הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזה בפיגור

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
כרגע אני עושה AB. מה שאני עושה לחזה זה:
בנץ' 3X5, בנץ' בשיפוע 3X8, פלייס בכבלים בגובה כתפיים 3X8-10.
הבעיה היא שהחזה שלי יחסית בפיגור, לדעתי במיוחד החזה העליון.

מה אתם ממליצים לעשות\לשנות?

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחיל את האימון בחזה בשיפוע 30-45 מעלות (איפה שאתה מרגיש הכי טוב את החזה בלי להרגיש יותר מדי כתפיים) עם דאמבלים.
לעבור לבנץ' כבד כשהמטרה להתקדם במשקלים.
לסיים במקבילים לחזה עם משקל. ודא שאתה עובד בטכניקה שמתאימה להתמקדות בחזה ולא בטרייספס.
יש משמעות לזה שאמרת לעשות עם דאמבלים ולא עם מוט או שזה לא משנה?
והיית אומר לעשות את החזה בשיפוע 3X8?
מחליף את הבנצ' בשיפוע למקבילים באחיזה רחבה ומוריד אף ל 8 סטים.
מה משקלי העבודה כרגע בלחיצת חזה?
מקבילים רחב באמת כזה טוב לחזה?
פשוט כרגע אני עושה מקבילים צר ליד אחורית אז אתם ממליצים לעשות רחב לחזה ואז להחליף את הצר ליד אחורית בתרגיל אחר?

ואם לדוגמה אני אעשה את הבנץ' בנפח קצת יותר גבוה, 3X8 במקום 3X5, לדעתכם זה יעזור או שעדיף להשאיר אותו בעצימות גבוהה?

יש משמעות לזה שאמרת לעשות עם דאמבלים ולא עם מוט או שזה לא משנה?
והיית אומר לעשות את החזה בשיפוע 3X8?

מקבילים רחב באמת כזה טוב לחזה?
פשוט כרגע אני עושה מקבילים צר ליד אחורית אז אתם ממליצים לעשות רחב לחזה ואז להחליף את הצר ליד אחורית בתרגיל אחר?

ואם לדוגמה אני אעשה את הבנץ' בנפח קצת יותר גבוה, 3X8 במקום 3X5, לדעתכם זה יעזור או שעדיף להשאיר אותו בעצימות גבוהה?
אני אישית מצליח להפעיל יותר את החזה עם דאמבלים. המלצה שלי.
כל טווח חזרות יהיה סבבה.
אפשר להשאיר את שתי הווריאציות של המקבילים כל עוד אתה מבצע את שתיהן כמו שצריך.
עצימות לבנץ'.

אני אישית מצליח להפעיל יותר את החזה עם דאמבלים. המלצה שלי.
כל טווח חזרות יהיה סבבה.
אפשר להשאיר את שתי הווריאציות של המקבילים כל עוד אתה מבצע את שתיהן כמו שצריך.
עצימות לבנץ'.
על סמך מה ההמלצה?!
כדי לתת דגש על החזה העליון, שאמרת שגם הוא בפיגור.
אני אנסה להיות ברור יותר... ברמת העיקרון, אין לך אף תרגיל מתאים ויעיל יותר מהבנץ'. מבחינתי, אימון החזה שלך לא צריך לכלול דבר למעט הבנץ'. תרגיל ל"נשמה" הוא תרגיל שנועד לתת לך להרגיש טוב עם עצמך.

על סמך מה ההמלצה?!

אני אנסה להיות ברור יותר... ברמת העיקרון, אין לך אף תרגיל מתאים ויעיל יותר מהבנץ'. מבחינתי, אימון החזה שלך לא צריך לכלול דבר למעט הבנץ'. תרגיל ל"נשמה" הוא תרגיל שנועד לתת לך להרגיש טוב עם עצמך.
על סמך ניסיון אישי.
אני מבין שבנץ' בשבילך נותן את רוב העבודה על החזה, ואני מסכים עם זה, אבל יש תרגילים שיתנו אחלה עבודה, בנוסף לבנץ'.
להתחיל עם חזה עליון ייתן לך לרכז את החלק שבו אתה הכי חזק באימון בחלק הכי חלש אצלך (במקרה של פותח האשכול).
אגב, ההמלצה לדאמבלים הייתה אך ורק ללחיצה בשיפוע. רוב הספות ללחיצה בשיפוע עם מוט אינן מתכוונות ונוטות בשיפוע של 45 מעלות, שאצל הרבה אנשים ואצלי לא נותן להפעיל מספיק את החזה ויוצא יותר לחיצת כתפיים. אני מעדיף במקום זה לעבוד עם ספה מתכווננת ולמצוא שיפוע שבו אתה עובד כמה שיותר עם החזה.
לא הבנתי מה ניסית להגיד לגבי תרגילים לנשמה, אבל נפח זו לא מילה גסה כשהמטרה היא לבנות מסה ולא רק להתחזק.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שרשמתי... בנץ' בנפח מתאים (נניח ל 5-7 חזרות 5-6 סטים) ועוד 3-4 סטים של פלייס ל10-15 חזרות.
5X5 מוצלח לדעתך?
והאם לדעתך כדאי להעלות קצת את הנפח עם סטים קצת יותר גדולים כמו 8 חזרות במקום 5?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית