הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גדילה לא רצויה

Gozalito

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום לכולם,

מתאמן מתחיל, בערך חודשיים וקצת.
הגעתי למכון בשביל ״חיטוב״, עם משקל של 71 ק״ג, הגובה הוא 1.73 לערך, ואחוז השומן ההתחלתי שלי היה 16 נקודה משהו.
משקל תקין וצורת גוף תקינה, פשוט רציתי ״להתחטב״ מעט.

לאחר חודש של אימון ראשוני ״ Full body " קיבלתי תוכנית ab שבה בכל סט יש לי 12 חזרות.

המשקל עלה, דבר הגיוני כיוון שבניתי שריר. אך לא רציתי לגדול בכלל והדבר קרה.
גדלתי גם במשקל וגם בצורת הגוף.
אין באפשרותי כרגע לבדוק את אחוזי השומן, אבל מאמין שגם זה גדל.

אני לא אוהב את ה״גדילה״ הלא רצויה הזו של הגוף. שוקל להפסיק להתאמן.
כיצד חוזרים אחורה במצב כזה?

אשמח לכמה הארות. תודה
smile.gif

התחלת להרים משקולות וציפית לא לגדול?

• פותח/ת השרשור
התחלת להרים משקולות וציפית לא לגדול?
שוב, הגעתי למכון על מנת להתחטב, לא בשביל לגדול.
וכן, עד כמה שהבנתי, גם בשביל חיטוב יש צורך במשקולות, בלי קשר לגדילה.

ואשמח לקבל תגובות פחות ציניות,
תודה

אתה מתכוון שהשמנת או גדלת?
אם אתה מתכוון שהשמנת זה תלוי בתפריט
אם התכוונת שגדל לך השריר ואתה לא מרוצה לא יודע מה להגיד לך

חיטוב = גירעון קלורי שלילי.

תיהיה בתזונה מתאימה ותמשיך להתאמן ב FBW ואתה תתחטב.

• פותח/ת השרשור
מעולה! תודה רבה לכם 😃

אם המטרה היא לא לגדול בכלל הייתי ממליץ רק על אירובי.

בא לך לפרט טיפה או שאתה רוצה שאני אנחש למה אתה מתכוון?
לא,

אני רוצה שאתה תפרט טיפה, כי לא ברור לי המשפט "אם המטרה היא לא לגדול אז הייתי ממליץ רק על אירובי".

אם אדם מעוניין לרדת במשקל הוא צריך להיות בגירעון קלורי ותו לא.
כדי לשמר מסת שריר קיימת? להתאמן, ולהרים כבד.

אירובי?
לא חובה, אפשר להגיע גם ללא אירובי לתוצאות יפות.

רצוי?
תמיד.

לא,

אני רוצה שאתה תפרט טיפה, כי לא ברור לי המשפט "אם המטרה היא לא לגדול אז הייתי ממליץ רק על אירובי".

אם אדם מעוניין לרדת במשקל הוא צריך להיות בגירעון קלורי ותו לא.
כדי לשמר מסת שריר קיימת? להתאמן, ולהרים כבד.

אירובי?
לא חובה, אפשר להגיע גם ללא אירובי לתוצאות יפות.

רצוי?
תמיד.
הבן אדם מבהיר במפורש את המטרות שלו וגדילה/צבירת מסה הן לא חלק מהמטרות. כמו כן הוא רוצה לפרוש בגלל הגדילה הזאת. להמליץ לו על אימוני מסה/כוח זה מגוחך. הוא רוצה להתחטב מעט והכי אידאלי בשביל מה שהוא רוצה זה לעסוק בפעילות אירובית בנוסף לתזונה עם מאזן קלורי שלילי.

הבן אדם מבהיר במפורש את המטרות שלו וגדילה/צבירת מסה הן לא חלק מהמטרות. כמו כן הוא רוצה לפרוש בגלל הגדילה הזאת. להמליץ לו על אימוני מסה/כוח זה מגוחך. הוא רוצה להתחטב מעט והכי אידאלי בשביל מה שהוא רוצה זה לעסוק בפעילות אירובית בנוסף לתזונה עם מאזן קלורי שלילי.
אם תיהיה בגירעון קלורי אתה לא תגדל, ויהי מה.
אתה מבין את נכון?

אירובי או לא אירובי, זה לא משנה.
אירובי משמש ככלי עזר להגדלת הגירעון ללא הורדת קלוריות מיותרות מהתפריט.
מלבד הפאן הבריאותי שבאירובי, זה פחות או יותר הכל.

אם הבחור לא מעוניין לגדול ורוצה להוריד? גירעון קלורי עם FBW.
אם הבחור מעוניין להישאר כמו שהוא? מאזן קלורי ניטראלי.

אם תיהיה בגירעון קלורי אתה לא תגדל, ויהי מה.
אתה מבין את נכון?

אירובי או לא אירובי, זה לא משנה.
אירובי משמש ככלי עזר להגדלת הגירעון ללא הורדת קלוריות מיותרות מהתפריט.
מלבד הפאן הבריאותי שבאירובי, זה פחות או יותר הכל.

אם הבחור לא מעוניין לגדול ורוצה להוריד? גירעון קלורי עם FBW.
אם הבחור מעוניין להישאר כמו שהוא? מאזן קלורי ניטראלי.
ומה בדיוק FBW עוזר לו במטרות שלו? זה בזבוז זמן מבחינתו....

אפשר בהחלט לגדול גם במאזן קלורי שלילי/נטרלי. זה תלוי במצב שלו- מסת שריר ואחוז שומן. בכל מקרה אירובי יתן לו החיטוב שהוא מחפש.

אפשר בהחלט לגדול גם במאזן קלורי שלילי/נטרלי. זה תלוי במצב שלו- מסת שריר ואחוז שומן. בכל מקרה אירובי יתן לו החיטוב שהוא מחפש.
צר לי, אך אתה טועה ומטעה.

במאזן קלורי שלילי ניתן להתחזק ע"י גיוס יחידות מוטוריות למשך זמן מה, אך גדילה במסת השריר?
אין חיה כזו.
מהיכן השריר ייבנה? מאיזו אנרגיה בדיוק? מהמחסור?

אם הוא מעוניין לרדת במשקל, ולא להחסיר קלוריות מהתפריט - אז כן, אירובי זה הפיתרון.
בכל מצב אחר, אירובי אינו חובה לירידה במשקל או לשמירה על המשקל.

צר לי, אך אתה טועה ומטעה.

במאזן קלורי שלילי ניתן להתחזק ע"י גיוס יחידות מוטוריות למשך זמן מה, אך גדילה במסת השריר?
אין חיה כזו.
מהיכן השריר ייבנה? מאיזו אנרגיה בדיוק? מהמחסור?

אם הוא מעוניין לרדת במשקל, ולא להחסיר קלוריות מהתפריט - אז כן, אירובי זה הפיתרון.
בכל מצב אחר, אירובי אינו חובה לירידה במשקל או לשמירה על המשקל.
לא מהמחסור, מן השומן.

אירובי הוא הפתרון בכל מקרה, האירובי יגדיל לו את הגרעון הקלורי בכל תפריט שהוא יבחר בו. שום דבר הוא לא חובה אבל לכל מטרה יש תהליך אפקטיבי ותהליך אפקטיבי פחות ובמקרה הזה אירובי יוצא כשידו על העליונה.

לא מהמחסור, מן השומן.
מה הכוונה מן השומן?
אתה טוען שאדם עם גירעון קלורי יצליח לבנות מסת שריר באמצעות מאגרי השומן בגוף?
נשמע לי כמו מיתוס של "המרת שומן לשריר"

יש לך רפרנס לזה ?

מה הכוונה מן השומן?
אתה טוען שאדם עם גירעון קלורי יצליח לבנות מסת שריר באמצעות מאגרי השומן בגוף?
נשמע לי כמו מיתוס של "המרת שומן לשריר"

יש לך רפרנס לזה ?
אתה ממש לא ממיר שומן לשריר. אתה שורף שומן כמקור אנרגיה ובאותו הזמן בונה שריר. זה מצב השרדותי בסיסי אליו הגוף נקלע. הגוף מקריב מהיכולת שלו לשרוד לטווח הארוך ומגדיל את הסיכויים שלו לשרוד בטווח הקצר. קראתי את זה במאמר שאני לא יודע היכן למצוא אותו כרגע, אפרסם במידה ואמצא. כמובן זה עובד באופן מוגבל ביותר במצבים מאוד ספציפיים שאחד בולט מהם הוא מסת שריר נמוכה מאוד בשילוב עם אחוז שומן מכובד.

אתה ממש לא ממיר שומן לשריר. אתה שורף שומן כמקור אנרגיה ובאותו הזמן בונה שריר. זה מצב השרדותי בסיסי אליו הגוף נקלע. הגוף מקריב מהיכולת שלו לשרוד לטווח הארוך ומגדיל את הסיכויים שלו לשרוד בטווח הקצר. קראתי את זה במאמר שאני לא יודע היכן למצוא אותו כרגע, אפרסם במידה ואמצא. כמובן זה עובד באופן מוגבל ביותר במצבים מאוד ספציפיים שאחד בולט מהם הוא מסת שריר נמוכה מאוד בשילוב עם אחוז שומן מכובד.
אם אתה מדבר על מתאמן שלראשונה דורך בחדר כושר..עם א.ש גבוהים ומסת שריר נמוכה, אכן יכולה להיות גדילה.
אבל זה מצב נורא ספציפי..שצריך לציין גם לפני שמציינים אמירה שכזאת.
כי לרוב היא ודאי שלא תיהיה תקפה.

אם אתה מדבר על מתאמן שלראשונה דורך בחדר כושר..עם א.ש גבוהים ומסת שריר נמוכה, אכן יכולה להיות גדילה.
אבל זה מצב נורא ספציפי..שצריך לציין גם לפני שמציינים אמירה שכזאת.
כי לרוב היא ודאי שלא תיהיה תקפה.
כן אבל על מנת לחסוך אי נעימויות שיכולות לקרות- מצבים שפותח האשכול במפורש לא רוצה להגיע אליהם, שהם כמה מבדר רצונותיהם של רובינו-לגדול, הבאתי המלצה כללית שתהיה אדיאלית בכל מצב בהתאם לרצונותיו.

כן אבל על מנת לחסוך אי נעימויות שיכולות לקרות- מצבים שפותח האשכול במפורש לא רוצה להגיע אליהם, שהם כמה מבדר רצונותיהם של רובינו-לגדול, הבאתי המלצה כללית שתהיה אדיאלית בכל מצב בהתאם לרצונותיו.

אם תהיה במאזן שלילי אתה לא תגדל,וגם אם כן זה יימשך כמות זמן כל כך מינימלית שזה לא יפריע לך.
הבנאדם חייב אימוני משקולות כדי לתת גירוי לשריר אחרת הגוף יפרק את השריר(שריר צורך יותר אנרגיה משומן והגוף במאזן שלילי צריך לחסוך בכמות קלוריות שהוא משתמש ואם הוא יכול להקריב שריר הוא יקריב אותו)

Back
למעלה תחתית