוקיות ואומרים לו מזל-טוב אחרי הסקוואט הראשון כשהוא מרגיש צורך להיעזר ברהיטים סביבו כדי להתנייד עד שהוא מוצא את עצמו מכור לPRs.

• פותח/ת השרשור
בשיטת ריפטו: קוראים לו ילדה קטנה ושחיפית עם קוקיות ואומרים לו מזל-טוב אחרי הסקוואט הראשון כשהוא מרגיש צורך להיעזר ברהיטים סביבו כדי להתנייד עד שהוא מוצא את עצמו מכור לPRs.

ואם הוא/היא אומרים שזה לא בשבילם ?

תחום הכושר הוא תחום מוטה אסטטיקה, להערכתי 90% מאלה שנכנסים לחדר הכושר רוצים להראות יותר 'טוב' ולא להרים יותר משקל.
כל עוד מודל היופי מבוסס על קוביות/חזה/יד קדמית, הרצון לאמן רגליים הוא פחות.
ובנוסף אנשים כמו יוסי יד 50 או ג'סטין ביבר נחשבים לאוטוריטה כי יש להם גוף 'יפה'

תוסיף לזה את הטבע האנושי לא לרצות לעבוד קשה וקיבלת מתכון מנצח למה אנשים ימשיכו לעשות סדנאות עיצוב לנצח.

אפשר לציין לטובה את קבוצות הקרוספיט שמשנות קצת את המצב לטובה.

סתם עצה לחיים, תעזוב אותך ממה שאחרים עושים, תתרכז בעצמך.

נחלתי הצלחה רבה לשנות למספר אנשים את הראש ולסחוף אותם עם הכיוון חשיבה שלי.
הסוד טמון בלהפסיק לזיין את השכל ולתת להם לחוש עבודה כבדה, הרצון כבר יבוא לבד.

לא יודע מה איתכם, אבל אני ממש לא רוצה שיותר אנשים יתחילו לעשות סקוואט, פרס דדליפט, לצערי בנץ כולם עושים, גם ככה אין מקום בחדר כושר.

לגבי חברים, 2 חברים שלי התחילו אחרי שאמרו לי שהם תקועים הרבה זמן אז אמרתי להם תנסו לחודש, מאז הם עושים אותה כבר יותר מכמה חודשים.

תחום הכושר הוא תחום מוטה אסטטיקה, להערכתי 90% מאלה שנכנסים לחדר הכושר רוצים להראות יותר 'טוב' ולא להרים יותר משקל.
כל עוד מודל היופי מבוסס על קוביות/חזה/יד קדמית, הרצון לאמן רגליים הוא פחות.
ובנוסף אנשים כמו יוסי יד 50 או ג'סטין ביבר נחשבים לאוטוריטה כי יש להם גוף 'יפה'

תוסיף לזה את הטבע האנושי לא לרצות לעבוד קשה וקיבלת מתכון מנצח למה אנשים ימשיכו לעשות סדנאות עיצוב לנצח.

אפשר לציין לטובה את קבוצות הקרוספיט שמשנות קצת את המצב לטובה.

סתם עצה לחיים, תעזוב אותך ממה שאחרים עושים, תתרכז בעצמך.
הרוב נרשמו לחדר כושר כדי להיראות יותר טוב . אבל חלק לא קטן מהאנשים ניסו לעבוד כוח והבינו כמה כיף זה לשבור pr ועובדים עכשיו על כוח ופחות מענין אותם הגוף

נערך לאחרונה:
עכשיו המשפט נראה הרבה יותר הגיוני 🤣
למרות שאפשר לעשות עם זה גם כסף
פעם אחת היה לי איזה שחיף בשיכבה שדיבר על עוד שחיף על המשקלי עבודה שלהם אז צחקתי עליהם ואז הוא בא לי כזה למה כמה אתה עושה יאפס אמרתי לו בישבילך שמונים קילו בקיצור התערבתי איתו על 100 שקל וניצחתי בסוף לא היה לו כסף אז בוא הביא לי את האבקת חלבון שלו:s85:

שמע אם זה אנשים שלא רוצים תרגילים מורכבים והם מתאמנים בסוג של אימון בודיבילדינג אז אני שולח להם את הכתבה הזו:
http://www.bodybuilding.com/fun/powerful_workout_exercises.htm
לא מכיר מישהו שרק מתחיל פלוס מינוס שלא יסמוך על כתבה באתר שכזה 😃
וגם תרביץ בעובדות על הפרשת ההורמונים וכאלה זה תמיד משכנע

רוב האנשים לא בנויים לזה, בפורום זה מובן מאליו אבל זה בגלל שאנחנו הרבה יותר טובים משאר בני האנוש שלא מרימים כבד.
"נעיצת נוצות בתחת לא תעשה אותך תרנגול".

רוב האנשים לא בנויים לזה, בפורום זה מובן מאליו אבל זה בגלל שאנחנו הרבה יותר טובים משאר בני האנוש שלא מרימים כבד.
"נעיצת נוצות בתחת לא תעשה אותך תרנגול".
אני ממש לא מסכים עם זה. כמובן שרוב האנשים לא יהיו אלופים או קרובים לזה אבל אני בטוח שכל אחד בלי איזה מצב פיזי ייחודי יכול להגיע להישגים מרשימים באימוני כוח. אני מתכוון מרשימים ביחס לאוכלוסיה הכללית, למשל משקל גוף+ בבנץ' ו1.5 משקל גוף או יותר בסקוואט

n
אני ממש לא מסכים עם זה. כמובן שרוב האנשים לא יהיו אלופים או קרובים לזה אבל אני בטוח שכל אחד בלי איזה מצב פיזי ייחודי יכול להגיע להישגים מרשימים באימוני כוח. אני מתכוון מרשימים ביחס לאוכלוסיה הכללית, למשל משקל גוף+ בבנץ' ו1.5 משקל גוף או יותר בסקוואט
מסכים לגמרי, אני יודע על עצמי מתוך אימונים עם שותף בחדר כושר שאני לא התיפוס הכי חזק, הוא שוקל חמש קילו פחות ממני ומעמיס חמש עשרה קילו יותר בנץ(אני יותר חטוב ממנו גם עם משקל יותר גבוה שבזה התברכתי, אבל מבחינת כוח אני חלשלוש). יש כאלה ויש כאלה אבל אימונים כמעט כלום יכולים

אתה מפספס את הנקודה.
זה לא שאין להם את היכולת, פשוט אין להם את הרצון ואת המשמעת העצמית.

פאוורליפטינג זה לא תחום שכל דביל פשוט יכול לבוא ולעשות מזה לייצנות, אם לא לוקחים את זה ברצינות פשוט נפצעים/ לא מתקדמים.
רוב האנשים באים להתאמן סתם בשביל קוביות/ לדבר עם אנשים/ להעביר את הזמן/ פוזה.

אתה מפספס את הנקודה.
זה לא שאין להם את היכולת, פשוט אין להם את הרצון ואת המשמעת העצמית.

פאוורליפטינג זה לא תחום שכל דביל פשוט יכול לבוא ולעשות מזה לייצנות, אם לא לוקחים את זה ברצינות פשוט נפצעים/ לא מתקדמים.
רוב האנשים באים להתאמן סתם בשביל קוביות/ לדבר עם אנשים/ להעביר את הזמן/ פוזה.
רצון זה משהו אחר, אמרת שרוב האנשים לא בנויים לזה, חשבתי שהתכוונת מבחינה פיזית. מבחינת רצון ומשמעת עצמית אני יכול להסכים איתך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית