הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עומק בסקוואט

• פותח/ת השרשור Atraiv
  • פורסם בתאריך

Atraiv

משתמש מתחיל
39
1
נק' מוניטין:
1
39
1
היי חברים, ממה שקראתי פה, לכל בנאדם יש דעה שונה לגבי עומק הסקוואט, וזה דיי בילבל אותי,
עד עכשיו הייתי עושה LB עם ATG, רק כי הגמישות איפשרה, אבל בקושי עליתי במשקלים.
באימון האחרון ירדתי טיפה מתחת למקביל, ופתאום המשקלים נהיו ממש קלים והרגיש שאני יכול להמשיך לעלות.
מה היתרונות\חסרונות של כל עומק ובאיזה כדאי להתמיד ?
תודה.

היי חברים, ממה שקראתי פה, לכל בנאדם יש דעה שונה לגבי עומק הסקוואט, וזה דיי בילבל אותי,
באימון האחרון ירדתי טיפה מתחת למקביל, ופתאום המשקלים נהיו ממש קלים והרגיש שאני יכול להמשיך לעלות.
תודה.
אני הייתי מתמיד בדרך שבה אתה הכי חזק.

אם אתה מתכנן להתחרות ב PL אז שבירה של המקביל מספיקה.

עבור כל דבר אחר, קראתי לא מעט דברים טובים על ATG כך ששווה לנסות להתקדם בזה, אם כי הייתי מעדיף לעבוד ב HB עם ATG מאשר LB
אבל זה רק אני.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי מתמיד בדרך שבה אתה הכי חזק.

אם אתה מתכנן להתחרות ב PL אז שבירה של המקביל מספיקה.

עבור כל דבר אחר, קראתי לא מעט דברים טובים על ATG כך ששווה לנסות להתקדם בזה, אם כי הייתי מעדיף לעבוד ב HB עם ATG מאשר LB
אבל זה רק אני.

עכשיו הוספת לי עוד דילמה... :/
לא מתכנן להתחרות בשום דבר, יש לי רק התערבות שאני צריך להגיע ל-100 קילו ל-3 חמישיות עד נובמבר 😃

עכשיו הוספת לי עוד דילמה... :/
לא מתכנן להתחרות בשום דבר, יש לי רק התערבות שאני צריך להגיע ל-100 קילו ל-3 חמישיות עד נובמבר 😃
נובמבר זה עוד הרבה זמן 😃
אם ההתקדמות ב ATG איטית לך, נסה להתקדם באלטרנטיבות השניות.

• פותח/ת השרשור
נובמבר זה עוד הרבה זמן 😃
אם ההתקדמות ב ATG איטית לך, נסה להתקדם באלטרנטיבות השניות.
אחלה, זה מה שחשבתי, תודה.... ☺
בתנועה עד מקביל ו ATG השימוש באותם השרירים? וההשפעה עליהם זהה?
בגלל הוידאו הזה מלכתחילה התעוררה אצלי השאלה הזאת...

אחלה, זה מה שחשבתי, תודה.... ☺
בתנועה עד מקביל ו ATG השימוש באותם השרירים? וההשפעה עליהם זהה?

בגלל הוידאו הזה מלכתחילה התעוררה אצלי השאלה הזאת...
לי נוח לעבוד בסקוואט PL כי זה מה שמוסיף לי פלטות למוט כרגע. יכול להיות שבעתיד אני אתקע ואחליט לגוון בATG או פרונט סקוואט כדי לחזק שרירים בפיגור על מנת להמשיך להתקדם במשקלים. או שאולי אני אחליט להשתמש בשיטות אחרות כמו סקוואט ללא חגורה. זה תלוי במתאמן ובמה שהוא רואה לנכון באותו הרגע בהתאם למצב הספציפי שלו. אם הייתה תשובה חד משמעית החיים היו יפים יותר.

תודה.
אני מסכים עם מורן, תעשה בצורה שאתה הכי חזק בה. זה רק ניחוש שלי, אבל יכול להיות שאתה עושה משהו לא טוב כשאתה יורד לATG ב LB, כמו יורד עמוק מדי על חשבון זה שאתה מאבד כיווץ, ולכן קשה לך לעלות במשקלים, וכשקיצצת בעומק אז אתה שומר על כיווץ בנקודה הכי נמוכה.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם מורן, תעשה בצורה שאתה הכי חזק בה. זה רק ניחוש שלי, אבל יכול להיות שאתה עושה משהו לא טוב כשאתה יורד לATG ב LB, כמו יורד עמוק מדי על חשבון זה שאתה מאבד כיווץ, ולכן קשה לך לעלות במשקלים, וכשקיצצת בעומק אז אתה שומר על כיווץ בנקודה הכי נמוכה.

אתה צריך לרדת הכי נמוך שאפשר בלי לאבד מתח שרירי. בתחתית אתה אמור לקבל באונס. הסבר מתוך הספר של SS:
https://www.lbs.co.il/threads/65785/page-2#post-873385

נראה לי שזאת באמת הייתה הבעיה שלי, עשיתי בדיקה היום ובאמת הייתי מאבד את המתיחה בהאמס.
אני אשבור מקביל בינתיים, והלאה נראה כבר.
המון תודה חברים ... 😃

עד כמה שאני אוהב את הסרטונים שלו,
יש לציין שמדובר בדעתו האישית בלבד והמשפט הכי צודק שלו היה דווקא בסוף הסרטון - שכל אחד ימשיך לעבוד בצורה שבה הוא הכי חזק.
מה זה הכי חזק בה? PL זה תנועה חלקית של ATG, זה כמו להגיד שאני יותר חזק במיליטרי עד לחצי הגובה לכן אני אעשה כך. זה לא שיקול.

מה זה הכי חזק בה? PL זה תנועה חלקית של ATG, זה כמו להגיד שאני יותר חזק במיליטרי עד לחצי הגובה לכן אני אעשה כך. זה לא שיקול.
השוואה פסולה מיסודה מכיוון שמה שתקני ב PL עבור המתאמנים שמתחרים בספורט זה, אין שום צורך לרדת מעבר לזה.
לעומת זאת באוברהד פרס, לעשות חצי תנועה למעלה זה לא משהו שתקני או היה בכל אופן תקני כשהיה עדיין ספורט אולימפי ב WL.

חוץ מזה,
זאת סתם קטנוניות לדעתי.
סקוואטים נהוג ואפשר לעשות בצורתה ה PL וזה לא פסול, אם כי יש כאלה שמעוניינים לרחיב את טווח התנועה שלהם וזה בסדר.
ועבורי זה כן שיקול,
אם אני חזק יותר ב PL למטרות שלי אז אשאר עם זה.

השוואה פסולה מיסודה מכיוון שמה שתקני ב PL עבור המתאמנים שמתחרים בספורט זה, אין שום צורך לרדת מעבר לזה.
לעומת זאת באוברהד פרס, לעשות חצי תנועה למעלה זה לא משהו שתקני או היה בכל אופן תקני כשהיה עדיין ספורט אולימפי ב WL.

חוץ מזה,
זאת סתם קטנוניות לדעתי.
סקוואטים נהוג ואפשר לעשות בצורתה ה PL וזה לא פסול, אם כי יש כאלה שמעוניינים לרחיב את טווח התנועה שלהם וזה בסדר.
ועבורי זה כן שיקול,
אם אני חזק יותר ב PL למטרות שלי אז אשאר עם זה.
כנראה שלא הבנת אותי. אמרתי שאין מה להשוות כוח ב-ATG. יש הרבה סיבות למה לדעתי לא כדאי לעשות ATG - אבל העובדה שמרימים בו פחות היא לא שיקול, כי זה לא אותו טווח תנועה. @StarDust אוהב לדבר על זה כשמשווים LB ל-HB. ב-ATG אתה מאריך בכמה וכמה סנטימטרים את התנועה, ברור שתוכל להרים בו פחות. זה לא אומר שאתה חלש יותר. וגם אם יש אנשים שמסוגלים להרים בו יותר - זה שוב לא אומר שהם "חזקים" יותר בו. אתה משווה שני תרגילים דומים אבל לא זהים, ושופט לפי כמה פלטות אתה מרים בהם. באותה צורה אתה יכול לטעון שבוא נבסס את ה-SS ושאר תוכניות הכוח על דדליפט ולא על סקוואט - כי מרימים בו יותר.

כנראה שלא הבנת אותי. אמרתי שאין מה להשוות כוח ב-ATG. יש הרבה סיבות למה לדעתי לא כדאי לעשות ATG - אבל העובדה שמרימים בו פחות היא לא שיקול, כי זה לא אותו טווח תנועה. @StarDust אוהב לדבר על זה כשמשווים LB ל-HB. ב-ATG אתה מאריך בכמה וכמה סנטימטרים את התנועה, ברור שתוכל להרים בו פחות. זה לא אומר שאתה חלש יותר. וגם אם יש אנשים שמסוגלים להרים בו יותר - זה שוב לא אומר שהם "חזקים" יותר בו. אתה משווה שני תרגילים דומים אבל לא זהים, ושופט לפי כמה פלטות אתה מרים בהם. באותה צורה אתה יכול לטעון שבוא נבסס את ה-SS ושאר תוכניות הכוח על דדליפט ולא על סקוואט - כי מרימים בו יותר.
הבנתי אותך.
שמת לב אבל בסרטון, שהוא עצמו (ברח לי השם שלו...איש המערות) טען שב ATG הוא יותר חזק מבתנועת PL ?

אני עדיין בדעה שאם מישהו עובד בצורה מסויימת שהוא חזק בה יותר (לאחר שבדק את את האלטרנטיבות), שיישאר.
אלא אם אתה מעוניין להרחיב אופקים ולהתנסות בתנועות נוספות ולהתחזק בצורה שונה.. שדורשת ממך למידה של הטכניקה ו"ויתור" על משקלי העבודה הנוכחיים.
ואין בזה שום דבר רע 😃

הבנתי אותך.
שמת לב אבל בסרטון, שהוא עצמו (ברח לי השם שלו...איש המערות) טען שב ATG הוא יותר חזק מבתנועת PL ?

אני עדיין בדעה שאם מישהו עובד בצורה מסויימת שהוא חזק בה יותר (לאחר שבדק את את האלטרנטיבות), שיישאר.
אלא אם אתה מעוניין להרחיב אופקים ולהתנסות בתנועות נוספות ולהתחזק בצורה שונה.. שדורשת ממך למידה של הטכניקה ו"ויתור" על משקלי העבודה הנוכחיים.
ואין בזה שום דבר רע 😃
לא שמתי לב שהוא אמר, אבל עדיין - גם אם יש מישהו שמצליח להשתמש בבאונס בצורה שתעזור לו להרים יותר - מה יצא לו מזה? המספר שכתוב על הפלטות הוא סתם מספר, העומס על הגוף הוא מה שמשנה. שוב אני אומר, לדעתי יש מספיק סיבות למה לא לעשות ATG, אבל השוואת כוח היא לא לענין.

אני מסכים איתך שגיוון מבחינת תנועות והרחבת אופקים כן יכולים להוות שיקול ו"ויתור" על משקלי עבודה.

הבנתי אותך.

ואין בזה שום דבר רע 😃
זאת בדיוק השאלה
איך בודקים באיזו צורה אתה "חזק" יותר

זאת בדיוק השאלה
איך בודקים באיזו צורה אתה "חזק" יותר
מבחינה פוטנציאלית, כן?
הדרך היחידה היא להתנסות במגוון תרגילים ולנסות להתקדם ככל האפשר בהם.

אבל זאת שאלה מורכבת שיש לה בעיניי יותר מידיי תשובות ויותר מידיי דרכים.
בכל מקרה סוגיה מעניינת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית