הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר שאלות של מתאמן מתחיל

moshemoshe

משתמש מתחיל
53
5
נק' מוניטין:
5
53
5
שלום לכלום, יש לי מספר שאלות ואני צריך את עזרתכם.

נתונים יבשים:
משקל: 68 ק"ג
גובה: 170.5
אחוז שומן: 25% (הערכה אישית שלי) לפי מחשבון מדידה היקפי מותניים, ירך, עצם כסל והצצה בתמונות ברשת.

התחלתי בחיטוב לפני כשבוע, אין לי כמעט מסת שריר אך יש לי בטן נורא שומנית ואני מעוניין להוריד אותה לפני שאני מתחיל במסה.

כמה שאלות כלליות, אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות על כל אחת מהן בצורה פרטנית:

1. כמה שומן רווי מומלץ לצרוך ליום? נניח ואני צורך 68 גרם, כמה גרמים של שומן רווי עליי לצרוך על מנת שהגוף יתפקד באופן תקין?
2. משקלים של מזון לאחר בישול:
א. לדוגמא בבישול בטטה, אם בישלתי 300 גרם בטטה בתנור פרוסה לרצועות ולאחר האפייה המשקל פחת בחצי, אני עדיין מחשב לפי ערכים של 300 גרם מכיוון שמה שירד זה רק מים?
ב. לגבי בשר בקר לדוגמא, אם בישלתי על המחבת 250 גרם ולאחר בישול יצא 170 גרם לחשב לפי 250 גרם ? הרי ידוע שדוחפים שם פוספטים וחומרים שמנפחים את הבשר. גם במקרה כזה עלי לחשב 250 גרם לפי הסימון התזונתי על האריזה שמתייחס כעיקרון ל-100 גרם בשר נא?
3. אני מחשב גם חלבון מכל הירקות והפירות, סה"כ אם אני אוכל אותם עם חלבון מלא אז גם החלבונים של הירקות נהפכים לחלבון מלא, לא?
4. אני אוכל כ-150 גרם פחמימה, כל כמה זמן עלי לעשות העמסת פחמימות?
5. יש לי הרבה מאוד שומן, האם אירובי עוזר להפחית בהורדת שומן מעבר לעובדה שהוא שורף קלוריות? קראתי איפשהו שלאחר אימון משקולות הגוף שורף את כל הפחמימות בגוף ואז אם עושים אירובי אחרי אז הגוף משתמש במאגר של השומנים כאנרגיה והשומן בגוף נשרף - שקר או אמת?
6. האם במצבי יש טעם לבצע פרוטוקולים של שומן עיקש? או שכדאי מאחוז שומן יותר נמוך?
7. נתרן - האם לנתרן יש איזושהי השפעה שלילית לחיטוב\הרזיה\הורדת שומן? אני יודע שיש לו נטייה לספוח נוזלים אבל חוץ מזה הוא פוגע איכשהו בהורדת שומן? הרי בכל מקרה שאחזור לנייטרלי הנוזלים יחזרו...

נערך לאחרונה:
2. משקלים של מזון לאחר בישול:
א. לדוגמא בבישול בטטה, אם בישלתי 300 גרם בטטה בתנור פרוסה לרצועות ולאחר האפייה המשקל פחת בחצי, אני עדיין מחשב לפי ערכים של 300 גרם מכיוון שמה שירד זה רק מים?
ב. לגבי בשר בקר לדוגמא, אם בישלתי על המחבת 250 גרם ולאחר בישול יצא 170 גרם לחשב לפי 250 גרם ? הרי ידוע שדוחפים שם פוספטים וחומרים שמנפחים את הבשר. גם במקרה כזה עלי לחשב 250 גרם לפי הסימון התזונתי על האריזה שמתייחס כעיקרון ל-100 גרם בשר נא?
אם אתה מחשב לפי משקל שכתוב על האריזה אז זה לפני בישול. אני נגיד מוצא באינטרנט ערכים של בשר אחרי בישול ומשתמש בהם (שוקל בשר מוכן). כנ"ל אם אני אוכל תפוח אדמה או בטטה.
3. אני מחשב גם חלבון מכל הירקות והפירות, סה"כ אם אני אוכל אותם עם חלבון מלא אז גם החלבונים של הירקות נהפכים לחלבון מלא, לא?
סך הכל אם רוב החלבון שלך הוא חלבון מלא (משהו כמו 70% אם אני לא טועה) ואתה אוכל 1.8-2 גרם לכל קילו משקל גוף אז אתה בסדר.
שאלתי לא מזמן, אמרו לי פעם בשבועיים בערך, אפשר 3 שבועות. אני לא יודע אבל אם זה תלוי במשקל גוף, כי אצלך זה יותר מ 2 גרם לקילו משקל גוף ואצלי פחות מ 1.5 לקילו (שוקל 107). אני אשמח גם לראות תשובה של אנשים שמבינים יותר ממני בנושא אם זה משנה.
5. יש לי הרבה מאוד שומן, האם אירובי עוזר להפחית בהורדת שומן מעבר לעובדה שהוא שורף קלוריות? קראתי איפשהו שלאחר אימון משקולות הגוף שורף את כל הפחמימות בגוף ואז אם עושים אירובי אחרי אז הגוף משתמש במאגר של השומנים כאנרגיה והשומן בגוף נשרף - שקר או אמת?
בעיקרון מה שישרוף לך שומן זה גרעון קלורי. שמעתי וקראתי גם את מה שאתה אומר לגבי אירובי אחרי אימון, אבל ממה שידוע לי או שאין הבדל או שההבדל ממש זניח (אני נוטה לכיוון ה"אין הבדל") לעומת לעשות אירובי לא אחרי אימון משקולות.
6. האם במצבי יש טעם לבצע פרוטוקולים של שומן עיקש? או שכדאי מאחוז שומן יותר נמוך?
אם אתה יורד באחוז שומן בצורה "רגילה" אז הייתי מציע לחכות עם זה.
7. נתרן - האם לנתרן יש איזושהי השפעה שלילית לחיטוב\הרזיה\הורדת שומן? אני יודע שיש לו נטייה לספוח נוזלים אבל חוץ מזה הוא פוגע איכשהו בהורדת שומן? הרי בכל מקרה שאחזור לנייטרלי הנוזלים יחזרו...
כמו שאמרת יש לו נטיה לספוח נוזלים, הקטנת הכמויות יכולה לעשות שינוי מסויים במראה אבל זה יהיה רק תוצאה של נוזלים שיורדים ולא שומן.

צמחונים וטבעונים חיים לא רע עם כמעט אפס. מאחר ואתה אוכל בשר אתה לא צריך להיות מודאג ממחסור בשומן רווי.
מצד שני פליאוליטים חיים כאשר כמעט 100% מצריכת השומן שלהם היא שומן רווי. כנראה שכל אחד מהם (טבעונים ופליאוליטים) יסביר כמה חיוני/הורג שומן רווי וכמה צריך להרבות בצריכתו/להימנע ממנו לחלוטין (בהתאמה).
אגב צמחונים נראה לי כן אוכלים שומן רווי, מותר להם הרי ביצים ומוצרי חלב, לא?

תעשה כל שבועיים. בהמשך תעבור לכל שבוע וחצי.
לא.
אין השפעה.
אגב צמחונים נראה לי כן אוכלים שומן רווי, מותר להם הרי ביצים ומוצרי חלב, לא?
גם טבעונים. מותר להם קוקוס. חוץ מזה שבכל שמן יש אחוז מסוים של שומן רווי.

על 150 פחמימה? זה די הרבה..
למה כל שבוע וחצי בהמשך?
כי הוא בגירעון קלורי, וזה לא פחות חשוב מכמות הפחמימה. חוץ מזה שיש כאן גם מוטיב פסיכולוגי.

כי הוא בגירעון קלורי, וזה לא פחות חשוב מכמות הפחמימה. חוץ מזה שיש כאן גם מוטיב פסיכולוגי.
אז אתה בעצם מתכוון לצ'יט דיי
כי הגליקוגן לא ממש צריך להתמלא ב 150 גרם פחמימה.

צ'יט דיי יכול לעזור לחלק..
אני עשיתי העמסה אחרונה שכללה כמה צ'יט והיא הרסה לי לא מעט..
גם כאן צריכים לדעת איך לעשות את זה מסתבר.

אז אתה בעצם מתכוון לצ'יט דיי
כי הגליקוגן לא ממש צריך להתמלא ב 150 גרם פחמימה.
ממש לא. אני שונא את המושג הזה צ'יט. ואני לא מסכים בכלל עם הקביעה שגליקוגן לא צריך להתמלא ב-150 גרם פחמימה, המאגרים מתרוקנים מגירעון קלורי. אתה כמובן צודק שמהר יותר מדל פחמימה, אבל לא רק.

ממש לא. אני שונא את המושג הזה צ'יט. ואני לא מסכים בכלל עם הקביעה שגליקוגן לא צריך להתמלא ב-150 גרם פחמימה, המאגרים מתרוקנים מגירעון קלורי. אתה כמובן צודק שמהר יותר מדל פחמימה, אבל לא רק.
בזה אני מסכים.
הם אכן יתרוקנו, אבל אתה חושב שבשבוע וחצי על 150 למרות הגירעון הגליקוגן יתרוקן מהר יותר?
או שהקביעה לשבוע וחצי היא יותר לכיוון המצב הנפשי של המחטב ופחות בדקויות מאגרי הגליקוגן?

אל תשכח שיש אנשים שעושים מסה על 150-200 וללא העמסות. או שאני טועה?

כן. אתה צודק. ההורדה מ-14 יום ל-10 - היא בגלל שבשלב מסוים נשבר מהדיאטה, בעיקר פסיכולוגית. אבל גם פיזיולוגית!

מסה על 150 אין בעיה - כי זה פלוס קלורי, וזה מוכיח את הטענה שלי שהגירעון חשוב יותר מאשר כמות הפחמימה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על התגובות, עזרתם לי מאוד.

שאלה לגבי העמסה. זה נכון שצריך להיות בין 500-1000 קלורית מעל הניטרלי?
כמה זמן עושים העמסה יום אחד או יומיים?
אפשר לאכול גם פחמימות פשוטות או שלא מומלץ?
מה היחס האופטימלי לבחור שמנמן כמוני מבחינת גרמים לקג משקל גוף או אחוזים מסך קלוריות פחמימות:חלבון:שומן בהעמסה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
האם העמסה כזאת היא סבירה?
תחזוקה ליום ע"פ ממוצע שבועי הכולל אימונים= 2250 קלוריות

גביע יוגורט 0% + 2 פרוסות לחם קל + מלפפון

100 גרם חזה עוף + 230 גרם אורז מבושל

150 גרם פרגית + 100 גרם צ'יפס + 150 גרם אורז מבושל + 40 גרם חומוס + 100 גרם פיתה + עגבניה

300 גרם בטטה מבושלת + פסטה 100 גרם לפני בישול + פרוסת לחם + סלט 5 ירקות + 3 כפיות שמן זית

6 X אומגה 3
1 X מולטי ויטמין VM2000

2750 קלוריות
חלבון: 125 גרם
שומן: 60 גרם
פחמימות: 430 גרם
סה"כ 500 קלוריות מעל התחזוקה

אין שום סיבה לתת 2 גרם חלבון ו-0.8 שומן בהעמסה. תוריד את שניהם בשליש לפחות, ותחליף בפחמימה.

• פותח/ת השרשור
אין שום סיבה לתת 2 גרם חלבון ו-0.8 שומן בהעמסה. תוריד את שניהם בשליש לפחות, ותחליף בפחמימה.

אעשה זאת. רק למען הסר ספק, ביום העמסה אין שום חשיבות אם החלבון מלא או חסר ואם רוב השומן יהיה רווי כי העיקר ביום הזה הוא להעמיס פחמימות?
ובאופן עקרוני פחמימות עם אינדקס גליקימי גבוה כמו תפוח אדמה, לחם לבן ובדגש על צ'יפס אפשר להכניס במסגרת ההעמסה כמיני צ'יט?

תודה על העזרה

• פותח/ת השרשור
איך זה:

לא הצלחתי להוריד חלבון סה"כ חלבונים מלאים אני אוכל רק חזה עוף וכוס חלב כל השאר מגיע מהפחמימות...
יצא
בוקר:
100 גרם פיטנס דגני בוקר מחיטה מלאה ואורז + כוס חלב 200 מ"ל + מלפפון

צהריים:
120 גרם חזה עוף + 230 גרם אורז מבושל

אחרי אימון:
400 גרם רביולי ממולא גבינה ברוטב עגבניות ביתי

ערב: 300 גרם בטטה מבושלת + 300 גרם אורז מבושל + סלט 5 ירקות

סה"כ:
2750 קלוריות
112.5 חלבון
31 שומן
502 פחמימות

צורך מידי יום 1650 קלוריות בחיטוב
תחזוקה\נייטרלי ליום ע"פ ממוצע שבועי הכולל אימונים= 2250 קלוריות
סה"כ 500 קלוריות מעל תחזוקה\נייטרלי

נערך לאחרונה:
לא כזה משנה החלבון והשומן ביום העמסה. חשובות הפחמימות, כשכדאי בהתחלה פשוטות ובהמשך היום מורכבות. אבל שים דברים שאתה אוהב, זה בסדר גמור.

הערכים בסדר. לא ברור לי איך הגעת שם ל-112 גרם חלבון, אבל אם ספרת אז ספרת.

• פותח/ת השרשור
לא כזה משנה החלבון והשומן ביום העמסה. חשובות הפחמימות, כשכדאי בהתחלה פשוטות ובהמשך היום מורכבות. אבל שים דברים שאתה אוהב, זה בסדר גמור.

הערכים בסדר. לא ברור לי איך הגעת שם ל-112 גרם חלבון, אבל אם ספרת אז ספרת.

אוקי תודה על העזרה, אני עושה את ההעמסה מחר ככה שאני לא ממש אספיק לשנות את התפריט אז מקסימום העמסה הבאה אני אתן דגש למאכלים שאני יותר אוהב..
דרך אגב אני עושה מחר אימון אחרי הצהריים, אין בעיה שאני מתחיל את ההעמסה לפני האימון? פשוט יותר נוח לי לפרוס את זה על יום אחד..
ובמידה ואני אוכל 150 גרם פחמימות בתפריט אז מספיק יום אחד העמסה או שכדאי לעשות יומיים?

לגבי איך הגעתי לכמות חלבון:
ירקות (כולל הבטטה) - 13 גרם חלבון
חזה עוף= 35~ גרם חלבון
מכל האורז = 14 גרם חלבון
חלב = 6~ גרם חלבון
400 גרם רביולי = 36 גרם חלבון
דגני בוקר = 8.5~ גרם חלבון

עדיף לא למקם את האימון באמצע ההעמסה.
או לפני ההעמסה - ולעשות FBW שיפגע בכמה שיותר שרירים, ואז להתחיל את ההעמסה כמה שיותר מהר אחרי האימון, אם פחמימה זמינה (אפילו מיץ מתוק).
או אחריה (למחרת בבוקר או בצהרים) - ואז אתה יכול לעשות אימון כוח חזק בזכות המאגרים המלאים.

אם אין מצב להזיז את האימון שלך, עדיף לדעתי לעשות את ההעמסה ממחר בבוקר, אבל יש הרבה שיגידו לך להתחיל אחרי האימון, כלומר מהערב עד למחרת בלילה.

@יהושע60
@yujinius
@White Walker
דעתכם?

Back
למעלה תחתית