ייעוץ חזה בפיגור

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
כרגע אני עושה AB. מה שאני עושה לחזה זה:
בנץ' 3X5, בנץ' בשיפוע 3X8, פלייס בכבלים בגובה כתפיים 3X8-10.
הבעיה היא שהחזה שלי יחסית בפיגור, לדעתי במיוחד החזה העליון.

מה אתם ממליצים לעשות\לשנות?

מחליף את הבנצ' בשיפוע למקבילים באחיזה רחבה ומוריד אף ל 8 סטים.
מה משקלי העבודה כרגע בלחיצת חזה?

בגלל שהוא הדגיש שזה בעיקר בחזה העליון, אז אני מנחש שהוא מתייחס למראה החיצוני של השריר
בגלל זה שאלתי, בוא נחכה לתשובה שלו. כי אם המראה מפריע לו ולא משקלי העבודה יש עוד הרבה פקטורים שמשחקים תפקיד במשוואה כמו וותק בחד"כ, תוכניות שנעשו לפני ואיך החזה שלו מגיב לאימונים שונים מבחינת גדילה ופרופורציות.
בתור ליפטר אני כנראה גם לא אוכל לענות לו על זה בכל מקרה 😁

• פותח/ת השרשור
אתה מחליט שהחזה בפיגור לפי המראה שלו או לפי המשקלים?
לפי המראה.
מה המשקלי עבודה בבנץ? בחיובי אתה עושה עם מוט\דאמבלים?
סתם שאלות כלליות להתחלה.
77.5-80 ל3X5.
בחיובי אני עושה כרגע עם מוט. הייתי עושה פעם עם דאמבלים אבל ההגעה למצב שאני יכול להתחיל את התרגיל הייתה לי קשה וגם הרבה פעמים הרגשתי כאילו אני עובד על יד אחורית ולא על חזה.

לפי המראה.

77.5-80 ל3X5.
בחיובי אני עושה כרגע עם מוט. הייתי עושה פעם עם דאמבלים אבל ההגעה למצב שאני יכול להתחיל את התרגיל הייתה לי קשה וגם הרבה פעמים הרגשתי כאילו אני עובד על יד אחורית ולא על חזה.
אם מה שמפריע לך זה המראה ולא משקלי העבודה אז אני לא הבנאדם הנכון לעזור לך. אולי @Tom התותח יוכל לענות לך על זה 😃

• פותח/ת השרשור
אם מה שמפריע לך זה המראה ולא משקלי העבודה אז אני לא הבנאדם הנכון לעזור לך. אולי @Tom התותח יוכל לענות לך על זה 😃
הייתה תקופה שדי התעניינתי במשקלי עבודה אבל כרגע המראה זה מה שחשוב לי.

🤭...
דווקא בכל מה שקשור בבנץ', אני חושב שדי ברור לשנינו שחזה מאסיבי יושג בעיקר מלחיצה (וכמובן תזונה מתאימה). נשים טכניקה בצד כמובן, שאני לא חושב שרלוונטית מסדר ראשון למשקלים (למרות שברור שתביא לשיפור מסויים) ובוודאי שלא למסה, בסופו של דבר גם המשקלים וגם המראה יושגו ע"י מיקוד בבנץ'. אימון חזה חייב להיות 80% נניח בנץ' ועוד תרגיל לנשמה... 😃
מכאן, משקלים או מסה מדובר כבר בגנטיקה ובה אין לנו שליטה...

• פותח/ת השרשור
🤭...
דווקא בכל מה שקשור בבנץ', אני חושב שדי ברור לשנינו שחזה מאסיבי יושג בעיקר מלחיצה (וכמובן תזונה מתאימה). נשים טכניקה בצד כמובן, שאני לא חושב שרלוונטית מסדר ראשון למשקלים (למרות שברור שתביא לשיפור מסויים) ובוודאי שלא למסה, בסופו של דבר גם המשקלים וגם המראה יושגו ע"י מיקוד בבנץ'. אימון חזה חייב להיות 80% נניח בנץ' ועוד תרגיל לנשמה... 😃
אני הרבה פעמים מרגיש בבנץ' הרבה יותר את היד האחורית מאשר את החזה אז זה די מציק, אני גם לא מחזיק צר או משהו.
אז מה שאתה אומר זה לדוגמה להעיף את הלחיצה בשיפוע ולעשות רק בנץ' ופלייס? זה לא מעט מדי סטים לשריר גדול?
או שאתה אומר להוסיף סטים בבנץ'?
כשאה אומר 80% בנץ' אתה מתכוון בנץ' רגיל או שבשיפוע גם נכלל?
כרגע אני עושה מקבילים באחיזה צרה ליד אחורית באותו אימון.
אתה ממליץ לעשות גם וגם או שאיך? והאם זה באמת כדאי כי תהיה פחות עבודה על החזה העליון?(אני יודע שיש את הקטע שבנץ' בשיפוע עובד על כל החזה ולאו דווקא על העליון, אבל בכל זאת בשיפוע יש יותר דגש עליו)

🤭...
אז נגיד לפותח האשכול שעושה AB איזה רוטינה היית ממליץ לחזה? כולל סטים וחזרות וכו' וכו'.
סקרן1.

אז נגיד לפותח האשכול שעושה AB איזה רוטינה היית ממליץ לחזה? כולל סטים וחזרות וכו' וכו'.
סקרן1.
אני חושב שרשמתי... בנץ' בנפח מתאים (נניח ל 5-7 חזרות 5-6 סטים) ועוד 3-4 סטים של פלייס ל10-15 חזרות.

🤭...
אני חושב שרשמתי... בנץ' בנפח מתאים (נניח ל 5-7 חזרות 5-6 סטים) ועוד 3-4 סטים של פלייס ל10-15 חזרות.

על סמך זה אני מבין שפאמפ זה לנשמה ?

אתה יכול להתחיל את האימון בחזה בשיפוע 30-45 מעלות (איפה שאתה מרגיש הכי טוב את החזה בלי להרגיש יותר מדי כתפיים) עם דאמבלים.
לעבור לבנץ' כבד כשהמטרה להתקדם במשקלים.
לסיים במקבילים לחזה עם משקל. ודא שאתה עובד בטכניקה שמתאימה להתמקדות בחזה ולא בטרייספס.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחיל את האימון בחזה בשיפוע 30-45 מעלות (איפה שאתה מרגיש הכי טוב את החזה בלי להרגיש יותר מדי כתפיים) עם דאמבלים.
לעבור לבנץ' כבד כשהמטרה להתקדם במשקלים.
לסיים במקבילים לחזה עם משקל. ודא שאתה עובד בטכניקה שמתאימה להתמקדות בחזה ולא בטרייספס.
למה לא להתחיל בבנץ' הכבד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית