הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התחלתי לעלות הרבה באחוז שומן

kobikoba

משתמש מתחיל
207
3
נק' מוניטין:
101
207
3
אנרג'י קלאב
אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה או לתזונה ותוספים או לאן בדיוק...
אבל יש לי בעיה... התחלתי מסה מבערך 13 אחוז שומן במשקל 69-70 בערך ועליתי עד ל88-89 בערך על כ17 אחוז שומן
אחרי שהגעתי בערך ל88-89 קילו התחלתי לעלות הרבה מאוד בשומן ואני לא יודע למה... אני לא שיניתי בשום צורה את התפריט שלי
או את האימונים אני כרגע בסביבות ה93 קילו על 20 אחוז שומן כנראה, אני לא יכול להסביר את זה... עליתי ב5 קילו האחרונים כמעט
אותו דבר באחוזי שומן כמו ב18-19 קילו הראשונים... יש למישהו הסבר?

תנסה אולי להיות על 50 גרם פחמימה ביום שירוכז סביב שעות האימון ואולי תעלה קצת יותר נקי.

שידוע שפחמימה היא גורם להשמנה
אני באתי למסה בגישה של,פחמימה זה אויב,צמצמתי כמה שיותר בפחמימה והתוצאות דיברו בעד עצמם.
הפלוס קלורי במסה מלוכלכת הייתה על סביבות ה500 ליום עם 400 גרם פחמימה.
הפלוס קלורי במסה נקייה (שאני עד עכשיו נמצא בה)עומד על 300 וגם 150 גרם פחמימה,מאמין שגם הפלוס קלורי הנמוך משחק פה תפקיד חשוב,אבל הפחמימה? לא פחות.
אלו תמונות שאני שוקל אותו הדבר.
אחת שהגעתי אל המשקל במסה מלוכלכת,והשניה כמה שניסיתי שיותר נקיה,הבדלים תראו בעצמכם.
מסה מלוכלכת-
http://up413.siz.co.il/up3/zmudmcz0wjdy.jpg
מסה נקייה-
http://up413.siz.co.il/up1/n4oyeintgq0w.jpg

הפוך,הבאתי לך נימוק יותר מנורמאלי.
מה שמדברים ולא בהוכחה,הכל בגדר "תאוריה".
פה,הבאתי לך מקרה מוכח,שלהתווכח עם עובדות אי אפשר ...
אגב,ממתי מה שאמרתי לא נכון? ממתי פחמימה היא לא גורם להשמנה? אתה יודע שכן.

לדעתי,אין טענה יותר טובה מדוגמא אישית.
גם ממתי זה לא נכון,שפחמימה היא גורם להשמנה?
יש קשר ברור בין כמות הפחמימה לעד כמה נקי תעלה במסה.
אם אתה טוען שלא תביא מחקר שמצדיק את זה,אחרת ההוכחה החייה עליי הצודקת.

חתכתי טיפה מכל מה שכתבתם,מי שטען את זה בהתחלה היה Fatty(לא קשה לנחש מי זה) ואז אתה המשכת את הטענה.
כשאתה טוען שפחמימה זה גורם להשמנה משמע פחמימה=שומן אם בא לך לרדת לבסיס.
דרך אגב בשני התמונות שהבאת המסת שריר שלך מן הסתם לא זהה,באחת אתה נוזלי ובאחת לא ויש עוד גורמים.
נ.ב:החובה להוכחה תלויה באדם שטען אחרת מלא.

מהיום אני אוכל לפי הלוגיקה שלכם ( חלק מכם): אוכל רק חלבון בלי פחמימה בכלל, כי הרי פחמימה=שומן אז בשביל מה לאכול אותה בכלל.
ואז אני יעלה רק שריר נקי ואהיה חטוף ושטוף.

יש לך אולי משהו שיפריך את הקביעה הזאת? או יסכים איתה?
יש לי, או נכון יותר היה לי, מחקר בו הקפידו על אותה צריכת קלוריות של שתי קבוצות עם תמהיל שונה של שומן/פחמימה/חלבון וגילו שלא היה שוני במשקל הממוצע. אני לא זוכר מה היו הפרופורציות שנבדקו.

רוב המחקרים לפיהם דיאטה דלת פחמימות עדיפה לא מבקרים באופן הדוק את הצריכה, כך שייתכן שהיא באמת עדיפה מבחינת הקלות לשמור על צריכת קלוריות נמוכה, אבל אני מבין שלא זה הנושא העומד על הפרק. אם אמצא את המחקר עליו אני מדבר (איבדתי את הלינק, ייתכן שהמחקר נמצא כאן אצלנו, בפורום "מחקרים על תזונה ואימונים". עזרה תתקבל בברכה @Moshe @ברק @מישהו?) לא אחביא אותו.

ובהערת אגב, די משעשע לראות איך המטוטלת של הדיאטה נעה מ"שומן זה משמין" (שליווה אותי לאורך כמה עשורים מחיי) ל"פחמימות זה משמין" שהופך להיות המנטרה השולטת. אני מחכה ל"חלבון זה משמין" שבטח נמצא מעבר לפינה.

יש לי, או נכון יותר היה לי, מחקר בו הקפידו על אותה צריכת קלוריות של שתי קבוצות עם תמהיל שונה של שומן/פחמימה/חלבון וגילו שלא היה שוני במשקל הממוצע. אני לא זוכר מה היו הפרופורציות שנבדקו.

רוב המחקרים לפיהם דיאטה דלת פחמימות עדיפה לא מבקרים באופן הדוק את הצריכה, כך שייתכן שהיא באמת עדיפה מבחינת הקלות לשמור על צריכת קלוריות נמוכה, אבל אני מבין שלא זה הנושא העומד על הפרק. אם אמצא את המחקר עליו אני מדבר (איבדתי את הלינק, ייתכן שהמחקר נמצא כאן אצלנו, בפורום "מחקרים על תזונה ואימונים" עזרה תתקבל בברכה @Moshe @ברק @מישהו?) לא אחביא אותו.

ובהערת אגב, די משעשע לראות איך המטוטלת של הדיאטה נעה מ"שומן זה משמין" (שליווה אותי לאורך כמה עשורים מחיי) ל"פחמימות זה משמין" שהופך להיות המנטרה השולטת. אני מחכה ל"חלבון זה משמין" שבטח נמצא מעבר לפינה.

אני את האמת מחכה לירקות משמין שיהיה לי תירוץ ללמה אני נמנע מהם

חתכתי טיפה מכל מה שכתבתם,מי שטען את זה בהתחלה היה Fatty(לא קשה לנחש מי זה) ואז אתה המשכת את הטענה.
כשאתה טוען שפחמימה זה גורם להשמנה משמע פחמימה=שומן אם בא לך לרדת לבסיס.
דרך אגב בשני התמונות שהבאת המסת שריר שלך מן הסתם לא זהה,באחת אתה נוזלי ובאחת לא ויש עוד גורמים.
נ.ב:החובה להוכחה תלויה באדם שטען אחרת מלא.
גם אם תרד לביס,פחמימה לא שווה לשומן.
באחת התמונות אני לא נוזלי,בגלל הורדת פחמימה.
פחמימה מקפיצה אינסולין,אינסולין גורם לעלייה בשומן יןתר מאשר אינסולין נמוך כשיש מאזן קלורי חיובי.

רוב המחקרים לפיהם דיאטה דלת פחמימות עדיפה לא מבקרים באופן הדוק את הצריכה, כך שייתכן שהיא באמת עדיפה מבחינת הקלות לשמור על צריכת קלוריות נמוכה, אבל אני מבין שלא זה הנושא העומד על הפרק. אם אמצא את המחקר עליו אני מדבר (איבדתי את הלינק, ייתכן שהמחקר נמצא כאן אצלנו, בפורום "מחקרים על תזונה ואימונים". עזרה תתקבל בברכה @Moshe @ברק @מישהו?) לא אחביא אותו.

אפחד לא אמר שפחמימה זה שומן.
אבל כן אמרתי שפחמימה גבוהה גורמת בצורה עקיפה לגוף לצבור יותר שומן.
בגלל הפרשת אינסולין ברמה גבוהה יןתר,שאינסולין גורם לצבירת שומן בגוף.

הנה משהו שמצאתי בינתיים
נשמע מבטיח לטובת מיעוט הפחמימות, ביחוד אם אתה אתיופי 😃. לאחרים כדאי לשים לב למשפט "EAs showed no difference between diets"
(EA הם האמריקאים מימוצא אירופי, להבדיל מאלה ממוצא אפריקאי אצלם באמת נמצא יתרון לדיאטה מעוטת פחמימות).

עריכה: והנה משהו שאיננו מחקר אלא מאמר על מטא-אנליזה שכללה 59 מחקרים. משם: "Compared with no diet, low-carbohydrate diets had a median difference in weight loss of 19.2 lbs. and low-fat diets had similar estimated effects (17.6 lbs.)"

הסתייגות: המחקרים בדקו את משקל הגוף, לא את הרכבו, כך שתיאורטית ייתכן שדיאטה מסוימת עדיפה מבחינת שיווי המשקל שריר/שומן שהיא מייצרת. אבל זאת אינה אלא ספקולציה שדורשת אישוש, ואני לא מכיר כזה.

נערך לאחרונה:
גם אם תרד לביס,פחמימה לא שווה לשומן.
באחת התמונות אני לא נוזלי,בגלל הורדת פחמימה.
פחמימה מקפיצה אינסולין,אינסולין גורם לעלייה בשומן יןתר מאשר אינסולין נמוך כשיש מאזן קלורי חיובי.

אפחד לא אמר שפחמימה זה שומן.
אבל כן אמרתי שפחמימה גבוהה גורמת בצורה עקיפה לגוף לצבור יותר שומן.

באמת?גם אם נרד לבסיס?
אדם+מאזן קלורי 500 חיובי+כמות פחמימה גבוה=ישמין
אדם+מאזן קלורי 500 חיובי+כמות פחמימה נמוכה-יעלה נקי
לפי טענתך זה עובד ככה,אז איך לא נסיק שלפי טענתך פחמימה זה המקור של השומן וההשמנה?
ושוב,הגוף יפריש אינסולין גם ללא פחמימה,אני מניח שאתה מכיר קיטוזיס.

באמת?גם אם נרד לבסיס?
אדם+מאזן קלורי 500 חיובי+כמות פחמימה גבוה=ישמין
אדם+מאזן קלורי 500 חיובי+כמות פחמימה נמוכה-יעלה נקי
לפי טענתך זה עובד ככה,אז איך לא נסיק שלפי טענתך פחמימה זה המקור של השומן וההשמנה?
ושוב,הגוף יפריש אינסולין גם ללא פחמימה,אני מניח שאתה מכיר קיטוזיס.
מה? בחיים לא אמרתי שעם פחמימה נמוכה אתה תעלה נקי.
אצה תעלה פחות שומן ונוזלים,אבל לא נקי.
תחפש באחת ההודעות הראשונות שלי,רשמתי דאני עליתי הרבה במשקל ולא נקי זה בוודאות,אבל שעלייה בשומן באמת שבקושי ראיתי.
עם או בלי פחמימה הגוף יפריש אינסולין,זה ברור לי.
אבל עם פחמימה גבוהה,או פחמימה נמוכה,איפה הפרשת האינסולין תיהיה גבוהה יותר ? ....

מה? בחיים לא אמרתי שעם פחמימה נמוכה אתה תעלה נקי.
אצה תעלה פחות שומן ונוזלים,אבל לא נקי.
תחפש באחת ההודעות הראשונות שלי,רשמתי דאני עליתי הרבה במשקל ולא נקי זה בוודאות,אבל שעלייה בשומן באמת שבקושי ראיתי.
עם או בלי פחמימה הגוף יפריש אינסולין,זה ברור לי.
אבל עם פחמימה גבוהה,או פחמימה נמוכה,איפה הפרשת האינסולין תיהיה גבוהה יותר ? ....

רמת האינסולין תהיה יציבה במהלך היום,וכשכתבתי נקי התכוונתי עלייה נמוכה בשומן ביחס לטענתך שעם פחמימה זו תהיה עלייה גבוה בשומן.

זה אולי נכון, אבל זה לא אומר הרבה. האם אינסולין משנה את קצב חילוף החומרים? האם הוא גורם ליצירת יותר חום (כלומר בזבוז אנרגיה שלא למטרות העלאה במשקל)? האם יש איזושהי השפעה אחרת של האינסולין שיכולה להסביר איך הטענה שלך מתישבת עם חוק שימור האנרגיה? אם לא, אותה צבירת שומן זמנית שמתרחשת מיד לאחר הארוחה לא משנה כלום כי הגוף ישתמש בו אח"כ כדי להפיק אנרגיה ולחזור לנקודת שיווי המשקל שהוא מעדיף, ואלמלא התהליך הזה השומן שנאכל היה משמש לאותה מטרה בדיוק.

שים לב שאלה לא שאלות קנטרניות או רטוריות, אני חושב שאם יש עליהן תשובה חיובית זה יכול להיות רלבנטי מאד לענייננו.

אגב, הפורום המתאים לאשכול הזה הוא פורום תזונה, לא אימונים.

זה אולי נכון, אבל זה לא אומר הרבה. האם אינסולין משנה את קצב חילוף החומרים? האם הוא גורם ליצירת יותר חום (כלומר בזבוז אנרגיה שלא למטרות העלאה במשקל)? האם יש איזושהי השפעה אחרת של האינסולין שיכולה להסביר איך הטענה שלך מתישבת עם חוק שימור האנרגיה? אם לא, אותה צבירת שומן זמנית שמתרחשת מיד לאחר הארוחה לא משנה כלום כי הגוף ישתמש בו אח"כ כדי להפיק אנרגיה ולחזור לנקודת שיווי המשקל שהוא מעדיף, ואלמלא התהליך הזה השומן שנאכל היה משמש לאותה מטרה בדיוק.

שים לב שאלה לא שאלות קנטרניות או רטוריות, אני חושב שאם יש עליהן תשובה חיובית זה יכול להיות רלבנטי מאד לענייננו.

אגב, הפורום המתאים לאשכול הזה הוא פורום תזונה, לא אימונים.
אני לא יודע לאיפה זה מתאים,אני רק תויגתי פה ונותן תמידע ובעיקר הוכחה עליי שלדעתי,בדגש על דעתי פחמימה זה לא טוב.
אגב,ראיתי את זה עכשיו מחיפוש קצרצר,לא יודע אם זה מתיישב טוב עם מה שאנחנו מדברים עליו,אבל רע זה לא יכול לעשות.

Carbs and carbs alone, not fat, increase body weight. It doesn't matter whether the carbs are from sugar, bread, fruit, or vegetables: They’re all rapidly digested and quickly converted to blood glucose. A short time after a carb-rich meal, the glucose in your bloodstream rises rapidly, and your pancreas produces a large amount of insulin to take the excess glucose out.

Just as eating fat doesn’t raise blood glucose, it doesn't raise insulin levels either. This is important because insulin is the hormone responsible for body fat storage. Because fats do not elicit an insulin response, they cannot be stored as body fat.Insulin takes glucose out of the bloodstream. It is converted first into a starch called glycogen, which is stored in the liver and in muscles. But the body can store only a limited amount of glycogen, so the excess glucose is stored as body fat. This is the process of putting on weight.

רע זה לא יכול לעשות
זה לא עושה רע ולא עושה טוב, זה רק חוזר על מה שאמרת קודם. ציטוט סתמי בלי לציין את המקור לא מוסיף כלום. מה שכן, עלה בדעתי בינתיים שאם כמות הקטונים שמופרשים מהגוף בשתן היא משמעותית במצב קטוגני, שאלת האנרגיה נפתרת באופן פשוט. מצד שני, לדעתי זה מעלה שאלות מסוימות בקשר להשלכות הבריאותיות של דיאטה כזאת אבל אני לא רוצה להפליג בספקולציות.
אני לא יודע לאיפה זה מתאים,
לא כיוונתי את ההערה דווקא אליך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית