הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי תרגיל בטן

• פותח/ת השרשור Niv719
  • פורסם בתאריך

Niv719

משתמש מתחיל
243
4
נק' מוניטין:
11
243
4
שלום לכולם, אני מעוניין להוסיף לתכנית אימונים שלי תרגיל בטן, עכשיו אני מתאמן בבית(יש לי מוט ספה צלחות וכו'), איזה תרגילים אפשר לעשות לבטן עם משקל?
סתם דוגמה פעם איזה מדריך כושר המליץ לי על לעשות כפיפות עם משקל, לקחת צלחת משקל, לשים אותה מאחורי הראש ולעשות כפיפות.. עשיתי את זה אבל שאני מגיע למצב שזה כבר נהיה לי קל ואני רוצה להוסיף משקל, אני לא יכול כי זה כבר קשה להחזיק יותר מצלחת אחת מאחורי הראש.. יש המלצות?

תודה ויום טוב!

ואי היה לי פעם משהו כזה שקניתי מערוץ הקניות, אותו עיקרון, אחלה תרגיל אבל היה לי קשה בטירוף לעשות אותו מעדיף משהו אחר
מה אתה בחורה? אם קשה לך אז תהיה חזק ותתגבר על זה. או שתתחיל מלעשות כפיפות בטן וכשתתחזק קצת תעבור לגלגלון. חבל להחליף דבר כל כך טוב רק כי "קשה לך".

• פותח/ת השרשור
מה אתה בחורה? אם קשה לך אז תהיה חזק ותתגבר על זה. או שתתחיל מלעשות כפיפות בטן וכשתתחזק קצת תעבור לגלגלון. חבל להחליף דבר כל כך טוב רק כי "קשה לך".
זה לא העניין של קושי, זה לא קושי מסוג של קשה לי עם המשקל, התנועה עצמה של התרגיל, שאני מגיע לתנועה מלאה אני נקרע, לא יכול לחזור לאחורה..

היה לי קשה בטירוף
אם תקרא את כל המאמר תראה שיש שלבי ביניים שניתן לבצע. אני, למשל, לא מתקרב בכלל לביצוע של התרגיל המלא, ומסתפק בהשענות על הברכיים וגם מעצור שמונע מהגלגל לעבור את הנקודה הנוחה עבורי - ובמיוחד עבור הכתפיים שלי שהן המכשול העיקרי. עבורך זה בהחלט יכול להיות רק שלב ביניים בדרך לביצוע טוב יותר ויותר. אבל אם לא גלגלון, גם פלאנק נחשב לתרגיל בטן טוב, ובשעתו קראתי שגם כפיפות בטן שנעשות על פיטבול (אם במקרה יש לך) אמורות לעשות את העבודה.

• פותח/ת השרשור
אם תקרא את כל המאמר תראה שיש שלבי ביניים שניתן לבצע. אני, למשל, לא מתקרב בכלל לביצוע של התרגיל המלא, ומסתפק בהשענות על הברכיים וגם מעצור שמונע מהגלגל לעבור את הנקודה הנוחה עבורי - ובמיוחד עבור הכתפיים שלי שהן המכשול העיקרי. עבורך זה בהחלט יכול להיות רק שלב ביניים בדרך לביצוע טוב יותר ויותר. אבל אם לא גלגלון, גם פלאנק נחשב לתרגיל בטן טוב, ובשעתו קראתי שגם כפיפות בטן שנעשות על פיטבול (אם במקרה יש לך) אמורות לעשות את העבודה.
סבבה תודה, ובכללי ככה מהתנסות שלך, זה באמת תרגיל טוב(הגלגל בטן) ?

מהתנסות שלך
אני לא חושב שאפשר ללמוד הרבה מההתנסות שלי (הפרופיל הביולוגי שלי שונה משל המתאמנים האחרים כאן). לעומת זאת כותב המאמר הוא מאמן בעל נסיון לא מבוטל והוא מתבסס על נסיונם של הרבה מתאמנים שלו.

אולי מישהו אחר בפורום רוצה לשתף בנסיונו עם התרגיל.

שלום לכולם, אני מעוניין להוסיף לתכנית אימונים שלי תרגיל בטן, עכשיו אני מתאמן בבית(יש לי מוט ספה צלחות וכו'), איזה תרגילים אפשר לעשות לבטן עם משקל?
סתם דוגמה פעם איזה מדריך כושר המליץ לי על לעשות כפיפות עם משקל, לקחת צלחת משקל, לשים אותה מאחורי הראש ולעשות כפיפות.. עשיתי את זה אבל שאני מגיע למצב שזה כבר נהיה לי קל ואני רוצה להוסיף משקל, אני לא יכול כי זה כבר קשה להחזיק יותר מצלחת אחת מאחורי הראש.. יש המלצות?

תודה ויום טוב!
תעשה עם המוט AB Wheel
אם יש לך שתי פלטות קטנות ועגולות..

• פותח/ת השרשור
מה זה מוט ידיים? את המוט האולימפי.. וכן
אני מתכוון למוט אולימפי אבל לא הארוך שאתה עושה איתו סקוואט, המוטות אולימפיים הקטנים לידיים, בכל מקרה אם לזה התכוונת אז לפי מה שהבנתי זה לא כזה עוזר כי יש לך שני צלחות וזה עושה את התרגיל לקל יותר..

בשביל לעבוד חזק על בטן אני ממליץ:

לעבוד על פלנק לא יותר מ1.5-2 דקות לסט , כשקל אפשר להוסיף קצת התנגדות על ידי הוספת משקל על הגב.

למתקדמים לקנות גלגל לבטן , כאן הטכניקה צריכה ליהיות פיקס אחרת מרגישים את זה ישר בגב.

ובנוסף לזה אין ברירה , הבילדרים כאן צודקים צריך גם לעבוד כפיפות עם משקל כדי "ללטש" את הבטן.

עבודה של פלאנק\גלגל מאוד יעילה לחזק את הבטן הייתי ממליץ לך באימון אחד לעשות תרגיל סטטי ובאימון השני כפיפות

• פותח/ת השרשור
בשביל לעבוד חזק על בטן אני ממליץ:

לעבוד על פלנק לא יותר מ1.5-2 דקות לסט , כשקל אפשר להוסיף קצת התנגדות על ידי הוספת משקל על הגב.

למתקדמים לקנות גלגל לבטן , כאן הטכניקה צריכה ליהיות פיקס אחרת מרגישים את זה ישר בגב.

ובנוסף לזה אין ברירה , הבילדרים כאן צודקים צריך גם לעבוד כפיפות עם משקל כדי "ללטש" את הבטן.

עבודה של פלאנק\גלגל מאוד יעילה לחזק את הבטן הייתי ממליץ לך באימון אחד לעשות תרגיל סטטי ובאימון השני כפיפות
תודה רבה 😁

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה קטנה, קיבלתי שני גלגלים.. מה עדיף לשים גלגל אחד או שתיים ומה ההבדל בעצם?

לא רוצה להרוס: אבל דני מ "בודי ריאליטי" ממליץ לא לעבוד עם משקל בשביל "שהמותן לא תתרחב והקוביות יהיו בולטות מאוד" , הוא ממליץ לעשות 2 סטים של 30 חזרות הרמת רגליים לחזה, ו-4 סטים של 20 כפיפות בטן ברגליים 90 מעלות. ובאימון הבא אותו דבר רק עם החלפה 4X20 הרמות רגליים ו 2X30 כפיפות.

האמת, שיש יותר מדי תיאוריות בנושא: תרגילים מורכבים (סקוואט ודדליפט) מספיק/לא מספיק. עבודה עם משקל/סיבולת, מחלוקת לגבי סוג תרגילים שמזיקים לגב/שרירים אחרים, על דרך ביצוע התרגיל (כמה לעלות ..) , וכו'. קשה להגיע בנושא הזה להסכמות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית