הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה זה נורא אם מתעוררים כמה פעמים במהלך הלילה?

• פותח/ת השרשור idan.e
  • פורסם בתאריך

idan.e

משתמש מתחיל
35
1
נק' מוניטין:
1
35
1
שלום חברים

יש לי כלב אשר ישן איתי והתזוזות שלו גורמות לי להתעורר פעמיים בלילה בממוצע (ובד"כ להירדם מיד אח"כ)...

אני יודע שהשינה הרציפה והטובה חשובה לאימונים ולהתקדמות, מצד שני השאלה היא כמה ההתעוררויות האלו קריטיות אם חוזרים לישון מיד?

קראתי איפשהו שהגוף יודע לזהות שהוא באמצע תהליך של שינה אם יש התעוררויות קטנות ולכן ניתן לחזור לאותו מצב כמו לפני ההתעוררות...

מה דעתכם?

זה בסדר, זה טבעי ולא יגרור שום תוצאות שליליות.

למעשה רוב האנשים מתעוררים מספר פעמים במהלך הלילה ולא זוכרים את זה בכלל.

@idan.e כלב זה אח. גם אצלי אותו דבר. ובמשך הלילה הוא מנסה למשוך לי את השמיכה או להשתלט על הכרית.
אומנם באמת מוציא אותך מהשינה, אבל מעלה חיוך גדול על הפנים (נמצא כגורם חשוב בבריאות). ככה שזה לא מה שיעכב אותך בהתקדמות.

• פותח/ת השרשור
אחלה, עודדתם אותי כי קשה לי להוציא אותו מהחדר 😃

תודה
נ.ב - מה לגבי הורמון הגדילה שמופרש בלילה במהלך שינה רציפה? לא נפגע מהעניין הזה?

השאלה היא כמה ההתעוררויות האלו קריטיות אם חוזרים לישון מיד
יש לשער שאתה מתעורר באותו שלב במחזור השינה בו השינה שלך ממילא לא עמוקה, כך שאם אתה נרדם מיד אין נזק.
מה לגבי הורמון הגדילה שמופרש בלילה במהלך שינה רציפה?
הכי גרוע הכלב שלך לא יגדל. 😃

• פותח/ת השרשור
יש לשער שאתה מתעורר באותו שלב במחזור השינה בו השינה שלך ממילא לא עמוקה, כך שאם אתה נרדם מיד אין נזק.

הכי גרוע הכלב שלך לא יגדל. 😃

אני מתעורר כשהוא זז ולכן לא יודע אם זה לאו דווקא כאשר אני ישן לא חזק... אבל אני איתכם זו התשובה שרציתי לשמוע 😃

לא יודע אם זה מרגיע אותך, אבל יש לי צמיד פעילות שמנטר את שעות השינה, ולא מצאתי הבדל גדול בשעות light, deep sleep
בשינה עם הכלב או בלעדיו.

כמה אתם חושבים שצריך לישון נטו?
זה משתנה בין אנשים, אבל 8 שעות זה מה שמקובל לגילך. לדעתי הבלתי מלומדת אם אתה לא מרגיש עייף במשך היום אתה כנראה ישן מספיק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית