הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התחלתי לעלות הרבה באחוז שומן

kobikoba

משתמש מתחיל
207
3
נק' מוניטין:
101
207
3
אנרג'י קלאב
אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה או לתזונה ותוספים או לאן בדיוק...
אבל יש לי בעיה... התחלתי מסה מבערך 13 אחוז שומן במשקל 69-70 בערך ועליתי עד ל88-89 בערך על כ17 אחוז שומן
אחרי שהגעתי בערך ל88-89 קילו התחלתי לעלות הרבה מאוד בשומן ואני לא יודע למה... אני לא שיניתי בשום צורה את התפריט שלי
או את האימונים אני כרגע בסביבות ה93 קילו על 20 אחוז שומן כנראה, אני לא יכול להסביר את זה... עליתי ב5 קילו האחרונים כמעט
אותו דבר באחוזי שומן כמו ב18-19 קילו הראשונים... יש למישהו הסבר?

עודף הקלוריות בשלב ב. הפכה לשומן כי פוטנצייל עליית מסת השריר היגיעה לאיזור set point
אם התיאוריה הזאת נכונה, היא גם אומרת בבירור לפותח האשכול שאין טעם להמשיך במסה והגיע הזמן לחיטוב.

אחרי קריאה מעמיקה על AD אני מעוניין להתנצל כי הגעתי למסקנה שמסה דלת פחמימה אכן תעלה אותך פחות באחוז השומן בגלל אגירת שומן מצומצמת כתוצאה משימוש בשומן כבמקור אנרגיה והימנעות משימוש בגלוקוז.
מדובר אבל במסה שהיא באמת דלת פחמימות שזה אומר פחות מ30 פחמימה ביום ולא 100-150. אין שום סיבה שתעלה נקי יותר ב100-150 לאומת 200+ כי אין לגוף סיבה לא להשתמש בגלוקוז לאנרגיה בכמויות הפחמימה האלו.
פה אתה צודק,אבל לא זה מה שטענתי.
הטענה שלי היא פשוט שפחמימה גורמת להשמנה.
מה שאני אמרתי זה שמסה קודמת על 400+ פחמימה שלי,גרמה לי לעלות בשומן והרבה.
מסה הזו,על 150 פחמימה,גרמה לי לעלות בכלכך קצת שומן,שתאמת? לא ראיתי הבדל.
150 פחמימה על מסה,זה לא נחשב דל,אבל נחשב נמוך מאוד וכן גורם לגוף להעלות פחות בשומן.

נערך לאחרונה:
אערוך ואמחוק. (תערוך גם תהודעה ותמחוק,שלא יהיה זכר !)
זה פשוט היה בצחוק.
אז מספיק עם הצחוק הזה.
כי אני רואה שאתה משתתף פעיל כאן ומנסה לתרום מהידע שלך ולהעשיר את הפורום, אז תשאיר את הילדותיות ואת הספאם למקומות שלשם זה שייך, ותמשיך בהשתתפות הפעילה כאן בפורום 😃

אז מספיק עם הצחוק הזה.
כי אני רואה שאתה משתתף פעיל כאן ומנסה לתרום מהידע שלך ולהעשיר את הפורום, אז תשאיר את הילדותיות ואת הספאם למקומות שלשם זה שייך, ותמשיך בהשתתפות הפעילה כאן בפורום 😃
מצטער,צודק לגמרי !
מעריך תהודעה,לא יקרה יותר.

פחמימה זה לא שומן וההוכחות שעד עכשיו הבאתם של דוגמה אישית לא שווה להרבה.
באותה נשימה אני יכול לומר שבמסה שבה אכלתי 300+ גרם פחמימה ביום ועליתי נקי במיוחד בקצב רגיל של 2 קילו בחודש.
ההבדל היחידי יהיה בכמות ספיחת הנוזלים ההתחלתית ולאחר שתעברו את החלק הזה ותשארו על כמות פחמימה קבועה אתם לא תאגרו שומן יותר מן הרגיל.
אנשים חושבים שברגע שעולים במשקל זה או שומן או שריר אבל יש עוד פקטורים רבים מדי.

פחמימה זה לא שומן וההוכחות שעד עכשיו הבאתם של דוגמה אישית לא שווה להרבה.
באותה נשימה אני יכול לומר שבמסה שבה אכלתי 300+ גרם פחמימה ביום ועליתי נקי במיוחד בקצב רגיל של 2 קילו בחודש.
ההבדל היחידי יהיה בכמות ספיחת הנוזלים ההתחלתית ולאחר שתעברו את החלק הזה ותשארו על כמות פחמימה קבועה אתם לא תאגרו שומן יותר מן הרגיל.
אנשים חושבים שברגע שעולים במשקל זה או שומן או שריר אבל יש עוד פקטורים רבים מדי.
איתי,ושפחמימה גורמת להפרשת אינסולין,שבצורה עקיפה גורמת לעליה בשומן,מה עם זה?

פחמימה זה לא שומן
אבל היא כן נאגרת בתאי השומן, בהנחה והאינסולין גבוה למשך זמן רב וכמות הפחמימה היא גבוהה ובעלת ערך גליקמי גבוה.
אני חושב שזה חלק מהעניין.

אם כי האינסולין ידוע כהורמון אנאבולי, אני מניח שיש אנשים שיהיו רגישים אליו יותר ו"ישמינו" יותר מכמות פחמימה גבוהה במהלך היום ובתזמון לא נכון.

איתי,ושפחמימה גורמת להפרשת אינסולין,שבצורה עקיפה גורמת לעליה בשומן,מה עם זה?
בצורה עקיפה זה נחמד והכל אבל אל תשכח גם שאינסולין זה מאוד אנבולי ולא שכיח בסייקלים של הרמות הגבוהות אז באותה נשימה נגיד שאינסולין מגביר ייצור שריר?

אבל היא כן נאגרת בתאי השומן, בהנחה והאינסולין גבוה למשך זמן רב וכמות הפחמימה היא גבוהה ובעלת ערך גליקמי גבוה.
אני חושב שזה חלק מהעניין.

אם כי האינסולין ידוע כהורמון אנאבולי, אני מניח שיש אנשים שיהיו רגישים אליו יותר ו"ישמינו" יותר מכמות פחמימה גבוהה במהלך היום ובתזמון לא נכון.

ערך גליקמי שווה לכלום ברגע שיש שומן בתפריט אז כאן זה לא משנה כי אני בספק שמישהו מאיתנו יוציא את כל השומן מהתפריט שלו ומאזור הזמן שבו הוא צורך פחמימה ובזמן שהיא מתעכלת.

ערך גליקמי שווה לכלום ברגע שיש שומן בתפריט אז כאן זה לא משנה כי אני בספק שמישהו מאיתנו יוציא את כל השומן מהתפריט שלו ומאזור הזמן שבו הוא צורך פחמימה ובזמן שהיא מתעכלת.
ברור שלא.
גם חלבון לצורך העניין יכול לגרום להפרשת אינסולין בהיעדר פחמימות זמינות. (או ככה לפחות פליאולטי אחד שטף לי את המוח)

אממה,
זה נשמע (לי בכל אופן) הגיוני שעבור אנשים מסויימים להיות על 200 גרם פחמימה יהיה עדיף מ 400.

ברור שלא.
גם חלבון לצורך העניין יכול לגרום להפרשת אינסולין בהיעדר פחמימות זמינות. (או ככה לפחות פליאולטי אחד שטף לי את המוח)

אממה,
זה נשמע (לי בכל אופן) הגיוני שעבור אנשים מסויימים להיות על 200 גרם פחמימה יהיה עדיף מ 400.

לכל אחד יש רגישות אחרת לאינסולין מן הסתם אבל האמירה שפחמימה=שומן שגויה מיסודה.
ואני בדיוק שואל את הפליאולטי הספציפי הזה איך מפרישים אינסולין בקיטוזיס כדי להסביר שאינסולין הוא הורמון שהגוף חייב ויימצא דרך להפרישו.

פה אתה צודק,אבל לא זה מה שטענתי.
הטענה שלי היא פשוט שפחמימה גורמת להשמנה.
מה שאני אמרתי זה שמסה קודמת על 400+ פחמימה שלי,גרמה לי לעלות בשומן והרבה.
מסה הזו,על 150 פחמימה,גרמה לי לעלות בכלכך קצת שומן,שתאמת? לא ראיתי הבדל.
150 פחמימה על מסה,זה לא נחשב דל,אבל נחשב נמוך מאוד וכן גורם לגוף להעלות פחות בשומן.
@יהושע60 יש לך אולי משהו שיפריך את הקביעה הזאת? או יסכים איתה? אני לא מסכים עם זה אבל הגעתי לגבול הידע שלי על נושא הדל פחמימה. אני לא יודע מה עוד להגיד כי לפי AD על מנת שהגוף לא ישתמש במאגרי הגלוקוז יש צורך לאכול כמות אפסית של פחמימה ולא 150 ואם הגוף כן משתמש במאגרי הגלוקוז אז כל עניין המחסור בפחמימה מיותר.

@יהושע60 יש לך אולי משהו שיפריך את הקביעה הזאת? או יסכים איתה? אני לא מסכים עם זה אבל הגעתי לגבול הידע שלי על נושא הדל פחמימה. אני לא יודע מה עוד להגיד כי לפי AD על מנת שהגוף לא ישתמש במאגרי הגלוקוז יש צורך לאכול כמות אפסית של פחמימה ולא 150 ואם הגוף כן משתמש במאגרי הגלוקוז אז כל עניין המחסור בפחמימה מיותר.

גם בAD הגוף יאגור שומן,זה מה שקורה כשהגוף בפלוס קלורי.
ההבדל העיקרי יהיה בכך שאתה תהיה די "יבש" מנוזלים ותראה חתוך יותר,אתה תהיה מופתע איזה הבדל עצום נוזלים עושים(שבוע אחד בדל פחמימה ונראיתי בנאדם שונה לחלוטין בלי הצדדים ובלי שום בטן)

אבל האמירה שפחמימה=שומן שגויה מיסודה.
לא טענתי כך.
עודף קלורי מכל אבות המזון יכול להיאגר כשומן לדעתי, אם כי אלה הנמצאים בפליאו טוענים שהם אוכלים ככל יכולתם ואינם משמינים.
על פניו, נשמע לא רע.

אבל לדעתי,
אם לגרום לאנשים להבין שעודף של סוכר הוא זה שיגרום להם להשמין ולהיות חולים ולא עודף של שומן באמצעות "הפחדות" של אינסולין גבוה וכו'..
זה שווה את זה.
רק כדי להפסיק לשמוע אנשים אומרים - "וואי יש בזה מלא שומן איך אתה אוכל את זה???"
🤦‍♂️

@Tank מבחינת הAD, אל תשכח שיש גם כל שבוע העמסה כדי למלא חזרה את מאגרי הגליקוגן אחרי חמישה ימים דלים.

לא טענתי כך.
עודף קלורי מכל אבות המזון יכול להיאגר כשומן לדעתי, אם כי אלה הנמצאים בפליאו טוענים שהם אוכלים ככל יכולתם ואינם משמינים.
על פניו, נשמע לא רע.

אבל לדעתי,
אם לגרום לאנשים להבין שעודף של סוכר הוא זה שיגרום להם להשמין ולהיות חולים ולא עודף של שומן באמצעות "הפחדות" של אינסולין גבוה וכו'..
זה שווה את זה.
רק כדי להפסיק לשמוע אנשים אומרים - "וואי יש בזה מלא שומן איך אתה אוכל את זה???"
🤦‍♂️

יותר פחמימה עבורי אז,שישארו בצד האחר של הסופר ממני:s47:
אני לעולם לא האמנתי באכול כפי יכולתך ולא תשמין האגדי שאנשים מאמינים בו וראינו בקבוצה בוואטסאפ מספיק הוכחות לכך שזה לא עובד(רוב המחטבים הנוכחים שלנו הם פליאו מושבעים שהגיעו למצב ממש לא חיובי בא"ש)
אני אסכים איתך שכל דבר שיימנע מאנשים להיות חולים יעזור ושווה את זה.

תחשוב על זה ככה:
מסה דלת פחמימה,עליה איטית יותר בשריר,ועליה פחותה בשומן.
למה? בגלל הפחמימה. איך? בגלל הפרשת האינסולין.
פחמימה גורמת להפרשת אינסולין,אינסולין זה אנאבולי מצד אחר,מצד שני גורם להשמנה.
לא יודע מה איתך,לי זה נשמע הגיוני לחלוטין,ולא סותר כלום מהמאמר שקראתי בקילוגרם על מסה דלת פחמימה.
מה גם,שניסיתי את זה ועבד עליי יופי.

גם בAD הגוף יאגור שומן,זה מה שקורה כשהגוף בפלוס קלורי.
ההבדל העיקרי יהיה בכך שאתה תהיה די "יבש" מנוזלים ותראה חתוך יותר,אתה תהיה מופתע איזה הבדל עצום נוזלים עושים(שבוע אחד בדל פחמימה ונראיתי בנאדם שונה לחלוטין בלי הצדדים ובלי שום בטן)
כל עוד הגוף בפלוס קלורי יהיה אגירת שומן.
אינסולין ברמה גבוהה עוזרת לאגירה מרובה,זאת אומרת פחמימה גבוהה.
מה גם שפחמימה נמוכה מורידה נוזלים,שבלי כמה קג של נוזלים תיראה אחרת לגמרי .
הסכמנו שפחמימה נמוכה עדיפה תמיד,אם אכפת לך מכמות השומן שעל הגוף?

תחשוב על זה ככה:
מסה דלת פחמימה,עליה איטית יותר בשריר,ועליה פחותה בשומן.
למה? בגלל הפחמימה. איך? בגלל הפרשת האינסולין.
פחמימה גורמת להפרשת אינסולין,אינסולין זה אנאבולי מצד אחר,מצד שני גורם להשמנה.
לא יודע מה איתך,לי זה נשמע הגיוני לחלוטין,ולא סותר כלום מהמאמר שקראתי בקילוגרם על מסה דלת פחמימה.
מה גם,שניסיתי את זה ועבד עליי יופי.

כל עוד הגוף בפלוס קלורי יהיה אגירת שומן.
אינסולין ברמה גבוהה עוזרת לאגירה מרובה,זאת אומרת פחמימה גבוהה.
מה גם שפחמימה נמוכה מורידה נוזלים,שבלי כמה קג של נוזלים תיראה אחרת לגמרי .
הסכמנו שפחמימה נמוכה עדיפה תמיד,אם אכפת לך מכמות השומן שעל הגוף?

אני במסה תמיד אהיה בפחמימה גבוהה מהסיבה הפשוטה שזה נוח יותר ולא מפריע לי להיות טיפה יותר נוזלי.
מי שמפריע לו ורוצה להיות יותר חתוך אז הוא מוזמן להישאר בדל,אני פה בגלל שאני נגד העיקרון שאנשים מפיצים שהוא פחמימה=שומן.
לידע כללי-גם בקיטוזיס יש דרכים להפריש אינסולין בגוף,האם זה אומר שבקיטוזיס גם ישמינו?הרי לא אוכלים פחמימה בכלל.

אני במסה תמיד אהיה בפחמימה גבוהה מהסיבה הפשוטה שזה נוח יותר ולא מפריע לי להיות טיפה יותר נוזלי.
מי שמפריע לו ורוצה להיות יותר חתוך אז הוא מוזמן להישאר בדל,אני פה בגלל שאני נגד העיקרון שאנשים מפיצים שהוא פחמימה=שומן.
לידע כללי-גם בקיטוזיס יש דרכים להפריש אינסולין בגוף,האם זה אומר שבקיטוזיס גם ישמינו?הרי לא אוכלים פחמימה בכלל.
אני לא אמרתי שפחמימה שווה לשומן.
אמרתי שפחמימה גורמת לגוף לצבור יותר שומן.
אינסולין זה לא המקור היחיד והעיקרי לצבירת שומן בגוף,ככה שבקיטוזיס גם אם יהיה אינסולין גבוה לא אומר כלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית